31/10/13

Σαουδαραβική αυτοκτονία

Τιερί Μεϊσάν   (μτφ. Κριστιάν)
Προς υλοποιήση ενός ακόμα βήματος;
Ενώ η Σαουδική Αραβία ανέλαβε για λογαριασμό της το καταριανό σχέδιο ανατροπής του συριακού κοσμικού καθεστώτος, το Ριάντ φαίνεται ότι αδυνατεί να προσαρμοστεί στην απότομη οπισθοδρόμηση των ΗΠΑ. Όχι μόνο αρνείται τη ρωσο-αμερικανική συμφωνία, αλλά συνεχίζει τον πόλεμο και ανακοινώνει αντίποινα για να «τιμωρήσει» τις Ηνωμένες Πολιτείες. Για τον Τιερί Μεϊσάν, αυτό το πείσμα ισοδυναμεί με μια μαζική αυτοκτονία της οικογένειας των Σαούντ.

Η μοναξιά των δυσαρεστημένων

Γ. ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ
Μέσα σε λίγους μήνες τρεις, οι δύο μέχρι και σήμερα και ο τρίτος μέχρι πριν από λίγα χρόνια, παραδοσιακοί σύμμαχοι και ερείσματα των ΗΠΑ στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία και η Τουρία εκδηλώνουν τη δυσαρέσκεια έως και την οργή τους για τη στροφή του Ομπάμα σε σχέση με τη Συρία και το Ιράν.
Το μεγάλο πλεονέκτημα για την Ουάσιγκτον είναι ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα το Τελ-Αβίβ, το Ριάντ και η Αγκυρα να συνεργασθούν, καθώς με εξαίρεση την κοινή δυσαρέσκειά τους για την πολιτική της Ουάσιγκτον βρίσκονται σε μεταξύ τους σύγκρουση και ανταγωνισμό σε πολλά μέτωπα:

Όχι του Ισραήλ σε συμβιβαστική λύση με τον Λίβανο για την ΑΟΖ

Όχι του Ισραήλ σε συμβιβαστική λύση με τον Λίβανο για την ΑΟΖ
Απέρριψε συμβιβαστική συμφωνία που πρότειναν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα με τον Λίβανο, σύμφωνα με την εφημερίδα Globes.

Κάποιοι στην Ελλάδα δεν "πέθαναν": Διεθνές αρχαιολογικό συνέδριο με τίτλο "Αρχαιολογική Έρευνα στην Περιφέρεια Κουρδιστάν του Ιράκ και στις όμορες περιοχές"

Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το McDonald Institute for Archaeological Research του Πανεπιστημίου Cambridge διοργανώνουν από κοινού διεθνές αρχαιολογικό συνέδριο με τίτλο "Αρχαιολογική Έρευνα στην Περιφέρεια Κουρδιστάν του Ιράκ και στις όμορες περιοχές" (Archaeological Research in the
Kurdistan Region of Iraq and the adjacent areas), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 1-3 Νοεμβρίου 2013.

Παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μαλλιά στην Πάτρα την Παρασκευή 1η Νομεβρίου

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ & 
ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ
σε συνεργασία με τις Εκδόσεις «Ινφογνώμων»
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Πρέσβη ε.τ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΛΛΙΑ
Η Άλλη Κρίση : “Η μαρτυρία ενός Πρέσβη”
                    Την Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου 2013, ώρα 18:00 στην αίθουσα Διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, Φιλοποίμενος 24, 3ος όροφος, Πάτρα
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Γιώργος Κύρτσος, Δημοσιογράφος – Εκδότης
Αγγελική Σπανού, Δημοσιογράφος και ο Συγγραφέας 
με συντονιστή τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μάγνη 
Χαιρετισμός

Το σύνδρομο της εξαίρεσης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ
Στην αρχή της δημοσιονομικής κρίσης της Αθήνας την άνοιξη του 2010 η Γερμανία, που δεν ήθελε σε καμιά περίπτωση να συρθεί σε δεσμεύσεις συνολικής θωράκισης της ΟΝΕ, ανέδειξε τις ιδιαίτερες ελληνικές παθογένειες σε κυρίαρχο στοιχείο και επέβαλε επικοινωνιακά την εικόνα της ελληνικής εξαίρεσης εντός μίας υγιούς Ευρωζώνης.
Στη λογική της γνωστής από την ψυχανάλυση «Ταύτισης με τον επιτιθέμενο» το δέχτηκαν σε έναν πλειοψηφικό βαθμό πολιτική ηγεσία και κοινή γνώμη στην Ελλάδα, μία στρεβλή ανάγνωση της κρίσης που συνεχίστηκε ακόμη και όταν μετά τη συμφωνία Σαρκοζί - Μέρκελ

