14/12/13

Ρωσία προς ΗΠΑ: Μην επεμβαίνετε στα εσωτερικά της Ουκρανίας

Κάθε είδους παρέμβαση στις εσωτερικές διεργασίες της Ουκρανίας θα μπορούσε να έχει επιφέρει σοβαρές συνέπειες, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rossiiskaya Gazeta» ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα με τον Ριαμπκόφ, η κατάσταση στην Ουκρανία ήταν αντικείμενο συζήτησης με την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Βικτόρια Νούλαντ, όταν βρέθηκε στη Μόσχα πριν από μερικές ημέρες. 
«Ευκαιρίας δοθείσης, μετά την επαφή μας, η κυρία Νούλαντ είπε ότι έχει εστιάσει την προσοχή της στο συγκεκριμένο θέμα όταν μιλά με Ρώσους εκπροσώπους», ανέφερε ο Ριαμπκόφ.
«Θεωρούμε ότι είναι λάθος να επαναλαμβάνουμε ό,τι λέγεται πίσω από τις κλειστές πόρτες των διαβουλεύσεων ή διπλωματικών επαφών, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι μέσω της κυρίας Νούλαντ στείλαμε στις ΗΠΑ το μήνυμα ότι δεν πρέπει να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ουκρανίας, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος υπογραμμίζοντας όμως ότι, όπως φαίνεται, «η Ουάσινγκτον έχει κλείσει και πάλι τα αυτιά της». Πρόσθεσε επίσης ότι η Αμερική δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τον χαρακτηρισμό «συστάσεις», αφού πρόκειται ξεκάθαρα «για κατηγορηματικά αιτήματα προς τους Ουκρανούς ηγέτες, διατυπωμένα με σκληρό τρόπο».
Πηγή: ITAR-TASS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.