14/12/13

Λαβρόφ: Η Δύση έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας στην Ουκρανία

«Προβοκάτορες» βλέπει η Ρωσία πίσω από τις διαδηλώσεις
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε το Σάββατο ότι οι δυτικές χώρες «έχουν χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας» όσον αφορά τους φιλοευρωπαίους διαδηλωτές στην Ουκρανία και υποστήριξε ότι το κίνημα διαμαρτυρίας είναι έργο προβοκατόρων.
Σύμφωνα με τον κ. Λαβρόφ, η αντίδραση των Δυτικών μετά την άρνηση της Ουκρανίας, τον περασμένο μήνα, να υπογράψει συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ «άγγιξε τα όρια της υστερίας» και ήταν δυσανάλογη σε σχέση με μια «απολύτως φυσιολογική απόφαση».
«Τί έκανε η κυβέρνηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς; Αποχώρησε από τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων; Ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει ατομική βόμβα; 'Η σκότωσε κάποιον;», διερωτήθηκε ο κ. Λαβρόφ.
«Πραγματοποιούνται τόσο μεγάλες διαδηλώσεις στους δρόμους με συνθήματα τόσο επιθετικά, σαν να έχει κηρύξει η Ουκρανία πόλεμο εναντίον ενός ειρηνικού κράτους ενάντια στην επιθυμία του λαού της», τόνισε ο κ. Λαβρόφ στο τηλεοπτικό δίκτυο Ρωσία 24.
«Η αντίδραση δεν αντιστοιχεί σε μια φυσιολογική ανθρώπινη ανάλυση. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πίσω από αυτήν κρύβονται προβοκάτορες. Το γεγονός ότι οι δυτικοί εταίροι μας έχουν, όπως φαίνεται, χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας με θλίβει βαθιά», κατέληξε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.