30/11/13

Όλη η Τουρκιά googlάρει “Olga Kefalogianni” – Παραμιλάνε τα τουρκικά ΜΜΕ

Τη φωτογραφία την είδατε, την υπόθεση την ξέρετε.
Δείτε τώρα τι σχολιάζουν οι Τούρκοι αναγνώστες στη Hurriyet:

«Μοντέλο Μπενελούξ» και όχι Μεγάλη Αλβανία

Το μοντέλο της Benelux  των Βαλκανίων συζητήθηκε στην πόλη των Σκοπίων, στο δήμο Τσαΐρ.

Ο νόμος για την ποινικοποίηση των πελατών της πορνείας άναψε τα πάθη στην Γαλλία

Ο John Lichfield, ανταποκριτής του Independent στο Παρίσι, γράφει για τον πολυσυζητημένο νόμο.
"Belle de Jour, Η Ωραία της Ημέρας" (Catherine Deneuve)
Ήταν μια εποχή που οι γυναίκες στέκονταν πλάι-πλάι το βράδυ, στην οδό Rue Saint Denis στο κέντρο του Παρισιού.
Ήταν κυρίως Γαλλίδες, μέσης ηλικίας και άνω, ντυμένες φανταχτερά, σα να φοράνε στολές.
Η Rue Saint Denis σήμερα αποτελείται κυρίως από sex shops, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και παντοπωλεία.

Σαν χτες 29 Νοεμβρίου...

Κίνδυνος αφελληνισμού μεγάλων επιχειρήσεων

ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ FUNDS «ΧΤΥΠΟΥΝ» ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΟΞΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ
Κίνδυνος αφελληνισμού μεγάλων επιχειρήσεων
Eπιχείρηση «άλωσης» ελληνικών επιχειρήσεων από διεθνή funds και ξένες επενδυτικές τράπεζες βρίσκεται σε εξέλιξη. O κίνδυνος αφελληνισμού μεγάλων εταιρειών διαγράφεται άμεσος στον ορίζοντα και ήδη ξένα κεφάλαια έστησαν προγεφυρώματα σε γνωστές φίρμες. H πολιορκία σφίγγει όλο και πιο πολύ καθώς η πιστωτική ασφυξία «πνίγει» ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες.

Υψηλής ποιότητας διακρίσεις του «Μελισσουργείου» από τις Κονίστρες

ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΧΩΡΕΣ
Oι βάσεις της μικρής μονάδας παραγωγής στις Κονίστρες Ευβοίας, μπαίνουν στις αρχές του 2009, όταν ο Κώστας Αργύρης γνώρισε τη μελισσοκομία, μέσα από ένα σεμινάριο στο Ι.Γ.Ε. στο κτήμα Συγγρού, το 2005
Tου Κοσμά Ζακυνθινού
kzakinthinos@pegasus.gr
Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η μικρή παραγωγή της Ευβοίας εξάγεται ήδη στην Αμερική, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στην παρούσα φάση, οι εμπνευστές του εγχειρήματος, η Νατάσσα Κεφαλά και ο Κώστας Αργύρης, βρίσκονται σε συζητήσεις για την εξαγωγή του προϊόντων στην αγορά της Δανίας. Η ιστορία του «Μελισσουργείου» αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα των υψηλών δυνατοτήτων που έχουν οι Ελληνες παραγωγοί.

Αμυντική συμφωνία θα υπογράψει στην Αθήνα ο ρώσος υπουργός Άμυνας

O ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού                            EPA/FERNANDO BIZERRA JR
Συμφωνία στον τομέα της αμυντικής - τεχνικής συνεργασίας θα υπογραφεί κατά τη διήμερη επίσκεψη του ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού στην Αθήνα, τη Δευτέρα 2 και την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται καταλυτικές εξελίξεις - Σιγή ιχθύος για τον Εφιάλτη

Γράφει: Πέτρος Θεοχαρίδης
Σιγή ιχθύος για τον Εφιάλτη Λευκωσία: Σιγή ιχθύος απ’ όλες τις πλευρές επικράτησε χθες, με την αποκάλυψη του «Φ» για την ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση κατά υψηλόβαθμου στελέχους των κρατικών δομών που σχετίζονται με τη διαχείριση και τη λήψη αποφάσεων σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου, που ερευνούν οι υπηρεσίες ασφαλείας του κράτους. Από πλευράς κυβέρνησης δεν κατέστη δυνατό να γίνει κανένα απολύτως σχόλιο ή τοποθέτηση, προφανώς λόγω της ευαισθησίας του θέματος, αλλά και των αναμενόμενων εξελίξεων. Ούτε και από πλευράς εμπλεκομένων υπήρξε οποιαδήποτε ανοικτή αντίδραση, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Γ. Σγουρός: H λογική της «καλής βίας» έχει εμποτίσει το DNA ορισμένων

