11/12/13

Όταν ο Ομπάμα γίνεται πολύ μικρός μπροστά στη σύζυγό του ...

Jean-Patrick Grumberg (Dreuz, γαλλόφωνη εβραϊκή ιστοσελίδα)    (μτφ. Κριστιάν)
Δεν χρειάζεται πολύ για να συμπεριφερθούν ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ντέιβιντ Κάμερον σαν δύο ερεθισμένες έφηβες: μια όμορφη ξανθιά Δανέζα και δεν υπάρχει πια ούτε πρόεδρος της πρώτης παγκόσμιας δύναμης, ούτε άξια βρετανική ακαμψία του πρωτοκόλλου, αλλά δύο φιλαράκια που φλερτάρουν - κατά τη διάρκεια της κηδείας του Νέλσον Μαντέλα.

Η γυναίκα του Μπάρακ, η Μισέλ Ομπάμα, δεν βρήκε αυτή τη σενεδρία φλιρτ ακριβώς της αρεσκείας της ...

Ξεκινά με μια σειρά από "selfies", αυτά τα αυτο-πορτρέτα, μεταξύ του πρωθυπουργού Κάμερον, του πρόεδρου Ομπάμα και της ξανθιάς, Helle Thorning-Schmidt, πρωθυπουργού της Δανίας:
Στη συνέχεια, η συνεδρία γίνεται πιο εξοικειωμένη, οι Δανέζες δεν φημίζονται για συγκρατημένες ...
SAFRICA-MANDELA-ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Η Μισέλ Ομπάμα την έχει άσχημα ...
2_454772265_mugshot_four_by_three_s640x480-500x375
Ο Μπαράκ και η ξανθιά γειτόνισσα του διασκεδάζουν. Παρακολουθήστε τη μουστάρδα που ανέβηκε στο πρόσωπο της Μισέλ Ομπάμα:
Michelle αρχίζει να κάνει καλά
Βλέπουμε στο πρόσωπό της ότι η Μισέλ βράζει.
Ο Ομπάμα και η Μισέλ η ξανθιά γέλιο ruminates
Η Μισέλ Ομπάμα ρίχνει μια σκοτεινή ματιά στην ξανθιά, αναρωτιέται αν αυτή η ερεθισμένη Δανέζα θα ηρεμήσει.
michelle-obama έχει νευριάσει
Καθώς δεν σταματά, η Μισέλ Ομπάμα αποφασίζει να αναλάβει δράση
Michelle λέει να σταματήσει
Φτάνει πια ...
Michelle θα εκραγεί
Ωραία εικόνα, όπου η γλώσσα του σώματος του καθενός είναι σαφής: η Μισέλ Ομπάμα είναι θυμωμένη, σηκώνει τα μανίκια της σαν να θέλει να κτυπήσει με το αριστερό χέρι, ο Ομπάμα το κατάλαβε, σταυρώνει τα χέρια του σε θέση οπισθοδρόμησης και άμυνας, δεν γελά πια, και κοιτάζει μακριά από τη γειτόνισσα του. Η Δανέζα τράβηξε το πάνω μέρος του σάματος της αμυντικά, σαν να θέλει να βγει από την επικίνδυνη ζώνη, το πρόσωπό της εκφράζει  έκπληξη και οργή: "Έλα τώρα Μισέλ, δεν θα θυμώσεις για ένα φλερτάκι! "
Michelle Obama-πίσω μανίκι του
Ο Μπαράκ Ομπάμα έφυγε, η Μισέλ μιλά στην Helle.
Helle Thorning-Schmidt και η Μισέλ Ομπάμα
Φτάνει πια, η Μισέλ σφύριξε το τέλος του διαλλείματος. Διέταξε τον πρόεδρο της πρώτης παγκοσμίας δύναμης να αλλάξει θέση και κάθισε μεταξύ του συζύγου της και της ξανθιάς. Η Δανέζα πρωθυπουργός με τη μύτη της στο smartphone της, ο Ομπάμα κοιτάζει μακριά.
Michelle κάθισε μεταξύ των πιτσουνάκια
Τώρα είναι η σειρά να πληρώσει η ξανθιά!
Μισέλ Ομπάμα πρόκειται να μιλήσει ξανθιά
Δεν ξέρω φυσικά αν όλα έγιναν έτσι. Οι εκφράσεις του προσώπου της Μισέλ Ομπάμα, ωστόσο, ήταν σαφείς. Το περιστατικό αυτό δεικνύει την ασυνέπεια, την αδυναμία, την ελαφρότητα, την έλλειψη αξιοπρέπειας  και αυτοσυγκράτησης του Μπαράκ Ομπάμαμε με αυτή την ευκαιρία.
Αν ήθελε να κάνει τον κλόουν, δεν χρειαζόταν να ταξιδέψει στη Νότια Αφρική, και να επιλέξει την κηδεία του Νέλσον Μαντέλα, και τις φωτογραφικές μηχανές όλου του κόσμου, για τέτοια παράσταση.
Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με τα εξής: © Jean-Patrick Grumberg για Dreuz.info .
Σχετικά με τον συγγραφέα
Ο Jean Patrick Grumberg είναι δημοσιογράφος και φωτογράφος δρόμου. Πρώην λομπίστας, έζησε στο Παρίσι και στη συνέχεια στο Λος Άντζελες και το Τελ Αβίβ, και ζει στην Καλιφόρνια. Είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην ιστοσελίδα Dreuz και άλλα γαλλικά και αγγλικά μέσα ενημέρωσης. 


