1/1/14

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 5 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΟΙΣΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ “ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΡΩΣΙΑΣ”

 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΧΩΡΑ- “ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ, ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ”-
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντίπαλο δέος και ισχυρό «δόρυ» στην αμερικανόδουλη και γερμανόδουλη πολιτική των χρεωκοπημένων Ελληνικών κυβερνήσεων που βούλιαξαν και εξαθλίωσαν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό, ετοιμάζουν στο παρασκήνιο 5 κορυφαίοι πατριώτες επιχειρηματίες.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα κυοφορείται και παρέχεται εκ του σύνεγγυς και από τον καθένα ξεχωριστά στήριξη σε «κάθε κίνηση και ιδεολογική διαφοροποίηση που δεν θα έχει σχέση με φθαρτά πολιτικά πρόσωπα, κατεστημένες και επικίνδυνες μορφές διακυβέρνησης και διεφθαρμένες προσωπικότητες που ενεπλάκησαν στο παιχνίδι με Αμερικανικούς και Γερμανικού πόλους, συστημικούς ηγέτες και παρελκόμενες αποφυάδες τους οι οποίοι δημιούργησαν το σημερινό κύκλωμα διαπλοκής που υπονόμευσε και κατέστρεψε την Ελλάδα».

Στο ίδιο πλαίσιο έμπρακτης στήριξης, οι γνωστοί επιχειρηματίες είναι σε θέση να εμπιστευτούν έναν νέο πεφωτισμένο «Καποδίστρια» (όποιο όνομα κι αν έχει αυτός) αρκεί να τηρεί τρείς βασικές προϋποθέσεις αρχών και πολιτικής συνέπειας: Πατριωτισμό, καθαρότητα και βλέμμα προς κοινούς ιστορικούς, θρησκευτικούς και πολιτισμικούς ορίζοντες με τη «μητέρα Ρωσία».

Αυτή την εποχή και η ίδια η φίλη χώρα ευνοεί πάλι νέες επαφές (παντοιοτρόπως)αλλά οι υπάρχοντες κομματικοί μηχανισμοί στην Ελλάδα τις εμποδίζουν και τις σαμποτάρουν λόγω των καταβολών τους με τα «σάπια» είδωλα της Δύσης.
Σχηματικά σχεδιάζονται-και αυτός είναι ένας συλλογισμός που δεν πηγάζει μόνον από τις κυοφορούμενες εξελίξεις-ιδεολογικοί και οικονομικοί «φάροι» που είχαν ακμάσει στα πρώτα βήματα της απελευθέρωσης της χώρας από τον Οθωμανικό ζυγό, όταν ενεπιστεύθη τον Ρωσικό παράγοντα για να ανταπεξέλθει με την δύναμη των όπλων και της διπλωματίας στις ανάγκες επανασύστασης ισχυρού Κράτους.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται αυτόν τον καιρό στην Ελληνική αγορά, οι επιχειρηματίες οι οποίοι μπορούν να δυναμώσουν τους δεσμούς με την Ρωσία και να σχεδιάσουν «νέο παιχνίδι» στην πολιτική διακυβέρνηση της χώρας(με ταυτόχρονες και υπερμεγέθεις για τα εγχώρια δεδομένα επιχειρηματικές συμφωνίες)είναι:

-Οικογένεια Πρόδρομου Εμφιετζόγλου. Η «Μηχανική» από το 2008 επενδύει στη Ρωσία και διατηρεί άρρηκτες σχέσεις. Η «αιμοδοσία»(όπως έχει γραφεί)σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον προέρχεται από την εκμετάλλευση και πώληση ακινήτων της Μηχανική στο εξωτερικό. Στη Ρωσία μάλιστα εκτιμάται ότι εντός του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η εκτέλεση του ογκώδους συγκροτήματος ΗΡΑ. Ως γνωστόν, το 2004 ο «πατριάρχης» της επιχειρηματικής οικογένειας, τιμήθηκε με το ανώτατο μετάλλιο της Οδησσού, για τη συνεισφορά του στην οικονομική και πολιτική ανάπτυξη της πόλης. Όσοι λένε ότι γνωρίζουν, κατατάσσουν τον κ.Εμφιετζόγλου σε θεμέλιο λίθο «γεφυρωμάτων» με τον ρωσικό παράγοντα.

-Βαγγέλης Μαρινάκης: Η Capital Product Tanker, του Ευάγγελου Μαρινάκη, η οποία περιλαμβάνει στο στόλο της 14 δεξαμενόπλοια τύπου ice class, φέρεται να είναι για τα επόμενα τρία χρόνια βασικός μοχλός συμμετοχής στο μεγαλόπνοο ρωσικό σχέδιο για θαλάσσιους διαδρόμους που θα μειώνουν τον χρόνο εκτέλεσης ενός δρομολογίου από την Δυτική προς την Ανατολική πλευρά της υφηλίου και παράλληλα θα απαιτούνται λιγότερα καύσιμα αλλά και θα διασφαλίζεται η καλύτερη προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος . Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η προσπάθεια να αξιοποιηθεί ακόμη πιο αποτελεσματικά το Northern Sea Route (Βόρειο πέρασμα-NSR) στην Αρκτική το οποίο συντομεύει κατά 30 ημέρες σχεδόν το ταξίδι από τα λιμάνια της Άπω Ανατολής στα λιμάνια της Δυτικής Ευρώπη, θα υλοποιηθεί εντός των επόμενων τριών ετών. Η Ρωσία είναι έτοιμη να διαθέσει ένα δις δολάρια για την ανάπτυξη ενός δικτύου υποστήριξης των πλόων μέσω του NSR με τον παράλληλο εκσυγχρονισμό των λιμένων της κατά μήκος του Βορείου Περάσματος. Ο εφοπλιστής Μαρινάκης προβάλλεται ως ένας από τους πανίσχυρους της γενιάς του που θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στις διαδραματιζόμενες εξελίξεις. Ήδη η αγορά της ραδιοφωνικής συχνότητας του 902 στα FM από γνωστό fund συντείνει στην συγκεκριμένη κατεύθυνση.

