18/12/13

Βαρυσήμαντο σχόλιο του καθ. Π. Ήφαιστου στο άρθρο του Μανώλη Κοττάκη: Στο Αμβούργο θα κριθεί η ΑΟΖ και το Καστελόριζο

Σχετικό άρθρο: Βαρυσήμαντο άρθρο του Μανώλη Κοττάκη: Στο Αμβούργο θα κριθεί η ΑΟΖ και το Καστελόριζο
Η ανάγνωση αυτού του κειμένου προκαλεί βαθειά ανησυχία.
Εάν αυτό είναι εθνική στρατηγική τότε ο γάιδαρος έχει φτερά και πετάει.
Ριγμένη κάτω η Ελλάς, με την κοινωνία και την οικονομία ρημαγμένη, την εθνική ανεξαρτησία ακυρωμένη και την πολιτειακή νομιμότητα καταρρακωμένη, αυτά που διαβάζουμε είναι στην καλύτερη περίπτωση παράκρουση.
Για να αναπτύξουμε εθνική στρατηγική απαιτείται να ενωθούν εκατοντάδες μεταβλητές της διεθνούς πολιτικής γύρω από σκοπούς που κατοχυρώνουν αυτό που μας προσφέρει η διεθνής νομιμότητα και όχι να γύρω από λογικές κατατρομαγμένης υποχώρησης και παράδοσης στην θέληση αυτών που μας απειλούν ή αξιώνουν να συρρικνώσουν ή και να εκμηδενίσουν την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ποιος θα το κάνει και πως θα γίνει αυτό υπό συνθήκες απόλυτης αδυναμίας, την πολυκομματική κυβέρνηση τελείως από-νομιμοποιημένη και την αξιωματική αντιπολίτευση να παραμιλά σε επίπεδο φοιτητών των Εξαρχείων!

Μήπως πέραν του γεγονότος ότι το μεταπολιτευτικό σύστημα είναι ναυαγισμένο έχει επίσης υποστεί και μαζική παράκρουση! Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα και μάλιστα άμεσα είναι:

1) μια μεταβατική κυβέρνηση άξιων Ελλήνων 1-2 ετών, 2) συσπείρωση γύρω από σκοπούς αυτοσυντήρησης-επιβίωσης,
3) ριζική πολιτική ανασύνταξη (πολλοί έχουμε υποστηρίξει Συντακτική Συνέλευση με ευθύνη του Προέδρου), 4) αποφυγή κάθε διαπραγμάτευσης υπό συνθήκες αδυναμίας,
5) αποφάσεις διάσωσης της Κύπρου από τα θηρία που την περικυκλώνουν και δημιουργούν προϋποθέσεις διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας (το πρώτο που θα διαλυθεί μετά το 1945 λόγω εξωτερικών εισβολών),
6) άμεσες αποφάσεις αυτοσυντήρησης των μελών της κοινωνίας από τα γεράκια του διεθνικού υπόκοσμου που θέτουν σε κίνδυνο τον πλούτο των Ελλήνων, τις περιουσίες τους, τα υποστατικά τους, τις επιχειρήσεις τους, τα σπίτια τους και τα χωράφια τους,
7) άμεσο ξεκαθάρισμα της αλήθειας: Όμως κατάντησε την Ελλάδα το σάπιο μεταπολιτευτικό σύστημα οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να μάθουν να ζουν επί χρόνια με ότι παράγουν (όντας βέβαια διασφαλισμένοι όπως αναφέρεται στο σημείο 6),
8) βελτιστοποίηση και μεγιστοποίηση όσων μέσων διαθέτουμε για να διασφαλίσουμε την επικράτεια κατά εξωτερικών απειλών,
9) προστασία της κοινωνίας κατά προβοκατόρων που ενδέχεται όπως και στο πρόσφατο παρελθόν να προκαλέσουν «επεισόδια»,
10) άρνηση υποχώρησης στα πεδία της διεθνούς νομιμότητας.