- See more at: http://www.dreuz.info/2013/12/tas-beau-etre-obama-quand-tu-dragues-la-blonde-et-que-ta-femme-te-dis-change-de-place/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+drzz%2FPxvu+%28Dreuz%29#sthash.nqUmlm0c.dpuf


Οι Δανοί την λένε «Gucci Helle»

Ποια είναι η «ξελογιάστρα» πρωθυπουργός της Δανίας που έκανε άνω-κάτω τους Ομπάμα

Ποια είναι η «ξελογιάστρα» πρωθυπουργός της Δανίας που έκανε άνω-κάτω τους Ομπάμα
Η οργή της Μισέλ για τις δημόσιες διαχύσεις του Μπαράκ με την Χέλλε Τόρνινγκ Σμιτ στο μνημόσυνο του Νέλσον Μαντέλα - Μάθετε τα πάντα για την 46χρονη σοσιαλίστρια

Λίγο πριν κερδίσει στις εκλογές του 2011, οι αντίπαλοί της την χαρακτήριζαν ψυχρή, μεγαλοαστή, επομένως απρόσιτη που δύσκολα έρχεται σε επαφή με τον λαό, ενώ έκαναν αρνητικά σχόλια για το προσεγμένο και ακριβό της γούστο. Άλλωστε η συλλογή της από κομψές γόβες, επώνυμα σύνολα και τσάντες, ήταν αρκετή για την της δώσουν το προσωνύμιο «Gucci Helle»… Ο λόγος για την 46χρονη πρωθυπουργό της Δανίας, Χέλλε Τόρνινγκ Σμιτ, που με τη νίκη της σηματοδότησε το τέλος εποχής στην επί δέκα χρόνια δεξιά διακυβέρνηση.

Η «Gucci Χέλλε», όμως, με το παγωμένο χαμόγελο κατάφερε όχι μόνο να εξοντώσει τον Αντερς Ράσμουσεν, αλλά και να «αποτελειώσει» πολλούς προέδρους και πρωθυπουργούς καίγοντας τους τις καρδιές.
Πρόσφατο «θύμα» της ήταν ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αντάλλαξε ζεστές ματιές και χαμόγελα με την 46χρονη γοητευτική ξανθιά πρωθυπουργό, ενώ δε δίστασε να ποζάρει, μαζί της και με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, και να τραβήξει μία από τις περίφημες «selfie».

Όλα αυτά, ενώ γύρω τους επικρατούσε κλίμα πένθους για το θάνατο του «πατέρα της Αφρικής», Νέλσον Μαντέλα, με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου να θρηνεί για το χαμό του στην Πρετόρια.
Βέβαια, το «φλερτ» των δύο, δε φάνηκε να εκτιμά ιδιαίτερα η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου, Μισέλ, η οποία «κεραυνοβόλησε» την Σμιτ, αλλά και τον Ομπάμα, ο οποίος δεν πτοήθηκε και συνέχισε να χαριεντίζεται με την 46χρονη πρωθυπουργό.





Τελικά, το θερμό επεισόδιο έληξε με την Μισέλ να αλλάζει θέση με τον σύζυγό της και να χωρίζει το… ζεύγος, ώστε να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Βέβαια, η απόλυτη συγχώρεση πιθανώς να ήρθε όταν ο Ομπάμα της φίλησε το χέρι, στιγμή που απαθανατίστηκε από τους φακούς που είχαν στοχεύσει στο προεδρικό ζευγάρι και παρακολουθούσαν με έντονο ενδιαφέρον το σύντομο... σίριαλ.
Πάντως, η… τρυφερή σχέση ανάμεσα στην Δανή πρωθυπουργό και τον Ομπάμα, είχε διαφανεί και στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στον Λευκό Οίκο πριν ένα χρόνο περίπου, όπου συνομίλησε σε ευχάριστο κλίμα με τον πρόεδρο, ο οποίος της έριχνε κλεφτές ματιές όλο θέρμη.





