5/12/13

Τζιχαντιστές φρουρούν τις διαδηλώσεις στο Κίεβο

Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία)     (μτφ. Κριστιάν)
 
Εδώ και μια εβδομάδα στο Κίεβο εντυπωσιακές διαδηλώσεις προσπαθούν να αναγκάσουν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της να μην υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην πραγματικότητα, η Ουκρανία είναι ιστορικά διαιρεμένη μεταξύ δύο πληθυσμών: στη Δύση, οι υπέρ της ΕΕ και στην Ανατολή οι ρωσόφιλοι. Με βάση αυτή τη διαίρεση είχε ακμάσει η «Πορτοκαλί Επανάσταση» που προσπαθούν να επαναλάβουν τώρα οι διαδηλωτές.

Ωστόσο, η τήρηση της τάξης σε αυτές τις διαδηλώσεις παρέχεται από μια ομάδα νέων Τατάρων της Κριμαίας.

Είναι μέλη του κινήματος Azatlyk (Ελευθερία) του νεαρού Naïl Nabiullin και δρουν για τη μεγάλη Τουρκία. 
Υποστηρίζονται τόσο από τροτσκιστικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού Αριστερού Μετώπου Serguei Oudaltsov, όσο και από την τουρκική κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
Μόλις γύρισαν πίσω από τη Συρία μέσω Τουρκίας, όπου είχαν πάει για να ασκήσουν τη τζιχάντ κατά του συριακού κράτους. 

Φαίνονται να είναι υπεύθυνοι για τις προκλήσεις που οδήγησαν τα ΜΑΤ σε υπερβολές.



1 σχόλιο:

  1. O συνασπισμός κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της Ουκρανίας είναι τόσο ετερόκλητος.Περιλαμβάνει από το κόμμα της Αδερφότητος ένα ακροδεξιό κόμμα του οποίου ο ηγέτης πολέμησε στην Τσετσενία κατά των Ρώσων ,το κόμμα της Τιμοσένκο ,τους ταταροισλαμιστές μέχρι το Σβόμποντα κάτι αντίστοιχο με τη Χρυσή Αυγή πλην μίας θέσης.Ότι είναι φανερά φιλογερμανικό και φιλοευρωπαικό κόμμα και αντιρωσικό.Οι εβραικές οργανώσεις περιλαμβάνουν το Svoboda στα κόμματα προς απαγόρευση.Δεν πτοεί όμως αυτό τους εκεί αριστερόυς.Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.Αλίμονο.Όταν θέλουν οι δυτικοί ενώνουν και όπου θέλουν διαιρούν.Περισσότερα σε αυτό το σύνδεσμο της εφημερίδος Denver Post : http://www.denverpost.com/ci_24637902/main-players-ukraines-political-drama

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.