23/1/14

Guardian: Ο Σόρος ανοίγει κέντρα αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα -Προκαλούν υποψίες τα κίνητρα του

«Κέντρα αλληλεγγύης» στην Ελλάδα ιδρύει ο Σόρος
Οικονομική εξάπλωση στην Ελλάδα σχεδιάζει ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο οποίος σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian θέλει να χρηματοδοτήσει «κέντρα αλληλεγγύης» σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να βοηθηθούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη νομικής υποστήριξης, ή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Οπως αναφέρει ο Guardian, ο γνωστός επενδυτής «θα βοηθήσει την Ελλάδα λόγω της απουσίας της δημόσιας πρόνοιας την ώρα που η χώρα παλεύει με το χρέος της», με το δημοσίευμα παράλληλα να τονίζει πως «τα εγκαίνια ενός τέτοιου κέντρου στη Θεσσαλονίκη, έρχονται την ίδια στιγμή που όλο και περισσότεροι Ελληνες πηγαίνουν σε εκκλησίες και φιλανθρωπικά ιδρύματα για βοήθεια».

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα επισημαίνει πως «το κέντρο, το οποίο είναι ένα κομβικό σημείο για τις ΜΚΟ που προσφέρουν υγειονομική περίθαλψη και νομικές συμβουλές, έχει κατακλυστεί με αιτήματα μόλις λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα των θυρών του».

Ο Σόρος ο οποίος θέλει να δημιουργήσει κέντρα αλληλεγγύης σε εθνικό επίπεδο, έχει παράσχει στήριξη για το πετρέλαιο θέρμανσης σε περίπου 190 ιδρύματα συμπεριλαμβανομένων ορφανοτροφείων, παιδικών σταθμών, σχολείων και γηροκομείων, σε όλη την Ελλάδα, τονίζει η βρετανική εφημερίδα και επισημαίνει πως «η βοήθεια του δεν είναι χωρίς αμφισβήτηση. Τα κίνητρα του επενδυτή προκαλούν υποψίες, με αρκετούς συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να απαντούν αρνητικά στις δωρεές πετρελαίου που κάνει, με αποτέλεσμα την σφοδρή αντίδραση του Γιάννη Μπουτάρη».

«Ο καθένας ξέρει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεπληρώσει το χρέος του» λέει ο Σόρος. «Εάν ο επίσημος τομέας μπορούσε να παραιτηθεί από την επιστροφή, το ιδιωτικό κεφάλαιο θα επιστρέψει και η Ελλάδα θα μπορούσε να ανακάμψει γρήγορα» δήλωσε ο επενδυτής σύμφωνα με τον Guardian.

Πηγή: Guardian: Ο Σόρος ανοίγει κέντρα αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα -Προκαλούν υποψίες τα κίνητρα του | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/139870#ixzz2rDCrpLIG

8 σχόλια:

  1. Ποιός Σόρος και πράσινα άλογα.

    Με τα λεφτά μας, από την αρπαχτή των CDs του Φιλιππίδη και του Αντρίκου, έρχεται και κάνει τον μάγκα.

    Τα κέντρα είναι τα στρατηγεία της επόμενης επιχείρησης "Συρία ΝΟ2".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ελάχιστα σοβαρή κυβέρνηση, θα έπρεπε να ελέγξει σπιθαμή προς σπιθαμή, καταρχάς την νομιμότητα των κέντρων αυτών, κατά δεύτερον σε ποίους απευθύνεται και κατά τρίτον τι ανταλλάγματα θα ζητήσει αυτός ο κύριος από αυτούς που θα "βοηθήσει". Αυτό σε συνδυασμό με ένα άλλο άρθρο, που είχατε αναρτήσει πρόσφατα και ανέφερε ότι σκοπεύει να χτίσει σπίτια για παρανομους μετανάστες, το οποιο και αν είναι παράνομο, δημιουργεί εύλογα τεράστιο προβληματισμό και ανησυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν καταρεύσει η Ελλάδα καταρεέι το τελευτίο προπύργιο του Ισραήλ, καταρέεουν και οι ιδιωτικές αποικίες των μετόχων ιδιωτικών τραπεζών κρατικών οντότητων.

    Καταρεύουν και τα πολιτικά σκιάχτρα τους, δυστυχώς όμως ο κοσμάκης δεν έχει ούτε παιδεία ούτε γνώση να διαχειριστεί της ευθύνες της τύχης του μέλλοντος του.

    Τα μεγαλύτερα πολιτικοδικονομικά εγκλήματα γίνοντε κάτω από τέτοιες συνθήκες, και στην αναμπουμπούλα μπορεί ο κάθε κοτσαμπάσης ακόμα και τσοπαναρέος της βουλής χωρίς σφαχτά να κάνει, μέχρι και για δημόσια ή δημοτικά βοσκοτόπια, αυθαίρετα συμβόλαια δωρεάς στον εαυτό του ή στα παιδειά του, κι ύστερα σου λένε κι από πάνω μαζί τα φάγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. What are the services - symbols that a central government exists?

    1. Public health care (Turkey, Soros NGOs)
    2. National Banking System (like turkish banks)
    3. Utilities (water, electricity, etc)
    4. Police / Public Safety (Troika)
    5. Defence / Armed forces (soon to be outsourced to Israel)
    6. National education system (my favorite joke)

    Do you see ¨Greece¨ in any of these?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να μου λείπη τέτοια βοήθεια που προέρχεται από το αίμα των λαών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε θέλει το σώμα σου. Την ψυχή σου θέλει. Αυτή είναι πιό ακριβή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμπιστέψου Έλληνα τα φάρμακα του τοκογλύφου, το τσιπάκι θα είναι δωρεάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Βασίλειος Λιάκος & jean

    Πηγαίνετε να τα πείτε αυτά σε ανθρώπους που δεν έχουν να αγοράσουν φάρμακα. Είμαι βέβαιος ότι θα τους βρείτε σύμφωνους και θα προτιμήσουν να αποθάνουν, παρά να πάρουν τα φάρμα του Οβραίου τοκογλύφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.