14/11/13

O Iνφογνώμων Πολιτικά στη Γαλλία

Réseau Voltaire
<span lang='fr'>Réseau Voltaire</span>
français English Español italiano Português عربي русский Deutsch فارسى ελληνικά Türkçe
Ένας από τους τομείς που εμείς οι Έλληνες έχουμε έλλειμμα, είναι η ισχνή παρουσία των ελληνικών θέσεων σε ζητήματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής σε ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά). Για παράδειγμα, η Τουρκία είχε την παραδοσιακή Turkish Daily News, η οποία αντικαταστάθηκε από την Hurriyet Daily News αλλά και από την Today Zaman. Έτσι εξασφαλίζεται η προβολή των τουρκικών θέσεων σε διεθνές επίπεδο.
Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην Ελλάδα και ένας από τους στόχους μας είναι να δημιουργήσουμε εμείς μια αγγλόφωνη πλατφόρμα, που θα λειτουργεί στη λογική του Ινφογνώμων Πολιτικά, με σημαντικά άρθρα στα αγγλικά, που θα προβάλλουν και θα προωθούν τις ελληνικές θέσεις.
Ένας άλλος τομέας που υπάρχει επίσης έλλειμμα, είναι αυτός των μεταφράσεων ξένων άρθρων στην ελληνική γλώσσα.
Όταν έχουμε χρόνο και στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, μεταφράζουμε άρθρα από τα τουρκικά, και με τον τρόπο αυτό δίνουμε την ευκαιρία στους Έλληνες να μάθουν και να αναλύσουν τον τρόπο σκέψης των Τούρκων πολιτικών διανοητών!
Επίσης, ο Κριστιάν, δαπανώντας πολύτιμο χρόνο και δυνάμεις, μεταφράζει άρθρα από τα γαλλικά, ανοίγοντας ένα παράθυρο γνώσης στα τεκταινόμενα στη γαλλόφωνη πολιτική διανόηση.
Μάλιστα, η ιστοσελίδα http://www.voltairenet.org/el φιλοξενεί πλέον τα άρθρα που μεταφράζει ο Κριστιάν στα ελληνικά!!!
Είναι μια επιτυχία για τον Κριστιάν και για το ιστολόγιό μας και μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις για όσους σερφάρουν στο διαδίκτυο...
<span lang='fr'>Réseau Voltaire</span>