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός                      EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ
Για «ύβρεις, λοιδορίες και απειλές» «υπό την καθοδήγηση και την παρακίνηση περιφερειακών συμβούλων και βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου» κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΜΕ... ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΙΝΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ, ΗΠΑ - «Πολεμικά παιχνίδια» στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας

ΤΗΣ ΝΤΙΑΣ ΖΑΒΡΑ
 «Πολεμικά παιχνίδια» στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας
«Παιχνίδια» πολέμου παίζονται τα τελευταία 24ωρα στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, με «πρωταγωνιστές» την Κίνα, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ και φόντο τα διαφιλονικούμενα νησιά Σενκάκου. Το Πεκίνο διατηρεί την πολεμική του αεροπορία σε κατάσταση «υψίστης επιφυλακής» και διεξάγει συνεχείς περιπολίες στη διευρυμένη ζώνη αεράμυνας που κήρυξε μονομερώς, την ώρα που Ιαπωνία και ΗΠΑ αμφισβητούν ανοικτά την κινεζική «ζώνη εναέριου ελέγχου» και εκτελούν στρατιωτικές πτήσεις.

Βούλγαρος Ακαδημαϊκός: Δεν πρέπει να αναγνωρισθεί Κόμμα Πομάκων

«Οι Έλληνες είναι προχωρημένοι στο θέμα αυτό»...
Ο ιστορικός ακαδημαϊκός Γκεόργκι Μάρκοφ του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών και συν- πρόεδρος της φιλίας ‘Ροντίνα’ απάντησε σε μερικές ερωτήσεις του βουλγαρικού πρακτορείου Focus και έδωσε μερικές διευκρινιστικές απαντήσεις για το ζήτημα των Πομάκων στη Βουλγαρία.

Greece: Taxpayer-Funded Mosque Planned in Athens

by Soeren Kern
The Fethiye Mosque in Athens, Greece. It was built in 1456/1458 on the ruins of a middle Byzantine basilica.
Opponents of the mosque argue that Greek taxpayers should not be footing the bill for this project at a time when their massively indebted country is dependent upon foreign aid just to stay afloat. The Greek government appears to be worried about thinly veiled threats of violence by thousands of residents in Athens who have been pressuring government ministers to meet their demands to build a mosque or face an uprising.

Η Ιαπωνία ζητάει την παρέμβαση της Διεθνούς Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας


Η Ιαπωνία ζήτησε από την Διεθνή Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) να ενεργήσει σχετικά με την κήρυξη την περασμένη εβδομάδα από την Κίνα μιας ζώνης εναέριου ελέγχου στην Ανατολική Σινική Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Έχοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Αυστραλίας, Ιάπωνες απεσταλμένοι συναντήθηκαν για το θέμα αυτό με αξιωματούχους της ICAO η οποία εδρεύει στο Μόντρεαλ του Καναδά.
Η Ιαπωνία υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη μια ανάμειξη της ICAO στην υπόθεση αυτή, καθώς οι ενέργειες της Κίνας μπορεί να απειλούν την ασφάλεια και την τάξη στην πολιτική αεροπορία.
Το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο μετέδωσε ότι η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε ανάμειξη της ICAO στην υπόθεση αυτή.
AthensVoice

Ο Αγκάμπεν, η Ακροδεξιά και η «τραπεζοκρατία»

Του Νικόλα Σεβαστάκη*
Tις προηγούμενες μέρες επισκέφτηκε την Αθήνα ο διάσημος Ιταλός φιλόσοφος Τζόρτζιο Αγκάμπεν για μια διάλεξη σε εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από το Iνστιτούτο Πουλαντζά και τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.
 Στο πλαίσιο της επίσκεψης, σε συνέντευξή του ο Αγκάμπεν δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Αριστερά δεν πρέπει να ασχολείται με την Ακροδεξιά διότι δεν είναι «αυτός ο εχθρός».

