11/11/13

Η βία, η δολοφονία των Φύσσα, Φουντούλη, Καπελώνη, οι ...μυστικές υπηρεσίες και οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος!

Του Σάββα Καλεντερίδη
Στις 18 Οκτωβρίου 2013 ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στην Αμφιάλη από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, εκ των ...συναγωνιστών της Χρυσής Αυγής. Το θύμα ήταν γνωστός καλλιτέχνης (ράπερ), στρατευμένος αντιφασίστας, που υπηρετούσε τις απόψεις και τις ιδέες του και μέσω της μουσικής!
Ο θύτης ήταν εργάτης, παλιός αριστερός, στρατευμένος στις τάξεις της Χρυσής Αυγής, στην Τοπική της Νίκαιας, η οποία είχε αναλάβει αυτοδικαίως το ...έργο της αποδυνάμωσης της δράσης της Αριστεράς και του ΠΑΜΕ, στις παραδοσιακά αριστερές συνοικίες της Β΄ Εκλογικής Περιφέρειας Πειραιά. Τα δυο μέτωπα είχαν σχηματοποιηθεί εντός το 2013 και ήταν θέμα χρόνου οι συμπλοκές να καταλήξουν ΚΑΙ στην απώλεια της ζωής ενός ανθρώπου. Όλο αυτό το διάστημα, κανείς από το κράτος, την πολιτεία και τα κόμματα δεν έκανε τίποτα προς την κατεύθυνση της τήρησης της νομιμότητας, η οποία είναι ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί αυτό που ήταν πασιφανές ότι κάποια στιγμή θα έλθει και θα συμβεί.
Να σημειωθεί ότι το διάστημα που προηγήθηκε της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, το κατεστημένο, αντί να προβληματιστεί με το μέτωπο αντιπαλότητας και το εκρηκτικό κλίμα που δημιουργούνταν στην κοινωνία, προβληματιζόταν βαθύτατα με τα ποσοστά που έπαιρνε η Χ.Α. στις δημοσκοπήσεις, ενώ, όσον αφορά το Δήμο της Αθήνας, υπήρχαν φόβοι ότι ήταν δύσκολο να χάσει τη δημαρχία ο Ηλίας Κασιδιάρης, όποιος και αν ήταν ο αντίπαλός του από τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ.
Να σημειωθεί επίσης ότι την ίδια στιγμή, ο προβληματισμός, η ανησυχία και οι συνεπακόλουθες πιέσεις του ...διεθνούς παράγοντα προς την Ελλάδα για την σταδιακή αύξηση των ποσοστών της Χ.Α. ήταν κατ’ αναλογίαν αυξανόμενες!
Στη συνέχεια ακολούθησε η απόπειρα αποδόμησης της Χ.Α., με μια επιχείρηση αδυσώπητου ψυχολογικού πολέμου από το σύνολο των ΜΜΕ, με την τέταρτη εξουσία και τις τρεις άλλες -νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική- να μπλέκουν τους ρόλους ή μάλλον να υποδύονται όλες τον ίδιο ρόλο, με αποκορύφωμα την προφυλάκιση του αρχηγού του κόμματος και δυο βουλευτών, ενώ συνεχίζονται ανάλογες διαδικασίες και για άλλους βουλευτές!
Όσο διαρκούσε η επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου εναντίον της Χ.Α., εμπεδωνόταν η διαδικασία στοχοποίησης των στελεχών της, από τον αυτοαποκαλούμενο αντιφασιστικό και αντιεξουσιαστικό χώρο, που και τώρα αναλάμβανε αυτοδικαίως το ρόλο του νομοθέτη, του δικαστή και του ...εκτελεστή! Τρία σε ένα, δηλαδή, όπως για δεκαετίες πράττει η λεγόμενη αντιεξουσιαστική βία στην Ελλάδα, πρακτική που αφρόνως υιοθέτησε και το πολιτικό σύστημα στο ζήτημα της αποδόμησης-εξουδετέρωσης της Χ.Α., όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, φθάσαμε στην επιχείρηση δολοφονίας των δυο νεαρών μελών της Χ.Α., του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη και τον βαρύτατο τραυματισμού του Αλέξανδρου Γέροντα.
Ακόμα και τη στιγμή που η κοινή γνώμη έμενε άναυδη, παρακολουθώντας τις σκληρότατες εικόνες της δολοφονίας από το βίντεο που διέρρευσε στα ΜΜΕ, το πολιτικό σύστημα, που, όπως εξηγήθηκε προηγουμένως, εξ αντικειμένου οδήγησε τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο έγκλημα, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν κράτησε την ίδια στάση απέναντι στους δυο νεκρούς, όπως έπραξε με την περίπτωση του Παύλου Φύσσα, παραβιάζοντας προαιώνια ελληνική αρχή, σύμφωνα με την οποία ακόμα και οι νεκροί των εχθρών δικαιούνται και απολαμβάνουν τιμής.
Δεν θα σταθούμε σ’ αυτό, που απαξιώνει ακόμα περισσότερο το πολιτικό σύστημα και γιγαντώνει την Χ.Α., αφού ο ελληνικός λαός δείχνει έμφυτη συμπάθεια σε όποιον βάλλεται ή αδικείται, αλλά θα κρίνουμε τις απόψεις εκείνων που μιλούν για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή για εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών στο συγκεκριμένο έγκλημα.
Τη στιγμή αυτή δεν υπάρχουν στοιχεία που να μας επιτρέπουν να πούμε ποιος κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη επιχείρηση.
Πιθανολογούμε ότι αποτελεί έργο ομάδας αντιεξουσιαστών, επειδή είναι γνωστή η πολυαίμακτη δράση τέτοιων ομάδων στην πατρίδα μας τα τελευταία 40 χρόνια και επειδή η δολοφονία του Φύσσα, για τις ομάδες αυτές, ισοδυναμεί με την ...εισβολή και κατοχή ελληνικού εδάφους από την Τουρκία.
Τι εννοούμε.
Όπως είναι υποχρεωμένος, αφού αποτελεί σκοπό ύπαρξης και συνταγματική επιταγή, ο ελληνικός στρατός να επέμβει σε μια τέτοια παραβίαση, με τον ίδιο τρόπο και οι ομάδες αυτές, που έχουν τους δικούς τους κανόνες και τα δικά τους «πρέπει», που λειτουργούν ως …σύνταγμα, θεωρούν είναι «υποχρεωμένες» να επέμβουν, για να αποκαταστήσουν τη δική τους τάξη στις δυνάμεις που προκάλεσαν τη δολοφονία ενός ανθρώπου από το αντιφασιστικό μέτωπο, στην προκειμένη περίπτωση του Παύλου Φύσσα.
Το σκηνικό είναι αυτό, όπως εξηγήθηκε παραπάνω, και από τη μια και από την άλλη πλευρά, και από κει και πέρα, ανοικτό και το πεδίο δράσης και των μυστικών υπηρεσιών.
Στο σημείο αυτό να εξηγήσουμε ότι οι ξένες μυστικές υπηρεσίες βρίσκουν έδαφος να δράσουν, όταν κάποιοι με τις άφρονες πράξεις τους, δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό και τις κατάλληλες προϋποθέσεις!