Πηγή
ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ (Ελλάδα)
35 articles

Σαουδαραβική αυτοκτονία Δαμασκός (Συρία) | 2 novembre 2013
Ενώ η Σαουδική Αραβία ανέλαβε για λογαριασμό της το καταριανό σχέδιο ανατροπής του συριακού κοσμικού καθεστώτος, το Ριάντ φαίνεται ότι αδυνατεί να προσαρμοστεί στην απότομη οπισθοδρόμηση των ΗΠΑ. Όχι μόνο αρνείται τη ρωσο-αμερικανική συμφωνία, αλλά συνεχίζει τον πόλεμο και ανακοινώνει αντίποινα για να «τιμωρήσει» τις Ηνωμένες Πολιτείες. Για τον Τιερί Μεϊσάν, αυτό το πείσμα ισοδυναμεί με μια μαζική αυτοκτονία της οικογένειας των Σαούντ.
Τζιχάντ: Η Ουάσιγκτον προειδοποιεί την Άγκυρα Δαμασκός (Συρία) | 22 octobre 2013
Ενώ η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξαν σε μια αρχή συμφωνίας για τη Μέση Ανατολή γενικότερα, και τη Συρία ειδικότερα, ο πόλεμος συνεχίζεται στη Συρία. Αυτό το παράδοξο εξηγείται καταρχήν από την απειθαρχία και το μίσος που επιδεικνύουν οι τουρκική και σαουδική κυβερνήσεις. Για τον Τιερί Μεϊσάν, θέτοντας στο φώς της επικαιρότητας τον ρόλο του Χακάν Φιντάν (Hakan Fidan), η Wall Street Journal στέλνει μια προειδοποίηση στην Άγκυρα.
Το τέλος της γαλλικής αποικιοκρατίας Δαμασκός (Συρία) | 22 septembre 2013
Ο Πρόεδρος Πούτιν έγραψε στους New York Times, ότι ο πόλεμος στη Συρία έθεσε το συριακό κράτος αντίπαλο με τη διεθνή τζιχάντ. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Ολάντ δήλωσε στο ραδιοτηλεοπτικό δίαυλο TF1 ότι πρόκειται για έναν πόλεμο υπέρ της δημοκρατίας. Ο δεύτερος κάνει λάθος, όπως το δείχνει η συνέχιση της επιχειρηματολογίας του με ένα πεδίο μάχης με τρία στρατόπεδα. Πίσω από αυτές τις ρητορικές αντιφάσεις, κρύβεται το τέλος της αποικιοκρατίας που παίζεται.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΠΟΛΕΜΟ Δαμασκός (Συρία) | 10 septembre 2013
Παρά το γεγονός ότι ο βομβαρδισμός της Συρίας δεν αντιστοιχεί σε κανένα κρατικό στρατηγικό στόχο των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας, οι δύο χώρες ετοιμάζονται. Η Ρωσία και ο Άξονας της αντίστασης συνεπώς προετοιμάζουν την απάντησή τους. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να μετατραπεί αυτή η επίθεση σε ένα περιφερειακό πόλεμο χωρίς να εκφυλιστεί σε Τρίτο (και τελευταίο;) Παγκόσμιο Πόλεμο. Ό, τι και να γίνει, οι Δυτικοί, αν πάνε σε πόλεμο, θα πρέπει να αναμένουν μια ευρεία και μακροχρόνια σύγκρουση, όπως δεν βιώσαν μετά το Βιετνάμ.
Δυτική ορθολογικότητα
par Τιερί Μεϊσάν
Συρία: Σε λίγο, αίρονται τα εμπόδια για τη νέα συμφωνία Sykes-Picot 22 juillet 2013
Πιθανώς να έχετε παρατηρήσει την αλλαγή στον τόνο του ατλαντικού τύπου για το ζήτημα της Συρίας. Οι «αντάρτες», αυτοί οι «ήρωες της ελευθερίας», ξαφνικά μετατράπηκαν σε φανατικούς τρομοκράτες που αλληλοσφάζονται. Για τον Τιερί Μεϊσάν, δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο κάτω από τον ήλιο: η Ουάσιγκτον εγκατέλειψε απλώς την ιδέα της ανατροπής του Άσαντ και κατευθύνεται προς τη διεξαγωγή της Διάσκεψης Γενεύη II. Επόμενο βήμα: η απώλεια της γαλλικής επιρροής στην περιοχή.
G8 2013
par Τιερί Μεϊσάν
G8 2013 7 juillet 2013
Το αβύθιστο G8 που συγκροτήθηκε στο Lough Erne, ήταν μια ευκαιρία να συγκριθούν οι απόψεις των Ηνωμένων Πολιτειών από τη μία πλευρά, της Γαλλία και του Ηνωμένου Βασίλειου, από άλλη πλευρά, και τέλος της Ρωσίας, κάτω από τα έκπληκτα μάτια των άλλων συμμετεχόντων.
Αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την ισορροπία του κόσμου, γενικά, και της Συρίας ειδικότερα. Μίλησαν επίσης για την οικονομία για την άρση του σχετικού απορρήτου στα διοικητικά συμβούλια των υπεράκτιων εταιρειών.
To αέριο σαρίν είναι τόσο πτητικό, όσο και οι υποσχέσεις της Ουάσιγκτον 19 juin 2013
Χρησιμοποίησε, η όχι, η Συρία το αέριο σαρίν κατά της ένοπλης αντιπολίτευσης της; Μετά τις στοιχειωμένες στήλες των εφημερίδων, το ζήτημα βρήκε θετική απάντηση για το Παρίσι, το Λονδίνο και την Ουάσιγκτον. Η κόκκινη γραμμή περάστηκε. Ο πόλεμος επομένως είναι επικείμενος. Στην πραγματικότητα, αυτό το μιντιακό παιχνίδι έρχεται πολύ αργά. Από την άποψη του διεθνούς δικαίου, η Συρία δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση για τα χημικά όπλα και μπορεί συνεπώς να τα χρησιμοποιήσει ελεύθερα. Περιττό να εφευρεθεί χρήση όπλων μαζικής καταστροφής από τη Δαμασκό, ο πόλεμος έρχεται στο τέλος της.
Το ΝΑΤΟ αναδιπλώνεται, η Τουρκία στα πρόθυρα της υστερίας Δαμασκός (Συρία) | 17 octobre 2012
Ο Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ) ξεκίνησε στο Καζακστάν, στις 8 Οκτωβρίου, στρατιωτικές ασκήσεις με τίτλο «Απαραβίαστη Αδελφότητα» («НЕРУШИМОЕ БРАТСТВО»). Το σενάριο είναι η ανάπτυξη μιας ειρηνευτικής δύναμης σε μια φανταστική χώρα όπου δρουν διεθνείς τζιχαντιστές και τρομοκρατικές οργανώσεις με φόντο τις εθνο-θρησκευτικές διαιρέσεις.
Το πιστοποιημένο διπλωματικό σώμα, το οποίο κλήθηκε να παραστεί στην άσκηση ακούσε προσεκτικά την εναρκτήρια ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού. Δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο ΟΣΣΑ είναι έτοιμος να παρέμβει αν (...)
Το σχέδιο Μπραχίμι
par Τιερί Μεϊσάν
Το σχέδιο Μπραχίμι Δαμασκός (Συρία) | 28 août 2012
Ο δυτικός Τύπος χαιρετίζει την τόλμη του Λαχντάρ Μπαχίμι (Lakhdar Brahimi) που δέχθηκε την πρόκληση και συμφωνεί να αντικαταστήσει τον Κόφι Ανάν ως κοινό Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία. Στην πραγματικότητα, σχολιάζει ο Thierry Meyssan, η αποστολή του είναι τελείως διαφορετική. Παρά να αλλαχθεί το καθεστώς στη Δαμασκό, αυτός ο άνθρωπος που εμπιστεύεται από το ΝΑΤΟ, επιφορτίστηκε την ευθύνη για την ενεργοποίηση ενός εμφυλίου πολέμου στη Συρία.
Άρχισε η μάχη της Δαμασκού Δαμασκός (Συρία) | 19 juillet 2012
Οι δυτικές δυνάμεις και του Κόλπου εγκαινίασαν τη μεγαλύτερη επιχείρηση μυστικού πόλεμου από τότε που έγινε ο πόλεμος των Κόντρας στη Νικαράγουα. Η Μάχη της Δαμασκού δεν έχει ως σκοπό την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, αλλά να καταστρέψει τον συριακό στρατό για να εξασφαλιστεί καλύτερα η κυριαρχία του Ισραήλ και των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Ενώ η πόλη ετοιμάζεται για μια νέα επίθεση των ξένων μισθοφόρων, ο Thierry Meyssan κάνει μια ανασκόπηση της κατάστασης από τη Δαμασκό όπου βρίσκεται.
Η σύγκρουση στη Συρία κινδυνεύει να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πόλεμο
Ρωσικές προειδοποιητικές βολές
par Τιερί Μεϊσάν
Ρωσικές προειδοποιητικές βολές Δαμασκός (Συρία) | 9 juin 2012
