1/3/14

Εγκυμονούν καταστροφή τα διχαστικά διλήμματα!

«Η Διχόνοια που βαστάει - ένα σκήπτρο η δολερή
καθενός χαμογελάει - “Πάρ’ το” λέγοντας και συ».
«Μην ειπούν στο στοχασμό τους - τα ξένα έθνη αληθινά
αν μισούνται ανάμεσά τους - δεν τους πρέπει Ελευθεριά».
Του Σάββα Καλεντερίδη
Η πατρίδα μας έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Σε κρίσιμες στιγμές για το έθνος, η πολιτικές ηγεσίες αντί να επιδιώκουν την συναίνεση και την συγκρότηση εθνικού μετώπου, καταφεύγουν σε λαϊκισμούς και καιροσκοπισμούς, παρασέρνοντας με τον τρόπο αυτό και το λαό και εκθέτοντας την πατρίδα σε πλείστους όσους κινδύνους. Φυσικά, εδώ προκύπτει και μια άρρηκτη αμφίδρομη σχέση ηγεσίας και λαού, αφού ο λαός κάθε φορά ακολουθεί και παίρνει με χαρακτηριστική ευκολία το μονοπάτι του διχασμού που του ανοίγουν οι εκάστοτε ηγεσίες.
Το θρίλερ του διχασμού το είδαμε να εκτυλίσσεται σε εθνικό επίπεδο την τριετία 1914-1917, τότε που ο Βασιλιάς ήθελε να μείνει ουδέτερη η Ελλάδα στον Α΄ και ο Βενιζέλος τη συμμετοχή μας με τις δυνάμεις της Αντάντ. Τα αποτελέσματα του διχασμού ήταν καταστροφικά.
Ενώ το 1940 ηγεσία και λαός συσπειρώθηκε γύρω από το ιερό πρόταγμα, που ήταν η υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας μας από τις φασιστικές και τις ναζιστικές ορδές, λίγα χρόνια μετά, και ενώ είχε συμφωνηθεί σε επίπεδο κορυφής από τις μεγάλες συμμαχικές δυνάμεις ο γεωπολιτικός προσανατολισμός της χώρας, οι ηγεσίες οδήγησαν την Ελλάδα στον εμφύλιο πόλεμο, από τις καταστροφικές συνέπειες του οποίου δεν έχει απαλλαγεί η πατρίδα μας ακόμα και μέχρι σήμερα.
Θα ξεπεράσουμε τις ταραγμένες δεκαετίες του ’50 και του ’60 και θα φθάσουμε στη δεκαετία του ’70, τότε που οι αστικές δυνάμεις του τόπου είχαν δει την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) ως ένα γεωπολιτικό αποκούμπι, ως ο τρίτος πόλος που θα μας ανακούφιζε από την πίεση που δεχόμασταν από το διπολισμό, όντας στα δόντια της μυλόπετρας, μεταξύ ΝΑΤΟ και Συμφώνου της Βαρσοβίας.
Τότε, και πάλι οι ηγεσίες δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και με συνθήματα του τύπου «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», προκάλεσαν και πάλι έναν ιδιότυπο διχασμό στην ελληνική κοινωνία.
Όταν, όμως, ήλθαν στην εξουσία, όλοι εκείνοι που εκτόξευαν αυτά τα λαϊκιστικά διχαστικά μηνύματα, έπεσαν με τα μούτρα στο φαγοπότι και αντί να εκμεταλλευτούμε ως χώρα γεωπολιτικά τη συμμετοχή μας στην ΕΟΚ, αντί να ενισχύσουμε τη θέση μας στις Βρυξέλλες, αρχίσαμε την πολιτική των υποσημειώσεων και των πυροτεχνημάτων που …φώτιζαν τον τρίτο δρόμο για τον σοσιαλισμό, ενώ στρατιές κομματικών εγκάθετων νέμονταν τα πακέτα χρηματοδότησης και τα προγράμματα, τα οποία εξαντλήθηκαν χωρίς να προσφέρουν στο ελληνικό κράτος και την κοινωνία.
Στη λογική αυτή κατασπαταλήθηκαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που προήλθαν από την Ε.Ε. ως δωρεάν βοήθεια, για να εκσυγχρονιστεί η χώρα, μέχρι που ήλθε η ώρα της αλήθειας, το 2010!
Από το 2010 η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο πολυεπίπεδη και βαθιά κρίση από της ιδρύσεώς της ως ανεξάρτητο κράτος. Περνάμε την πιο κρίσιμη καμπή της νεοελληνικής ιστορίας, που σημαίνει ότι ήταν και παραμένει ζητούμενο περισσότερο από ποτέ η συγκρότηση εθνικού μετώπου για την αντιμετώπιση των κινδύνων, που είναι πολλοί και ορατοί.
Φυσικά, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ήταν δύσκολη η συγκρότηση εθνικού μετώπου, από τη στιγμή που υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η χώρα μπήκε στο μνημόνιο και στην κλίνη του Προκρούστη από μια ομάδα πολιτικών και …κηπουρών, που εκτελούσαν άνωθεν εντολές. Οι συνομιλίες του ΓΑΠ με τον Στρος Καν για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ πριν ακόμα αναλάβει την εξουσία, ο ρόλος του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και των στενών συνεργατών του τότε πρωθυπουργού, μα δείχνουν ότι κάποιοι ήθελαν την Ελλάδα στην αρχή πειραματόζωο και στη συνέχεια αποικία χρέους.
Όμως, παρ’ όλα αυτά, οι ηγεσίες όφειλαν, κυρίως μετά το «ξέβρασμα» του ΓΑΠ από την πολιτική ζωή, να αναζητήσουν δρόμους συνεννόησης και συγκρότησης κοινού μετώπου για την αντιμετώπιση της κρίσης και του ίδιου του μνημονίου, όπως έγινε στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο.
Το γεγονός ότι στην Ελλάδα οι ηγεσίες οδήγησαν στη δημιουργία ενός ψεύτικου, και άκρως παραπλανητικού διλήμματος, μνημόνιο-αντιμνημόνιο, ανοίγει την πόρτα του του νεολαϊκισμού και του οπορτουνισμού, παρασέρνοντας τον λαό και τη χώρα σε νέες περιπέτειες.
Επειδή πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές, όπου το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορούμε να φανταστούμε, καλό είναι οι πολιτικές ηγεσίες να βρουν το θάρρος και την υπευθυνότητα να κοιτάξουν κατάματα τους Έλληνες πολίτες και να τους πουν ότι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, αναλογιζόμενοι πού μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα ανεύθυνες κορώνες του τύπου «θα σκίσουμε τα μνημόνια, θα διαγράψουμε το χρέος», που θα οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ και εκτός Ε.Ε., εκθέτοντας τον ελληνισμό σε μεγάλους ιστορικούς κινδύνους και περιπέτειες.

