22/1/14

Mισή ώρα «αλώνιζαν» στο Αιγαίο οι Τούρκοι

 
Σήμερα Τετάρτη, έξι τουρκικά μαχητικά τύπου F-16 πέταξαν και πάλι πάνω από τη νησίδα Ανθρωποφάγοι. Ο σχηματισμός των έξι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, εισέβαλε στο FIR Αθηνών στις 14:31 από την περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου και στις 14:58 πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τη νησίδα Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων.

Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν σε ύψος 5.000 ποδών πάνω από το νησί. Ο σχηματισμός τωντουρκικών αεροσκαφών βγήκε από το FIR Αθηνών στις 15:02, παρέμεινε δηλαδή σε ελληνικό χώρο ευθύνης συνολικά 31 λεπτά.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ «το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».

Προχθές Δευτέρα τουρκική φρεγάτα έπλευσε ανάμεσα σε Εύβοια και Άνδρο, προσέγγισε την Τζια και γενικώς ανατροφοδότησε την στρατηγική των παιγνίων ελεγχόμενης έντασης που από καιρού εις καιρόν ενεργοποιούν οι Τούρκοι.

 - See more at: http://www.sigmalive.com/news/greece/94133#sthash.RnKWhSwE.dpuf

1 σχόλιο:

  1. Θα πρέπει να περνάει άσχημα ο Ερντογάν. Χρειάζεται απόλυτη ψυχραιμία για να κάνουν αυτοί το πρώτο βήμα. Τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.