Η συριακή κρίση άλλαξε φάση. Η διαδικασία της αποσταθεροποίησης, που θα άνοιγε το δρόμο για νομιμοποιημένη στρατιωτική επέμβαση της Ατλαντικής Συμμαχίας απέτυχε. Βγάζοντας τη μάσκα τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες έθεσαν δημοσίως την πιθανότητα να επιτεθούν στη Συρία, χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως το έπραξαν στο Κοσσυφοπέδιο. Αυτό ήταν όμως χωρίς να υπολογίσουν ότι η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι αυτή του Μπόρις Γιέλτσιν. Μετά την εξασφάλιση της κινεζικής υποστήριξης, η Μόσχα έριξε δύο προειδοποιητικές βολές προς την Ουάσιγκτον. Η συνέχιση των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου από το ΝΑΤΟ και το ΣΣΚ μπορεί από δω και στο εξής να ανοίξει τον δρόμο για μια παγκόσμια σύρραξη.
7 Ιουνίου 2012: Η Ρωσία επιδεικνύει την πυρηνική διηπειρωτική βαλλιστική 8 juin 2012
Ενώ η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ συγκεντρωνόταν για τη συζήτηση της κατάστασης στη Συρία και ενώ οι δυτικές δυνάμεις και του Κόλπου σκλήρυναν τις απειλές πολέμου, την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012, η ​​Ρωσία πραγματοποίησε δύο εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM). Τα βαλλιστικά στρατηγικά στρατεύματα της Ρωσίας (RSVN) πραγματοποίησαν μια επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Topol , ανέφεραν την Παρασκευή τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Ο εκπρόσωπος των RSVN, συνταγματάρχης Βαντίμ Κοβάλ, δήλωσε ότι ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε την (...)
 Συρία: ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε να μεσολαβήσει μια ειρηνευτική δύναμη του ΟΣΣΑ 3 juin 2012
Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει να αναπτύξει μια ειρηνευτική δύναμη στη Συρία για να αποτρέψει μια πιθανή στροφή προς έναν εμφύλιο πόλεμο .
Ο Πούτιν ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ) Νικολάι Bordyuzha, να υποβάλει πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτή η ειρηνική πρωτοβουλία αντιστέκεται στην προτεινόμενη δυτική στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ.
Ο κ. Bordyuzha ανέφερε αμέσως ότι ο ΟΣΣΑ είναι σε θέση να αναπτύξει στη Συρία, χωρίς καθυστέρηση, μια δύναμη 20.000 καλά εκπαιδευμένων «μπλε (...)
Η υπόθεση της Χούλα καταδεικνύει την αχρήστευση των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών στη Συρία Δαμασκός (Συρία) | 2 juin 2012
Επειδή οι Δυτικοί δεν κάνουν ποτέ λάθος, είναι απίθανο ότι θα αναγνωρίσουν ότι έκαναν λάθος σχετικά με τη σφαγή της Χούλα. Αλλά το σημαντικό στη προκείμενη υπόθεση, δεν είναι να ξέρουμε αν θα διορθώσουν την ψευδή εικόνα που κατασκεύασε η προπαγάνδα τους για την Συρία. Το μείζον είναι η μεταβολή της ισορροπίας δυνάμεων μεταξύ του ΝΑΤΟ και του ΟΣΣ (Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης, SCO-Shanghai cooperation organisation).
Η υπόθεση της Χούλα δείχνει ότι οι Δυτικοί δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τι συμβαίνει επί τόπο, ενώ η ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών δεν αγνοεί τίποτα για το τι συμβαίνει πραγματικά στο έδαφος.
Συρία: τι είπε το Συμβούλιο Ασφαλείας; Δαμασκός (Συρία) | 28 mai 2012