Στα δίχτα της γοητείας της, όμως, έχουν πέσει και άλλοι πολιτικοί και δη παντρεμένοι. Από αυτούς, ο Γάλλος πρώην πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έχει απαθανατιστεί να της χαρίζει ένα μεγαλοπρεπές χειροφίλημα, ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ από τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει ο… φλογερός, Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Παρά τις όσες επιτυχίες έχει στο ανδρικό φύλο, πάντως, η Σμιτ σημείωσε τη μεγαλύτερη στις εκλογές της χώρας της. Κατά την προεκλογική της καμπάνια έκανε λόγο για αύξηση των φόρων στις δημοσιονομικές δαπάνες, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Ράσμουσεν για την αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος, ενώ πρόβαλε ως στόχο της την ανάπτυξη της χώρας, με αποτέλεσμα να κερδίσει πολλούς υποστηρικτές.











Τότε, οι αναλυτές έβλεπαν ότι με την ανάδειξή της στην πρωθυπουργία θα άνοιγε ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική ιστορία της χώρας, ωστόσο, οι περικοπές και η αποτυχία ουσιαστικά να δώσει πνοή στην οικονομία, είχε ως αποτέλεσμα τα ιστορικά χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει το κόμμα της, με μόλις 16,3%.
Ανεξάρτητα από τα επιτεύγματα της διακυβέρνησής της, η Τόρνινγκ Σμίτ εξακολουθεί να προκαλεί σχόλια για την αψεγάδιαστη εμφάνισή της, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι κάνει ενέσεις μπότοξ για να διατηρεί το παγερά φρέσκο πρόσωπό της.
Παλαιότερα, μάλιστα, είχε απαντήσει σε όσους την κατέκριναν για τις ακριβές επιλογές της στη γκαρναρόμπα της «δε μπορούμε όλοι να δείχνουμε σκ..τά»!
Δεν κατάφερε, ωστόσο, να απαντήσει το ίδιο αποστομωτικά σε όσους ισχυρίζονταν ότι ο σύζυγός της, Στίβεν Κίνοκ, γιος του λόρδου Νιλ Κίνοκ πρώην ηγέτη των Εργατικών της Βρετανίας, με τον οποίο έχει δύο κόρες, διατηρεί παράλληλη σχέση με νεαρό άνδρα στην Ελβετία. Διατήρησε την ψυχραιμία της και την αξιοπρέπειά της και διέψευσε τις φήμες, υποστηρίζοντας ότι τα σενάρια αυτά είναι «γκροτέσκα»
Ωστόσο, ο σύζυγός της, παραμένει στο στόχαστρο, καθώς το 2010, η δανέζικη ταμπλοίντ εφημερίδα B.T. τον κατηγόρησε για φοροδιαφυγή. Βέβαια, τότε ο Κίνοκ ζούσε και διέμενε στην Ελβετία, όπου εργάζεται, αν και η Σμιτ στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι η οικογένεια μένει στην Κοπεγχάγη. Για να διαλυθούν οι φήμες, πάντως, το ζευγάρι ζήτησε να περάσει από έρευνα, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο καιρό αργότερα, απαλλάσσοντας τον Κίνοκ.

Βιογραφικό
Γεννημένη το 1966 στην πόλη Ροντόβρε από γονείς εβραϊκής καταγωγής, η Χέλλε Τόρνινγκ Σμιτ σπούδασε  Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και συνέχισε ολοκληρώνοντας τις σπουδές της με Μάστερ Ευρωπαικών Σπουδών, από το φημισμένο Πανεπιστήμιο της ευρωπαϊκής ελίτ «Collège d' Europe». Στο πανεπιστήμιο μάλιστα γνώρισε τον Στίβεν Κίνοκ με τον οποία παντρεύτηκε το 1996.