-Ένθερμος θιασώτης συσπείρωσης πολιτικών πόλων με τη Ρωσία εμφανίζεται στο στενό του επαγγελματικό περιβάλλον, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος ουκ ολίγες φορές μέχρι σήμερα έχει εξαπολύσει πυρά κατά του υπάρχοντος πολιτικού κατεστημένου.
«Αν το κράτος δεν αλλάξει, ο τόπος μας θα βουλιάξει. Κι αν τα κόμματα δεν κόψουν αυτοβούλως τον ομφάλιο λώρο με το κράτος που εξέθρεψαν για να τα εκτρέφει, το πολιτικό σύστημα κινδυνεύει να βρεθεί σε επικίνδυνο αδιέξοδο. Δική του ευθύνη είναι να υπερβεί τον εαυτό του», έχει πει στο παρελθόν ο κ.Δασκαλόπουλος συγκεντρώνοντας τις επικρίσεις των χρεωκοπημένων πολιτικάντηδων. Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κάποιος με τον επιχειρηματία Δασκαλόπουλο οφείλει να του αναγνωρίσει ότι μιλά έξω από τα δόντια ακόμα κι αν εκφράζει-όπως τον κατηγορούν-ιδιοτελή συμφέροντα.
Μάλιστα ο κ. Δασκαλόπουλος στο παρελθόν έχει «πετάξει» φωτοβολίδες για «κόμμα» γυρίζοντας αλλού-μάλλον παραπλανητικά-τη συζήτηση.
«Μας βομβαρδίζουν με αστειότητες: Θέλετε να κάνετε κόμμα επιχειρηματιών! Θέλετε να μας υποκαταστήσετε! Θέλετε να παρέμβετε στο πολιτικό σύστημα! Εκείνο που δεν καταλαβαίνουν, όσοι ανακυκλώνουν έτσι τους φόβους τους , είναι ότι το δικό μας “κόμμα” υπάρχει ήδη», έχει σημειώσει ο ίδιος προσθέτοντας ότι το συναπαρτίζουν όλοι όσοι αισθάνονται ότι «ανήκουν στην ανοιχτή κοινωνία της γνώσης και της δράσης, της αξιοσύνης και της άμιλλας. Το “κόμμα“ μας αποτελεί εδώ και χρόνια μια υπαρκτή πραγματικότητα, που στηρίζει την οικονομική πρόοδο και συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή, στη δημοκρατική σταθερότητα», έχει δηλώσει ο επιχειρηματίας. Τώρα, λέει το ίδιο και τι απαντά σε όσους του «χρεώνουν» μυστική «διπλωματία» με τη «μαμά Ρωσία»;

- Κωνσταντίνος Μίχαλος: Πρόκειται για έναν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ελληνορωσικής Φιλίας και δεν θα έβλεπε με καθόλου «κακό» μάτι μια απόπειρα ίδρυσης ή συνύπαρξης ρωσικού «κόμματος» στην Ελλάδα. Μάλιστα τον προηγούμενο Σεπτέμβριο με δόξες και παράτες τίμησε την πρόεδρο της Άνω Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κα. Ματβιένκο, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος επέδωσε στον κα. Ματβιένκο το μετάλλιο διακεκριμένης προσωπικότητας του ΕΒΕΑ, για την πολύχρονη προσφορά της στην ανάπτυξη των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. Κατά την τελετή της βράβευσης της κας. Ματβιένκο, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ανέφερε μεταξύ άλλων(λόγια που αποκτούν άλλη σημασία, κατά το σημερινό ρεπορτάζ):
«Η επίσκεψη της Προέδρου της Άνω Δούμας στην Ελλάδα, αλλά και ειδικότερα στο ΕΒΕΑ, το ναό της επιχειρηματικότητας αποδεικνύει ότι οι ελληνορωσική φιλιά όχι μόνο υφίσταται, αλλά και μπορεί να εκβαθυνθεί ακόμη περισσότερο. Η περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων, αυτή την δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης για τη χώρα μας είναι αναγκαία περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά. Τα επίσημα στοιχεία καταδεικνύουν ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σημαντική αύξηση (13,5% την περσινή χρόνια) των ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία. Αυτή η ανοδική τάση θέλουμε να συνεχιστεί. Και μπορούμε να το πετύχουμε επ’ ωφελεία και των δύο χωρών. Όπως επιθυμούμε την ενεργό και δυναμική συμμετοχή των Ρωσικών επιχειρήσεων τόσο στις επενδύσεις στην χώρα μας, όσο και στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων. Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και σίγουρα αποτελεί χώρα μεγάλων επενδυτικών ευκαιριών. Καλούμε την Πρόεδρο της Άνω Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να αποτελέσει η Ελλάδα χώρα πρώτης επιλογής για την εισροή Ρωσικών κεφαλαίων». Νομίζουμε ότι όσα είχε αναφέρει ο κ.Μίχαλος δηλώνουν το πόσο υπολογίζει την Ρωσία ως παράγοντα πολιτικής ισορροπίας στη χώρα.

- Οικογένεια Γιαννακόπουλου-Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Ο κατά πολλούς «σκληρός» πατριώτης Έλληνας επιχειρηματίας σε μια εποχή δεινής οικονομικής στενωπού για τις φαρμακοβιομηχανίες λόγω της επιθετικής πολιτικής του υπουργείου Υγείας απέναντι στους εγχώριους παραγωγούς φαρμάκων (γενόσημα-λωποδύτες φαρμακοτρίφτες- δραστική ουσία)βρίσκεται σε διεργασίες για επεκτατική πολιτική του Ομίλου του και στην Ρωσία.
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της «Βιανέξ» μετά την ισχυρή συνεργασία της εταιρείας του με τη “Lilly” το προηγούμενο καλοκαίρι (καρπός της οποία είναι το σκεύμασμα βανκομυκίνη που θα εξάγεται στην Κίνα) σκοπεύει -κατά πληροφορίες- σχεδιασμό για επέκταση των δραστηριοτήτων και στη Ρωσία.
Μάλιστα ο επιχειρηματίας δεν θα έβλεπε -όπως μαρτυρούν άνθρωποι που τον ξέρουν καλά- με διόλου αρνητικό τρόπο, το «μπάσιμο» ενός διευρυμένου ενωτικού επιχειρηματικού σχήματος ως μοχλού πίεσης στις εξελίξεις, με την προϋπόθεση ότι έντιμοι πολιτικοί θα έβγαζαν τη χώρα από το αδιέξοδο σε ισότιμη συνεργασία και ίσες αποστάσεις με τον ρωσικό παράγοντα για την εκμετάλλευση του «χρυσού» υπεδάφους του Αιγαίου.