Μπροστά σε νέα άνθηση του ελληνικό χρηματιστήριο;

Στο «φόρτε» οι ελληνικές μετοχές για ξένους επενδυτές - Bloomberg
Οι ελληνικές μετοχές έχουν την καλύτερη απόδοση σχεδόν σε όλο τον κόσμο, καθώς η εξαετής ύφεση της ελληνικής οικονομίας αποκλιμακώνεται και νέοι επενδυτές εξετάζουν την αγορά τους, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Από τις 5 Ιουνίου 2012 - δύο εβδομάδες πριν γνωστοποιήσει η MSCI την πρόθεσή της να ανακατατάξει την Ελλάδα ως αναδυόμενη αγορά - ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει αυξηθεί κατά 146%, περιορίζοντας στο 79% το ποσοστό της υποχώρησής του, σε σχέση με το υψηλό επίπεδο του 2007, τονίζει το δημοσίευμα.

Συρία: Καταστράφηκε ο εξοπλισμός και τα μηχανήματα για την παραγωγή χημικών όπλων

Την ανακοίνωση έκανε ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, ενώ η διορία για την καταστροφή έληγε την 1η Νοεμβρίου.

Ο κόσμος θα ξεμείνει από κρασί;

Ο κόσμος κατευθύνεται άραγε προς μία ένδεια οίνου;
Αυτό προβλέπει τουλάχιστον η Morgan Stanley προειδοποιώντας ότι οι τιμές των εξαγωγών θα εκτιναχθούν εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής και της αυξανόμενης δίψας των Κινέζων και των Αμερικανών.

Ο Γκρούεφσκι ανοίγει άλλο κεφάλαιο για τα Σκόπια

Ποιο είναι το «όπλο» που πιστεύουν ότι διαθέτουν οι Σκοπιανοί, ώστε να εκβιάζουν την Ελλάδα
Το προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας των Σκοπίων "Ντνέβνικ", που εκφράζει τις απόψεις του κ. Ν. Γκρούεφσκι, είναι αποκαλυπτικό για το "όπλο" που πιστεύουν ότι διαθέτουν οι Σκοπιανοί, ώστε να εκβιάζουν την Ελλάδα για αποδοχή της δικής τους πρότασης.

Τα συριακά χημικά όπλα μπορεί να καταστραφούν στην Αλβανία

Τα συριακά χημικά όπλα μπορεί να καταστραφούν στην Αλβανία
© Φωτογραφία: Flickr.com/erjkprunczyk/cc-by-nc-sa 3.0
Τα συριακά χημικά όπλα μπορεί να μεταφερθούν για καταστροφή στην Αλβανία, ανέφερε το ειδικευμένο αμερικανικό ενημερωτικό δελτίο του δικτύου Global Security Newswire.

Οι Ελληνορωσικές σχέσεις μέσα από τον Καποδίστρια

Άποψη από την έκθεση με αρχεία από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και από το Ινστιτούτο Ρωσικής λογοτεχνίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών (Πούσκινσκι Ντόμ), που αφορούν τον Ι. Καποδίστρια.
Ελλάδα και Ρωσία είναι «σταθεροί εταίροι και φίλοι και υποστηρίζουν το σεβασμό των αρχών δικαίου και την επίλυση των προβλημάτων μέσω του διαλόγου στον πολυκεντρικό κόσμο» που ζούμε, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο των διήμερων τιμητικών εκδηλώσεων με θέμα: «Ιωάννης Καποδίστριας και οι σύγχρονες Ελληνορωσικές σχέσεις», σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιδιώκουν προβοκατόρικο επεισόδιο με το Ισραήλ στη Μεσόγειο!

Turkish military ‘trying to provoke an incident’ with Israelis in Mediterranean

Greek and Israeli warplanes participate in an exercise
TEL AVIV — Turkey has been challenging Israel’s military throughout the Mediterranean.
Military sources said Turkey has used its Navy and Air Force to disrupt Israeli operations around the Mediterranean. They said the Turkish Air Force and Navy harassed Israeli warplanes during patrols and exercises over the last six months.

