28/12/13

Διαφάνεια και αμεροληψία ζητεί από τον Ερτογάν ο Φούλε

 
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Στέφαν Φούλε , αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης της ΕΕ, κάλεσε την Τουρκία να χειριστεί με "διαφάνεια και αμεροληψία" τις έρευνες για την καταπολέμηση της διαφθοράς που έχουν προκαλέσει κρίση στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εδώ και μία εβδομάδα.

"Καλώ την Τουρκία, ως υποψήφια χώρα που έχει δεσμευτεί να σεβαστεί τα πολιτικά κριτήρια ένταξης,  να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι καταγγελίες περί διαφθοράς να αντιμετωπιστούν χωρίς να γίνονται διακρίσεις, ή με μεροληπτικό τρόπο, αλλά με διαφάνεια και αμεροληψία", ανέφερε ο Φούλε σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αγκυρα.

"Τις τελευταίες ημέρες, οι αλλαγές στους κόλπους της δικαστικής αστυνομίας υπονόμευσαν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης σημείωσε ο Φούλε και  επανέλαβε ότι "ανησυχεί" για τις διώξεις δεκάδων υψηλόβαθμων στελεχών της αστυνομίας που καθαιρέθηκαν κατόπιν κυβερνητικής εντολής μετά τις πρώτες συλλήψεις προσώπων που σχετίζονταν με την κυβέρνηση με την κατηγορία της απάτης, διαφθοράς και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Εξέφρασε όμως την ικανοποίησή του για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας να αναστείλει την εφαρμογή ενός κυβερνητικού διατάγματος με το οποίο επιβαλλόταν στους αστυνομικούς να ενημερώνουν τους ανωτέρους τους στην ιεραρχία πριν προβούν σε συλλήψεις. "Χαιρετίζω την απόφαση και ελπίζω ότι θα εκτελεστεί γρήγορα", σημείωσε.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/international/86744#sthash.ZNdvC3pR.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.