Πολιτικές σκοπιμότητες βλέπουν αναλυτές πίσω από την πρόταση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος

Των Dorian Jones, Δημήτρης Μανής
Agia-Sofia01-29november2013 
Έντονες αντιδράσεις, τόσο σε διπλωματικό όσο και σε θρησκευτικό επίπεδο, έχει προκαλέσει η πρόσφατη δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέτ Αρίντς, για μετατροπή του μουσείου της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, σε μουσουλμανικό τέμενος.
Ο κ. Αρίντς κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο χώρο του μουσείου, στις αρχές του μήνα, ανέφερε ότι υπήρξε μια περίοδος όπου τα τεμένη μετατρέπονταν σε μουσεία «αλλά τώρα η Τουρκία είναι μια διαφορετική χώρα», και πρόσθεσε ότι «η Αγία Σοφία είναι θλιμμένη σήμερα, αλλά με την θέληση του θεού θα χαμογελάσει ξανά».

Δημοσκόπηση – Τουρκία: 61 τοις εκατό των νέων είναι Αθεϊστές

Εκρηκτικές διαστάσεις διαβλέπει κοινωνική έρευνα για τη νεολαία

Αλβανία: Νέα επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου

Με τον τίτλο «Η αποστολή του Αναστάσιου είναι διασπαστική και αντι-αλβανική στα Τίρανα- στην υπηρεσία του φαντάσματος της Βορείου Ηπείρου», η εφημερίδα «Sot» της Αλβανίας, στην έντυπη έκδοσή της, καταφέρεται κατά του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου (Γιαννουλάτου) και θέτει ερωτήματα γιατί δεν έχει τοποθετηθεί στη θέση αυτή ένας Αλβανός.

Στα χέρια της Αστυνομίας ο δράστης της δολοφονίας του ήρωα λιμενικού από τη Λευκάδα

Εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Κακαβιά μετά από 16 χρόνια
Στα χέρια της Αστυνομίας ο δράστης της δολοφονίας του ήρωα λιμενικού από τη Λευκάδα
Δεκαέξι χρόνια μετά από μία άγρια δολοφονία ενός 25χρονου λιμενικού στη Σαγιάδα ο δράστης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις πράξεις του.
Ήταν Μεγάλη Παρασκευή. Λίγες ώρες πριν την Ανάσταση. 27 Απριλίου του 1997. Οι λιμενικοί είχαν πληροφορίες από την Ίντερπολ για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από την Αλβανία προς τα ελληνικά παράλια.

Ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας στη Γενεύη

Ο ηγέτης του συριακού κόμματος των Κούρδων, Σαλέχ Μουσλίμ, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης- PYD, συναντήθηκε με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία, Λαχντάρ Μπραχίμι στην πρωτεύουσα της Ελβετίας, Γενεύη, για να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία και ιδιαίτερα για την κατάσταση στην περιοχή Ροτζάβα- «Δυτικό Κουρδιστάν»- και να προετοιμάσουν τη συμμετοχή τους στη Διάσκεψη της Γενεύης- 2, σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο Χάουαρ.

Η γενοκτονία, ο Νταβούτογλου, και ο ρόλος της "δημοκρατίας" και των βουλευτών στο αντιρατσιστικό

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο η εφημερίδα "δημοκρατία" έχει αναφορά στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου
Του Σάββα Καλεντερίδη
Σε λίγες μέρες οι άνθρωποι και ο κόσμος της «δημοκρατίας» γιορτάζει τα τρία χρόνια από την έκδοσή της, εγχείρημα το οποίο έγινε κόντρα στο κύμα, σε μια περίοδο που μαζί με την οικονομία και τα εκδοτικά συγκροτήματα, γκρεμίζονταν στην Ελλάδα οι δημοκρατικές, πολιτικές και ηθικές αξίες.

Ανακαλύφθηκε η πραγματική τοποθεσία των «Κρεμαστών Κήπων της Βαβυλώνας»

Είναι το μοναδικό από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου, για το οποίο η τοποθεσία εδώ και αιώνες παρέμενε αόριστη.

Φεύγει η «αφρόκρεμα» των νέων Ελλήνων λόγω της κρίσης

Από όσους μετανάστευσαν, το 89% ήταν πτυχιούχοι και το 51% εργαζόταν, αναφέρει έρευνα τεσσάρων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.
Της Ιωάννας Φωτιάδη
Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα αναφέρουν το 2011 ως την «αποφράδα» χρονιά για τη μαζική έξοδο των νέων Ελλήνων στο εξωτερικό. Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (EUI) της Φλωρεντίας σε συνεργασία με το Trinity College του Δουβλίνου, το Ινστιτούτο Elcano Royal της Μαδρίτης και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Λισσαβώνας, αναφορικά με το φαινόμενο της μετανάστευσης από τον πληττόμενο από την κρίση ευρωπαϊκό Νότο και την Ιρλανδία, επιβεβαιώνουν πολλές από τις έως τώρα εκτιμήσεις, αλλά αποκαλύπτουν και νέες δυσάρεστες αλήθειες.