Το ρεπορταζ δημοσιεύτηκε στην “Ελεύθερη Ώρα” της Δευτέρας 30-12-2013

31 σχόλια:

  1. ΛΕΤΕ k. ΣΑΒΒΑ; ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ , Η ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ...! ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΘΑ ΜΑΣ 'ΕΚΛΕΓΟΥΝ' ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΨΗΦΙΣΕΙ;
    ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια η διαφορά μεταξύ αμερικανόδουλων,γερμανοτσολιάδων και ρωσόδουλων;

    Σαν να μου φαίνεται ότι έχουμε ξεφύγει τελείως σε αυτή τη χώρα.

    Είπαμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας και με τη Ρωσία,αλλά μην πάμε και στην άλλη άκρη.

    Ή του ύψους ή του βάθους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δηλαδή θέλετε να μας πείτε ότι η Ρωσία του Πουτιν είναι ο σύμμαχος που χρειαζόμαστε;δηλαδή σε τι υστερούν των άλλων σε διαφθορά μήπως? αυτοί είναι ακόμα χειρότεροι από Γερμανούς και λοιπούς δυνάστες.. ή να σχολιάσουμε τις οικογένειες που μας αναφέρετε στο άρθρο? Μήπως αυτές οι οικογένειες δεν έχουν εκμεταλλευθεί την διαφθορά τόσων χρόνων στην Ελλάδα για να αποκομίσουν τα κέρδη τους... Είμαι πολύ επιφυλακτικός για όσα λέτε στο άρθρο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Χατζησαββίδη πιος είναι Ρωσσόδουλος?

    Είναι το άλλο στατόπεδο στο οποίο έπρεπε να στραφούμε εδω και καιρό. τα συμφεροντα είναι κοινα σε αρκετούς τομείς με τη Ρωσσία. Η Αμερική πάντα ήταν κατά 40% μαζί μας και 60% με την Τουρκία.
    Στρατιωτικά,οικονομικά και πολιτιστικά, θα πρέπει να είμαστε με τους Ρώσσους. Η Ρωσσία όποτε έχει αρνητική στάση απεναντι μας είναι επειδή έχουν κάνει κάποια στραβή οι δικοί μας πολιτική.
    Τόσα χρόνια είμαστε στη μέση μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων αλλά αυτό δεν είναι σκοπός. μακάρι να πάμε στο άλλο άκρο το οποίο φαβάστε,μεσω φυσικά ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου του οποίου θα έχει μακροπρόθεσμους στόχους.
    Και τέλος λόγω της κρισιμότητας την κατάστασης που είναι η χώρα μας χρειάζεται όχι λόγια άλλά πράξεις! πράξεις εντός και εκτός συνόρων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το "Αμερικάνικο" κόμμα, το "γερμανικό" κόμμα, το "ρωσικο" κόμμα. Το σύνδρομο της προστασίας συνεχίζεται. Το Βαλκανικό προτεκτοράτο με τις εσωτερικές συγκρούσεις και τη διαχρονική γκρίνια.

    Ένας νέος Καποδίστριας που είναι?

    Να ξέρει όμως ότι εδώ έχει να κάνει με Δυτικοανατολικούς Βαλκάνιους Ταλιμπάν. Δεν είναι αστεία πράγματα.
    Οι "έξυπνοι" ιθαγενείς Θα τον κατηγορήσουν, θα τον ειρωνευτούν, μπορεί να τον φυλακίσουν ή αν δεν καταλαβαίνει τίποτα μπορεί να του φυτέψουν και καμιά σφαίρα (σε συνεργασία με τα εξωτερικά συμφέροντα) την ώρα που θα κάνει το σταυρό του σε καμιά εκκλησία.
    Μετά από χρόνια θα του φτιάξουν και άγαλμα με μεγάλες πινακίδες.

    Όλοι είναι οι "έξυπνοι" σε αυτό το τόπο και περηφανεύονται για τους αρχαίους προγόνους τους γι' αυτό η παρακμή μας φαίνεται παντού. Κοινωνικά, πολιτιστικά, οικονομικά και αν συνεχιστεί έτσι θα έρθουν και οι εδαφικές απώλειες.

    Τι κι αν κάποιοι επιμένουν να φυλάνε Θερμοπύλες ο καθένας από τη θέση του και με το τρόπο του. Είναι "άχρηστοι", "αντιπαραγωγικοί", "υπερβολικοί", και "συναισθηματικοί".

    Οι υπόλοιποι ιθαγενείς μαζί τους αρχηγούς της φυλής των Ούγκα Ούγκα (εχμ..λάθος... πολιτικούς αρχηγούς ήθελα να πω)τους είναι οι "έξυπνοι" και "ικανότεροι".
    Εμείς είμαστε οι "έξυπνοι" ρε!
    Ψηφίζουμε τους "ικανούς" και παρακαλάμε για μια θέση σε "Ελληνάδικο - Ορθάδικο" στριμωγμένοι σαν σαρδέλες σε κονσερβοκούτι.

    Καλά κάνουν οι μεγάλες δυνάμεις!
    Παρά τα λάθη τους γι'αυτό λέγονται μεγάλες και όχι Βαλκανικά γκρινιάρικα προτεκτοράτα.

    Αν δεν πιστέψεις στον εαυτό σου, σεβαστή δύναμη δεν γίνεσαι. ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπαααα! θαρρώ το καλύτερο είναι να αποφασίσουν για τη μορφή και συνοχή αυτού του κόμματος οι υποθηκοφύλακες του φυσικού πλούτου της Ελλάδας, πάνω στις επιχειρηματικές αρχές του Χονταρκόφσκι, δηλαδή οι παριώτες ιδιώτες μέτοχοι της ιδιωτικής Τράπεζας της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για ελληνικό κόμμα ούτε λόγος φαντάζομαι.......Καλή χρονιά με Υγεία σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ υποστηρίζω το Ελληνικό κόμμα
    Kaλη χρόνια σε εσάς και στην Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με όλες τις μεγάλες δυνάμεις οφείλουμε να έχουμε καλές σχέση και να αναπτύσσουμε συνεργασίες,και όχι μονόπατα.