Ένας αγανακτισμένος πρόεδρος Δημοκρατίας

Το ’χει ξανακάνει. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να το σταματήσει. Γιατί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι ένας σεβάσμιος, συμπαθητικός ηλικιωμένος που μπορεί να λέει και μια κουβέντα παραπάνω. Είναι ο ανώτατος πολιτειακός άρχων, είναι η φωνή της Ελλάδας στον έξω κόσμο. «Ο ελληνικός λαός ό,τι μπορούσε να δώσει για την κρίση το έδωσε» είπε ο πρόεδρος. «Αν νομίζουν οι Ευρωπαίοι ότι μπορούν να μας εκβιάσουν είναι γελασμένοι. Αυτός ο λαός δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς».
Έτσι με μια φράση, ο πρόεδρος συνόψισε όλη την αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα που παραπλανεί τον ελληνικό λαό. Δεν μας δανείζουν οι ευρωπαίοι σύμμαχοί μας, εμείς τους δίνουμε. Δεν μας ζητάνε μετά από 4 χρόνια κρίσης να ισοσκελίσουμε το κόστος του κράτους μας να μην τους ζητάμε κι άλλα δανεικά, μας εκβιάζουν. Κανονικά έπρεπε να μας δίνουν συνέχεια λεφτά, κάθε χρόνο λεφτά. Αν δεν μας δίνουν είναι εκβιαστές.

Γιατί ο Λαβρόφ ζήτησε ενημέρωση από τη Ντόρα…

Dora-Bakoyannis-Sergey-Lavrov
Στο περιθώριο των… αναμενόμενων επαφών του με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή στην Αθήνα, είχε και μια “εκτός πλαισίου” συνάντηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν σχολιάζει τις δηλώσεις Γλέζου αλλά παίρνει αποστάσεις

Αμηχανία απέναντι στην πρόταση της ΔΗΜΑΡ για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών
Με βαρυθυμία αλλά πάντως χωρίς διάθεση να ανοίξει εσωκομματικό μέτωπο, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στα όσα ανέφερε την Τετάρτη ο κ. Μαν. Γλέζος, μιλώντας στον ΒΗΜΑ Fm.
Αποστάσεις εξάλλου φαίνεται να τηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση και από την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για αλλαγή του εκλογικού συστήματος και κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, το οποίο πάντως ο κ. Γλέζος χαρακτήρισε καλπονοθευτικό, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία με αυτούς τους όρους.

Παρουσίαση βιβλίου στη Λευκωσία: Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ: Η διεθνής διάσταση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Το Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων
σε συνεργασία με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών
και Διεθνών Υποθέσεων
του Πανεπιστημίου Λευκωσίας
σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου
Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ:
Η διεθνής διάσταση 
του Γιώργου Κέντα 

Κοινές δηλώσεις Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου και ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergey Lavrov μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Υποδέχομαι με ιδιαίτερη χαρά στο Υπουργείο Εξωτερικών τον αγαπητό φίλο, Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Sergey Lavrov, μια μεγάλη προσωπικότητα της διεθνούς διπλωματικής ζωής.

Επίσκεψη υπουργού Εθνικής Άμυνας σε Γεωργία και Αρμενία

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με το Γεωργιανό ομόλογό του
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συμφώνησε με το Γεωργιανό ομόλογό του Irakli Alasania στην αναβάθμιση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.
Επίσκεψη-αστραπή στον Καύκασο πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μία ημέρα μετά τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στη Γεωργία όπου επικράτησε συντριπτικτά ο κυβερνητικός υποψήφιος Giorgi Margvelashvili, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Bidzina Ivanishvili και ορκισμένος εχθρός του απερχόμενου προέδρου Mikheil Saakashvili.

Deutsche Bank: Τι «βλέπει» για την ελληνική οικονομία και το χρηματιστήριο

Μετά τις ευρωεκλογές η απόφαση για ελάφρυνση χρέους - Δεν θεωρεί πιθανόν ένα νέο κούρεμα
Μαντικίδης Τάσος                                                                                                            (REUTERS)
Ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες και ο επίσημος τομέας δεν θεωρείται πιθανό, ενώ η όποια μορφή ελάφρυνσης του, θα γίνει μέσω μείωσης των επιτοκίων ή επιμήκυνσης των δανείων διάσωσης, απόφαση που θα ληφθεί μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου εκτίμησε η Deutsche Bank, θεωρώντας μάλιστα πως ο κίνδυνος κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ μικρός.

Οι φασίστες συκοφάντες-εγκάθετοι του Προξενείου ζητάνε και τα ρέστα!

Πολλές φορές έχουμε σχολιάσει στο «Προξενείο-Στοπ» το μείζον ζήτημα των ατιμώρητων προκλήσεων που εδώ και χρόνια εκπορεύονται από τον τουρκόψυχο μειονοτικό Τύπο της ελληνικής Θράκης. Φαίνεται πάντως ότι τον τελευταίο καιρό αυτή η εμπεδωμένη ασυδοσία έχει πλέον αρχίσει (επιτέλους) να φθίνει. Σχετικό το πολύ ενδιαφέρον κείμενο που αναδημοσιεύουμε πιο κάτω από τον τρέχοντα «Αντιφωνητή» (16/10/2013)…
Προ ημερών ανακοινώθηκε η απόφαση του Εφετείου Θράκης, σύμφωνα με την οποία οι δύο τουρκοφυλλάδες «Γκιουντέμ» και «Μιλλέτ» καταδικάζονται σε χρηματική αποζημίωση 30.000 ευρώ η καθεμιά προς τη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου.