Ο οίκος Moody's αναβάθμισε την Ελλάδα κατά 2 βαθμίδες

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας κατά 2 βαθμίδες προχώρησε ο οίκος Moody’s αργά το βράδυ της Παρασκευής. Μάλιστα, διατηρεί σταθερές τις προοπτικές, κάτι που σημαίνει ότι δεν θεωρεί πιθανό να υποβαθμίσει την ελληνική οικονομία στο επόμενο διάστημα.

Σοβαρή εξέλιξη: Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν ουσιαστικά την επέκταση της κινεζικής αεροπορικής ζώνης

Υπό διαμόρφωση νέα κατάσταση στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού με συμμετοχή και του Καναδά 
Ευσταθιάδης Στάθης
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χάνουμε την ψυχραιμία μας κάθε φορά που ένα ξένο αεροσκάφος εμφανίζεται στην εναέρια αμυντική αεροπορική ζώνη.

Θα επιταχυνθούν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες σε Ιωάννινα και Πατραϊκό

Σύσκεψη Στουρνάρα - Μανιάτη για το θέμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  
Αθήνα 
Η επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να υπογραφούν ως το τέλος του χρόνου οι συμβάσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα και τον Πατραϊκό κόλπο ήταν το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε την Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάννη Στουρνάρα, με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, τον υφυπουργό Α.Παπαγεωργίου και τον γενικό γραμματέα Ενέργειας Κ.Μαθιουδάκη.

Έξι σχήματα στη Β΄ φάση του διαγωνισμού για το λιμάνι της Χίου

Ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ
Δεμένα είναι τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ , Πέμπτη 22 Απριλίου 2010 . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ }
Αθήνα 
Έξι σχήματα θα συνεχίσουν τελικά στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τη λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση της μαρίνας και τμήματος του λιμένα Χίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται για τα εξής επενδυτικά σχήματα:

Χρουστσιόφ: Απρόβλεπτος, ανθρώπινος, πληθωρικός, φιλελεύθερος

Πηγή: ITAR-TASS
Γιαν Σένκμαν
Ο Νικίτα Χρουστσιόφ, ο άλλοτε γραμματέας του ΚΚΣΕ, ήταν μια ξεχωριστή πολιτική προσωπικότητα, ένας πληθωρικός ηγέτης. Συχνά τον περιέπαιζαν, αλλά τον αγαπούσαν. Και ήταν εξαιρετικά θελκτικός, με τον δικό του τρόπο βέβαια.

ΤΟ ΔΝΤ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΕΙ

Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
delivani Ολα δείχνουν ότι το ΔΝΤ προετοιμάζει την έξοδό του από την τρόικα που διαφεντεύει τις τύχες της Ελλάδας τα τέσσερα τελευταία χρόνια, καθώς δεν συμμερίζεται τις διάφορες success stories.
Οι λόγοι της επικείμενης αποχώρησής του, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, έχουν ως αφετηρία τις τύψεις του, επειδή εκτίμησε τόσο τραγικά εσφαλμένα την έκταση της ύφεσης που θα προκαλούσε το πρόγραμμά του στην Ελλάδα. Είναι λογικό να υποτεθεί ότι μετά τη σαφή ομολογία αυτού του λάθους του, στις αρχές του τρέχοντος  έτους, το ΔΝΤ  ανέμενε  κάποιες φυσιολογικές  αντιδράσεις, από την ΕΕ, αλλά και από τους Έλληνες αρμόδιους.

Μουκτάντα αλ-Σαντρ: Σκοτεινό το άμεσο μέλλον του Ιράκ

Απειλή η θρησκευτική βία μεταξύ σιιτών και σουνιτών, λέει ο ηγέτης των πρώτων
«Ο λαός του Ιράκ θα διαλυθεί, η κυβέρνησή του θα διαλυθεί... και θα είναι εύκολο για εξωτερικές δυνάμεις να καταλάβουν τον έλεγχο της χώρας»προειδοποιεί ο πανίσχυρος θρησκευτικός ηγέτης των σιιτών στην ιρακινή πολιτική

29/11/13

«Αερομαχίες» κινεζικών με αμερικανικά και ιαπωνικά μαχητικά

Πάνω από τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας
Η ευρεία ζώνη βρίσκεται πάνω από εδάφη τα οποία διεκδικούν η Κίνα, η Ιαπωνία, η Ταϊβάν και η Νότια Κορέα.
Η Κίνα δήλωσε την Παρασκευή ότι μαχητικά της αεροσκάφη ακολούθησαν κατά πόδας αμερικανικά και ιαπωνικά αεροσκάφη τα οποία πετούσαν εντός της νέας ζώνης αεράμυνας την οποία κήρυξε το Πεκίνο επάνω από τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.