    Όχι όμως,απο αποκλειστικές των Αμερικανών και των Γερμανών,να γίνουμε των Ρώσων,αυτό λέω.

    Άλλαξαν οι εποχές,έχει χιλλιοειπωθεί αυτό,ας αλλάξουμε και εμείς λοιπόν.

    Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι αν οι Ρώσοι έχουν συμφέρον,θα μας πουλήσουν δίχως δεύτερη σκέψη.

    Η μάχη για τις ζώνες επιρροής είναι αδυσώπητη,και καλά θα κάνουμε να απέχουμε.

    Το εσωτερικό της χώρας μας χαρακτηρίζεται απο πληθώρα αδυναμιών,που σε καμία περίπτωση δεν μας επιτρέπουν να υποκύψουμε σε πάθη και αδυναμίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. When are we finally going to grow up and mature enough to realise that the only political party we need is the Hellenic one. No other country will protect or help us unless their interests lies next to ours and interests change quite dramatically. What Hellas need is a foreign policy that is absolutely using to our interest every other country's policy or move. We need politicians with a wide thinking angle that not only will correct past mistakes but will foresee future situations that can be used for our advantage. We are the worse enemy to ourselves. Let's all work together with only one purpose in mind, to place Hellas where it belongs, the TOP. Happy new year to all Hellenes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Ταξιάρχη

    >Η Ρωσσία όποτε έχει αρνητική στάση απεναντι μας είναι επειδή έχουν κάνει κάποια στραβή οι δικοί μας πολιτική<

    Δεν νομίζω. Η Ρωσία κοιτάζει κι αυτή το συμφέρον της και το πώς θα μάς εκμεταλλευτεί, ακριβώς όπως κάνουν όλοι. Μήπως δεν μάς πουλά το φυσικό αέριο ακριβότερα από ό,τι στις άλλες χώρες της Ευρώπης και, φυσικώ τω λόγω, αντιτίθεται στις προσπάθειες της Ελλάδα να βγάλει δικό της; Έχω κατ' επανάληψη γράψει τι λέει και ο καθηγητής Φώσκολος γι αυτό και το θεωρώ περιττό να το επαναλάβω.

    @ Χρήστο Χατζησαββίδη

    >Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι αν οι Ρώσοι έχουν συμφέρον,θα μας πουλήσουν δίχως δεύτερη σκέψη<

    Ασφαλώς, γιατί να μην το κάνουν σήμερα, αφού το έκαναν και στο παρελθόν (Ορλωφικά, Επανάσταση Υψηλάντη στην Μολδοβλαχία, Επανάσταση του '21 κλπ.); Αλήθεια, πότε μάς βοήθησαν οι Ρώσσοι;

    Εκτός αυτού, βλέπω ότι ο λόγος είναι για ένα καινούριο κόμμα πάλι. Δηλαδή, άλλη μία συμμορία, η οποία, για να ψηφισθεί, πρέπει να μετέλθει τα γνωστά τερτίπια των άλλων συμμοριών.

    Πρέπει πάση θυσία να φύγομε από την νοοτροπία του κομματικού συστήματος, το οποίο κατέστρεψε την πατρίδα μας, αμέσως μετά το Καποδίστρια. Προς έρευνα με τι πρέπει να αντικατασταθεί. Όμως, πρέπει να πάψομε να σκεφτόμαστε κομματικά.

    Οι Καποδίστριες δεν γίνονται, γεννώνται. Και ναι, ο αείμνηστος ήταν ο μεγαλύτερος και ακραιφνέστερος πατριώτης, που γέννησε η Ελλάδα, αλλά συνδύαζε ταυτοχρόνως και το έμφυτο ταλέντο του ηγέτη και μεγάλου διπλωμάτη. Δεν εξυπακούονται όλα αυτά, για κάθε έντιμο πατριώτη.

    Και βεβαίως δεν ήταν ουδέ κατ' ελάχιστον δημοκράτης (οπαδός της πεφωτισμένης δεσποτείας ήταν και καλά έκανε), παρά τις διάφορες ανοησίες που κατά καιρούς γράφουν κάποιοι και εδώ μέσα.

    ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. απλα,πρεπει να φερθουμε εξυπνα και να το παιξουμε,αναλογα με τα συμφεροντα μας.πηγαινουμε,εκει που επιτασει το συμφερο μας.μην ξεχναμε,πως μας φερθηκαν στον πρωτο παγκοσμιο πολεμο.η ιστορια διδασκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το "κόμμα" υπάρχει,μόνο που δεν βρίσκεται ως κόμμα αλλά ως Πολιτική Παράταξη,η οποία ήλθε για να παρατάξει και να ενώσει δυνάμεις και όχι να διασπάσει ιδεολογικά τον λαό μας!ΦΥΣΙΚΆ και Καποδίστριας υπάρχει,μόνο,που είμαστε τόσο εσκοτισμένοι εις τον νού και εις τας βιωτικάς μέριμνας μας που αδυνατούμε να δούμε τα πράγματα καθαρά!ΑΡΑ,θεωρώ με στοιχεία(φτάνει να ερευνήσετε και εσείς) και το Ρωσσόφιλο και όχι Ρωσσόδουλο "κόμμα" υπάρχει αλλά και ο νέος Καποδίστριας!Θα σας δώσω ένα βασικό κλειδί τα άλλα βρείτε τα μόνοι σας http://www.koinwnia.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και ποιο είναι ο Καποδίστριας; Αυτός που έχουν για φόντο στην ιστοσελίδα, ή κάποιος συγκεκριμένος; Αν υπάρχει, μην διστάζετε, πείτε το όνομά του καθαρά.

    Ο Καποδίστριας δεν ήταν ιδέα, αλλά πρόσωπο ιστορικό.

