7/11/13

Σοκ: Νέα «τουρκική εισβολή» στην Κύπρο βλέπει η Washington Times – Διαβάστε την λεπτομερή ανάλυση

Η εικόνα είναι από την εφημερίδα Washington Times, που δημοσίευσε το άρθρο. Όπως βλέπετε, υπάρχει η σημαία των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Τουρκίας και πουθενά η σημαία της Ελλάδας και της Κύπρου. Άραγε σημαίνει κάτι αυτό;
Μπελάδες μυρίζεται η Washington Times για την Κύπρο, η οποία σε αναλυτικό άρθρο που δημοσιεύει, εκτιμά ότι το νησί έχει εισέλθει στη δίνη της πιο ασταθούς περιοχής του κόσμου, χάρης στην ανακάλυψη πρωτόγνωρων αποθεμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου , σε συνδυασμό με μια ακανόνιστη τουρκική εξωτερική πολιτική και έναν εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.
Ακόμη και αν οι ηγέτες της Μεσογείου, επιδεικνύουν δεξιότητα στον τρόπο με τον οποίο ασχολούνται με αυτές τις νέες απειλές αλλά και ευκαιρίες, εκτιμά η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα, χρειάζονται την στήριξη ενός ισχυρού αμερικανικού πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, το οποίο πλέον παρουσιάζεται αποδυναμωμένο.
Οι πρόσφατες ανακαλύψεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, ακολουθούν αυτές που έγιναν νωρίτερα στις Ισραηλινές θάλασσες, μετά τις γεωτρήσεις της αμερικανικής Noble και της ισραηλινής Delek - Avner.
Η τρέχουσα εκτίμηση για ύπαρξη 5 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών φυσικού αερίου και πετρελαίου, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 800 δισ. δολάρια, αποτελεί ένα τεράστιο ποσό, τονίζει η εφημερίδα, για μια μικρή χώρα της οποίας το τρέχον ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ανέρχεται στα 24 δισεκατομμύρια δολάρια, εκτιμά η εφημερίδα.
Η Washington Times, υποδεικνύει ότι οι ποσότητες αυτές, θα μπορούσαν να εξαχθούν στην Τουρκία, ή την Ευρώπη, εξηγώντας πως αν και ένας αγωγός προς την Τουρκία θα ήταν η πιο συμφέρουσα οικονομικά και πρακτικά λύση, το σενάριο αυτό δεν είναι εφικτό, εφ 'όσον τα τουρκικά στρατεύματα συνεχίζουν να κατέχουν το 36 τοις εκατό της Κύπρου.
Όπως επισημαίνεται στο άρθρο, μια πρόσφατη δικαστική απόφαση που επιτρέπει στην ισραηλινή κυβέρνηση να αποφασίσει τι ποσότητες μπορεί να εξάγει, επιτρέπει σε Κύπρο και Ισραήλ την ανταλλαγή φυσικού αερίου, το οποίο στη συνέχεια θα μεταφέρεται στην Τουρκία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους δύο συμμάχους να προχωρήσουν στην από κοινού δημιουργία ενός τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο.
Εάν η Αίγυπτος, συνεχίζει η Washington Times, η Γάζα ,ο Λίβανος και η Συρία ανακαλύψουν με τη σειρά τους φυσικό αέριο και ενταχθούν στο σύγχρονο κόσμο , θα μπορέσουν να λάβουν μέρος, στο σχέδιο μετατρέποντας την περιοχή μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρου σε ένα σημαντικό ενεργειακό κέντρο.
O θησαυρός της ανατολικής λεκάνης και η αχόρταγη Τουρκία
Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, το Δέλτα του Νείλου και της ανατολικής λεκάνης περιέχουν μαζί κατ 'εκτίμηση 345 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου και 3.440 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου .
Αυτά τα πρωτόγνωρα αποθέματα μπορούν να βοηθήσουν είτε να λυθεί, ή να οξυνθεί το πρόβλημα της Κύπρου.