Τα μυθιστορηματικά σενάρια που διαβάζουμε φαντάζουν πολύ περίεργα.
Μήπως έχουν εκπορευτεί από κάποια ξενόφωτα «ιδρύματα»;
Μήπως η κυβέρνηση πλέον έχει γίνει παράρτημα τέτοιων ιδρυμάτων;

Κατηφορίζουμε ταχύρρυθμα προς την άβυσσο και απαιτείται όπως οι καλοπροαίρετοι τουλάχιστον πολίτες να μην είναι ευκολόπιστοι.
Ούτε να υποκύψουν στα πολλά επερχόμενα εκβιαστικά διλήμματα «πόλεμος ή ειρήνη» με «ολίγες» παραχωρήσεις και τα λοιπά και τα λοιπά.

Panayiotis Ifestos

5 σχόλια:

  1. "..Για να αναπτύξουμε εθνική στρατηγική.." προαπαιτείται ο ΠΟΛΙΤΗΣ, για να υπάξει αυτός, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και κατωχείρωση του ύψιστου των αξιών που διέπουν τη συνύπαρξη του στη κοινωνικότητα, ήτη το ΔΙΚΑΙΟ. Η μόνοι που απολαμβάνουν την εθνική τους ανεξαρτησία για την ώρα, είναι οι διαπλεκόμενα συνδιαλαγόμενοι ιδιώτες, αιρετοί και μή, και στο χώρο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, στο κατακρεούργημα της δημοτικής και κατ΄επέκταση της δημόσιας κοινής περιουσίας, κι όποιος πολίτης αντιστέκεται στους ιδιώτες, με μια αγωγή τον βάζουν στο πάνγκο της χασαποδικαιοσύνης, κι όχι μόνο αυτό, από τη μια ήδη θεωρείτε "persona no justice", κι έτσι στο δικαστήριο ο πολίτης γίνεται λεία εξάσκησης δικαιοβασίας, για τον συνδιαπλεκόμενο αιρετό και μη ιδιώτη, στα γρανάζια του κάθε παραδικαστικού κυκλώματος, κι από την άλλη, αιρετοί και μη διαπλεκόμενοι παράγοντες των ΟΤΑ δεν του προσκομίζουν ούτε στοιχεία αυταπόδειξης του δίκαιου της σχέσης των πραγμάτων, που είναι και κοινό συμφέρον για το ευνομούμενο της ολότητας των πολιτών.

    Πάνω από οκτώ μήνες να μου απαντήσουν από το δήμο Σκύρου για δυο αιτήσεις ως προς την αποδοχή παραχώρησης των βοσκότοπων (2052/18-04-2013) από το δημόσιο στο δήμο Σκύρου, καθώς και τι διοικητικά και εξώδικα μέτρα (2051/18-04-2013) έχουν πάρει κατά καταπατητών.
    Πάνω από δυο μήνες να μου απαντήσουν από το δήμο Σκύρου με επανερώτηση (6877/28-10-2013) για τις δυο (2052/18-04-2013) & (2051/18-04-2013) ως άνω αιτήσεις μου, καθώς και πάνω από δυο μήνες για άλλες έξη αιτήσεις, ως προς κατάλογο (6878/28-10-2013) δηλώσεων διαχειρηστών ιδιωτικών βοσκότοπων, ως προς το πρωτόκολο παραχώρησης (6879-10-18-2013) των βοσκότοπων στο δήμο, για κατάλογο βεβαιώσεων (6880-10-18-2013) επί αιτήσεων γεωργών εαν τα χωράφια τους βρίσκονται εντός των ορίων του δημοτικού βοσκότοπου, περί της προ διετίας σύστασης επιτροπής (6881-10-18-2013) για το ιδιοκτησιακό της περιουσίας του δήμου, για δασικούς χάρτες των δημοτικών δασών (6882-10-18-2013) και αιτήσεις ιδιωτών επί κυριότητας δάσους στη νήσο Σκύρο, ως και αγωγή ιδιώτη για διευθέτηση ορίων μεταξή δημοτικού και ανταιτούντα ιδιότητα ιδιωτικού δάσους στη νήσο Σκύρο, περί διαχειρηστικών εκθέσεων (6883-10-18-2013) επί των δασικών εκτάσεων του δήμου Σκύρου, περί (6884-10-18-2013) σχεδιαγραμμάτων των βοσκοτόπων του δήμου, περί των διαχειρηστικών εκθέσεων των βοσκότοπων (6886-10-18-2013)του δήμου, περί νομικής και οικονομικής συνδρομής σε διένεξη (6887-10-18-2013) καταπατητών ενάντια του κυνηγετικού συλλόγου που με όλες τις νόμιμες διαδικασίες έσπειρε χωράφι για τα τοπικά και "μεταναστευτικα" πουλιά.