    Από άρθρα πήξαμε πια. Πράξεις θέλομε και ανθρώπους κατάλληλους, αν και τώρα πια είναι για όλα πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η Ρωσία και οι ΗΠΑ δεν ηταν ουδέποτε αντίπαλοι.
    Απόδειξη ο λεγόμενος ψυχρός πόλεμος, ο οποίος έπαιζε πάντοτε στίς πλάτες τρίτων.
    Η Ελλάδα οφείλει να ακολουθήσει το Ελβετικό μοντέλο και τίποτα περισσότεο ή λιγότερο.
    Η ανοιχτή σχέση με την μία ή την άλλη πλευρά σε στοχοποιεί και ταυτόχρονα σε βάζει στην θηρευτική αρένα, την οποίαν με εξαιρετική δεξιοτεχνία διαχειρίζονται Αμερικανοί -Ρώσοι και εσχάτως οι Κινέζοι.
    Οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί αντιλαμβάνονται εντελώς διαφορετικά τις διακρατικές σχέσεις απο ότι η Ελληνική κοινωνία και πολιτεία.
    Ειδικά οι Ρώσοι εκτιμούν ιδιαίτερα τον δυναμισμό και όχι την διπλοπροσωπεία που πολλές φορές επιδεικνύει ο ελληνικός πολιτικός κόσμος.
    Να μήν ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι όμηρος των γερμανικών συμφερόντων και των ελλήνων οικονομικών μεταναστών στην τευτονική χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. >Η Ρωσία και οι ΗΠΑ δεν ηταν ουδέποτε αντίπαλοι.<

    Κατ' αρχάς, στα ελληνικά το 'ουδέποτε' δεν πηγαίνει με το 'δεν'. Ή "δεν ήταν ποτέ αντίπαλοι", ή "ουδέποτε ήταν αντίπαλοι". Συγγνώμη, αλλά έχω μπαφιάσει να ακούω/διαβάζω λάθος ελληνικά.

    Αντίπαλοι ήσαν και ο "Ψυχρός Πόλεμος" δεν γινόταν θερμός, επειδή υπήρχε η Pax Nucleara (Πυρηνική Ειρήνη), που διασφάλιζε την ισορροπία του τρόμου.

    Πολλά "οφείλει" η Ελλάδα, αλλά κάποια απ' αυτά δεν τα μπορεί, διότι έχει πέσει ήδη από τον καιρό της Γιάλτας σε κάποιο στρατόπεδο. Άλλα πάλι τα κάνει, επειδή κυβερνάται από εθελόδουλους.

    Η ουδετερότητα της Ελβετίας, δεν οφείλεται μόνο στην δική της βούληση, αλλά και στις ισορροπίες. Έτσι, κατάφερε να την διατηρήσει και στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, όχι όμως και στους Ναπολεοντείους.

    >Ειδικά οι Ρώσοι εκτιμούν ιδιαίτερα τον δυναμισμό και όχι την διπλοπροσωπεία που πολλές φορές επιδεικνύει ο ελληνικός πολιτικός κόσμος.<

    Οι Ρώσοι εκτιμούν το συμφέρον τους, όπως και όλοι οι άλλοι, εκτός της Ελλάδος, η οποία κοιτάζει πάντα το συμφέρον των άλλων. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

    Αν θέλεις να έχεις συμμάχους τους Ρώσους, ή όποιους άλλους, πρέπει να τους δώσεις να καταλάβουν (ειλικρινώς ή ψευδώς, δεν έχει τόση σημασία), ότι έχουν συμφέρον να είναι στο πλευρό σου. Αυτό ακριβώς έκανε και ο Καποδίστριας με τους Μεγάλους και κατάφερε να τους ωθήσει στην Ναυμαχία του Ναυαρίνου, η οποία έσωσε την Επανάσταση του '21 την τελευταία στιγμή.

    >Να μήν ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι όμηρος των γερμανικών συμφερόντων και των ελλήνων οικονομικών μεταναστών στην τευτονική χώρα.<

    Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα, ειδικά αυτό που αφορά στους Έλληνες μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. -Σε ότι αφορα την Ελβετία, αναφέρομαι στην Ελβετία του 20ου αιώνα.
    Αναφέρομαι στην Ελλάδα του 20ου και φυσικά του 21ου αιώνα και όχι του 19ου αιώνα.
    -Δέν καταλαβαίνω πώς αντιλαμβάνεσαι τους Ρώσους και τι θα τους κάνει να σταθούν δίπλα σου.
    Αν το δούμε απο πολιτικής πλευράς, η μόνη πολιτική δύναμη που στραβοκοιτάει κατά Ρωσία μεριά, είναι το ΚΚΕ έχοντας δηλώσει ευθέως τον Σταλινικό του χαρακτήρα και προτίμηση πρίν μερικά χρόνια.
    -Απο στρατιωτικής πλευράς, , εδώ μπορώ να έχω ακέραια και προσωπική άποψη,εκείνο το οποίο σιχαίνονται οι Ρώσοι είναι το αμερικανο-βρετανικό μοντέλο εκπαίδευσης το οποίο ισχύει στον Ελληνικό στρατό.
    Αρα στρατιωτική συνεργασία επί του πεδίου είναι σε πρώτη φάση ατελέσφορη.
    Οι Ρώσοι δεν την ξαναπατάνε όπως με την Συρία το 1967, επειδή δεν είχαν καταλάβει την νοοτροπία των Σύριων.
    -Η Ελλάδα δεν κοιτάζει το συμφέρον , αλλά κάποιοι -αρκετοί Έλληνες την τσέπη τους και μόνο.
    Είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν αντέχει τέτοιους Ελληνες.
    Αυτοί οδήγησαν σε άρματα μάχης με ραγισμένους πύργους,Φ-16 πού έπαιρναν νερό στα κοκπιτ,δίκες κατασκόπων που αφήνονταν ελεύθεροι...υπόθεση plane spotters.
    -Ολα τα σκάνδαλα που ακούω και διαβάζω τώρα τελευταία, εκτός και αν δεν αφορούν την Ελλάδα , εχουν Γερμανική χροιά -απόχρωση και ουσία.
    Οι δε έλληνες μετανάστες στην Γερμανία, δέν βλέπω να έχουν τοποθετηθεί σε σχεση με τους ομογενείς σε άλλες χωρες που ξεσηκώνουν τις χωρες διαμονής τους για θέματα Ελληνικού ενδιαφέροντος.
    -Ο Καποδίστριας δεν αναφέρθηκε πουθενά εκ μέρους μου.
    -Για τον ψυχρό πόλεμο έχεις την παγιωμένη άποψη που έχει και ο υπόλοιπος κόσμος.
    Σεβαστό.
    Για την πρώτη παρατήρηση , ευχαριστώ , είναι ευπρόσδεκτη.