Ο Αζάια είναι μαύρος! με αφορμή το κυνηγητό των καναλιών για ένα σημαιοφόρο της φετινής παρέλασης

Η ιστορία του 12χρονου Νιγεριανού Αζάια που κράτησε την ελληνική σημαία στη χθεσινή παρέλαση
Ο Αζάια είναι μαύρος!
Σήμερα στο σχολείο δεν πολυκάναμε μάθημα. Κάμερες και δημοσιογράφοι από κανάλια, εφημερίδες και σάιτ ήταν στημένα από τις 7 κι έφυγαν πριν λίγο. Τα τηλέφωνα χτυπούσαν ασταμάτητα και μας έκανε την τιμή μέχρι κι ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης -ο ίδιος παρακαλώ!- να μας ...τηλεφωνήσει.

30/10/13

Και μαζί και χώρια

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Πριν από 36 χρόνια είχα πεταχτεί ως τη Γένοβα και είχα συλλέξει για λίγες μέρες εντυπώσεις από την τοπική ελληνική φοιτητική κοινότητα. Είχα μείνει με την αίσθηση μιας κλειστής μποτίλιας στο πέλαγος που δεν μεταφέρει κανένα μήνυμα, πέραν του προφανούς: ένα κομμάτι γυαλί που επιπλέει. Με ιταλικά που κυμαίνονταν από υποφερτά έως ανυπόφορα, οι περισσότεροι Έλληνες φοιτητές δεν έκαναν την παραμικρή προσπάθεια να ενσωματωθούν έστω και προσωρινά στην ιταλική κοινωνία, ούτε καν να τη γνωρίσουν. Φραπεδιά και τάβλι. Μια αεροστεγής γαλανόλευκη χρονοκάψουλα.
Θα αντιτείνει κανείς ότι το μακρινό 1977 ο ιστορικός χρόνος ήταν στην κατάψυξη. ΄Ετσι, τουλάχιστον, νομίζαμε. Με σαφώς διακριτά τα δύο ιδεολογικά στρατόπεδα και με τη διακίνηση των πληθυσμών σε μινιμαλιστικά επίπεδα, δεν τραβούσες κανένα ζόρι να γνωρίσεις τον ξένο. Θα έπαιρνες κουτσά στραβά το κωλοπτυχίο σου και θα επέστρεφες στην πατρίδα σου. Εάν ο ξένος με τη σειρά του σπούδαζε στη δική σου πατρίδα, θα έπραττε λίγο πολύ αναλόγως. Από μακριά κι αγαπημένοι. Ο κόσμος ήταν απλός. Για την ακρίβεια, ο κόσμος δεν ήταν απλός. Τον είχαν απλοποιήσει διά της βίας. 

Οι «σύντροφοι» αποδέχονται πλέον μόνο το «Gay Pride»

Η μόνη παρέλαση που αποδέχεται αλλά και στηρίζει με ενθουσιασμό ο ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία/και ποιος ξέρει τι άλλο είναι το Gay Pride. Γούστα είναι αυτά και δεν υπεισέρχομαι. Αν θέλουν ο Σκουρλέτης, ο Παπαδημούλης και τ’ άλλα παιδιά να γδυθούν, να πασαλειφτούν με χρυσόσκονη, να στολιστούν με φτερά και πούπουλα και να χορέψουν πάνω στο άρμα υπό τους ήχους των αειθαλών YMCA με χορηγία του Καμίνη, ποιος είμαι εγώ ο ουτιδανός για να τους εμποδίσω; Εχουν βέβαια ταύτιση απόψεων σε αυτό με άλλους κολοσσούς, όπως τον Μπουτάρη μπέη, που άμα του θίξεις τον Κεμάλ και τις πολιτικές ιδιορρυθμίες του, σφάζει στο γόνατο.

Η NSA έχει διεισδύσει στα δίκτυα της Google και της Yahoo

The National Security Agency has secretly taped the networks of Google and Yahoo to monitor real-time communication, according to newly revealed documents from whistleblower, Edward Snowden [PDF].
“The National Security Agency has secretly broken into the main communications links that connect Yahoo and Google data centers around the world, according to documents obtained from former NSA contractor Edward Snowden and interviews with knowledgeable officials,” according to The Washington Post, which obtained the hand-scribbled documents.