Η κυπριακή κυβέρνηση οριοθέτησε με σύνεση τα θαλάσσια σύνορα της με την Αίγυπτο το 2003 , τον Λίβανο το 2007 και το Ισραήλ το 2010, ενώ έχει συνάψει συμφωνίες για εργασίες γεώτρησης με την γαλλική Total , την ιταλική Eni και την Κόγκας της Νότιας Κορέας .
Εντούτοις η διψασμένη για «ενέργεια», όπως την χαρακτηρίζει η εφημερίδα, Τουρκία, επιθυμεί μέσω του ελέγχου των κατεχομένων, της μαριονέτας της Άγκυρας, να εισπράξει έσοδα από τα νέα αποθέματα, ενώ εκφράζονται φόβοι για μία νέα εισβολή στην Κύπρο από τον εριστικό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η εκτίμηση αυτή, βασίζεται στην ανάλυση της φιλόδοξης πολιτικής των «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» που εφαρμόζει ο κύριος Ερντογάν και ο υπουργός Εξωτερικών της Άγκυρας Αχμέτ, η οποία , κατά ένα ειρωνικό τρόπο, οδήγησε στο αντίθετο αποτέλεσμα, αφού η Τουρκία κατάφερε να απομονωθεί.
Οι τεταμένες σχέσεις της Τουρκίας με τη Γεωργία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ισραήλ, την Παλαιστινιακή Αρχή, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και τη Σερβία, αυξάνουν την πιθανότητα, η Άγκυρα να επανέλθει σε παλαιότερες τακτικές μαστιγώματος Κύπρου και Ελλάδας.
Και στις δύο περιπτώσεις , για παράδειγμα , θα μπορούσε να ενθαρρυνθεί την ανεξέλεγκτη ροή προσφύγων, εκτιμά η εφημερίδα.
Ο ρόλος της Συρίας
Κάπου εδώ, έρχεται να προστεθεί στην εξίσωση και ο βάναυσος εμφύλιος πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία, μόλις 70 μίλια μακριά.
Μέχρι στιγμής , η σύγκρουση δεν είχε σημαντικές επιπτώσεις στην Κύπρο , αλλά η εγγύτητα του νησιού, οι ελάχιστες αμυντικές δυνατότητες, και η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση την καθιστούν εξαιρετικά ευάλωτη.
Από το 2011 μέχρι σήμερα, 2,2 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία προσπέρασαν την Κύπρο, και μετακινήθηκαν στο Λιβάνο, την Ιορδανία, την Τουρκία, την Αίγυπτο και το Ιράκ, με αυτή τη σειρά.
Ωστόσο , αυτό θα μπορούσε γρήγορα να αλλάξει εάν οι πρόσφυγες ζούσαν πλησιέστερα προς την Κύπρο και η Άγκυρα ενθάρρυνε τους Σύρους να μεταναστεύσουν στα κατεχόμενα και στη συνέχεια να γλιστρήσουν κατά μήκος των συνόρων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σε αντίθεση με το κοντινό Ισραήλ, η Κύπρος στερείται είτε μιας ενισχυμένης στρατιωτικής επιλογής, ή προστατευτικών φρακτών, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας αριθμούν περίπου 700.000,, 150.000 λιγότερες από τον ενεργό πληθυσμό των ελληνοκυπρίων.
Επιπλέον, επισημαίνει η εφημερίδα, ο πληθυσμός της Τουρκίας, είναι εκατονταπλάσιος με αυτό της Κύπρου.
Η Λευκωσία μπορεί, ωστόσο, να δημιουργήσει συμμαχίες, ιδίως με το Ισραήλ , για την ενίσχυση της ασφάλειας της, ενώ όπως ανέφερε στην Washigkton Times, πηγή προσκείμενη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη «Είμαστε πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Πηγή: Το Θέμα

13 σχόλια:

  1. Υπάρχει η σημαία της ΕΕ όμως που είμαστε μέλη.........δεν ξέρω να κλάψω η να γελάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι το άρθρο του Pipes αναδημοσιευμένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διότι δυστυχώς,αν ξανα-γίνει το κακό,η πολιτική ελίτ(τρομάρα τους) της Ελλάδας θα ξανα-κάνει την πάπια.