    ΑπάντησηΔιαγραφή

  18. ΠΡΟΣ: Nativist.ΚΑΝΤΕ και λίγη έρευνα,δεν θα κοποιάσετε πολύ για να βρείτε αυτά που πρέπει!Τα αγαθά κόποις κτώνται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Κωνσταντινοπολιτης

    >Σε ότι αφορα την Ελβετία, αναφέρομαι στην Ελβετία του 20ου αιώνα.
    Αναφέρομαι στην Ελλάδα του 20ου και φυσικά του 21ου αιώνα και όχι του 19ου αιώνα.<

    Ασφαλώς κι εγώ εκεί αναφέρομαι, ασχέτως του ότι ανέφερα του Ναπολεοντείους πολέμους. Νομίζεις ότι η Ελβετία δεν θα μπορούσε να κατακτηθεί από την Γερμανία στον Β'ΠΠ; Προφανώς θα μπορούσε, αλλά υπήρχε αμοιβαία σιωπηρή συμφωνία μεταξύ των δύο στρατοπέδων, επειδή η ουδετερότητά της εξυπηρετούσε και τα δυο. Ουδέτερο ήταν και το Βέλγιο στον Α'ΠΠ, αλλά αυτό ελάχιστα το ωφέλησε. Ουδετέρα ήταν και η Ελλάδα επισήμως επί Μεταξά, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Ιταλία να της κηρύξει πόλεμο.

    >Δέν καταλαβαίνω πώς αντιλαμβάνεσαι τους Ρώσους και τι θα τους κάνει να σταθούν δίπλα σου.
    Αν το δούμε απο πολιτικής πλευράς, η μόνη πολιτική δύναμη που στραβοκοιτάει κατά Ρωσία μεριά, είναι το ΚΚΕ έχοντας δηλώσει ευθέως τον Σταλινικό του χαρακτήρα και προτίμηση πρίν μερικά χρόνια.<

    Νομίζω ότι καθαρά είπα πώς τους αντιλαμβάνομαι και τι θα τους κάνει να σταθούν δίπλα μου. Το συμφέρον και μόνον αυτό. Τα περί ΚΚΕ δεν ευσταθούν, αφού βλέπουν το νυν καθεστώς της Ρωσίας ως καπιταλιστικό.

    >-Απο στρατιωτικής πλευράς,...<

    Δεν ξέρω.

    >-Η Ελλάδα δεν κοιτάζει το συμφέρον , αλλά κάποιοι -αρκετοί Έλληνες την τσέπη τους και μόνο.
    Είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν αντέχει τέτοιους Ελληνες.<

    Σωστό.

    >Οι δε έλληνες μετανάστες στην Γερμανία, δέν βλέπω να έχουν τοποθετηθεί σε σχεση με τους ομογενείς σε άλλες χωρες που ξεσηκώνουν τις χωρες διαμονής τους για θέματα Ελληνικού ενδιαφέροντος.<

    Και σημαίνει αυτό (που ΔΕΝ αληθεύει) ότι είμαστε ... όμηροί τους; Με ποια λογική;


    >Ο Καποδίστριας δεν αναφέρθηκε πουθενά εκ μέρους μου<

    Εγώ τον ανέφερα ως παράδειγμα αυτού που ισχυρίζομαι. Δηλαδή, ότι πρέπει να πείσεις κάποιον ότι έχει συμφέρον, για να σού παρασταθεί.

    Ευχαριστώ που δέχτηκες την υπόδειξη.

    @ Παναγιώτης Νούνης

    Αν θέλεις να πεις κάτι, πες στο χωρίς μισόλογα. Δεν καταλαβαίνω που αναφέρεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. -Αν δεν αληθεύει για την στάση των Ελληνων στην Γερμανία δώσε ενα παράδειγμα δράσης .
    Προσωπικά δεν γνωρίζω , δεν έχω ακούσει.
    Αν υπάρχει κάτι θα ήθελα να ενημερωθώ.
    Αντιθέτως σε ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ-ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΦΙΛΛΙΠΙΝΕΣ, οι εκεί Ελληνες δραστηριοποιούνται ...άμεσα.
    Αυτό γνωρίζω , αυτό γράφω.
    Η οικονομική εξάρτηση της μητρόπολης σε σχεση με τον μετανάστη της, αποτελει ανασχετικό πολιτικό μηχανισμό.
    Είναι απλό.
    Απλούστατο!
    Αναφέρομαι δε σε αυτούς που μπορούν να ασκήσουν επιρροή και επίδραση και όχι σε αυτούς που είναι όμηροι της φάμπρικας.
    -Για το ΚΚΕ...έγραψα....Στραβοκοιτάζει!
    -Πώς να πείσεις κάποιον για κάτι, αν όλη η πορεία σου είναι αντίθετη της πρόθεσης πού θέλεις να φαίνεται;
    Αυτό είναι αλλαζονικό κι προκλητικό.
    Το είδαμε όταν πήγε η Ελλαδα να ζητήσει βοήθεια απο Ρωσία ενώ την ίδια στιγμή εβαζε ΔΝΤ και ΤΡΟΙΚΑ στα του οίκου μας.
    Εφαγε πόρτα!
    -Στην Υεμένη γνώρισα έναν Ουκρανό, με το οποίον κάναμε παρέα.
    Σε κάποια στιγμή γύρισε και είπε:
    Ξέρεις, εμείς είμαστε μακρινοί συγγενείς!
    Πάγωσα!
    Γιατί,απο πού ;
    Οι παλαιότερες Ουκρανικές πόλεις φτιάχτηκαν απο Ελληνες!
    Είμαστε μακρινοί συγγενείς !
    Εχει δικιο!
    Συγκλονιστικό, διότι κάποιος αναγνωρίζει Ελληνική προέλευση στην καταγωγή του και το δηλώνει!!
    Μεγάλη συζήτηση πολλές πληγές!
    Χαιρετώ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ακόμη δεν κατάλαβα τίνι τρόπω είμαστε "όμηροι" των Ελλήνων μεταναστών στην Γερμανία. Έκανα εγώ λόγο για δράση τους εκεί;

    >Η οικονομική εξάρτηση της μητρόπολης σε σχεση με τον μετανάστη της, αποτελει ανασχετικό πολιτικό μηχανισμό.
    Είναι απλό.
    Απλούστατο!<

    Για σένα, που ξέρεις τι θέλεις να πεις (αν ξέρεις). Όχι και για μένα, που δεν βγάζω νόημα.