Σαμαράς προς Λαβρόφ: «Βροχή στην αφυδατωμένη οικονομία μας τα χρήματα των Ρώσων τουριστών»

Για μια στρατηγική σχέση η οποία είναι πολύ σημαντική και για τις δύο πλευρές έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έθεσε στη ρωσική πλευρά το θέμα μείωσης της τιμής του φυσικού αερίου. Από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα της λεζάντας και της τσάμπα μαγκιάς έχει πια τελειώσει

Δεν ξέρω, ίσως περνάω μια μικρή κρίση αισιοδοξίας, σύντομη σίγουρα. Αλλά νομίζω ότι αυτή η κοινωνία αρχίζει πάλι να ξαναβρίσκει τα λογικά της. Και τα καλά σημάδια, πρέπει να τα λέμε. Όσα έγιναν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ήταν η Ελλάδα που πεθαίνει, που φεύγει από το προσκήνιο για να αφήσει χώρο σε κάτι καινούργιο να γεννηθεί. Λαμπρές τελετές, επίσημοι, οι κυρίες τους, πρωτόκολλα, ταξιθεσίες, Βάσις φρουρά εξηκονταρχία Πρεβέζης την Κυριακή θ’ ακούσουμε την μπάντα. Πανηγυρικοί, ο δεκάρικος της ημέρας, αριστεία ανδρείας, ναύαρχοι φιλάνθρωποι παπάδες, η παλλόμενη από συγκίνηση φωνή του εκφωνητή. Του καινούργιου, ο προηγούμενος χάθηκε σ’ ένα σκάνδαλο με τοκογλύφους. Παγωμένα χαμόγελα, κοινοτοπίες, ο αναπόφευκτος έκπτωτος νομάρχης στην άκρη της εξέδρας για ένα ακόμα θλιβερό ενσταντανέ. Αν τουλάχιστον μέσα στους ανθρώπους αυτούς ένας πέθαινε από αηδία, σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία.

Forbes: Ο Πούτιν είναι ο ισχυρότερος άνδρας στον κόσμο

Εδραίωσε τον έλεγχο του σε όλη τη Ρωσία, σύμφωνα με την έρευνα του περιοδικού
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ο πιο ισχυρός άνθρωπος του κόσμου», σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του περιοδικού Forbes.

Ακύρωση του χρέους ή φορολόγηση του κεφαλαίου: Τί να διαλέξουμε;

Thomas Coutrot, Patrick Saurin και Éric Toussaint *           (μτφ. Κριστιάν)

Με αφορμή την έκδοση δύο σημαντικών βιβλίων: «Το Χρέος, 5.000 χρόνια ιστορίας» και  «Το Κεφάλαιο στον εικοστό πρώτο αιώνα»  ο ιστότοπος Mediapart οργάνωσε  μια συνάντηση των συγγραφέων τους, δηλαδή τον David Graeber και τον Thomas Piketty. Οι σχετικές συζητήσεις  είναι αναρτημένες στον ιστοτόπο της αντίστοιχης ηλεκτρονικής εφημερίδας[1].
Πώς να βγούμε από το χρέος, αυτό το κεντρικό ζήτημα που τίθεται στην εισαγωγή μας για αυτό το διάλογο βρίσκεται στο επίκεντρο της σκέψης και της δράσης μας. Αυτός είναι ο λόγος που θέλουμε να δώσουμε μια εποικοδομητική συνέχεια στις ανταλλαγές απόψεων, προτείνοντας το παρακάτω κείμενο, αποτέλεσμα ενός συλλογικού προβληματισμού που αποσαφηνίζει, σχολιάζει, θέτει ερωτήματα και κριτικάρει τις γνώμες και τα επιχειρήματα που προώθησαν οι δύο συγγραφείς. 

Ακύρωση του χρέους ή φορολόγηση του κεφαλαίου;
Οι ανταλλαγές απόψεων μεταξύ των T. Piketty και D. Graeber περιστρέφονται γύρω από τα συγκριτικά  πλεονεκτημάτα της φορολόγησης του κεφαλαίου και της αποκήρυξης του δημόσιου χρέους.

Εξήντα δήμαρχοι συνεργαζόμενοι με τους Γερμανούς

0,,17180161_403,00
Του Γιάννη Ξένου
Εξήντα Έλληνες δήμαρχοι και περιφερειάρχες και πολλοί ακόμα δημοτικοί παράγοντες συμμετείχαν στην 4η ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων που διεξήχθη στη Νυρεμβέργη το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου.

Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει λάθος μηνύματα και κατευθύνσεις στους πολίτες...