    Ποιός ο λόγος λοιπόν να υπάρχει η σημαία της Ελλάδας;

    Τι θα κάνει η Ελλάδα δηλαδή;

    Θα συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο με τους τροικανούς να προεδρεύουν;

    Θέλετε να φανταστείτε τον Τόμσεν να τους λέει ότι δεν πρόκειται να τους αφήσει να ρίξουν ούτε τουφεκιά μη και χαλάσουμε λεφτά;

    Τώρα μας πείραξε που δεν μας υπολογίζει κανείς;

    Η Μέρκελ κάνει μέχρι και επαφές με τον Νίμιτς,και εμείς;

    Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα,θα βγεί η λαίδη Άστον και θα μαλώσει τους Τούρκους,και εκείνοι απο την τρομάρα τους δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν...

    Ας μην αναφερθούμε καθόλου στον ΥΠΕΞ Βενιζέλο,μα καθόλου όμως...

    Διεθνώς περίγελος γίναμε,ας το πάρουμε χαμπάρι επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαστε μια κατεχόμενη χωρα Χρηστο, πολύ σωστά τα λες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με την ευκαιρία της αναλύσεως αυτής: Έχει κανείς σκεφθεί ότι αφού το Ισραήλ αποκτήσει, επί και διά της Κύπρου, το "βάθος" που του χρειάζεται (επεκτείνεται η "εσωτερική του" οικονομική και κοινωνική διάσταση, η δυνατότητα ασκήσεων αεροπορίας και ναυτικού αλλά ίσως και στρατού), δεν αποκλείεται αργά ή γρήγορα να επανασυνάψει άριστες σχέσεις με την μετά Ερντογκάν Τουρκία, στην βάση δικών τους κοινών συμφερόντων, ακόμη και σε βάρος των συμφερόντων ή και της πραγματικής υπάρξεως ως κράτους της Κύπρου, που θα μετατραπεί έτσι σε κοινό τους προτεκτοράτο; Γι' αυτό, νομίζω, η ανάπτυξη στενότερων οικονομικών και πολιτικών σχέσεων της Κύπρου με άλλους ισχυρούς, όπως Ρωσσία, Ουκρανία και συγκεκριμένες μεγάλες χώρες της Ευρώπης που δεν δείχνουν κατακτητικές διαθέσεις όπως η Γερμανία, αλλά και με χώρες όπως η Αίγυπτος και μη ισλαμιστικές χώρες της περιοχής, πρέπει να αποτελέσει απαραίτητο συμπλήρωμα στην αναγκαία σήμερα και διά το μέλλον προσέγγιση με το Ισραήλ. Το πολιτικό βάρος της παρουσίας της Κύπρου στην περιοχή, πρέπει να αναπτυχθεἰ μέχρι του σημείου να είναι αξιόπιστος όχι μόνο συνομιλητής αλλά και μεσολαβητής, σε πολιτικά-διπλωματικά και οικονομικά ζητήματα. Η ύπαρξη της Κύπρου εξαρτάται μετά τον Θεό από την δραστηριοποίηση στην περιοχή σοβαρών οικονομικών παραγόντων του ευρύτερου Ελληνισμού, και την διατήρηση στην Κύπρο, και διαμόρφωση στην Ελλάδα, μιάς ελίτ πολιτικών και διπλωματών, στην γραμμή του Τάσου Παπαδόπουλου για αμφότερες τις χώρες και στο διηνεκές.
    Νέστορας Νικηφορίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατεχόμενη χώρα δὲν κάνει ἔκλογες.