    >Πώς να πείσεις κάποιον για κάτι, αν όλη η πορεία σου είναι αντίθετη της πρόθεσης πού θέλεις να φαίνεται;
    Αυτό είναι αλλαζονικό κι προκλητικό.
    Το είδαμε όταν πήγε η Ελλαδα να ζητήσει βοήθεια απο Ρωσία ενώ την ίδια στιγμή εβαζε ΔΝΤ και ΤΡΟΙΚΑ στα του οίκου μας.
    Εφαγε πόρτα!<

    Μα εσύ είπες τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα και όχι εγώ. Μήπως δεν ξέρεις τι γράφεις (το πιθανότερο); Τι πάει να πει προκλητικό και αλαζονικό και σε σχέση με τι;

    Η Ελλάδα ουδέποτε έφαγε πόρτα από την Ρωσία, διότι ουδέποτε ζήτησε χρήματα απ' εκεί. Αν κάνω λάθος, ευχαρίστως να το διορθώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. -Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί μια χώρα, που έχει οικονομικούς μετανάστες είναι πολιτικά και διπλωματικά
    << ομηρος αυτών>>,δεν με απαοσχολεί.
    Αν δεν βγάζεις νόημα, οφείλεις να μελετήσεις σχετική θεματολογία προς ενημέρωση και βελτίωση σου και να επανέλθεις για να κατατροπώσεις τον συνομιλητη σου.
    Χαρακτησρισμοί της μορφής ...δεν ξέρω...αν ξερω ....και τα σχετικά ειναι πεζοδρομιακού τύπου.
    -Αν δεν γνωρίζεις το ταξίδι Παπανδρέου στην Ρωσία, ποιός το οργάνωσε, για ποιό λόγο και την διπλοπροσωπία που εμφανίσαμε σαν χώρα , ομοίως δεν με απασχολεί.
    -Ζήτησα να αναφέρεις μια δαστηριότητα των Ελλήνων μεταναστών στην Γερμανία για τα γεγονότα των τελευταίων ετών και δεν ανταποκρίνεσαι!
    Αντιθέτως επιχειρηματολογείς πεζοδρομιακά,κάτι το οποίο μάλλον δείχνει απώλεια ψυχραιμίας.
    Θα προτείνω, οι τοποθετήσεις σου να είναι ψύχραιμες και κόσμιες, διότι στο χώρο αυτόν, είμαστε και οι δύο φιλοξενούμενοι.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αντί να κάθεσαι να γράφεις ό,τι θέλεις, καλύτερα να απαντάς ευθέως, άλλως δεν έχει νόημα.

    >Αν δεν γνωρίζεις το ταξίδι Παπανδρέου στην Ρωσία, ποιός το οργάνωσε, για ποιό λόγο και την διπλοπροσωπία που εμφανίσαμε σαν χώρα , ομοίως δεν με απασχολεί<

    Πολλά δεν σε απασχολούν, γι αυτό γράφεις αυτά που γράφεις. Πότε έγινε το ταξείδι του Παπανδρέου στην Ρωσία και τι τού έδιναν εκεί; Αυτά έχουν γραφεί και συζητηθεί κι εδώ μέσα κατά κόρον, τότε που εσύ δεν συμμετείχες στον διάλογο.

    Μου ζητάς να σού πω για την δράση των Ελλήνων της Γερμανίας, λες και μπορώ να καταγράψω μία προς μία τις ενέργειές τους. Αλλά το ότι είμαστε "όμηροί" τους, αυτό δεν το εξηγείς, διότι ούτε αυτό σε απασχολεί, βλέπεις.

    Αν, τέλος, νομίζεις ότι χρησιμοποιώ επιχειρήματα πεζοδρομίου και όχι κόσμια (sic), τότε μην ασχοληθείς ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Nativist:Σου μοιάζω για άνθρωπος των μισολόγων;Ότι είχα να πώ το είπα,έδωσα και κλειδί διαβάσε ξανά τα σχόλιά μου και αν έχει νηφάλια σκέψη θα καταλάβεις!Εάν όχι,δεν σου φταίει κάνεις!Δεν θα εκφραζόμαστε όπως κάνει κέφι του καθενός σας!!!Καθαρές και ευθύς οι κουβέντες μου άλλου παπά ευαγγέλιον εάν δεν κατανοείτε τα απλά ή και τα σύνθετα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αν είναι επιχείρημα το ότι κάποια θέματα έχουν συζητηθεί εδώ, τότε ώς γνώστης του χώρου, μπορούσες να δώσεις παραπομπή/ες.
    Έτσι κάνει ένας γνώστης του χώρου.
    Κοινωνικότητα μηδέν.
    Ζήτησα αν γνωρίζεις, ένα και μοναδικό παράδειγμα για τους Ελληνες της Γερμανίας.
    Ένα!!!
    Αν δεν γνωρίζεις κανένα πρόβλημα και δεν είσαι υποχρεωμένος να γνωρίζεις.
    Ακόμα και ανάκριτής να είσαι, δεν είμαι υποχρεωμενος να απαντώ .......ευθέως!!
    Προφανές είναι, οτι Εσύ!!, ασχολήθηκες με την τοποθέτηση μου και όχι εγώ με κάποια δική σου.
    Επομένως το ....μην ασχοληθείς ξανά.... ισχύει για το άτομο σου.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ Παναγιώτης Νούνης

    >@ Nativist:Σου μοιάζω για άνθρωπος των μισολόγων;<

    Ναι, εφ' όσον τέτοια χρησιμοποιείς.