Όσο για το πραγματικό διακύβευμα των ευρωεκλογών, υπομονή ως την Κυριακή.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία"

28 σχόλια:

  1. Οσο στην Σοσιαλοκομμουνιστικη μας κοινωνια η πλειοψηφια του πληθυσμου ψηφιζει τους κλονους Παπαντρελο, μονο ηττες θα γνωριζουμε.

    - Όλα τα "φρούτα" του έγχρωμου φασισμού, κάνουν τη δουλειά τους πλέον αλλιώς!
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2011/12/blog-post_9275.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Δημόκριτος

    "Οσο στην Σοσιαλοκομμουνιστικη μας κοινωνια η πλειοψηφια του πληθυσμου ψηφιζει τους κλονους Παπαντρελο, μονο ηττες θα γνωριζουμε"


    Ενώ οι "υπεύθυνοι" της "παρθένας" ΝΔ διαφέρουν? Πες το πάλι ρε Δημόκριτε να το ακούσουμε.

    Κατηγορούσαν το μνημόνιο 1 και μετά ξαφνικά αναγκάστηκαν οι καημένοι, καταλάβανε ότι από "ανεύθυνοι" πρέπει να γίνουν "υπεύθυνοι" και να συνεχίσουν με το Μνημόνιο 2.
    Έφταιγε μόνο ο κακός ο ΓΑΠ και μόνο το ΠΑΣΟΚ.
    Όλα τα χρόνια έπαιρνε μίζες και έκανε ρουσφέτια σε κομματόσκυλα μόνο το ΠΑΣΟΚ.

    Η ΝΔ ήταν και είναι η πολιτική "παρθένα" που με "υπευθυνότητα" κυβερνάει τον τόπο.

    Πολιτικά καραγκιοζιλίκια ισάξια του ΠΑΣΟΚ.

    Η χώρα θα απαλλαγεί από αυτό το σύστημα και μέσα από τη κάλπη μπορεί να βγουν τέτοια αποτελέσματα(ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ) που να τα ταράξουν όλα αρχικά και να οδηγηθούμε σε διάφορες εξελίξεις.

    Εδώ που έφτασε ο τόπος θα ξεχωρίσουν τα καλλιεργούμενα φυτά από τα ζιζάνια ακόμα και αν καούν σοδειές.

    Είναι πολύ αργά να σταματήσουμε αυτό που έρχεται και μάλιστα να το σταματήσουν παλιά υλικά από ένα σύστημα που καταρρέει και αρνείται να συμβιβαστεί με αυτό.

    Η πίεση φέρνει αντίδραση και είναι λογικό. Όλα τα ζωντανά πλάσματα θέλουν να επιβιώνουν και όχι να ταπεινώνονται και να εξολοθρεύονται.

    Η θα ακουστεί η φωνή του απλού κόσμου που λέει σε κυβέρνηση και Ευρώπη "Ως εδώ" ή θα έρθουν άλλα κόμματα στην εξουσία.

    Η διαδοχική αλληλοεξουδετέρωση πολιτικών δυνάμεων θα αφήσει κενό το οποίο η φύση(που δεν της αρέσουν τα κενά) θα το γεμίσει με νέα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή της χώρας.

    Αυτό που έχουμε λέγεται σαπροφυτική κομματοκρατία και καταστρέφει το Έθνος.

    Όποιος δεν ξεκινάει τη διακυβέρνηση με θωράκιση της Δικαιοσύνης δεν μπορεί να πείσει.
    Δεν χρειάζεται μαγικό ραβδάκι για εύκολες λύσεις. Χρειάζεται δικαστική βρεγμένη σανίδα, εθνικό όραμα και πολιτική αποφασιστικότητα.
    Όσο θα στέλνονται δικογραφίες στη Βουλή δεν θα αλλάξει τίποτα.

    Τον νέο Ιωάννη Καποδίστρια θα τον βρούμε στο τέλος ακόμα και χρειαστεί να γίνει χαμός.

    Αυτή τη φορά να μην κάνουμε το λάθος να τον δολοφονήσουμε ως Δυτικοανατολικοί Ταλιμπάν των Βαλκανίων.

    Τον δρόμο θα τον βρούμε ακόμα και μέσα από "στάχτες" εδώ που φτάσαμε.
    Αργά για δάκρυα.
    Προετοιμασία για τα δύσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παραμένει ζητούμενο περισσότερο από ποτέ η συγκρότηση εθνικού μετώπου

    μπορεις να γινεις λιγο πιο σαφης σαββα?
    τι ενοεις εθνικο μετωπο? με ποιον προς τι και γιατι?

    αυτη τη στιγμη υπαχρουν 3 συγκεκριμενοι και σαφως διαφοροποιημενοι μεταξυ τους ιδεολογικοπολιτικοι χωροι
    1.η λεγομενη ακρα δεξια (χρυσαυγη)
    2.η ακρα εαμοβουλγαρικη αριστερα (κκε τσυριζα αναρχοαριστεροι φονιαδες, παρακρατος των εξαρχειων του ιντιμιντια, αναρχοπλουσιοπαιδα σχιζοφρενεις δολοφονοι εγκυων γυναικων της μαρφιν και λοιπες υπερδημοκρατικες υπερπροοδευτικες δυναμεις
    3. ο μεσαιος αστουλικος χωρος η συρικνομενη χαζονουδουλα και το τσοχατζοπουλικο πασοκ δηλαδη το συνταγματικο τοξο που συρικνωνεται ολο και περισσοτερο προς οφελος των δυο αλλλων ακρων (βεβαια και ο μεσαιος χωρος ειναι ακρο η ακρα ξεφτιλα αρα εχουμε 3 ακρα...

    οι αναρχοαριστερα δεν θελει συγκλιση σε εθνικη βαση ποτε θα το καταλαβετε και θα το αποδεχτειτε αυτο επιτελους??????? θελει συγκλιση σε ταξικη -προλεταριακη βαση μαζι με τους λαθρομεταναστες της.θελει τη καταστροφη της ελλαδας την καταλυση για παντα του ελληνικου εθνους και τη δημιουργια πολυπολιτισμικου μπορντελου τυπου USA και κουβας.