Κλασικό τέχνασμα προπαγάνδας αποτελεί να παρουσιάσεις μια συγκεκριμένη άποψη ως μια συναινετική αλήθεια, έτσι ώστε εκείνοι οι οποίοι την αμφισβητούν έχουν την εντύπωση να περιθωριοποιηθούν. Εφαρμόζοντας αυτόν τον μηχανισμό για την Συρία, ο δυτικός και κολπικός τύπος αποδίδουν ψευδώς στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών μια σειρά θέσεων που δεν είναι δικές του. Σε απάντηση στα e-mail αναγνωστών, ο Thierry Meyssan υπογραμμίζει ορισμένες χειραγωγήσεις του λεξιλογίου.
Η ΔΕΎΤΕΡΗ ΔΙΆΣΚΕΨΗ ΤΩΝ «ΦΊΛΩΝ» ΤΗΣ ΣΥΡΊΑΣ ΣΤΗΝ
Η πανωλεθρία της Συρίας
par Τιερί Μεϊσάν
Η πανωλεθρία της Συρίας Δαμασκός (Συρία) | 4 avril 2012
Με εκπροσώπηση 83 κρατών και διακυβερνητικών οργανισμών, η δεύτερη διάσκεψη των «Φίλων» της Συρίας ήταν μια μιντιατική επιτυχία. Ωστόσο, αυτή η σκηνοθέτηση δεν καταφέρει να κρύβει την ήττα του ΝΑΤΟ και του ΣΣΚ (Συμβούλιο Συνεργασίας στο Κόλπο) στη Συρία, ανίκανοι να ανατρέψουν το καθεστώς μετά από ένα χρόνο πόλεμου χαμηλής έντασης, και σήμερα αναγκασμένοι να απομακρυνθούν, αντιμέτωποι με το ρωσο-σινο-ιρανικό μέτωπο. Ο Thierry Meyssan αποκρυπτογραφεί αυτή τη παράξενη διπλωματική διάσκεψη όπου οι λέξεις δεν προφέρονται για να πεις κάτι, αλλά για να κρύψεις.
 Ξένοι ανταποκριτές ή πράκτορες; Ο «δημοσιογράφος» Paul Conroy, ενεργός πράκτορας της MI6 6 mars 2012
Παρουσιαζόμενος ως φωτορεπόρτερ της εφημερίδας Sunday Times , ο Paul Conroy ο οποίος μόλις δραπέτευσε από το Ισλαμικό Εμιράτο του Μπάμπα Αμρ (Χομς), είναι πράκτορας της βρετανικής MI6.
Σε αυτή την φωτογραφία, τον βλέπουμε στη Λιβύη (με μπλε αλεξίσφαιρο γιλέκο) με τους ηγέτες της Αλ Κάιντα: στα δεξιά του, τον Mahdi al-Harati με μαύρο αλεξίσφαιρο γιλέκο) και τον Abdelhakim Belhaj (με σακάκι καμουφλάζ).
Ο Mahdi al-Harati παντρεύτηκε μια Ιρλανδέζα και έζησε στο Δουβλίνο. Ο Paul Conroy είναι Βόρειο-ιρλανδος που μεγάλωσε στο Λίβερπουλ.
Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό (...)
Συρία: «Όταν κάποιος θέλει να πνίξει τον σκύλο του, τον κατηγορεί ότι έχει λύσσα»
«Η απόφαση να επιτεθεί στη Συρία, ελήφθη σε συνάντηση στο Καμπ Ντέιβιντ στις 15 Σεπτεμβρίου 2001»
par Chérif Abdedaïm
«Η απόφαση να επιτεθεί στη Συρία, ελήφθη σε συνάντηση στο Καμπ Ντέιβιντ στις 15 Σεπτεμβρίου 2001» 27 décembre 2011
Θα ανατρέξουμε στη συνέντευξη που έδωσε ο Thierry Meyssan στην αλγερινή εφημερίδα «La Nouvelle République» (Νέα Δημοκρατία). Ενώ στη Δύση οι δημοσιογράφοι σπεύδουν να αναμεταδώσουν την πολεμική προπαγάνδα εναντίον της Συρίας, μια άλλη ερμηνεία των γεγονότων αναδύεται σε χώρες όπου ο τύπος μπορεί να αποκλίνει από την αυτοκρατορική συντακτική γραμμή. Η συνέντευξη περιέχει στοιχεία που θα ενδιαφέρουν όσους θέλουν να μάθουν για τα τεκτομένα στην «Ευρύτερη Μέση Ανατολή».
 Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός διοικείται από τον στρατιωτικό διοικητή της Δαμασκός (Συρία) | 18 décembre 2011
Μέσω της «αραβικής άνοιξης» και των επεμβάσεων του ΝΑΤΟ, επίσημες ή μυστικές, το Κατάρ προσπαθεί να επιβάλει ισλαμιστές ηγέτες, όπου μπορεί. Η στρατηγική αυτή το οδήγησε όχι μόνο να χρηματοδοτήσει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και να της προσφέρει τον τηλεοπτικό σταθμό Al-Jazeera, αλλά επίσης να υποστηρίξει τους μισθοφόρους της Αλ Κάιντα. Οι τελευταίοι περιβάλλουν τώρα τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (ΕΣΣ). Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή εγείρει σοβαρές ανησυχίες στο Ισραήλ και μεταξύ των υποστηρικτών της «σύγκρουσης των πολιτισμών».