Χειρότεροι οι γερμανοτσολιάδες

Οι συνεχείς νομοθετικές αλλαγές έχουν οδηγήσει τη χώρα σ' έναν πρωτοφανή εργασιακό μεσαίωνα το τελευταίο διάστημα. Η εγχώρια πολιτική τάξη εγκαλεί μονίμως την τρόικα ως ηθικό αυτουργό και υποκινητή αυτών των νομικών εκτρωμάτων. Ομως, η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Ο επίτροπος της Ε.Ε. Ολι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση του Ελληνα ευρωβουλευτή Ν. Χουντή, ξεκαθάρισε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο εργασιακός μεσαίωνας είναι αποτέλεσμα του εγχώριου κεφαλαίου και όχι απαίτηση της τρόικας. 

«Ανοικτοί ουρανοί» μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης

Πηγή: Alamy / Legion Media
Μαρία Πριχόντινα
Η ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επιδιώκει «ανοικτούς ουρανούς» μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης. Ετσι, κερδισμένοι δεν θα είναι μόνον οι ρωσικοί αερομεταφορείς, αλλά και οι ευρωπαϊκοί, ειδικά για τους πανάκριβους υπερσιβηρικούς προορισμούς.

Αυτόματα ραντάρ αεράμυνας θα εγκαταστήσει στην Αρκτική η Ρωσία


Πλήρως αυτοματοποιημένα ραντάρ αεράμυνας σχεδιάζει να αναπτύξει στην Αρκτική η Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του υποστράτηγου Κυρίλλου Μακάροφ, αναπληρωτή διοικητή των ρωσικών αεροδιαστημικών αμυντικών δυνάμεων στο κανάλι Rossiya 24. «Μειώνουμε σημαντικά τον αριθμό του προσωπικού στις υπηρεσίες αεράμυνας», ανέφερε συγκεκριμένα ο ανώτερος αξιωματούχος και διευκρίνισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την ανάπτυξη μη επανδρωμένων ραντάρ στον ρωσικό Άπω Βορρά.
Από την πλευρά του, ο διοικητής των αεροδιαστημικών αμυντικών δυνάμεων, υποστράτηγος Αλεξάντερ Γκολόφκο, είχε αναφέρει σε χθεσινές δηλώσεις του ότι η Αρκτική είναι ένας βασικός τομέας που απαιτεί υψηλό βαθμό προστασίας από αερομεταφερόμενες και πυραυλικές απειλές.

Ουκρανία: Οι πραγματικοί λόγοι που δεν υπογράφτηκε η σύνδεση με την Ε.Ε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, δεν υπέγραψε τη συμφωνία σύνδεσης με την Ε.Ε., για πολλούς λόγους, αρκετοί εκ των οποίων είναι εσωτερικοί. Σίγουρα, όμως, όχι επειδή τον «εξαγόρασε» η Μόσχα. Στο μεταξύ, το παζάρι Κιέβου – Βρυξελλών – Μόσχας, καλά κρατεί.
Πηγή: EPA / ITAR-TASS
Γκεβόργκ Μιρζαγιάν
Η στάση του Ουκρανού προέδρου αποτέλεσε σοκ για σημαντικό τμήμα της κοινής γνώμης στη χώρα, η οποία έχει κολλήσει το «μικρόβιο» της ιδέας της ένωσης με την Ευρώπη.

