19/12/13

Θράκη … καλεί Αθήνα

Γράφει η Θάλεια Χούντα
 
Είναι απελπιστικό, καθημερινά να επιβεβαιώνεται, το πόσο η πολιτική ηγεσία έχει επικεντρωθεί στα Μνημόνια και στο ¨καλό πρόσωπο¨ που πρέπει να διατηρεί στους ξένους τοκογλύφους και ότι έχει λησμονήσει την Πατρίδα, την οποία ξεπουλάει κομμάτι – κομμάτι.


Η Θράκη είναι ένα από αυτά και πρόσφατα είχα αναφερθεί σε διάφορα θέματά της αλλά και στο ότι τα ΜΜΕ μας έχουν άριστα πληροφορημένους για την ... κάτω Κένυα ή την άνω Βολιβία, χωρίς όμως να γίνεται η όποια αναφορά στο όνομα «Θράκη». Λες και αποτελεί απαγορευμένη λέξη, λες και δεν υπάρχουν συνέλληνες, λες και δεν έχει ποτιστεί με ελληνικό αίμα.

Οι πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν μόνο γέλια θα μπορούσαν να προσφέρουν, αφού τόλμησε να κάνει αναφορά σε ¨ιστορικό παρελθόν¨ της Θράκης, στην οποία και συμπεριέλαβε και τα γύρω κράτη ή όπως το έχει φανταστεί στο μυαλό του. Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ ¨τάραξε¨ την διεθνή διπλωματία, όπου αντί να αντιπαραθέσει το πραγματικό ιστορικό παρελθόν της Θράκης, έκανε αναφορά σε πράγματα που δεν θίγουν και προσβάλλουν, μήπως και ο γείτονας τους μαλώσει.

Αφού το τουρκικό καθεστώς απέτυχε παταγωδώς στην Συρία, την Αίγυπτο και στην ευρύτερη περιοχή με τα ισλαμοφασιστικά καθεστώτα, ήταν αναμενόμενο, ότι θα θυμηθεί την ¨άλλη πλευρά των συνόρων¨. Αναμενόμενο από όλους όχι όμως και από την κυβέρνησή μας. Όλα τα εθνικά θέματα έχουν ανοίξει αυτή την στιγμή και το θέμα του τζαμιού στην Αθήνα δεν είναι αποκομμένο από την γενικότερη αυτή πολιτική της γείτονος. Πριν απ' όλα θα έπρεπε κάποιος να θυμίσει στους πολιτικούς μας τους αρχαίους προγόνους μας, που είχαν και τον βωμό στον ¨άγνωστο Θεό¨. Για να μας αποδείξει το ¨ιστορικό παρελθόν¨ τον λαό με πολιτισμό και τον τότε ανύπαρκτο γείτονα, εκτός αν το ΥΠΕΞ έχει «αποδείξεις» υπάρξεως των γειτόνων μας και εκείνη την εποχή. Μάλλον όμως με τον τρόπο αυτό θα τους οδηγήσουμε στο πολύ μακρινό παρελθόν και αυτό δεν το θέλει η κυβέρνηση. Μόνο ο Χρυσοχοΐδης μας είπε φανερά όλο καμάρι, ότι τον τιμά η ανέγερση του τζαμιού. Το τι θα γίνεται μέσα στο τζαμί, ουδόλως τον ενδιαφέρει και μην πιστεύει κανείς αφελής, ότι θα αποτελεί μόνο θρησκευτικό τόπο λατρείας. Κάθε ημέρα τα παραδείγματα των διδαγμάτων που εκπορεύονται από τους φανατικούς θρησκευτικούς ηγέτες τους, παρουσιάζουν την φρίκη και δεν μας αφήνουν περιθώριο παρερμηνείας.

Το θέμα για τους Μουφτήδες της Θράκης έχει επίσης προετοιμάσει το έδαφος, πάντα μαζί με το Προξενείο, για τις τωρινές δηλώσεις Ερντογάν. Οι νόμιμοι Μουφτήδες διορίζονται από τον Υπουργό Παιδείας και αυτό επικυρώνεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ έχουν τα προνόμια Γενικού Γραμματέα Υπουργείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται (μισθοδοσία, αυτοκίνητα κλπ). Το 1990 με εντολές του Προξενείου άρχισε να δημιουργείται το θέμα της εκλογής άλλων Μουφτήδων, από προεπιλεγμένη μουσουλμανική κοινότητα ως ψηφοφόρους – οι γυναίκες βεβαίως εξαιρέθηκαν – με ένα και μοναδικό σκοπό, την δημιουργία του παντουρκισμού σε όλη την περιοχή και την συνεχή καλλιέργεια αυτής της ιδέας. Αν συνδυάσουμε τις περιοχές που ανέφερε ο Ερντογάν με αυτές που δραστηριοποιούνται οι ψευτομουφτήδες, θα δούμε ότι ταιριάζουν απόλυτα. Μάλλον και αυτό είναι ... τυχαίο!

Η Θράκη δεν είναι για παιχνίδια και δεν είναι τόσο μακριά μας. Οι ίδιοι οι κάτοικοί της, που νιώθουν και είναι ξεχασμένοι από το Αθηνοκεντρικό σύστημα, δεν επιτρέπουν άλλον εμπαιγμό για την ταυτότητα και την ύπαρξή τους. Ίσως θα ήταν καλό, όλοι οι βουλευτές να περάσουν ένα διήμερο στην Θράκη, να μιλήσουν με τον κόσμο της, να νιώσουν την ομορφιά και την μαγεία του κόσμου αυτού, να δουν που είναι τα σύνορά μας και ποιοι βρίσκονται εκεί, να γευτούν Ελλάδα.

http://dialogoi.gr/index.php/arthografia/1692-thraki-kalei-athina

2 σχόλια:

  1. Δυστυχως κανεις δεν παιρνει μετρα και ουτε προκειται να παρει. και πως κα παρει αφου την ιδια στιγμη εδω στην Θρακη τοπικα ΜΜΕ ειχαν σαν πρωτοσελιδα συνεντευξη της πρωτης γυναικας μουσουλμανας βουλευτη με το CDU στην Γερμανια...η οποια σαφως συντεταγμενη και ευθυγραμμισμενη με τη γραμμη του τουρκιου προξενειου Κομοτηνης (και οχι μονο) αποκαλει την εδω μειονοντητα τουρκικη, παραπχαρασσοντας την επισημη αποδοχη της μειονότητας ως μουσουλμανικη δια χειρος Κεμαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. " Ίσως θα ήταν καλό, όλοι οι βουλευτές να περάσουν ένα διήμερο στην Θράκη, να μιλήσουν με τον κόσμο της, να νιώσουν την ομορφιά και την μαγεία του κόσμου αυτού, να δουν που είναι τα σύνορά μας και ποιοι βρίσκονται εκεί, να γευτούν Ελλάδα."

    Και τι έχουν να κερδίσουν απ' αυτό; Θα πάρουν κανένα έξτρα επίδομα, ή κάτι παρόμοιο;

    @ sdel

    Δυστυχώς, η Ελλάδα έσπρωξε τους μουσουλμάνους της Θράκης στην αγκαλιά της Τουρκίας από το 1952 και μετά. Είναι μεγάλη και πονεμένη Ιστορία. Σήμερα, το αθηναϊκό κράτος φαίνεται να την έχει ξεγράψει πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.