31/1/14

Τουρκία: Παραίτηση όγδοου κατά σειρά βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος

Είχε ήδη παραπεμφθεί στα πειθαρχικά όργανα του AKP
Φημολογείται πως ο παραιτηθείς κ. Τσετίν ανήκει στους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.
Βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) στην Τουρκία ανακοίνωσε την Παρασκευή την παραίτησή του, ανεβάζοντας σε οκτώ τον αριθμό των στελεχών που έχουν εγκαταλείψει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚP από τα μέσα του Δεκεμβρίου, όταν ξέσπασε το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο που κλυδωνίζει την κυβέρνηση.
Εκλεγμένος με το κόμμα στην Κωνσταντινούπολη, ο Μουχαμέντ Τσετίν είχε ήδη παραπεμφθεί στα πειθαρχικά όργανα του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του έχοντας κατηγορηθεί ότι «συκοφάντησε» το κόμμα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Και άλλοι φίλοι βουλευτές θα πράξουν το ίδιο με εμένα, θα το δείτε», δήλωσε ο κ. Τσετίν μιλώντας σε δημοσιογράφους και δικαιολόγησε την απόφασή του να παραιτηθεί επικαλούμενος τις πιέσεις που άσκησε το κόμμα του στη δικαιοσύνη. «Στο κόμμα μιλάνε για υποθέσεις διαφθοράς σαν να μιλούν για κάτι συνηθισμένο, εγώ δεν έχω ποτέ εμπλακεί σε ιστορίες τέτοιου τύπου», πρόσθεσε ο ίδιος.
Παρά την παραίτησή του, το κυβερνών ισλαμοσυντηρητικό κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να διαθέτει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, με 319 έδρες από τις συνολικά 550.
Φημολογείται πως ο παραιτηθείς κ. Τσετίν ανήκει στους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.