2/1/14

Σάλος στην Τουρκία: Υπάλληλος της ΜΙΤ πάνω στο φορτηγό της ΙΗΗ που μετέφερε πυρομαχικά και όπλα στην Αλ Κάιντα

Φορτηγό με πυρομαχικά και όπλα της ΙΗΗ του Μαβί Μαρμαρά στα χέρια της
 Στρατοχωροφυλακής (Jandarma)!
Η Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής (Jandarma) του νομού Χατάυ (Αντιόχειας), συνέλαβε φορτηγό διεθνών μεταφορών (TIR) το οποίο είχε προορισμό τη Συρία και σύμφωνα με πληροφορίες μετέφερε φορτίο της "ανθρωπιστικής" οργάνωσης ΙΗΗ, που είχε ναυλώσει το πλοίο Μαβί Μαρμαρά.
Με τη διαφορά ότι το φορτηγό δεν μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια αλλά όπλα και πυρομαχικά, με προορισμό τις εγληματικές ομάδες της Αλ Κάιτνα, που δρουν στο έδαφος της Συρίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ταράφ, όταν οι άνδρες της Στρατοχωροφυλακής σταμάτησαν το φορτηγό για να ελέγξουν το φορτίο του, κοντά στο φυλάκιο της κωμόπολης Γκιουζέλτζε, της επαρχίας Κιρικχάν (Kırıkhan, Güzelce), του νομού Χατάυ, πάνω στο φορτηγό ήταν άτομο που είπε ότι ανήκει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) και δεν επέτρεψε τον έλεγχο του φορτίου.
Παρ' όλα αυτά, οι στρατοχωροφύλακες πήραν εντολή και έκαναν έλεγχο στο φορτηγό, όπου βρήκαν όπλα και πυρομαχικά κρυμένα ανάμεσα στα τρόφιμα και την ανθρωπιστική βοήθεια.
Να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο μήνα είχε συλληφθεί άλλο ένα φορτηγό στα Άδανα, έμφορτο με πυρομαχικά, το οποίο είχε προορισμό και πάλι τη Συρία. Τότε, σε έφοδο των αρχών ασφαλείας σε σπίτι-γιάφκα στο Ικόνιο, είχαν συλληφθεί τρια άτομα, μέλη της Αλ Κάιντα, με 250 κιλά εκρηκτικών, τα οποία οδηγήθηκαν στις φυλακές.
Όσον αφορά την ιδιοκτησία του φορτίου που συνελήφη σήμερα, το οποίο, σύμφωνα με πολλά ΜΜΕ ανήκει στην ΙΗΗ, η οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποποιείται την πατρότητα του φορτίου.
Να σημειωθεί ότι η ΙΗΗ θεωρείται εργαλείο του νέου ισλαμιστικού βαθέος κράτους, που εγκαθιδρύει σταδιακά ο Ερντογάν και το ΑΚΡ στην Τουρκία.

1 σχόλιο:

  1. Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλουν να κάνουν με τον Ερντογάν και ποιοι ? Πάντως δέχεται πυρά από παντού.Θέλει διερεύνηση αρκετή το θέμα Ερντογάν και τι συμφέρει την Ελλάδα.Αν δεχθούμε ότι έχουμε κάποιο συμφέρον με τη μία ή την άλλη κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.