    Νομίζω ὅτι ἐπαναλαμβάνοντας συχνὰ ὅτι ἡ χώρα μας εἶναι κατεχόμενη, βοηθᾶμε νὰ ἀναπτυχθεῖ μιὰ στάση τῶν πολιτῶν ἔναντι τῆς πολιτείας, τῆς τρίτης Ἑλληνικῆς Δημοκρατίς, νὰ μὴν τηροῦν τοὺς νόμους.

    Ἡ ἄνομἰα εἶναι ἄκρως ἀντιδημοκρατικὴ, ἔπειδὴ εἶναι πάντα πρὸς ὄφελος τὸν ἀδυνάτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @skal

    Η παρατήρηση είναι ορθότατη, αλλα το θέμα χωράει τεραστιας ανάλυσης.

    Είχα ταχθεί εξαρχής υπέρ της συνεργασίας Ελλάδος-Israel αλλα και με τον τρόπο, που τον προσέγγισε η Ελληνική Κυβέρνηση. Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι λέξεις στην κυριολεξία τους και όχι να "χρησιμποποιιθουν" για να καλύπτουν αλλα πράγματα. Άρα συνεργασία σημαίνει ισοτιμία σχέσης και αυτό θέλω να τονίσω πως θα πρέπει να είναι ισότιμες οι σχέσεις σε μια συνεργασία μεταξύ ισοτιμων παικτών.

    Καταρχάς θα πρέπει να πούμε πως στη Μέση Ανατολή δεν υπήρξαν ποτε στρατηγικές συμμαχίες παρα μονο πρόσκαιρες, η συμμαχία Τουρκίας-Israel, που είχε εξελιχθεί σε μορφή στρατηγικής συμμαχίας, διακόπηκε με Τουρκικη πρωτοβουλία, γιατί οι Τούρκοι θεωρούσαν πως πιο πολύ έχαναν παρα κέρδιζαν από αυτού του τύπου τη σχέση, αυτό όμως δε σημαίνει πως τα δυο κράτη έπαψαν να συνεργάζονται η έχουν κόψει κάθε δίαυλο επικοινωνίας. Ναι οι Ισραηλινοί πραγματιστικά θα προτιμούσαν τους κεμαλιστές στην εξουσία, αλλα επειδή αυτό δεν προβλέπεται προσπαθούν από ο,τι φαίνεται να βρούν τρόπους επικοινωνίας και με τους Ισλαμιστές και το ίδιο συμβαίνει και από την allah πλευρά, δεν ενδιαφέρονται να έχουν στρατηγική σχέση με το Israel, αλλα δεν το θέλουν και αντίπαλο ενώ τα συμφέροντα τους ταιριάζουν πολλές φορες, όπως στη Syria.

    Αν δούμε αυτή τη στιγμή, η Άγκυρα έχει εμπλακεί στο Παλαιστινιακό ζήτημα μάλλον αυτόκλητα, αυτό σημαίνει πως το Israel επιδιώκει να εμπλακεί στο Κυπριακό, τα οποια είναι δυο ζητήματα παρόμοια!

    Αυτό σημαίνει πως είτε μπορούν τα δυο κράτη να αντιπαρατεθούν η να συνεργαστούν για να λύσουν τα προβλήματα τους, κάτι που σημαίνει ότι η Κυπριακή ηγεσία θα πρέπει να το σκεφτεί πολλές φορες πριν αναμείξει τους Israhilinous στο παιχνίδι, γιατί το israel έχει στην πλάτη του τα ίδια αδικήματα με την Τουρκια, οποτε μάλλον θα συνεργαστεί κάποια στιγμή μαζί της και θα υποχωρήσει σε πολλές από τις αιτιάσεις της Τουρκίας εντέλει, παρα το ότι προς το παρόν έχει καταγγελτικό λόγο έναντι της Τουρκίας, κάτι που κάνει για να ωφεληθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από την Τουρκια!