    ο μεσαιος αστουλικος χωρος δεν ξερει τι θελει και ειναι πλεον ανικανος να κανει οτιδηποτε μιας και απετυχε παταγωδως απο το 74

    αρα μενει η χα σαν εθνικο πατριωτικο μετωπο ειτε μας αρεσει ειτε οχι.
    δυστυχως δεν βλεπω να προλαβαινουμε να κανουμε τιποτα καλυτερο. ουτε ο βασιλιας θα μας σωσει ουτε ο στρατος ουτε ενας ε.βενιζελος η ενας ελληνας κεμαλ που θελω εγω ουτε οι εψιλον ουτε κανενας
    δεν υπαχρει τιποτα αλλο, αυτη ειναι η σκληρη πραγματικοτητα και οποιος δεν την αποδεχεται ειναι τελειως εκτος τοπου και χρονου και πραγματικοτητας...
    ευχομαι μετα την εξοντωση της ηγεσιας της χα απο το σοβιετικο kaθεστως που εβαλε το σκυλακι του σαμαρα να το κανει, ο εθνικος αυτος χωρος του 30% περιπου να μπορεσει καποιος να τον μετασχηματισει και να τον εξελιξει σε κατι πιο αυθεντικο γνησιο και υγειες ελληνοκεντρικο, και πιο ακραιο εθνικιστικο αν χρειαστει- για να αντιμετωπισουμε την μαρξιστοισλαμικη και την νεο-οσμανλιδικη απειλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (1)

    >>Ο/Η Γιώργος Γεωπόνος, Θεσσαλονίκη είπε...
    @ Δημόκριτος
    "Οσο στην Σοσιαλοκομμουνιστικη μας κοινωνια η πλειοψηφια του πληθυσμου ψηφιζει τους κλονους Παπαντρελο, μονο ηττες θα γνωριζουμε"
    Ενώ οι "υπεύθυνοι" της "παρθένας" ΝΔ διαφέρουν? Πες το πάλι ρε Δημόκριτε να το ακούσουμε.<<

    Ναι, σιγουρα εχει και αναλογη ευθυνη η ΝΔ για το χαλι της χωρας.

    >>Κατηγορούσαν το μνημόνιο 1 και μετά ξαφνικά αναγκάστηκαν οι καημένοι,<<

    Η διαχρονικη εκπροσωπηση του "λεφτα υπαρχουν" των προοδευτικων μας Κομμουνιστων εφερε το μνημονιο.

    >>καταλάβανε ότι από "ανεύθυνοι" πρέπει να γίνουν "υπεύθυνοι" και να συνεχίσουν με το Μνημόνιο 2.<<

    Και πολυ σωστα επραξε η ΝΔ την στιγμη που μπηκαμε στο μνημονιο.

    >>Έφταιγε μόνο ο κακός ο ΓΑΠ και μόνο το ΠΑΣΟΚ.
    Όλα τα χρόνια έπαιρνε μίζες και έκανε ρουσφέτια σε κομματόσκυλα μόνο το ΠΑΣΟΚ.
    Η ΝΔ ήταν και είναι η πολιτική "παρθένα" που με "υπευθυνότητα" κυβερνάει τον τόπο.
    Πολιτικά καραγκιοζιλίκια ισάξια του ΠΑΣΟΚ.<<

    Ναι, φταιει και η ΝΔ, αλλα οι κοινωνια του προοδευτικου ζητιανοτζαμπατζη διαμορφωθηκε πρωτιστως απο τους Σοσιαλοκομμουνιστες μας αστερες και τους ψηφοφορους του.

    - Μελέτης Μελετόπουλος 17.12.2010, "Το τελευταίο σοβιετικό μοντέλο στην Ευρώπη"

    http://neo.antibaro.gr/node/2396

    - Γ. Καισαριος, Γιατί φταίει η αριστερά... για τα πάντα!
    http://www.capital.gr/news.asp?id=1559702

    - http://el.wikipedia.org/wiki/Κατηγορία:Ελληνικές_βουλευτικές_εκλογές

    >>Η χώρα θα απαλλαγεί από αυτό το σύστημα και μέσα από τη κάλπη μπορεί να βγουν τέτοια αποτελέσματα(ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ) που να τα ταράξουν όλα αρχικά και να οδηγηθούμε σε διάφορες εξελίξεις.
    Εδώ που έφτασε ο τόπος θα ξεχωρίσουν τα καλλιεργούμενα φυτά από τα ζιζάνια ακόμα και αν καούν σοδειές.<<

    Οι Τσυριζαβγητες δεν ειναι τιποτα αλλο παρα μεταμφιεσμενοι συνεχιστες της αυτοκαταστροφικης νοοτροπιας Οθωμανοσοβιετ,

    >>Είναι πολύ αργά να σταματήσουμε αυτό που έρχεται και μάλιστα να το σταματήσουν παλιά υλικά από ένα σύστημα που καταρρέει και αρνείται να συμβιβαστεί με αυτό.<<

    και για αυτο αντιπροσωπευουν το ποιο "παλιο υλικο" που εχει αναδειξει αυτος ο τοπος.

    "H Αριστερα ειναι το ποιο κοντοφθαλμο στοιχειο της κοινωνιας, ειναι η ποιο εκτος τοπου και χρονου, ειναι το ποιο καθυστερημενο στοιχειο, το ποιο απαρχαιωμενο στοιχειο της κοινωνιας...δεν υπαρχει καμια αμφιβολια για αυτο!"


    (Ραμφος 20:30)

    

- Ο Στέλιος Ράμφος στο Mega Σαββατοκύριακο σχολιάζει την επικαιρότητα (12.5.2012)

    http://steliosramfosgr.wordpress.com/

    >>Η πίεση φέρνει αντίδραση και είναι λογικό. Όλα τα ζωντανά πλάσματα θέλουν να επιβιώνουν και όχι να ταπεινώνονται και να εξολοθρεύονται.
    Η θα ακουστεί η φωνή του απλού κόσμου που λέει σε κυβέρνηση και Ευρώπη "Ως εδώ" ή θα έρθουν άλλα κόμματα στην εξουσία.<<

    Χρεοκοπησαμε με την προοδευτικη ψηφο του Σοσιαλισμου, για να την αντικαταστησουμε με τον Εθνικοσοσιαλισμο των Νεοναζι, και των ΤσιπροΚΚαμμενων.