Τρία ερωτήματα για δύο μύθους

Του Στέφανου Κασιμάτη

Ηταν το έπος του ’40 η «πρώτη αντιφασιστική νίκη της Ευρώπης που αφύπνισε την τότε Ευρώπη που κοιμόταν μέσα στους συμβιβασμούς του Μονάχου του 1938»; Είναι το πρώτο ερώτημα αυτό και το απαντώ αμέσως.

Διασύνδεση της ρωσόφωνης μαφίας με το ελληνικό καρτέλ της κοκαΐνης

Το βαρύ παρελθόν του ομογενούς από τη Γεωργία, που συνελήφθη πρόσφατα για την εισαγωγή 119 κιλών κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική.
Του Γιάννη Σουλιώτη
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου, κρυμμένα μέσα στα τοιχώματα κοντέινερ βρέθηκαν 119 κιλά κοκαΐνης. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, το κύκλωμα είχε και τον περασμένο Αύγουστο εισάγει 30 κιλά κόκας, μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

«Γεωπολιτικά διακυβεύματα και διακυβέρνηση: Ο ρόλος της οικονομικής διπλωματίας»

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Γεωπολιτικά διακυβεύματα και διακυβέρνηση: Ο ρόλος της οικονομικής διπλωματίας» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, στις 19.30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

ΕΚΠΑ: Δεν θα πληρωθούν για τις ημέρες της απεργίας οι διοικητικοί υπάλληλοι

Οι αποδοχές των διοικητικών υπαλλήλων που συμμετέχουν στην απεργία θα περικοπούν, διαβεβαίωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών με ανακοίνωσή του.

Οι πικρές αλήθειες για τους S-300 και ο ρόλος του Σημίτη στην τραγωδία του Ελληνισμού!

του Γιάννου Χαραλαμπίδη
Σύμφωνα με τον Γλαύκο Κληρίδη, κατά την τελευταία επί του θέματος συνάντηση των ηγεσιών Ελλάδας και Κύπρου στην Αθήνα, πριν από την απόφαση του Δεκεμβρίου του 1998, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εξήγησε ότι ο στόχος των Αθηνών ήταν η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και της Κύπρου στην ΕΕ. Εάν γινόταν κρίση, οι στόχοι αυτοί θα τελούσαν εν κινδύνω και η Ελλάδα δεν είχε πρόθεση να εμπλακεί σε περιπέτειες. Συνεπώς, σε περίπτωση κρίσης δεν θα υπερασπιζόταν την Κύπρο. Εκ των πραγμάτων το «casus belli», που είχε τεθεί από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ακυρωνόταν από τον Κώστα Σημίτη.

Οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ και η προεδρία στην Ε.Ε.

Η συγκυρία της προετοιμαζόμενης (με αργούς, δυστυχώς, ρυθμούς) ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. και η κρίση στις σχέσεις της κυβέρνησης με την τρόικα οδηγούν σε αυτονόητα ερωτήματα και για τις σχέσεις της Αθήνας με την Ουάσινγκτον. Αν και τα προβλήματα της χώρας συνδέονται με την Ευρώπη και προσδοκάται ότι θα επιλυθούν, κυρίως μέσω αυτής, η άσκηση της προεδρίας, το πρώτο εξάμηνο του 2014, και ο διάλογος με το ΔΝΤ επιβάλλουν διαρκή επαφή με τις ΗΠΑ.

Η νέα περιπέτεια με τους «κοριούς» μόλις ξεκίνησε!

Την ώρα που η κοινωνία γονατίζει από την υπερφορολόγηση περιμένοντας τα νέα μέτρα, κατέφθασε και στη χώρα μας ο... ιός των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών! Η νέα περιπέτεια με τους «κοριούς», που ξεκίνησε από τις αποκαλύψεις από το Βερολίνο, εξαπλώνεται με ταχύτητα από το ένα ημισφαίριο στο άλλο, αλλά εμπλέκει και την Ελλάδα (μετά την καταστροφική δήλωση Πάγκαλου) σε μια κρίσιμη στιγμή.

Ωραίοι ως Εθνικά Αυτόχειρες



Πόσο μακριά στην θύμηση του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας βρίσκεται η γεμάτη πάθη και συγκρούσεις χρονική περίοδος του 1989-1993 όταν το ζήτημα των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ Α.Παπανδρέου αλλά ακόμα και των φίλα προσκείμενων στη Νέα Δημοκρατία στελεχών, κυριαρχούσε στην επικαιρότητα με το όνομα του στρατηγού ε.α. Γρυλλάκη ο οποίος είχε θεωρηθεί ο κύριος εγκέφαλος μιας ομάδας ( Χρήστο Μαυρίκη, τον Μανώλη Βασαλάκη και άλλους συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη) για λογαριασμό του δια της ΕΥΠ και του ΟΤΕ; 
Πόσο μακριά στην θύμηση του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας βρίσκεται η γεμάτη πάθη και συγκρούσεις χρονική περίοδος 1989 - 1993, όταν το ΠΑΣΟΚ κατηγορείται για οργανωμένες υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτικών στελεχών τόσο από την Αριστερά (ΚΚΕ - ΕΑΡ), όσο και από τη ΝΔ με ήρωα τον Θεοφάνη Τόμπρα (στέλεχος του ΟΤΕ και πρώην αξιωματικό διαβιβάσεων του στρατού) δια της ΕΥΠ και του ΟΤΕ 