    Οι Ελλαδικές κυβερνήσεις σε όλη αυτή την ιστορία τηρούν μια στάση, απολύτως απαράδεκτη, βεβαια από τη στιγμή που έχουν παραδώσει την εθνική μας κυριαρχία είναι και ανίκανοι να ασκήσουν εξωτερική πολιτική και για αυτό από ο,τι φαίνεται η Merkel ανέλαβε την "εξωτειρκη" πολιτική της αποικίας της Ελλάδος, προς όφελος των γερμανικών συμφερόντων! Ντροπή και αίσχος στην "κυβέρνηση μας", ο Αναστασιάδης αν αγαπά έστω και λίγο την Κύπρο, θα πρέπει να παραιτηθεί και να analbei στην Κύπρο μια ενωμένη δύναμη από όλους τους πολιτικούς χώρους υπό τον Λιλλήκα! Μακάρι να μπορούσα να κάνω και μια αντίστοιχη πρόταση για την Ελλάδα προτείνοντας έναν από τους υπάρχοντες πολιτικούς για πρωθυπουργό! Πολύ λυπάμαι αλλα δεν υπάρχει!

    Για την Κύπρο μια θα ήταν η λύση και μια πάντοτε ήταν, η ένωση με την μητέρα πατρίδα, αλλα......

    Επίσης, πρέπει να δοθεί τεραστια προσοχή όσον αφορά την ανάμειξη της Κύπρου στη Μέση Ανατολή κάτι που θα πρέπει να αποφύγει πάραυτα.

    Είναι τουλάχιστον λανθασμένη επιλογή, για να μην πω τίποτα πιο βαρύ, ο ευνουχισμός των Κυπριακών Ενοπλων δυνάμεων, δεν έχει καμια απολύτως λογική και λειτουργεί ολοκληρωτικά εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας! Ναι η Κύπρος πρέπει πάση θυσία να κρατήσει τις σχέσεις με τη Ρωσία αλλα θα πρέπει επιτέλους και οι Ελληνικές κυβερνήσεις να αναλάβουν ρολο και να στηρίξουν την Κύπρο, Στουρνάρι ξυπνα!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ο/Η Κωνσταντῖνος Ρούμογλου

    Αστεία θα λες μάλλον έτσι?

    Για πες μας ποιο ανεξάρτητο κράτος παίρνει οδηγίες από τρίτους για να κλείσει η να πουλήσει επιχειρήσεις, για το τι φόρους θα βάλει και τι όχι, για το ποίους θα απολύσει και ποίους όχι?

    Για το αν θα πάρει όπλα η όχι για το αν θα ασκήσει κυριαρχικά δικαιώματα η όχι!

    Είναι κατοχική η κυβέρνηση είτε το θες είτε όχι, εκλογές κάνουν και στην Βόρειο Korea μερικές φορες και στη Λιβύη, σε λίγο θα κάνουν και στη Σαουδική Arabia.

