19/12/13

Εκδήλωση-σεμινάριο για τη Δημοκρατία, το Πολίτευμα και το Σύνταγμα της Ελλάδος

 Το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18:00, στην αίθουσα «Θάλεια 4» του Ξενοδοχείου «Χίλτον» (Λ. Βασ. Σοφίας 46, Αθήνα), οι Εκδόσεις Ινφογνώμων και ο πολιτικός οργανισμός Δημοκρατία Ιδεών θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Σταύρου Σ. Καλεντερίδη
Το βιβλίο θα προλογίσει η Υπεύθυνη των Εκδόσεων «Ινφογνώμων» Χριστίνα Χαφουσίδου, η οποία θα συντονίσει και την εκδήλωση-συζήτηση.
Στην εκδήλωση, που θα έχει τον χαρακτήρα μιας εκπαιδευτικής παρουσίασης με βίντεο και διαφάνειες του πολιτεύματος που λέγεται "Δημοκρατία", με όλο το ιστορικό της,  από την αρχαιότητα μέχρι τότε που καταπνίγηκε και χάθηκε στα τάρταρα της Ιστορίας.
Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν ιστορικά στοιχεία για την εμφάνιση ενός άλλου πολιτεύματος, της "ρεπάμπλικ", πρώτα στη Ρώμη και στη συνέχεια στις ΗΠΑ, και πώς αυτό το πολίτευμα επικράτησε παγκοσμίως και συνεχίζει να επικρατεί μέχρι σήμερα.
Μετά την εισήγηση του συγγραφέα και την επίδειξη του πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού, θα ακολουθήσει ανοιχτή και ελεύθερη συζήτηση με τον συγγραφέα, για το βιβλίο, το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία.
Την εκδήλωση αυτή δεν πρέπει να τη χάσει κανείς.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.