    Κι άντε μετά να αποδείξης, και ως "persona no justice" συν τοις άλλης σε ελληνικό δικαστήριο το δίκιο σου που είναι ταυτόσημο με το δίκιο της ολότητας των κατοίκων δτου δήμου και κατ΄ επέκταση και του δημοσίου.

    Αχ! κ. Σανιδά? γιατί όλα αυτά δεν είναι άσχετα με το σκάνδαλο των 7,5, δισεκατομμυρίων της Μ.Μ. Λάυρας στη Σκύρο, όπου συν τοις άλλης με τη συνδρομή πολιτικοδικονομικών διεργασιών προλυάνουν διευθετήσεις ορίων καταπατήσεων σε βοσκοτόπους και δάση, με ενεργά παθητική στάση προάσπισης ή και απόκρυψης στοιχείων από το δήμο, "..που ενδέχεται όπως και στο πρόσφατο παρελθόν να προκαλέσουν «επεισόδια»,.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλά να διευκρινίσω ότι όπως και σε πρόσφατη παρέμβαση (Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης http://www.ifestosedu.gr/111KatastasiEktaktouAnagkis.htm)γράφτηκε τα επεισόδια δεν αφορούν τους έλληνες πολίτες που είναι εξ ορισμού φιλειρηνικοί αλλά προβοκάτορες: "Η ΔΙΈΞΟΔΟΣ ΕΊΝΑΙ ΕΦΙΚΤΉ. Χωρίς υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες αναφέρουμε τα αυτονόητα.
    ΠΡΏΤΟΝ, η εντολέας κοινωνία επιβάλλει ένα ειρηνικό ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΌ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΌ να αποχωρήσουν οι φαύλοι, οι υπάλληλοι των ξένων και οι εγχώριοι μεταπράτες-τεχνοκράτες. Εάν χρειαστεί όλοι οι πολίτες κάθονται στις πλατείες μέχρι νεοτέρας μέχρι τα μέλη του φαυλοκρατικού παλαιοκομματισμού να πάνε σπίτια τους.
    ΔΕΎΤΕΡΟΝ, οι ΈΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΆΜΕΙΣ πιστές στην Υψηλή αποστολή προάσπισης της συλλογικής ελευθερίας των ελλήνων βελτιστοποιούν και μεγιστοποιούν τους όποιους συντελεστές ισχύος διαθέτουμε και με ακλόνητη ετοιμότητα αφοσιώνονται στην προάσπιση της εθνικής επικράτειας κατά κάθε έξωθεν απειλής. Το κόστος κατά όποιου σκεφτεί να μας βλάψει πρέπει να είναι συντριπτικά και ανελέητα υψηλό. Γνωρίζουμε ότι ακόμη μπορούμε να επιβάλουμε ένα τέτοιο κόστος.
    ΤΡΊΤΟΝ, οι ΔΥΝΆΜΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΉΣ ΤΆΞΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ: Είναι δικά μας παιδιά που υπηρετούν τις δυνάμεις εσωτερικής τάξης προστατεύουν αποτελεσματικά την κοινωνία κατά προβοκατόρων που πάντοτε εκμεταλλεύονται τέτοιες στιγμές. Αυτονόητα θεωρούμε δεδομένο ότι δεν θέλουν να αγγίξουν ούτε μια τρίχα ελλήνων πολιτών οι οποίοι συμπεριφέρονται ειρηνικά και με τους οποίους θα πρέπει να αγκαλιάζονται και όχι να συγκρούονται. Κάθε εξάλλου διαταγή να κτυπηθούν άοπλοι ειρηνικά συμπεριφερόμενοι πολίτες είναι αντί-Συνταγματική, παράνομη, ανήθικη και αντί-πατριωτική.