    Οι εκλογές δεν είναι δείγμα ανεξαρτησίας ειδικά όταν γίνονται αφού επιτρέψουν άλλοι, η δεν θυμάσαι ποτε και πως έγιναν οι τελευταίες εκλογές στην Ελλάδα και αφού είχαμε παράνομα δεσμευτεί σε ένα μνημόνιο που υπογράφηκε από ανθρώπους που εκπροσωπούσαν το 7%
    Η παρανομία και η διαφθορά καθοδηγούνται από την κατοχική κυβέρνηση και τους επιτρόπους που την επιβλέπουν! Θες να το αναλύσουμε πολύ ευχαρίστως πες το μου και ξεκινάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν ανατρεξεται στο πολιτικο παρελθον της μεσης ανατολης και ειδικα σε αυτο που σχετιζεται με τις αραβοισραηλινες σχεσεις και οχι μονο, θα διαπιστωσεται οτι ΤΟ Ισραηλ κυριολεκτικα και μεταφορικα ,,,πεθανε,,,με την εκτελεση του Γιτζακ Ραμπιν.
    Ο Ραμπιν μια ιδιαζουσα στρατιωτικο- πολιτικη , μορφη, ειχε διαγνωσει ειδικα μετα τον πρωτο πολεμο στον περσικο, οτι ο ισραηλινος λαος ειχε μεταλλαχθει και σε τιποτα δεν θυμιζε τον λαο της δεκαετιας του 60 και του 70.
    Εκεινο που ειχε τρομαξη στην κυριολεξια τον Ραμπιν ηταν η φυγη χιλιαδων ισραηλινων στο ξεσπασμα του πολεμου στον κολπο προς το εξωτερικο.
    Ενα επισης στοιχειο που ανησυχουσε τον Ραμπιν ηταν η τερατωδης αυξηση της στρατιωτικης ικανοτητος των αραβικων χωρων.
    Οταν λοιπον ξεκινησε την περιφημη πολιτικη των εδαφικων υποχωρησεων προς αμβλυνση της πολιτικης οξυτητος μεταξυ Ισραηλ και αραβων, δεχθηκε και τις σφαιρες του εκτελεστου του.
    Μαζι με τον Ραμπιν πεθανε και το Ισραηλ του Εντεμπε, του Οσιρακ ....κλπ.
    Εκεινη η πολιτικη οντοτητα η οποια παρεμεινε σταθερη στην αραβικη πολιτικη ζωνη και με την οποια ειχαν αδυναμια επικοικωνιας και οι λοιπες αραβικες χωρες ηταν η Συρια και το πολιτικο κεφαλαιο αυτης.
    Για οσους θυμουνται, ο πρωτος πολεμος στον περσικο κολπο σηματοδοτηθηκε στην γειτονικη με το ισραηλ και την συρια Κυπρο απο ενα προγκρομ με ειδικο στοχο τους συριακης καταγωγης...... φιλοξενουμενους του νησιου!
    Οι μονοι που εμειναν ανεγγιχτοι απο εκεινο το μαζεμα ηταν οι Λιβανεζοι.