ΗΠΑ: Το συριακό χημικό οπλοστάσιο θα έχει καταστραφεί ως τον Ιούνιο του 2014

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το συριακό χημικό οπλοστάσιο θα έχει καταστραφεί εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει επιβάλλει η διεθνής κοινότητα, ως το τέλος του Ιουνίου του 2014, διαβεβαίωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

"Πιστεύω όλο και περισσότερο ότι θα είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε αυτόν τον στόχο —την καταστροφή του προγράμματος χημικών όπλων της Συρίας— ως την καταληκτική ημερομηνία της 30ής Ιουνίου της ερχόμενης χρονιάς», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τόμας Κάντριμαν, ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.
"Οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι φιλόδοξες, αλλά μπορούν να τηρηθούν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Αγιά Σοφιά και ο διάλογος των πολιτισμών

Δρ. Ευάγγελος Βενέτης
Πολύς λόγος για την Αγιά Σοφιά πρόσφατα στην Τουρκία με μηνύματα και δυναμική που ξεπερνούν το εσωτερικό της γείτονος, επηρεάζοντας της ελληνο-τουρκικές σχέσεις αλλά και την πολιτιστική και γεωπολιτική εικόνα της Τουρκίας στην Δύση.

Κυβέρνηση με χρονικό ορίζοντα τις ευρωεκλογές

του Σταύρου Λυγερού
Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να θριαμβολογεί για την επίσκεψη Σαμαρά στη Γερμανία, αλλά η πραγ­ματικότητα είναι πως το μόνο που απέσπασε είναι η πολιτική στή­ριξη της Μέρκελ στον ίδιο και στην κυβέρνησή του. Η καγκε­λάριος είχε κάθε συμφέρον να συμπεριφερθεί κατ’ αυτό τον τρόπο. Πρώτον, δεν της κοστίζει τίποτα. Δεύτερον, γνω­ρίζει ότι δεν θα υπάρξει άλλη ελληνική κυβέρνηση που να είναι τόσο υπάκουη στα κελεύσματα του Βερολίνου και του ευρωιερατείου.

Επιτέλους: Έρχεται νομοσχέδιο για τα Logistics, για να μετατραπεί η Ελλάδα σε κόμβο διαμεταφοράς

Στην Ελλάδα ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας υπολογίζεται περίπου στο 10% του ΑΕΠ
Στη φωτογραφία αρχείου, το λιμάνι του Αμβούργου [Πηγή: AP Photo/Christof Stache]
Χεκίμογλου Αχιλλέας 
Νομοσχέδιο για την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας, το οποίο υπόσχεται να βάλει τα θεμέλια για να γίνει η Ελλάδα κόμβος logistics στο παγκόσμιο εμπόριο, θα φέρουν σύντομα στη Βουλή οι υπουργοί Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης και Υποδομών, κ.Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Συμφωνία για υδρογονάνθρακες υπέγραψαν Τουρκία και Κούρδοι

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο Reuters στελέχη κοντά στη διαδικασία 
Ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν Νετσιρβάν Μπαρζανί (αριστερά) με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (δεξιά). ( Πηγή: REUTERS/Sringer) 

Οι ισλαμιστές από τη μια μιλούσαν για τζιχάντ και από την άλλη έβλεπαν σκληρές τσόντες στο διαδίκτυο!

NSA: Στο στόχαστρο η σεξουαλική δραστηριότητα ισλαμιστών στο ίντερνετ

Νέο έγγραφο έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην πράκτορας Εντουαρντ Σνόουντεν
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) συνέλεγε στοιχεία σχετικά με την σεξουαλική δραστηριότητα επιφανών ισλαμιστών στο ίντερνετ, προκειμένου να τους υπονομεύσει, σύμφωνα με νέο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Εντουαρντ Σνόουντεν.
Ο πρώην αναλυτής της CIA και βαθύ λαρύγγι πίσω από τις διαρροές για το μεγάλο σκάνδαλο των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων, αποκάλυψε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν βάλει στο στόχαστρο έξι ανώνυμους ισλαμιστές. Ηταν όλοι ύποπτοι για «ριζοσπαστικοποίηση άλλων», και κανένας τους δεν φέρεται να σχετίζεται με τρομοκρατικές συνωμοσίες.

“Βέτο” Παυλόπουλου για το “αντιρατσιστικό”: Δεν ψηφίζω αν δεν εισαχθούν ονομαστικά οι γενοκτονίες του Ελληνισμού!