Πολιτικοποιημένη από νεαρή ηλικία έγινε μέλος των Σοσιαλδημοκρατών το 1993 και το 1999 κατάφερε να γίνει μέλος του Ευρωκοινοβουλίου. Μετά την αποτυχία του κόμματος στις εκλογές του 2005 ανέλαβε στην ηγεσία σχηματίζοντας συμμαχία με το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα και εξασφαλίζοντας τη στήριξη δυο μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, των Σοσιαλφιλελεύθερων και του αριστερού Κόμματος της Ενότητας.







http://www.protothema.gr/world/article/336210/poia-einai-i-anaftra-prothupourgos-tis-danias-pou-ekane-ano-kato-tous-obama/

11 σχόλια:

  1. Όλα τα κοράκια ήταν σε αυτή την κηδεία, κρίμα για τον νεκρό, ο οποίος ήταν από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του σύγχρονου κόσμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη αλλά είναι ένα σημείο που "βγάζει μάτια" καθώς δυο ανδρές δεν μπορούν να συμπεριφερθούν σαν έφηβες αλλά σαν εφήβοι...σε τελική αναλύση οι περισοτέροι απο εμάς τους άνδρες σιγούρα στην εφηβεία ΔΕΝ είμαστε και ΄πρωταθλήτες στην αυτοσυγκράτηση και οποίος αμφιβάλει ας περάσει έξω απο οποιοδήποτε Λυκείο Θέλει ..επισής δύο ανθρώποι δεν διασκεδάζονται αλλά διασκεδάζουν..
    ΥΓ Διαβεβαίω τον Κριστίαν οτί ΔΕΝ έχω σκόπο να τον μειώσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Χρήστο,
    Θα μπορούσε όντως να είναι λάθος του μεταφραστή, αλλά δεν είναι, πρόκειται για "texte intégral", οπότε θα πρέπει να βρεις άλλη ερμηνεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Alexandros 11 Δεκεμβρίου 2013 - 10:29 μ.μ.,

    Κόψε κάτι ἀπὸ τὸ ἐγκώμιο ποὺ πλέκεις γιὰ τὸν Μαντέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακόμα θα τρώει παντοφλιές ο Μπαράκ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έλα μωρέ το φάγατε το κορίτσι...εντάξει τι έκανε δηλαδή κανένα έγκλημα; Και τα αγόρια, τους χαμογέλασε ένα ωραίο κορίτσι και ανταποκρίθηκαν. Τόσο σεμνοτυφία πια; ΕΛΕΟΣ

    Δεν λέω κηδεία ήταν αλλά ο νέκρός είχε φτάσει και τα 95...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Ιωάννη Φιλίστωρ
    Πάντα ιστορικής σημασίας τα λόγια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιαβάς τα γιουμουρτά και τα ... κρινολίνα του Rococo, σύντροφοι & συντρόφισσες! Τώρα σώθκαμαν!!! Αυτά συμβαίνουν και στο Ελλαδιστάν μας, απότοκα γαρ της γνωστής αρχαιο-ελληνικής μας χαρμολύπης. «Πάει στις κηδείες και γελάει, στα γεννητούρια πάει και κλαίει» για να θυμηθούμε λίγο από Κώστα Χατζή & Σώτια Τσώτου - στο τραγουδάκι του 1972 ... «Της Γειτονιάς μας ο Τρελλός».

    Κατά το Αφρικανικό Έθιμο, στις κηδείες επιβάλλονται - λέει - τρικούβερτοι χοροί και πανηγύρια, άρα αυτά ισχύουν και για την κηδεία του ηγέτη-μαχητή σύντροφου Μαντέλα, που πάλεψε μια ζωή ενάντια στο απαρτχάϊντ (apartheid, όρος που στα Αφρικάανς / Ολλανδικά σημαίνει διάκριση, φυλετική εδώ) και στον ... αμερικανοσιωνιστικό ιμπεριαλισμό (βλέπε διάφορες φωτό του Μαντέλα με Κάστρο και Καντάφι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Όλα τα κοράκια ήταν σε αυτή την κηδεία, κρίμα για τον νεκρό, ο οποίος ήταν από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του σύγχρονου κόσμου!" μα χάριν κα εν πνεύματι του Μαντέλα κυβέρνησαν οι σοσιαλιστές και σοσιαλίστριες (τα κοράκια της προόδου που ακολούθησαν τα προηγούμενα χριστιανοδεξιά κοράκια) τα τελευταία τριάντα χρόνια
    νμποζεκίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Nikolaos Mavridis 16 Δεκεμβρίου 2013 - 11:09 π.μ.

    Κόψε κάτι ἀπ΄ αὐτὰ ποὺ λὲς γιὰ τὸν Μαντέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.