    Κατα τα αλλα μας φταει η Μερκελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (2)

    >>Η διαδοχική αλληλοεξουδετέρωση πολιτικών δυνάμεων θα αφήσει κενό το οποίο η φύση(που δεν της αρέσουν τα κενά) θα το γεμίσει με νέα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή της χώρας.
    Αυτό που έχουμε λέγεται σαπροφυτική κομματοκρατία και καταστρέφει το Έθνος.
    Όποιος δεν ξεκινάει τη διακυβέρνηση με θωράκιση της Δικαιοσύνης δεν μπορεί να πείσει.
    Δεν χρειάζεται μαγικό ραβδάκι για εύκολες λύσεις. Χρειάζεται δικαστική βρεγμένη σανίδα, εθνικό όραμα και πολιτική αποφασιστικότητα.
    Όσο θα στέλνονται δικογραφίες στη Βουλή δεν θα αλλάξει τίποτα.
    Τον νέο Ιωάννη Καποδίστρια θα τον βρούμε στο τέλος ακόμα και χρειαστεί να γίνει χαμός.
    Αυτή τη φορά να μην κάνουμε το λάθος να τον δολοφονήσουμε ως Δυτικοανατολικοί Ταλιμπάν των Βαλκανίων.
    Τον δρόμο θα τον βρούμε ακόμα και μέσα από "στάχτες" εδώ που φτάσαμε.
    Αργά για δάκρυα.
    Προετοιμασία για τα δύσκολα.
    28 Φεβρουαρίου 2014 - 8:55 μ.μ.<<

    Μακαρι να μην γινουμε Αργεντινη, Βενεζουελα και Ουκρανια, ετσι οπως το φανταζονται οι οραματικοι μας Αριστεροφασιστες, και αλλοι παρανοϊκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η συγκρότηση εθνικού μετώπου για τη διάσωση τού Ελληνισμού σημαίνει πρακτικά τα εξής:

    Επίγνωση της κατάστασης:
    Εντός
    1. Όσοι μας έφεραν εδώ (υφιστάμενα κόμματα, πολιτικό προσωπικό και κολαούζοι) δεν είναι ικανοί να μας βγάλουν από εδώ. Μπορούν και πρέπει να πουν "κάναμε λάθος, στηρίζουμε σε δεύτερο πλάνο το ορθό". Ως εκεί.
    2. Όσοι συμβούλευαν αυτούς που μας έφεραν εδώ (επίσημοι και ανεπίσημοι σύμβουλοι πάσας υφής) δεν είναι ικανοί να συμβουλέψουν για το πως θα βγούμε από εδώ. Μπορούν και πρέπει να πουν "κάναμε λάθος, στηρίζουμε σε δεύτερο πλάνο το ορθό". Ως εκεί.
    3. Χωρίς Ελληνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό © δεν υφίσταται έννοια "εθνικού μετώπου". Όσοι ξερογλύφονται, ας ξαναδιαβάσουν το (2): εκτός από τούς κυβερνητικούς, αποδεδειγμένα αποτυχημένους, διάφοροι σύμβουλοι (καθηγητές, ερευνητές, στρατηγικοί σύμβουλοι και άλλοι αποτυχημένοι που έχουν πάρει θέση περιμένοντας θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ) ας πάνε για καφέ. Είναι γνωστό τί θέλουν και τί εξυπηρετούν.
    4. Χωρίς υπερκομματική Μονάδα Στρατηγικής Υποστήριξης (ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ποιοί μπορούν να είναι εκεί) δεν υπάρχει έννοια "εθνικού". Υπενθύμιση για κομματικούς μαϊντανούς-ρεζέρβες: άλλο 'υπερκομματική', άλλο 'διακομματική'=προτεινόμενοι μπροστινοί αχυράνθρωποι με εκπληκτικά βιογραφικά, τόσο καλά ώστε να έχουν συμβάλει στην καταστροφική πορεία της Ελλάδας με τις συμβουλές ή την απραξία τους.
    Εκτός
    1. Η ΕΕ μετατρέπεται σε εργαλείο εφαρμογής εθνομηδενιστικού σχεδίου εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας. Τα "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" των συνιστωσών τού ΚΚΕυρώπης (ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι, και λοιποί φτωχοσυγγενείς) είναι καταστροφικά.
    2. Στρατηγικές όπως η μετατροπή της Ελλάδας σε Βόρεια Κορέα (ΚΚΕλλάδος, ΕΠΑΜ, κτλ) είναι εξίσου καταστροφικά.

    Δράση:
    Κάποιοι πρέπει να κινηθούν ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ από την πορισματολογία.
    Περιμένοντας κάποιον άλλο να κάνει κάτι άλλο, να συνετιστεί, ή κάτι σχετικό, είναι πλέον ταυτόσημο με τη φράση "κάνω πλάτες στο λάθος εν γνώσει μου". Δεν μιλάω για πολιτικούς.

    Θέλουμε λοιπόν τη συγκρότηση εθνικού μετώπου ή το κατά Βενιζέλο 'συνευθύνη'-συνενοχή = 'όλοι μαζί στο γκρεμό';

    ΥΓ. Για να μη μιλάμε μόνο θεωρητικά, ας δούμε ποιοί είναι οι ικανοί:
    ποιό είναι ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ συγκρότησης εθνικού μετώπου που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα;
    http://ikoima.org/main/subs/docs/nonpaper.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι, για αλλαγή, καλό θα ήταν -κατά την ταπεινή μου γνώμη- να γίνει μια υγιής συζήτηση σε αυτή την ανάρτηση, όπως γινόταν 2-3 χρόνια πριν.

    Εκτός και αν δεν συμφέρει κάποιους τέτοια συζήτηση ή δεν έχουν το κουράγιο να αναγνωρίσουν τα αυτονόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. >>Ο/Η Anaconda είπε...
    (...)
    ΥΓ. Για να μη μιλάμε μόνο θεωρητικά, ας δούμε ποιοί είναι οι ικανοί:
    ποιό είναι ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ συγκρότησης εθνικού μετώπου που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα;
    http://ikoima.org/main/subs/docs/nonpaper.pdf
    1 Μαρτίου 2014 - 10:28 π.μ.<<