    Κυπρος και Λιβανος διατηρουσαν αριστες κοινωνικες σχεσεις και οι κατοικοι των δυο χωρων πριν τους βρει και τους δυο η συμφορα στην μεν Κυπρο της τουρκικης εισβολης, στον δε Λιβανο ο εμφυλιος πηγαινοερχονταν οπως λεει ο λαος.....Πειραια -παλουκια.
    Αν υπαρχει μια χωρα που η κυπρος εχει σοβαρους και ειλικρινεις συναισθηματικους δεσμους αυτη ειναι η χωρα των κεδρων.
    Ισως καποιοι να εχουν αντιρρησεις και να προβαλουν την ελλαδα.
    Σεβαστο οχι ομως αληθινο.
    Η ελλαδα πουλησε την κυπρο ειδικα το 1974, την αδειασε οπως λεει ο λαος.
    Την ξαναπουλησε με το αναξοφλητο χρεος προς αυτην.
    Μονο χαρις στην μεγαλοψυχια μιας φουχτας ελλαδιτων στρατιωτων και στελεχων οι οποιοι ομως διασυρθηκαν με ενα μοναδικο στα ιστορικα χρονικα τροπο δεν διασυρθηκε η ελληνικη πολιτεια.
    Η ελλαδα παρεμεινε αδιαφορη στην κυπριακη τραγωδια.
    Οποιος θεωρει οτι η ελλαδα ως συγκροτημενη οντοτητα θα στηριξη την κυπρο πλαναται πλανη οικτρα.
    Πιθανον καποιοι μεγαλοψυχοι να θυσιασουν ευατον σε μια μελλοντικη ενοπλη αντιπαραθεση.
    Αυτη λοιπον την στιγμη στην ανατολικη λεκανη της μεσογειου εχουμε την εξης κατασταση:
    -ΣΥΡΙΑ, εμφυλιος πολεμος.
    -Κυπρος , οικονομικα και στρατιωτικα παραπαιουσα
    -Ισραηλ, σε μια αμφιβολη και αμφιλεγομενη πολιτικοστρατιωτικη εκφραση.
    Μονο η Ιορδανια παρουσιαζει πολιτικη σταθεροτητα, ενω η κατασταση στην αιγυπτο δεν εμπνεει ανησυχια και φοβο οπως τουλαχιστον διαγραφηκε πριν μερικους μηνες.
    Μεσα λοιπον σε αυτη την χαοτικη σχεδον κατασταση η τουρκια παραμενει η μονη στρατωτικα και πολιτικα ικανη να κινησει τα νηματα κατα το δοκουν στην περιοχη.
    Μονο το γεγονος οτι συμμετεχει ενεργα και εχει εκτεθει πολιτικοστρατιωτικα της προσδιδει τουλαχιστον δυναμικη διεκδικησεως.
    Αν λοιπον ζουσε σημερα ο Ραμπιν, ενα πραγμα θα απαιτουσε και θα το πετυχαινε.
    Την πληρη αποχωρηση των αρπαχτικων απο την περιοχη της μεσης ανατολης.
    Μην ξεχνατε οτι οι ισραηλινοι ηταν οι μονοι που βομβαρδισαν αμερικανικο πολεμικο πλοιο με δεκαδες νεκρους και οι αμερικανοι το εκαναν γαργαρα.
    Μην ξεχνατε την αερομαχια στο αιγαιο αναμεσα σε ελληνικα και αμερικανικα πολεμικα .......αλλα αλλες εποχες αλλοι ηγετες..οχι μαριοντες!