    @

    >Αν είναι επιχείρημα το ότι κάποια θέματα έχουν συζητηθεί εδώ, τότε ώς γνώστης του χώρου, μπορούσες να δώσεις παραπομπή/ες.<

    Η μηχανή αναζήτησης δεν δουλεύει. Αν την έφτιαχναν, θα μπορούσα να σε παραπέμψω στις συζητήσεις για τα € 25 δισ. που θα μάς έδιναν, κατά τον Ιβάν Σαββίδη.

    Άρα, βιάστηκες να μού προσάψεις αντικοινωνικότητα.

    Επιμένεις για την Γερμανία και για την αναφορά σε δράση τον εκεί Ελλήνων μεταναστών, λες και έτσι θα απαντηθεί το αναπάντητο ερώτημα της δήθεν ομηρίας μας.

    Η δράση του ευρωβουλευτή Γ. Χατζημαρκάκη (FDP) σού είναι γνωστή; Επειδή είπες "Ένα!!!". Κατά τα άλλα, υπάρχουν ιστοσελίδες των ελληνικών σωματείων της Γερμανίας, όπου αναφέρουν τι κάνουν, ή δεν κάνουν. Εμένα τι με απασχολεί αυτό; Τον όρο "όμηρος" των Ελλήνων μεταναστών σχολίασα, αν κατάλαβες.

    ΥΓ: Στα Ελληνικά, ο κάτοικος της Κωνσταντινουπόλεως, λέγεται ΚωνσταντινΟΥπολίτης και όχι "Κωνσταντινοπολίτης". Είναι κωνστινο(υ)πολίτικο ιδίωμα αυτό; Ρωτώ, διότι δεν ξέρω.

    Καλή σου νύκτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν ξέρω τι σόι Ελληνικά μιλάς και γράφεις αλλά για το ζήτημα του nickname που χρησιμοποιώ σε παραπέμπω στην ιστοσελίδα ισολογισμού χρήσης του ποδοσφαιρικού συλλόγου ΠΑΟΚ.
    Εκεί λοιπόν διαβάζεις :
    ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟς ΟΜΙΛΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΛΙΤΩΝ.
    http://www.paokfc.gr/wp-content/uploads/2013/01/isologismos.pdf
    Με μια μικρή επίσκεψη στο Ιντερνετ θα βρείς πολλές φορές την ονομασία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΛΙΤΗς!
    -Για τον κ.Χατζημαρκάκη που αναφέρεις, αντι να ωρύεσαι, μπορούσες να δώσεις μια παραπομπή όπως έκανε ο γράφων με το ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΛΙΤΗς που διερωτήθηκες.
    Απλά πράγματα!!
    Οσο για την << ομηρία >> , σε εχω δώσει πολλές πληροφορίες...ψάξε!
    Κάτι θέλεις να αποδείξης;-σε ενοχλεί; δεν καταλαβαίνω.
    Γιατί δεν το λές ...ευθέως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Περί Κωνσταντινοπολιτων:
    http://www.kavalacity.net/%CE%A3%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7/ekdil%CE%BFseis-sti-kabala/icalrepeat.detail/2013/11/16/3635/-/-.html
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΔΩ:
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7_%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. >Δεν ξέρω τι σόι Ελληνικά μιλάς και γράφεις...<

    Εγώ ρώτησα αν είναι πολίτικο ιδίωμα.

    >αντι να ωρύεσαι<

    Με βλέπεις ωρυόμενο; Από πού προκύπτει αυτό.

    >Οσο για την << ομηρία >> , σε εχω δώσει πολλές πληροφορίες...ψάξε!<

    Να ψάξω τι; Να αποδείξω εγώ αυτά που ισχυρίζεσαι εσύ; Και κόλλησες σ' αυτό, λες και το σχόλιό μου μόνον σ' αυτό αφορούσε. Όλα τα άλλα, μαζί με τις ... προτροπές στην Ελλάδα για ... "ελβετική" πολιτική, που κυρίως γι αυτό σχολίασα, χάθηκαν, ε;

    Από τον τελευταίο σύνδεσμο, που δίνεις, βλέπω ότι είναι διάλεκτος, όπως σωστά υπέθεσα. Άρα, τι με ρωτάς τι ελληνικά μιλώ και γράφω;

    Στον πρώτο σύνδεσμο, που δεν λαμβάνεις τον κόπο να δίνεις, όπως πρέπει (είσαι μήπως ... "αντικοινωνικός";), η μεν επικεφαλίδα είναι πολίτικη, η δε αφίσα ελληνικά. Τι θέλεις να αποδείξεις.

    Αρκετά το κουράσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τρολλάρισμα λέγεται αυτό που κάνεις και δεν βλέπω να έχεις την γνώση να το κάνεις σωστά.
    Λυπάμαι, αλλά έχεις εκτεθεί.
    Υπάρχουν αρκετές Ελληνικές ιστοσελίδες στίς οποίες μπορείς τουλάχιστον να μάθεις να τρολλάρεις.
    Καλή επιτυχία στις αναζητήσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. >Για τον κ.Χατζημαρκάκη που αναφέρεις, αντι να ωρύεσαι, μπορούσες να δώσεις μια παραπομπή<

    Τώρα έτυχε να δω μία και την δίνω. Δεν υπάρχουν για τα πάντα παραπομπές. Εγώ ξέρω πόσο ασχολείται με τα προβλήματα των Ελλήνων (και δη Κρητών) αγροτών, για τα οποία θα έπρεπε να μεριμνούν οι ελληνόφωνες ευρωβουλευτές, που κοιμούνται όρθιοι. Δεν υπάρχουν, όμως, τα πάντα γραμμένα.

    Δεν ξέρω ποιος είναι ο ορισμός του τρολ στην Τουρκία και ούτε μ' ενδιαφέρει να τον μάθω. Σε μένα, με παρουσία πέντε ετών εδώ μέσα, δεν έχει εφαρμογή. Με ξέρουν, κατάλαβες; Εσύ ποιος είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.