    Συγνωμη, αλλα το "nonpaper" του "Οι 7 Βασικές Πολιτικές Θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων", ειναι εργο των Ψεκα(ζ)μμενων ΣΑΝΕΛ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H συγκρότηση εθνικού μετώπου απαιτεί καταγεγραμμένη εθνική στρατηγική και όραμα, εθνικό ηγέτη ευρείας αποδοχής, λαό πεπαιδευμένο, συνειδητοποιημένο και έτοιμο να αγωνιστή στο πλευρό του ηγέτη για το εθνικό του όραμα, κοιτάζοντας γύρω μας ας αναλογιστούμε τι από τα τρία διαθέτουμε ή μπορούμε να διαμορφώσουμε με κάποιο μαγικό ραβδί, κανένα απολύτως, άρα νομοτελειακά θα συνεχίσουμε το θλιβερό τεστ αντοχής που βιώνουμε σήμερα, μέχρι να εκραγεί το ηφαίστειο, από τη λάβα του οποίου θα ενταφιαστούν οι ακαθαρσίες του παρελθόντος και ταυτόχρονα θα απελευθερωθούν οι δυνάμεις εκείνες που θα φέρουν το καινούριο στον τόπο, ότι και όπως θα είναι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημόκριτε σε ποιό μέρος τού πλανήτη βρίσκεσαι;
    Ήμαρτον πια.
    Αυτοί ούτε καν κατάλαβαν τί έγραφε.
    Άσε τον (αποτυχημένο) αγγελιοφόρο και δες το περιεχόμενο.
    Γενικότερα μιλώντας, έλεος με την εστίαση στη διαχείριση μπροστινών. Κοίτα την ουσία.
    Εκτός και αν δεν σε ενδιαφέρει η εθνική ουσία αλλά η διασφάλιση θέσεων φίλων-κομματόσκυλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι δεδομένο πως δεν μπορούμε από το σύστημα να ανατρέψει τον εαυτό του, γιατί το σύστημα μπορεί να είναι σάπιο, αλλά όχι ηλίθιο! Είναι αδύνατον λοιπόν να ανατραπεί από αυτόν που και το δημιούργησε και τον θρέφει ασταμάτητα!
    Ο Σύριζα είναι μέρος αυτού του συστήματος ενώ το ίδιο είναι και η Χρυσή Αυγή και σε προηγούμενα σχόλια μου έχω εξηγήσει και τον ρόλο τους.
    Νομίζω ότι πλέον έχει έρθειο καιρός να ανατραπεί όλο το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης και να αλλάξουμε πολίτευμα. Έχουν υπάρξει διάφορες προτάσεις και κυρίως για αλλαγή απο Προεδρευόμενη σε προεδρική δημοκρατία, αυτό για μας δεν είναι αρκετό! Το καλύτερο πολιτειακό σύστημα για την χώρα το περιγράφει ο Ίων Δραγούμης στον "Ελληνικό Πολιτισμό", Εγώ λοιπόν αυτό το πολιτικό σύστημα βλέπω ως ορθότερη επιλογή. Τέτοιες ιδέες δεν πρέπει να μένουν αναξιοποίητες, κάλιο αργά παρά ποτέ! Είναι καταπληκτικό το πόσο επίκαιρος είναι ο Δραγούμης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να πάρουν δρόμο οι πολιτηκάντηδες,να πάρουνε μαζί τους στον αγύριστο και τα κωλοκόμματά τους,μαζί και όλο τον συρφετό τους,και τότε,όλοι υπόλοιποι Έλληνες να δημιουργήσουμε ένα κοινό αρραγές πολιτικό μέτωπο.

    Επίσης,μνημόνια κλπ ΑΝ το επιθυμεί το αποφασίζει ο ΙΔΙΟΣ ο Ελληνικός λαός,και όχι σε κλειστές αίθουσες του κοινοβουλίου με στρατιές αστυνομικών απ'έξω να σπάνε στο ξύλο τους πολίτες και να τους πνίγουν με χημικά.

    Ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι οι δύο καθ'ύλην αρμόδιοι να πραγματοποιήσουν τη μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων και να σταθεροποιήσουν πλήρως,με δημοκρατικότατο τρόπο αυτή τη χώρα.

    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

    Αν τολμάνε ας το κάνουν,εγώ θα τους χειροκροτήσω.

    Ο Σαμαράς λοιπόν κοιτάζει το συμφέρον του,όπως και του κόμματος του και των συμφερόντων που υπηρετεί,να μην κοροιδευόμαστε.

    Απο εκεί ξεκινάει η ομοψυχία.

    Ομοψυχία δεν είναι να τα κάνουν λαμπόγυαλο τα τσογλάνια του μεταπολιτευτικού καθεστώτος και να μας επιβάλλονται και ως νταβατζήδες.

    Όσοι λοιπόν συνεχίζουν και τους στηρίζουν,μετά απο όλα όσα έκαναν,κοιτάνε το προσωπικό τους συμφέρον,διότι αλλιώς δεν εξηγείται το να κάνει τα στραβά μάτια ένας ψηφοφόρος σε τόσα εγκλήματα που διέπραξαν με τη νομιμοποίηση της ψήφου του.

    Εγώ προσωπικά έχω καταλήξει στο ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα πρέπει να πάει στις κάλπες ούτε ένας ψηφοφόρος,να τους απονομιμοποιήσουμε πλήρως να πάνε στον αγύριστο. Να μην ψηφίσουν ποτέ και κανέναν μέχρι να εφαρμόσουν τις απαιτούμενες πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

    ΤΟΤΕ, τα ξαναλέμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. λυπαμαι που το λεω αλλα οι περισσοτεροι ειναι εκτος τοπου χρονου και πραγματικοτητας

    με ευχολογια παροτρυνσεις και ξορκιζοντας το κακο δεν αλλαζει τιποτα

    δεν υπαρχει αυτος ο χωρος που ονειρευστε στην πραγματιοκοτητα αλλα μονο στο μυαλο σας!!!!

    ειναι μετρημενα κουκια. οι χωροι ειναι σαφως προκαθορισμενοι και συγκεκτριμενοι. δεν υπαχρει καποιος χωρος που να λεγεται "ελληνικος λαος" που θα βγει στους δρομους και θα τα σαρωσει ολα, και μετα θα γινουμε ενας παραδεισος και με 10 εκατομυρια μαχητες τυπου σπαρτιατες, κλεφταρματωλοι, ακριτες, ανταρτες ποντου, μανης, κρητης, χιμαρας, 5/42 ευζωνικον, και ουκαδων θα παρουμε την Πολη και την αγια σοφια να ξαναγινουμε παγκοσμια δυναμη στα βαλκανια και στην ανατολια!αυτα ειναι πλεον στη σφαιρα της αρρωστημενης φαντασιας

    ξεχαστε τα ολα αυτα και πειτε μας με ποιον ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ τροπο ο καθενας σας θα φερει επενδυσεις εδω μεσα να βρουν δουλεια οι αχρηστοι παχυσαρκοι νεολαιοι πτυχιουχοι, πως θα βγαλουμε λεφτα και το κυριωτερο με πιο τροπο θα αντιμετωπισουμε την εσωτερικη μαρξιστοισλαμικη και νεο-οσμανλιδικη θανασιμη απειλη εξαφανισης του εθνους μας απο τον πλανητη οπως ανεφερα και σε προηγουμενο ποστ μου

    ποιος λαος θα κατεβει στους δρομους ο δικος σας (μεσαιος αστουλικος του συνταγματικου τοξου)? ο δικος μας λεγομενος ακροδεξιος-φασιστικος η εθνικος? η ο δικςο τους o μαρξιστικος-διεθνιστικος-μισελληνικος με τους λαθρομεταναστες τους πακετο??????