    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδώ "η Κύπρος ήταν μακρυά" το 1974 όταν είχαμε στρατιωτική υπεροχη απέναντι στην Τουρκία ,με τα Phandom,τις Combattante,τα 209,τα ΑΜΧ-30 ,απέναντι στις Αμερικάνκες μπακατέλες που είχαν τότε οι Τούρκοι (αλλό τι ψέματα είπαν τότε στο λαό οι προδότες , χουντικοί και δημοκράτες...)

    Και περιμένετε "τσαμπουκά" απο την Ελλάδα των Gay Parade καιτου Συστήματος που άφησε τα Leo-2 στον Εβρο με πυρομαχικά που με το ζόρι φτάνουν για μάχη...πέντε λεπτων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η πορεία της σχέσης της Ελλάδας με την Τουρκία είναι στο τέλος καθαρά συγκρουσιακή. Είναι η κοινή λογική και δεν πρέπει να μας φοβίζει. Διαχρονικά δεν έχουμε ειρήνη με τον Τούρκο αλλά "μη πόλεμο" μέχρι να ξαναέχουμε πόλεμο. Κι αυτό όχι επειδή θέλουμε να..."πάμε στην κόκκινη μηλιά" και πράσινα άλογα, αλλά επειδή αν εξετάσουμε την ιστορία των Τούρκων από τη πρώτη στιγμή στη περιοχή είναι επεκτατικοί. Πότε έκανε πίσω η Τουρκία και σεβάστηκε το Διεθνές δίκαιο χωρίς να δει ισχύ απέναντι της? Εδώ δεν σεβάστηκε μεγάλες δυνάμεις σε διάφορα ιστορικά γεγονότα, θα σεβαστεί την Ελλάδα?ΠΟΤΕ. Είναι μια διαχρονική πραγματικότητα για την οποία όποιος δεν προετοιμάζεται συνεχώς, γεύεται το πικρό ποτήρι του αθώου αίματος.
    Δυστυχώς, αρκετοί προτίμησαν επί χρόνια τον στρουθοκαμηλισμό αντί της μεθοδικής προετοιμασίας και τα άφησαν όλα... στην Ευρώπη και τους Αμερικανούς που "θα μας προστατεύσουν".
    Πολιτικοί ηγέτες και οικονομική ελίτ χωρίς όραμα για τον τόπο.
    Σύγχρονοι Μαυρογιαλούρηδες του "ρεαλισμού" και της κομματικής "αρπαχτής" και όχι των "συναισθηματικών υπερβολών" κάποιων "χαζών ρομαντικών".
    Πολιτικοί ηγέτες που οδήγησαν τον τόπο στον πλήρη εξευτελισμό.
    Δεν υπάρχει Εθνική υπερηφάνεια, δεν υπάρχει Εθνική Ανεξαρτησία και διοικούν τη χώρα όπως ένας κλητήρας που εκτελεί εντολές!
    Ουδείς αναντικατάστατος. Να το θυμούνται.
    Πέρα από λόγια, αλαζονεία της εξουσίας και οικονομικά νούμερα που αποκλείεται να βγουν μην κοροϊδευόμαστε(μόνο πολιτική λύση του προβλήματος αν και εφόσον, όχι οικονομική by the book) ενώ συνεχώς πέφτουμε όλο και πιο πολύ. Πέρα απ' όλα αυτά ας σταθούν μια μέρα στο παράθυρο του γραφείου τους ή της οικίας τους κι ας δουν έξω την Ελληνική σημαία. Το "πανί" την ώρα που κυματίζει. ΚΑΙ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΟ "ΠΑΝΙ"? ΞΥΠΝΑ!Χιλιάδες χρόνια Ελληνικής ιστορίας, πολιτισμού, κατορθωμάτων, ατελείωτες θυσίες(πραγματικές) "ανώνυμων" Ελλήνων,ποταμοί αίματος για την Ελευθερία, μια διαρκής μάχη χιλιάδων ετών, ένας ασταμάτητος Εθνικός αγώνας, μια διαρκής ικανότητα μέσα από τις στάχτες μας να βγαίνουμε πιο δυνατοί, εκατομμύρια ψυχές που δίνουν τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης, γέροντες στα ΚΑΠΗ και αθώα παιδικά χαμόγελα σε σχολεία.
    ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ
    βαφτίζετε (μέσα στη Βουλή των Ελλήνων) την υποδούλωση σε ξένες δυνάμεις "ρεαλισμό".
    Αν το πάμε έτσι "ρεαλισμός" είναι και για μια γυναίκα που χάνει την περιουσία της να γίνει "εύκολη".
    Δηλαδή κάποιοι αποφασίσανε με "ρεαλισμό" να κάνουν την Ελλάδα και την Κύπρο "εύκολες".
    Μόνο που έτσι κανένας δεν θα τις σέβεται.
    Η ιστορία γράφεται με ΌΧΙ και Εθνική συσπείρωση.
    Όσο κι αν πονέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μόλις είδα τη συνέντευξη του αμερικανού Πρέσβη στο ΡΙΚ.Δύο πράγματα μου έκαναν εντύπωση
    1.είναι μία από τις πολύ πολύ λίγες φορές παγκόσμια που αμερικανός πρέσβης δίδει τόσο μεγάλη συνέντευξη σε κρατική τηλεόραση.δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο ποτέ όσο ασχολούμαι με διεθνή θέματα.
    2.είπε πράγματα πάρα μα πάρα πολύ σημαντικά που σε συνδυασμό με το άρθρο αυτό κύριοι δείχνει ότι ζούμε πάρα πολύ ιστορικές στιγμές ίσως και πιο ιστορικές από το 1974.
    Το αέριο πρέπει πραγματικά να είναι τεράστιας ποσότητος για να έχουν τόσο μανία οι Αμερικανοί να λύσουν το κυπριακό επ'ωφελεία τους.
    Κυνικά είπε στον κυπριακό λαό ο πρέσβης να δεχθούν τη λύση του κυπριακού για να τακτοποιηθούν ...οικονομικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η επισήμανση για την μετά-Ερντογάν εποχή και το ενδεχόμενο αναθέρμανσης σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.
    Οσο για εμάς και την Τουρκία, συμφωνώ με τον Γιώργο (μη πόλεμος ώσπου να ξαναέχουμε πόλεμο).
    Αλίμονο σε όσους πίστεψαν στις φιλίες της Τουρκίας.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.