Φυγή προς τα εμπρός με το δόγμα «νόμος και τάξη»

Σταύρος Λυγερός
ΕΙΝΑΙ ΙΣΤOΡΙΚΑ αποδεδειγμένο πως, όταν ζορίζουν τα πράγματα, όταν οι κυβερνήσεις χάνουν τα ερείσματά τους στην κοινωνία καταφεύγουν στο ύστατο ιδεολογικό όπλο κάθε εξουσίας, στην προβολή του δόγματος «νόμος και τάξη». Εχοντας μετατραπεί σε εφαρμοστή της πολιτικής του μνημονίου, η κυβέρνηση Σαμαρά έχει στρέψει -όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών εναντίον της.

Ενας Γερμανός, πολλοί αγωγοί!

Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή ο Ευρωπαίος επίτροπος για θέματα Ενέργειας Γκ. Ετινγκερ.
Ενας Γερμανός, πολλοί αγωγοί!
Ο Γερμανός στην καταγωγή (και στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών της Α. Μέρκελ) επίτροπος επισκέπτεται την Ελλάδα εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την 1η Ιανουαρίου του 2014...
Αποκρατικοποιήσεις
Αύριο το απόγευμα ο Γερμανός επίτροπος θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, ενώ νωρίτερα το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον υπουργό ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη και τον υφυπουργό Μ. Παπαγεωργίου.

Σε γραμμή αντεπίθεσης περνάει η NSA για τις παρακολουθήσεις

«Κάναμε ότι κάνουν όλοι» λένε οι επικεφαλής ενώπιον επιτροπής
O επικεφαλής της NSA Κιθ Αλεξάντερ (αριστερά) και ο διοικητής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζέιμς Κλάππερ (δεξ.). ( Πηγή: REUTERS/Jason Reed)
Παρακολουθήσεις ξένων ηγετών από τις αμερικανικές υπηρεσίες; «Έτσι κάνουν όλοι, και το κάνουν και σε μας». Παρακολουθήσεις συνδιαλέξεων στην Ευρώπη από την NSA; «Ούτε τις κάναμε όπως λένε, και μας βοηθούσαν οι Ευρωπαίοι». 

Washington Post: «Βουνό» τα προβλήματα του Μπαράκ Ομπάμα

Υποκλοπές, Συρία και Υγεία κλονίζουν την εμπιστοσύνη στις ικανότητές του
«Είμαστε μάρτυρες μιας χαοτικής πραγματικότητας στην δεύτερη θητεία της κυβέρνησηςΟμπάμα», γράφει η Ρουθ Μάρκους σε άρθρο γνώμης στην Washington Post.

Επιχείρηση αναθέρμανσης των ελληνορωσικών σχέσεων

Ο Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα. Βλέπει Παπούλια, Σαμαρά, Βενιζέλο και Τσίπρα
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του έλληνα ομολόγου του Ευ. Βενιζέλου
Αθανασόπουλος Αλ. Άγγελος 
Μπορούν να αναθερμανθούν οι ελληνορωσικές σχέσεις; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι που απασχολεί τους ασχολούμενους με αυτές στην Αθήνα ενόψει της επίσκεψης τουΣεργκέι Λαβρόφ στην ελληνική πρωτεύουσα.

Στρατηγική αρπαγής

της Ελίνας Γαληνού
Αν και ο ενιαίος φόρος ακινήτων βρίσκεται στην επικαιρότητα αυτές τις ημέρες, μάλλον δεν χρειαζόταν ερέθισμα για να υπενθυμίσει την δραματική κατάσταση των ιδιοκτητών ακινήτων. Το δράμα που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια (και μάλιστα πριν τα Μνημόνια), τώρα κορυφώνεται με τον χειρότερο τρόπο.Στην αρχή-μόλις ξέσπασε η κρίση- άρχισε να γίνεται δύσκολη η νομή των ακινήτων.  Τα δράματα που βίωσαν αυτήν την τριετία οι ιδιοκτήτες ακινήτων, δεν είχαν τελειωμό.