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ (αντί για τις “διαρροές” που θα διαβάσετε στα καθεστωτικά μέσα)
Ο Αθανασίου δεσμεύθηκε ότι θα συμπεριλάβει το σημαντικότατο σημείο, ώστε η συζήτηση να μην εξελιχθεί σε Βατερλό.
“Θα ψηφίσω μόνον εάν εισαχθούν ονομαστικά οι γενοκτονίες του Ελληνισμού και η γενοκτονία των Αρμενίων”

Δημοσιογράφοι, οι “αθώοι” εγκληματίες που βούλιαξαν τη χώρα

του καθ. δρ. Γ. Ζουγανέλη
Εγκληματική για την Ελληνική κοινωνία παραμένει η συμπεριφορά των “μεγάλων” δημοσιογράφων αυτών των κυρίων και κυριών, που μιλούν ή έχουν φίλους πρωθυπουργούς.
Δεν μπορώ να πιστεύσω ότι είναι τόσο ανίκανοι ή τόσο ανίκανες, ώστε να προάγουν καθημερινά ασήμαντα θέματα προς συζήτηση. Ο κόσμος γελάει μαζί τους αλλά αυτοί συνεχίζουν το βιολί τους χωρίς καμμία αίσθηση ενοχής, προκλητικά, κακόφωνα, αδιάφορα και μερικές φορές χαρίζοντας στους ιθαγενείς καθρεφτάκια. Αίσχος.

Ισλαμικό τέμενος Αθήνας - Η ώρα της διαφάνειας

Του ΜΙΧΑΛΗ ΜΟΥΣΣΟΥ*
Με την κατάθεση οικονομικής προσφοράς από μια κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν οι τέσσερις σημαντικότερες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες (ΑΚΤΩΡ, J&Ρ ΑΒΑΞ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΤΕΡΝΑ) και ύστερα από πέντε γύρους χωρίς συμμετοχή ενδιαφερομένων, κλείνει ο πρώτος κύκλος για τη δημιουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα.

Άνευ αντικειμένου η άτυπη συνάντηση με τον Ερογλου – Μπορούσε να ακυρωθεί λόγο Barbaros

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Eroglou-anastasiadis02-25november2013
Η άτυπη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ακυρώθηκε ουσιαστικά λίγες ώρες μετά την ανακοίνωσή της. Με τη δέσμευση από πλευράς Τουρκίας περιοχών εντός της κυπριακής Περιοχής Έρευνας και Διάσωσης (που περιλαμβάνει και τα χωρικά ύδατα) και της ΑΟΖ της, για έρευνες του Barbaros, η Άγκυρα καθιστούσε τη συνάντηση άνευ αντικειμένου.
Το γεγονός ότι έγινε, δεν σημαίνει, όπως κρίνεται και εκ του αποτελέσματος, ότι έχει παράξει οτιδήποτε πλην του αναμενόμενου: Δηλαδή, την επιβεβαίωση των διαφορών και του χάσματος εκατέρωθεν στις προσεγγίσεις.

"Πόντου Εγκώμιον": Ο Μιχάλης Καλιοντζίδης, εκπολιτίζοντας τους εισβολείς στην Κωνσταντινούπολη

Defense News: Το Ισραήλ λοξοκοιτάει προς τη Ρωσία

Του Μιχαήλ Βασιλείου
Ένα από τα πιο καλά πληροφορημένα και ψύχραιμα στις αναλύσεις του έντυπα, η αμερικανική εφημερίδα «Defense News» που εξειδικεύεται στα θέματα άμυνας, φιλοξένησε στις σελίδες της ρεπορτάζ στο οποίο καταγράφει τη διαφαινόμενη επιθυμία του Ισραήλ για σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία, μια εξέλιξη που θα επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στα δεδομένα του άμεσου γεωπολιτικού περιβάλλοντος της Ελλάδας.

Δικαιώματα στο Φυσικό Αέριο τονίζουν με ανακοινώσεις ότι έχουν οι Τ/Κ, δικαιολογώντας τις έρευνες από την Τουρκία

Οι Τουρκοκύπριοι, ως συνιδιοκτήτες της Κύπρου, έχουν ίσα δικαιώματα στην εξόρυξη και διαχείριση των φυσικών πόρων της Κύπρου, και ως εκ τούτου είναι φυσικό να δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, σύμφωνα με το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών των κατεχομένων.
Σε γραπτή δήλωση, το λεγόμενο υπουργείο αναφέρει ότι οι αντιδράσεις της Κυβέρνησης ήταν αβάσιμες και ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά άρχισε μονομερώς δραστηριότητες στην περιοχή, με αποτέλεσμα να απειληθεί η σταθερότητα.