    ΤΈΤΑΡΤΟΝ, ως πασίδηλο κοινωνικό αίτημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει άμεσα την (ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΉ) ΔΙΑΚΥΒΈΡΝΗΣΗ της χώρας σε «δέκα» αδιάφθορους και ικανούς Έλληνες. Εάν δεν βρούμε δέκα ικανούς και αδιάφθορους έλληνες εκτός του φαύλου παλαιοκομματικού συστήματος θα πάθουμε ότι μας αξίζει. Η εντολή ρητή και ξεκάθαρη, σχεδόν μοναδικού σκοπού: Να επιχειρήσουν να σώσουν των χώρα, να αναθερμάνουν την οικονομία και να διεξάγουν σκληρές διαπραγματεύσεις με τους τρίτους ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελεύθερον διατελεί και βέλτιστα πολιτευόμενον και δυνάμενον άρχει πάντων, μιάς τυγχάνων πολιτείας.
    Αριστοτέλης.
    -Αν τους σφάξουμε όλους , ποιός θα πληρώνει το χαράτσι ?
    Τζεζαιρλής Πασάς.
    -Ολα τα πολιτισμένα έθνη είναι ελληνικές αποικίες στις πνευματικές δραστηριότητες.
    Ντουράντ.
    -Οι Ελληνες για να πάνε μπροστά πρέπει να κοιτάνε πίσω.
    Καμπούρογλου.
    Φαίνετε λοιπον ότι οι Ελληνες δεν πρόκειται να πάνε μπροστά δίοτι ναί μέν κοιτάζουν πίσω.....αλλά τι βλέπουν ???
    Aυτό το οποίο βλέπουν είναι τα παρακάτω:
    ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 1162/2002.
    Επειδή η Αττική δεν κατακτήθηκε με τα όπλα αλλά παραχωρήθηκε στο ελληνικο κράτος την 31.3.1833,......,τα επίδικα ακίνητα δεν βρίσκονται σε βοσκότοπο ή δασος για να μπορει να έχει κυριότητα το ελληνικό δημόσιο , επομενως ισχύει το φιρμάνι παραχώρησης απο τους οθωμανούς σε ε΄λληνες υπηκόους!!!!
    ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 18.7.2007
    Ο ιδιοκτήτης/ες στο ΠΑΤΗΜΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ λόγω κατοχής ταπί, φιρμάνι εν ολίγοις, δικαιούντε της καμένης δασικής έκτασης .
    Για ποιά δικαιώματα και εθνική στρατηγική μιλάμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου φαίνεται ότι έχει δίκιο ο κ.καθηγητής.Το όλο καταθληπτικό κλίμα της χώρας θα επηρεάσει και την ακρισία των δικαστών και το όλο σκηνικό θυμίζει αλληλουχία πριν από εθνική ήττα ολκής ! Πήγα να γράψω κάτι παρόμοιο εχθές αλλά δεν το αποτόλμησα.Δυστυχώς οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν έχουν αντιληφθεί τη στρατηγική σημασία της πολιτικής και είναι απλώς διαχειριστές στα εύκολα και στα δύσκολο πετούν τη μπάλα αλλού.Ουδείς έχει αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.Θα μπορούσα να γράψω περισσότερα αν δε βιαζόμουν να φύγω.Θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.