    ειμαστε τριχασμενοι δεν υπαρχει ενας ενιαιος χωρος οπως νομιζετε και καθενας εχει αλλα θελω,αλλες προσδοκιες σχεδια θεσεις και στοχους οι οποιες ειναι διαμετρικα αντιθετες μεταξυ τους και δεν υπαρχει κανενας απολυτως τροπος ουτε με θαυματα επουρανια να συγκλινουν εστω κατ ελαχιστον μεταξυ τους
    πρεπει με καθε μεσον και καθε τροπο να επικρατησει ο εθνικος χωρος και οχι ο διεθνιστικος που επικρατει σημερα
    αρα παμε παρακατω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι μπορεί να υπάρξει ΈΝΑΣ χώρος,ένας Ελληνικός λαός,ο οποίος θα αποφασίζει για τη χώρα του,σε μια χώρα όπου θα υπερισχύει η άποψη της πραγματικής πλειοψηφίας για κάθε Νόμο ή άλλη σημαντική απόφαση.

    Και ποιος θα είσαι εσύ ο τριχοτομημένος ο οποίος θα αμφισβητήσει τη δημοκρατική απόφαση της πλειοψηφίας;

    Αλλά τέτοιες λογικές παράγουν οι τραβεστί εκλογικοί νόμοι που μας κατάντησαν να κυβερνάει η πιο οργανωμένη μειοψηφία σε αυτό τον τόπο,με όλους τους άλλους να είναι διασπασμένοι σε ομαδούλες.

    ΑΝ ποτέ εφαρμοστεί πραγματική Δημοκρατία σε αυτή τη χώρα,θα εκπλαγείτε πολλοί όταν δείτε σε πόσα θα συμφωνεί αυτός ο λαός.

    ΥΓ
    Επειδή δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι καλύτερο για τη χώρα,δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κιόλας. Το ερώτημα είναι αν είσαι διατεθειμένος να παραδεχτείς το καλύτερο προς όφελος της πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. χατζησαββιδης
    ποιος ελληνικος λαος δεν μας ειπες ο δικος σου η ο δικος μου?
    με τσοχατζοπουλους μεσα? με βαλιανατους? με παιδεραστες και διεστραμενους αριστεριστες? με αναρχικους που καινε την ελληνικη σημαια και τσακιζουν οποιον εχει ελληνικη σημαια στα ρουχα του? με ρεπουσηδες δραγωνες φραγκουδακηδες και χιλιαδες αλλους μισελληνες διεθνιστες μεσα?

    και με ποια υπερδημοκρατικη πλειοψηφια τη δικια σου η τη δικη μου?

    και αντε εγω δεν μπορω να σκεφτω κατι καλυτερο εσυ που το σκεφτηκες δεν το λες και σε μας να το σκεφτουμε και μεις μετα?????

    και ποιοα ειναι αυτη η περιφημη υπερδημοκρατια απο ποιον πλανητη θα κατεβει που θα σου λυσει ολα σου τα προβληματα και μετα θα καθεσαι χωρις να δουλευεις και θα φιλοσοφεις? τυπου βορειου κορεας? τυπου τουρκαλβανιας του χοτζα? αμερικλανικη? εξευρωπαισμενη παρλαμενταριστικη? της αρχαιας αθηνας? η αυτη που εχεις μεσα στο υπεροχο μυαλο σου αλλα δεν μας τη λες και σε μας??????

    λογια λογια λογια του αερος ωραιες λεξεις μεταφορες παρομοιωσεις και καλολογικα στοιχεια αλλα επι της ουσιας καμια απαντηση καμια θεση σε τιποτα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι ρε susic,μόνο εσένα ενοχλούν οι Ρεπούσηδες και οι Τσοχατζόπουλοι,το βρήκες,συγχαρητήρια!!!

    Και ο μόνος λογικός και πανέξυπνος τρόπος είναι να τριχοτομηθούμε!!!!!

    Ευφυέστατο!!!

    Όχι δεν θα σου πω εγώ ποια είναι η περίφημη δημοκρατία,δική σου υποχρέωση είναι να παιδευτείς και να ψάξεις,κανένας άλλος δεν είναι υποχρεωμένος να σε πάρει απο το χέρι και να σε ταίσει μασημένη τροφή.

    Βρήκες την εύκολη λύση μπροστά σου,τη ΧΑ και την πήρες. Βαριόσουν να ψάξεις,να σκεφτείς,να συμμετέχεις,και θεώρησες σωστό και έξυπνο για την Ελλάδα να εφαρμόσουμε την πολιτική του ρόπαλου διά πάσαν νόσο και μαλακία.

    Όχι φίλε μου,δεν θα σου προσφέρω εγώ μασημένη τροφή. Εγώ πιστεύω σε ένα κόσμο που θα έχεις και εσύ δικαίωμα να πιστεύεις όπου επιθυμείς,να επιλέγεις. Εσύ πιστεύεις σε ένα κόσμο όπου όλοι θα έχουν την υποχρέωση να συμφωνούν με εσένα,δια της βίας!!!!

    Δεν πάει έτσι κουμπάρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χατζησαββιδης
    πρωτον δεν ειμαστε φιλοι
    δευτερον δεν δινεις τροφη ουτε μασημενη ουτε ολοκληρη γιατι δεν εχεις απολυτως τιποτα να δωσεις... αποτυχατε παταγωδως 40 ολοκληρα χρονια τωρα!!!!!! κατεξεφτελιστηκατε ηττηθηκατε πανηγυρικα και κατα κρατος απο τους μπολσεβικους επιβητορες σας που σας σφαζουν κατα το δοκουν- 3 εκδοτες εφημεριδων σας σκοτωσαν και βουλευτες σας και δεν κανατε απολυτως τιποτα αρχιρεζιλες των σκυλιων!!!!!!!
    και τωρα μας ερχετσε παλι με τον μανδυα της υπερδημοκρατοκοφροσυνης και της ταχα μου εθνικης ενοτητας με σας τους τσοχατζοπουλιστες τα καραμαλοτουβλα τους μιχαλιλιαπηδες με μυαλο ψωμιαδη και γιακουματου να ξορκισετε τον διχασμο τον οποιον εσεις δημιουργησατε η δεν αποτρεψατε απο το 74 που εχετε την απολυτη εξουσια και σας ξεφτιλιζουν ολοι????

    εσεις οι υπερδημοκρατικοφρονες που φερατε 4 εκατομυρια λαθροπεοικιστες εδω και θα φερετε αλλους τοσους με σκοπο την εξοντωση του ελληνικου λαου και την αντικατασταση του με αλους λαους κατεντολην των νεοταξιτων παγκοσμιων αφεντικων σας????
    οχι μονο δεν θα ενωθουμε μαζι σας αλλα θα σας τσακισουμε αλυπητα και σας και τα νεο-εαμοβουλγαρικα αφεντικα σας...

    και δεν ειμαι χα αν και θα την υποστηριξω
    απο τον βενιζελικο κεντρο καταγεται η οικογενεια μου, αν και δεν ειμαι υποχρεωμενος να σου δωσω αναφορα, μιας και εσυ δεν τολμας καν να πεις οτι εισαι απο τον κατεξεφτελισμενο και ηττημενο χωρο της χαζονουδουλας.....