Νέα διπλωματική διένεξη Αργεντινής - Βρετανίας για τα νησιά Φόκλαντ

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών πως «η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υποστηρίζει ανεπιφύλακτα το δικαίωμα των νησιών Φόκλαντ να αναπτύξουν τους φυσικούς τους πόρους για το δικό τους οικονομικό όφελος».
Νέα διπλωματική διένεξη μεταξύ Βρετανίας και Αργεντινής για τα νησιά Φόκλαντ προκλήθηκε την Πέμπτη, σύμφωνα με τη βρετανική Guardian, όταν το κογκρέσο στο Μπουένος Άιρες ψήφισε ένα νόμο που θεσπίζει ποινικές κυρώσεις για την «παράνομη εξερεύνηση» των υδρογονανθράκων στην υφαλοκρηπίδα της Αργεντινής.

Συμφωνία της Γενεύης: «Αλλαγή της ιρανικής πυρηνικής πολιτικής;»


Η εκλογή του νέου Ιρανού προέδρου Hassan Rouhani κρίθηκε από το Λευκό Οίκο ως μια ευκαιρία για πιθανή αλλαγή της ιρανικής πυρηνικής πολιτικής. Έτσι, στις 2 Φεβρουαρίου 2013, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Biden πρότεινε τη διεξαγωγή απευθείας συνομιλιών με το Ιράν. Ουσιαστικά, επρόκειτο για μια αμερικανική πρωτοβουλία, η οποία στόχευε στον τερματισμό της ανάπτυξης του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, με αντάλλαγμα τη χαλάρωση ορισμένων κυρώσεων που είχαν επιβληθεί κατά του Ιράν αλλά και την απόσυρση της επιλογής για στρατιωτική ενέργεια. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, τον Απρίλιο του 2013, δημοσιεύθηκε η έκθεση «Στρατηγικές επιλογές για το Ιράν: Αντιστάθμιση της Πίεσης με Διπλωματία» (Strategic Options for Iran: Balancing Pressure With Diplomacy). Το φθινόπωρο του 2013, καθώς πλησίαζε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, οι προϋποθέσεις για μια διπλωματική επίλυση του πυρηνικού 
προγράμματος αλλά και μιας πιθανής αμερικανο-ιρανικής προσέγγισης άρχισαν να βελτιώνονται.

Ελεύθεροι Επαγγελματίες Πολιορκημένοι

Ο ορισμός του παράλογου. Το άκρο άωτο της ανηθικότητας: σε συλλαμβάνω για να σου αναβαθμίσω τη ζωή! Σου κατάσχω το σπίτι για να σε προστατέψω!
Έχουμε τρελαθεί εντελώς; Για ποιον λόγο ασφαλίζεται κάποιος; Για να έχει παροχές υγείας και σύνταξη, ε; Αν δεν ασφαλίζονταν, τι θα του συνέβαινε; Θα πλήρωνε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την τσέπη του και, αν δεν είχε βάλει κάτι στην άκρη, θα έπρεπε να δουλεύει μέχρι να πεθάνει. Ναι, αλλά θα ήταν ελεύθερος! Αν είχε καταφέρει να φτιάξει ένα σπίτι, θα εξακολουθούσε να κάθεται εκεί!
Αν, λοιπόν, δεν έχεις να πληρώσεις τις ασφαλιστικές σου εισφορές, το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να χάσεις την ασφαλιστική κάλυψη. Τίποτε άλλο! Διότι το καθεστώς του ανασφάλιστου αλλά ελεύθερου είναι απείρως καλύτερο από του φυλακισμένου! Το καθεστώς του ιδιοκτήτη σπιτιού και ανασφάλιστου είναι απείρως καλύτερο από του πεταμένου στον δρόμο, μετά από κατάσχεση, για να πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές!

Αποχαιρετούμε την Ελίνα

Η Ελίνα υπογράφει το βιβλίο της για τον Βησσαρίωνα, στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών
Η Ελίνα Γαληνού ήταν από τους τακτικούς συνεργάτες της ιστοσελίδας μας, με άρθρα που αφορούσαν την ελληνική και αθηναϊκή επικαιρότητα. Τα κείμενά της διαπνέονταν από ευγένεια και ευαισθησία, με κοινό παρονομαστή την αγάπη της για την Πατρίδα.

Το τελευταίο άρθρο της Ελίνας ήταν για την Ελλάδα. Καλό ταξίδι στους ουρανούς Ελίνα...

Το ξένο ή το ελληνικό;
της Ελίνας Γαληνού
Είναι γεγονός ότι η ξενομανία επηρέασε πολύ τους Ελληνες, όσον αφορά την καταναλωτική τους συμπεριφορά. Τα εισαγόμενα προϊόντα κέρδισαν πολύ εύκολα έδαφος και κατέκτησαν την αγορά μας, ανεβάζοντας στα ύψη τις εισαγωγές.