O π. Εισαγγελέας κ. Ιωάννης Σακκάς απευθύνει δημόσια πρόσκληση για δημιουργία νέου πολιτικού φορέα!

Παρακαλώ γνωστοποιήστε στους γνωστούς σας αυτή τη δημόσια πρόσκληση για δημιουργία πολιτικού φορέα, σύμφωνα με το άρθρο 29 του Συντάγματος Αθήνα
Σακκάς Ιωάννης, Πρώην Εισαγγελέας
 Για συμμετοχή
http://sakkas-ioan.eu 
 http://sakkasioannis.blogspot.com
email: sakkasioannis@gmail.com
Μηνύματα sms: 6985-753543 (cosmote) 6942-235211 (Vodafone)
Δείτε παρακάτω ολόκληρη την πρόσκληση:

Παρακολουθείται η Κύπρος από Αμερικανούς και Ρώσους - Ανοχή της Κυβέρνησης ή αγνοία;

Περισσότερο από το μισό της ταράτσας έχουν αφιερώσει οι Αμερικάνοι σε εξοπλισμό παρακολούθησης, ενώ μας παρακολουθούν και οι Ρώσοι.

Στo μικρoσκόπιo τoυ Eυρωκoινoβoυλίoυ η Tρόικα

Στις αρχές Νοεμβρίου θα καθορίσουν οι πολιτικές ομάδες της Ευρωβουλής μαζί με τους επικεφαλής των επιτροπών, το εύρος της έρευνας που γίνει τις επόμενες βδομάδες από τους ευρωβουλευτές για ο ρόλο της τρόικας στα προγράμματα διάσωσης.

Χρυσή Αυγή: Τα «πλοκάμια» στην ομογένεια

Η στρατηγική του κόμματος για επέκταση σε χώρες με ισχυρή ελληνική παρουσία. Πώς κινήθηκε σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Γερμανία και Κύπρο. Οι αδυναμίες χρηματοδότησης και οι αντιδράσεις των ομογενών στις «επεκτατικές» κινήσεις.
Το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να αυξήσει την επιρροή του σε άλλες χώρες, μακριά από την παραδοσιακή βάση των υποστηρικτών του στην Ελλάδα. Με ενισχυμένη αυτοπεποίθηση από την πρόσφατη εκλογική επιτυχία, η οργάνωση προσπαθεί τον τελευταίο χρόνο να στήσει γραφεία και πυρήνες στήριξης στο εξωτερικό.

Ισπανία: Εισαγγελική έρευνα για τις παρακολουθήσεις από την NSA


Η ισπανική εισαγγελία ξεκίνησε σήμερα προκαταρκτική έρευνα με στόχο να εξεταστεί αν υπάρχουν αποδείξεις που να στοιχειοθετούν την διάπραξη εγκλήματος στην υπόθεση των φερόμενων παρακολουθήσεων από τις ΗΠΑ εκατομμυρίων τηλεφωνικών κλήσεων στην Ισπανία, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.
Το τμήμα της εισαγγελίας, που είναι αρμόδιο για τις υποθέσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος, επιφορτίστηκε να επαληθεύσει αν διαπράχθηκε έγκλημα, αν υπάρχει κάποιος που να ευθύνεται γι'αυτό και αν η ισπανική δικαιοσύνη είναι αρμόδια να το εξετάσει, δήλωσε πηγή της γενικής εισαγγελίας.

Στην Ουάσιγκτον για παροχή όπλων ο Ιρακινός πρωθυπουργός

Στόχος να κατασταλεί η χειρότερη έξαρση βίας τα τελευταία τρία χρόνια μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα.
Για τις ΗΠΑ αναχώρησε σήμερα ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μαλίκι, όπου αναμένεται να ζητήσει πιεστικά την παροχή βοήθειας σε όπλα, προκειμένου να κατασταλεί η χειρότερη έξαρση βίας τα τελευταία χρόνια, τρία έτη μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα.
«Το επείγον είναι να τροφοδοτηθεί το Ιράκ το συντομότερο δυνατόν με όπλα προκειμένου να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία και να εκδιωχθούν οι ένοπλες ομάδες», δήλωσε ο Μαλίκι στο αεροδρόμιο λίγο πριν την αναχώρησή του.

29/10/13

Φοβού τους Ρώσους... και USB φέροντας

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιταλικών εφημερίδων, τα στικάκια USB και οι φορτιστές τηλεφώνων τους οποίους χάρισε η Ρωσία στους υψηλούς καλεσμένους της Συνόδου των G-20 στην Αγία Πετρούπολη τον περασμένο μήνα, βρέθηκαν «θετικά» όταν ελέγχθηκαν για παρουσία κατασκοπευτικών μηχανισμών.