30/1/14

Στην Πάτρα το ρωσικό ιστιοφόρο «Κρούζενστερν»

Φωτογραφίες του περίφημου εκπαιδευτικού πλοίου
Στο λιμάνι της Πάτρας έφτασε χτες το ρωσικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Κρούζενστερν».
«Η άφιξη του ιστιοφόρου "Κρούζενστερν" στο λιμάνι της Πάτρας μπορεί να εξεταστεί στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης των ρωσο-ελληνικών σχέσεων», σημείωσε στο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ ο αναπληρωτής επικεφαλής του οικονομικού και εμπορικού τμήματος της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Σεργκέι Νικίτιν.

Το «Κρούζενστερν» είναι τετρακάταρτος μυοδρόμωνας, ο οποίος κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του 1925-1926 στην Γερμανία. Ονομάστηκε προς τιμήν του περίφημου Ρώσου ναύαρχου θαλασσοπόρου Ιβάν Φίοντοροβιτς Κρουζενστέρν. Το πλοίο έχει ως βάση το λιμάνι της ρωσικής πόλης Καλινινγκράντ.

Ο κ. Νικίτιν επισημαίνει το «συμβολικό χαρακτήρα του γεγονότος», καθώς όπως αναφέρει, το πλοίο θα κατευθυνθεί από την Πάτρα στο Σότσι, όπου μέλη του πληρώματος θα εργασθούν ως εθελοντές στη Χειμερινή Ολυμπιάδα.

Το πλήρωμα του ιστιοφόρου θα επισκεφτεί την πόλη της Πάτρας και την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα από την οποία, το καλοκαίρι του 2013, μεταφέρθηκε στη Ρωσία ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα.

Παράλληλα, ναύτες του πλοίου θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, απ’ όπου, στις 29 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων για το Σότσι.

Δείτε φωτογραφίες του «Κρούζενστερν»…








http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/636801/stin-patra-to-rosiko-istioforo-krouzenstern/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.