    ασε λοιπον τα σαπια σε μενα, τις γελοιοες δημοκρατικοφροσυνες και τις εθνικες ενοτητες
    κανε τις ενοτητες σου με βαλιανατους αναρχικους ρεπουσσηδες γιατι οχι και με τα εκατομυρια λαθρομεταναστων σου καντε και ενα κομμα παιδεραστων που θα το κανετε οποσδηποτε να βιαζετε νομιμως τα παιδακια σας στο σπιτι σας, και ασε εμας να κανουμε ενα εθνικο χωρο που θα τσακισει τους δικους σας σαπιους καρκινιασμενους χωρους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "λυπαμαι που το λεω αλλα οι περισσοτεροι ειναι εκτος τοπου χρονου και πραγματικοτητας"


    Εσύ που τοποθετείς τον εαυτό σου?

    Στους "λίγους" ή στους "περισσότερους"?

    Καλό θα ήταν όλοι να ηρεμήσουμε, να αφήσουμε τους χαρακτηρισμούς και να συζητήσουμε. Τουλάχιστον όσοι θέλουμε να συζητάμε.Όταν συμφωνούμε ή διαφωνούμε. Λίγο ή πολύ. Πάντα όμως με αλληλοσεβασμό.

    Κάθε άνθρωπος είναι και μια γνώμη.
    Η σύνθεση δημιουργεί το αποτέλεσμα.

    Όσον αφορά τη κατάσταση της πατρίδας διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μεγάλη σύγκρουση συμφερόντων εντός και εκτός χώρας.

    Μην είμαστε ανυπόμονοι και κοιτάμε μόνο το "χωράφι" μας που είναι μια κουκκίδα με 10.000.000 Δυτικοανατολικούς Βαλκάνιους Ταλιμπάν μέσα.

    Αυτή τη στιγμή ούτε εντός της χώρας, ούτε εντός της ΕΕ αλλά ούτε και στον πλανήτη ολόκληρο υπάρχει ισορροπία. Σε σχέση με 10 χρόνια πριν έχουν αλλάξει πολλά προς το χειρότερο.

    Στην φύση δεν αρέσει η ανισορροπία.
    Φροντίζει με οποιονδήποτε τρόπο να επαναφέρει την ισορροπία.
    Αυτό ισχύει και στην γεωπολιτική αλλά και παντού.
    Μετά την διαταραχή επανέρχεται η ισορροπία η οποία βέβαια δεν κρατάει για πάντα.Η φύση όμως πάλι φροντίζει.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι η ισορροπία έρχεται με εύκολες λύσεις. Το αντίθετο.

    http://www.youtube.com/watch?v=7uwdJ_4JjKM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δηλαδή το σχόλιο του peter susic όπου με κατηγορεί ευθέως ότι θέλω να βιάζω και με το νόμο τα παιδιά μου,δεν είναι πρόβλημα.

    Όπως και όλα τα υπόλοιπα ανεκδιήγητα που αναφέρει στο μισαλλόδοξο σχόλιο του.

    Ωραία πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συγχωρέστε με για το πολύ πρόχειρο σχόλιό μου, αλλά νομίζω ότι αξίζει να αναφέρω δραττόμενος της ευκαιρίας ότι:

    -Γηραιός φίλος μου Βιεννέζος, φανατικός αντιχιτλερικός και φιλλέλην, όταν το 1981 του έλεγα τι συμβαίνει στην Ελλάδα, καθώς του διηγούμην τα διάφορα διχαστικά συνθήματα του Ανδρέα Παπανδρέου, με την σοφία της ηλικίας και της πείρας ζωής του μου έλεγε :
    - Εμείς οι Αυστριακοί καθόμαστε σε ένα τραπέζι συζητάμε, λύνουμε τις διαφορές μας και τα βρίσκουμε!

    Όντως έτσι έκαναν οι Αυστριακοί, όταν μεταπολεμικά κατάφεραν, έτσι ώστε, οι Σοσιαλιστές και οι του Λαϊκού Κόμματος με ηγέτες το Τέοντορ Κέρνερ έναν γηραιό στρατηγό του Αυστριακού Αυτοκρατορικού Στρατού και τον Γιούλιους Ράαμπ, καθώς και τον "ανθεκτικό" στην οινοποσία ΥΠΕΞ Λέοπολντ Φίγκλ που "έπινε" διαπραγματευόμενος με τους συνομιλητές του Ρώσους "κάτω από το τραπέζι" αποσπώντας μικρά μεν αλλά συνεχή ωφέλη και υποχωρήσεις, να "τουμπάρουν" τους Ρώσους και να ελευθερωθούν.

    - Ακόμη και οι Πέρσες, για να αντιμετωπίσουν τους Έλληνες, προσπάθησαν να τους διαιρέσουν και να τους βάλουν να "φαγωθούν" μεταξύ των, ("Ανταλκίδειος Ειρήνη") Αθηναίοι και Σπαρτιάτες.

    - Η Λογοτέχνις κυρία Αθηνά Κακούρη συνέγραψε το βιβλίο της "1821 - Η Επανάσταση που δεν Ολοκληρώθηκε", στο οποίο αφηγείται πως ενώ η Επανάσταση είχε πετύχει, κινδύνεψε να χαθεί και μαζί της να χαθούν οι Έλληνες, επειδή άρχισε ο διχασμός εξ αιτίας των φιλόδοξων Φαναριωτών με προεξάρχοντα τον Μαυροκορδάτο και άλλον ηγέτη της Μολδοβλαχίας που ήθελε να ηγηθή του Αγώνα, και έγινε ένας τρομερός εμφύλιος σπαραγμός, που έπετρεψε στον Ιμπραήμ να ρημάξει την Πελοπόννησο και τους Αγγλους στρατιωτικούς/ναυάρχους να οδγήσουν στην αποτυχία την προσπάθεια του Καραϊσκάκη να ελευθερώσει την Κεντρική Ελλάδα.

    - Αργότερα είχαμε τον Εθνικό Διχασμό μεταξύ Βασιλικών και Βενιζελικών, που κράτησε σχεδόν έως σήμερα. Αποτέλεσμα, χάθηκε όλος ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας και του Πόντου, καθώς και η ευκαιρία να αναγεννηθή η Ελλάς.

    - Την υποκινηθείσα και υποστηριχθείσα από τους Βρετανούς, αρχικά κατά την κατοχή αλλά και αργότερα, κομμουνιστική ανταρσία και τον μετέπειτα εσωτερικό πόλεμο που ενίσχυσε ο πράκτοράς τους Γιόσιπ Μπρόζ (Τίτο), που κατέληξε επί σχεδόν δέκα χρόνια σε τρομερή Ελληνοελληνική φαγωμάρα, ενώ όλοι οι άλλοι λαοί ανέκαμπταν από τον πόλεμο. Ακόμη και οι εχθροί μας Γερμανοί και Ιταλοί !