Articles les plus populaires
Ρωσικές προειδοποιητικές βολές
Ρωσικές προειδοποιητικές βολές
Η σύγκρουση στη Συρία κινδυνεύει να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πόλεμο


11 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ και συγχαίρω αμφότερους για τον κόπο σας.

    Η μετάφραση είναι εξαιρετικά κοπιώδης δουλειά και ειδικά όταν κανείς μεταφράζει από την μητρική του σε μία ξένη γλώσσα, όπως κάνει ο Κριστιάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ θερμά τους φίλους του ιστολολογίου και τον Σάββα για τα καλά τους λόγια σχετικά με τις μεταφράσεις άρθρων. Να ξέρετε ότι για μένα είναι μια ευχάριστη ενασχόληση, τίποτα άλλο.

    Η παρουσία μου όμως στο συγκεκριμένο ιστόλογιο μου δεν συνδέεται μόνο με ευχάριστα σχόλια και αντιδράσεις, σας δίνω παρακάτω ένα από τα πολλά παραδείγματα από τον χαμαιλέοντα του ιστολογίου και του ελληνικού διαδικτύου::

    «Ετσι μπράβο ορντινάτσα χαίρομαι που συνεννοηθήκαμε. Δεν περίμενα λόγω ηλικίας να καταλάβεις τι γράφω πρώτον γιατί δεν είσαι Έλληνας και δεύτερον γιατί είσαι ιδελογικό σκουπίδι. Πάμε να δούμε τι άλλο λές εδωσα εξετάσεις εκεί που έπρεπε φυσικά και έδωσα και βλέπεις που είμαι εσύ και βλέπεις πως είμαι ακόμα ενα βήμα μπροστά του πάντα και εσυ με το κοτέτσι σου που είσαι Που είναι το Στέκι σου Γλού;; Τι είσαι;
    Μεταφράσεις που ούτε εσυ δεν ξέρεις τι γράφεις; Φυσικέ ηλίθιε μετάφραση σημαίνει εκτός της απόδοσης των λέξεων και κατανόηση του περιεχόμενου εσύ τι έχεις καταλάβει; Τίποτα και φαίνεται Πάμε παρακάτω έχεις επιχειρήματα ή περιμένεις να στο δώσει το τσιτάτο ο πεφωτισμένος των καταληψιών ; φυσικά και δεν έχεις ότι σου δώσουν καταθέτεις,, Γράφω για την Ελλάδα τους περήφανους Έλληνες και γράφεις για τα ιδεολογικά σκουπίδια σχολής Καραμπελιά, ο αδέσποτος σκύλος όπου τον ταΐζουν μαζεύεται σε αυλές δεν με παραξενεύει
    Την αγωνία μου για τον τόπο καταθέτω την αγωνία σου για τα στέκια έχεις
    τι να συγκρίνουμε; Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο τα παράσιτα που φέρνουν τα ορνιθοειδή σαν του λόγου σου κολλούν σε όποιους συγχρωτίζονται μαζί τους. Απο εμένα απο πολυ νωρίς πήρες οτι άξιζες ανα χείρας γιατί είχα και έδωσα. Το γιατί δεν κάνουν το ίδιο και άλλοι που έπρεπε αυτοί πρώτα να αναρωτηθούν, δεν το γνωρίζω. Οπως δεν γνωρίζω γιατί σε θέλησαν ενα ντενεκέ ξεγάνωτο να τον μοστράρουν για ανοξείδωτη λαμαρίνα,. Άβυσσος η ψυχή του Ανθρώπου.;

    Που είναι ο πυρήνας σου Γλου; απο ότι βλέπω 3-4 κατάκοποι περιφέρονται; αυτή την δυναμική χάρισες; Το δρολάπι είναι για όσους με λεβεντιά πασχίζουν στο ορεινό, το ορεινό δεν το εζησες δεν το ξέρεις άκαπνος, άμαθος, απαίδευτος ποyλιέσαι και αγοράζεσαι σαν παρτάλι.

    Αν ποτέ σε πάνε ταξιδάκι αναψυχής να ρωτήσεις την διαφορά αρκουδόβατου και έλατου και θα ανακαλύψεις το γενεαλογικό σου δέντρο που έχει ρίζες τ΄σοο χαμηλά που σέρνεται και που το ανάστημα του το χαρίζουν άλλοι»

    Δρόλαπας ή Gregos Akritas ή Ακρίτας ή Καυκάσιος ή sub… ή ή ή…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τα άρματα βαρούν οι γιούφτοι τα Νταούλια αυτή η απάντηση στο πρώτο σκέλος και στο δεύτερο "Πιο δυνατή η ψυχή από την ανάγκη, και δε συχωρνάει..."

    Αν έχεις την ευγενή καλοσύνη να καταγράψεις το που πως και ποτέ γράφτηκε αυτό και προπαντός γιατί
    Εκεί θα ιδούν κα ιτο δικό σου όνομα σωστά ως Κριστιάν;

    Οσο για το χαμαιλέοντας ανέτρεξε στις διαδυκτιακές επιθέσεις και στο τι ζημιά προκάλεσαν ώστε να υπάρχουν αυτές οι αλλαγές. Skal και Αndpik μπορούν να σε ενημερώσουν

    Τέλος οι αλλαγές ονομάτων δεν σημαίνουν και αλλαγή στάσης. Επι της Στάσης έχεις κάτι να αναφέρεις κάποια απόκλιση απο αρχές ιδέες αξίες ιδανικά; Το στίγμα μου πάνω απο 5 χρόνια καταγεγραμμένο

    Τέλος έχει ενημερωθεί εγγράφως ο διαχειριστής αναφορικά με την παρουσία μου και στο τι αποσκοπεί
    μπορείς να τον ρωτήσεις και να σου πεί






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννο, δεν πρόκειται να ανοίξω διάλογο με σένα πάλι στο δικό μας ιστολόγιο, και αν έχεις σθένος άνοιξε τα σχόλια στο δικό σου ιστολόγιο, για να πάρεις εσύ τη μπόχα.

    Ζητώ συγνώμη από τον συμπαθή χαμαιλέοντα για τη χρήση του ονόματος του γιατί τελικά δεν είσαι χαμαιλέων ο οποίος αλλάζει χρώμα για να επιβιώσει, άλλα ένα από τα παρασιτικά σκουλήκια του παχέος εντέρου του. Όποιος σ’ ακουμπά λερώνεται.

    Δεν μ’ ενδιαφέρει η αλληλογραφία σου με τον Σάββα και τον Ανδρέα καθώς το δικό μου πρόβλημα με σένα είναι προσωπικό.
    Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκουμπιστείς από τον Ινφογνώμονα και να μας αφήσεις ήσυχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια Κριστιάν.
    Όσο για τα άλλα...
    Μονομαχία! :) Θα γίνουν όλα λαμπόγυαλο.
    Κριστιάν vs Gregos Akritas

    http://www.youtube.com/watch?v=l1uAT8s5pw0


    ΥΓ: Κρίμα για το ιστολόγιο βρε παιδιά. Σε γενικές γραμμές εξασφαλίστηκε μια ωραία ηρεμία μετά από μια δύσκολη περίοδο.
    Μην το ξαναχαλάσουμε πάλι με φασαρίες και γυρίσουμε στα παλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ Γεωπόνε από την Θεσσαλονική.
    Όσο για τα άλλα, δεν πρόκειται να γυρίσουμε στα παλιά, σ’ αυτή την ανάρτηση θα περιοριστεί ο καυγάς, και με περικοπές...
    Δες το δηλητήριο που μου αμολάει από τη χταποδοφωλιά του: http://adesmeyth-apopsi.blogspot.gr/2013/11/blog-post_15.html#more , σημειώνοντας ότι το κείμενο της ανάρτησης είναι προϊόν συλλογικής σύνταξης από το ιστολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχει μεγάλο πρόβλημα με το μικρό του είναι.

    Κριστιάν, μην ασχολείσαι περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Nativist
    Ό,τι πεις φίλε, έχεις σχετική εμπειρία νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.