    Ο πόλεμος συνεχίστηκε μεταπολεμικά με άλλα όπλα με αποτέλεσμα, -λόγω αγυρτίας πάλι των υποστηριζόμενων από τους διχαστικούς Βρετανούς (Βασιλιάς, Κ. Καραμανλής, και οι ανόητοι πολιτικάντες της εποχής)-, οι νικημένοι να κυριαρχήσουν επί των νικητών στα ΜΜΕ, στην Παιδεία και στην Πολιτιλή ζωή του τόπου και να βρεθή σήμερα πάλι η Ελλάδα υπονομευμένη και διχασμένη.

    Οπωσδήποτε δεν μας συμφέρει ο Εθνικός Διχασμός που υπήρξε πάντα η κύρια αιτία της καταστροφής μας!


    Ευμένης Καρδιανός

    Υ.Γ. Θυμάμαι και εγώ το σύνθημα "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" που ήταν γραμμένο επί πολλά χρόνια επάνω σε έναν ομοπλινθόκτιστο οικίσκο. Κάποια στιγμή εδέησαν -μετά από χρόνια γελοιοποίησης- να το σβύσουν ......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ Χρήστο

    Φίλε, ηρέμησε. Δεν αξίζει. Ο καθένας δείχνει τι είναι. Τι σε ενδιαφέρει τι λέει ο άλλος για σένα, πως σε χαρακτηρίζει κτλ?
    Ποιος είναι ο καθένας στο κάτω κάτω για να τον παίρνεις στα σοβαρά? Ένας απλός άνθρωπος όπως όλοι οι υπόλοιποι.

    Ο κάθε άνθρωπος έχει μια δική του οπτική και αντιλαμβάνεται μια δικιά του πραγματικότητα.Το να προσπαθήσεις να τον αλλάξεις δεν γίνεται. Το να "τσιμπήσεις" όμως για να μιλήσει και να τα βγάλει όλα γίνεται. Δεν έχει σημασία τι πιστεύει αυτός για σένα.

    Να είσαι χαζός και να θαυμάζεις τους έξυπνους.

    Εσύ απλώς πρέπει πάντα να θυμάσαι ποιος είσαι και αυτό φτάνει για να νικάς.

    Δεν χρειάζεται να ακούς στα σοβαρά τον καθένα που θα ειρωνευτεί, βρίσει, ειρωνευτεί κτλ.

    Η ψυχολογία του ανθρώπου είναι πολύπλοκο πράγμα.
    Μπορεί να μπεις για έναν αγώνα(σε οποιοδήποτε άθλημα) και να σου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο. Να χτυπάνε τύμπανα υπέρ του αντιπάλου, συνθήματα,αντίπαλοι αθλητικοί παράγοντες, γενικά χαμός. Αν δεν λυγίσεις και ήρεμα αλλά με αποφασιστικότητα(ούτε χιλιοστό πίσω) νικήσεις στο τέλος και τους σκας
    και σε χειροκροτούν και μπορεί να σου ζητήσουν μέχρι και αυτόγραφο.

    Το ίδιο είναι και όταν μιλάς και ο άλλος δεν σε σέβεται. Δώσε μια ήρεμη απάντηση ξανά και ξανά και ξανά , στάση ετοιμότητας και τον τσάκισες. Ξέρει μέσα του ότι δεν μπορεί να νικήσει και όσο δεν θα συμβιβαστεί με αυτό τόσο πιο ξεκάθαρη και θριαμβευτική θα ναι η νίκη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιώργο είναι η πρώτη φορά που διαγράφεται σχόλιο μου στο Ινφογνώμων.

    Σε ευχαριστώ ωστόσο,η γνώμη σου με ενδιαφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. >>Anaconda είπε...
    Δημόκριτε σε ποιό μέρος τού πλανήτη βρίσκεσαι;
    Ήμαρτον πια.
    Αυτοί ούτε καν κατάλαβαν τί έγραφε.
    Άσε τον (αποτυχημένο) αγγελιοφόρο και δες το περιεχόμενο.
    Γενικότερα μιλώντας, έλεος με την εστίαση στη διαχείριση μπροστινών. Κοίτα την ουσία.
    Εκτός και αν δεν σε ενδιαφέρει η εθνική ουσία αλλά η διασφάλιση θέσεων φίλων-κομματόσκυλων.
    1 Μαρτίου 2014 - 11:41 π.μ.<<

    Ποιο κομμα, η ποιος φορεας υποστηριζει το non paper "Οι 7 Βασικές Πολιτικές Θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αφαίρεσε τον τίτλο τού κόμματος και τοποθετήσου επί της ουσίας.

    Έχεις κάτι να πεις για το περιεχόμενο =
    1. Για τις τοποθετήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων;
    2. Για τα 7 σημεία εθνικής συμφωνίας;
    3. Για την εθνική στρατηγική σε περίπτωση κινδύνου εθνικής ασφαλείας;

    Για την ανεπάρκεια των κομματικών επιτελείων να παράξουν κάτι αντίστοιχο ή, τουλάχιστον, να σταθούν στο ύψος αυτού τού περιεχομένου;

    Για την ανικανότητα τού πολιτικού προσωπικού να το εφαρμόσει;

    Για το πόσο πίσω βρισκόμαστε ως χώρα λόγω της μη εφαρμογής του;

    Αν έχεις, μην προσπαθείς να την σκαπουλάρεις άλλο. Πες την ανοιχτά. Δεν πειράζει αν είναι "η ΝΔ, συνιστώσα τού ΚΚΕυρώπης, εξαπάτησε τούς συνέδρους και δεν έφερε προς ψήφιση πρόγραμμα γιατί είναι ανίκανη να το παράξει". Δεν πειράζει αν είναι "οι στρατηγικοί εγκέφαλοι πού σκέφτηκαν και ενέκριναν το διαγαλαξιακό φιάσκο ΜΑΛΤΑ ΓΙΟΚ είναι άχρηστοι". Μίλα ελεύθερα, δεν θα σε παρεξηγήσω. Εκτός και αν φοβάσαι κομματική παντόφλα. Όταν τίθεται θέμα ουσίας λουφάζεις ή αλλάζεις θέμα. Για μια φορά επιτέλους πάρε ξεκάθαρη θέση ή άστο, μίλα αλλού.

    Αν θες να κάνεις συζήτηση περί μπροστινών, βρες κανέναν επιπέδου Άδωνι ή των clopypasteάδων πέριξ τού Μαξίμου για να την κάνεις σε κανένα τηλεπαράθυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.