Όσοι, όμως, μιλούν για εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών, θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν οι ίδιοι στη δημιουργία αυτού του «σκηνικού», όπως επίσης τις ευθύνες που έχουν στη διάλυση του κρατικού μηχανισμού, όπου ο κομματισμός ισοπέδωσε ακόμα και τις πιο ευαίσθητες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, που είναι επιφορτισμένες και έχουν ως αποστολή τον έλεγχο και την αποτροπή της δράσης των ξένων μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Δημοσιεύθηκε στην "κυριακάτικη δημοκρατία" 

16 σχόλια:

  1. εξαίρετο άρθρο ! Και οι τρεις παρολίγον τέσσερις δολοφονίες αν υπήρχε σοβαρό κράτος δε θα είχαν γίνει.Τι εννοώ ? Αν υπάρχουν σοβαρές μυστικές υπηρεσίες θα προλάβαιναν όλα τα περιστατικά.Θα προλάβαιναν και το ραντεβού θανάτου μεταξύ Ολυμπιακών και Παναθηναικών.Στο βέλγιο πριν το παιχνίδι Άντερλεχτ-Παρί οι οπαδοί είχαν στήσει ραντεβού θανάτου.Η βελγική αστυνομία μπήκε την προηγουμένη στα σπίτια των εμπνευστών και τελικώς δεν άνοιξε μύτη.Φανταστείτε τι κακό θα είχε προκαλέσει για τις βελγικές ομάδες το όλον σκηνικό.Ίσως και αποκλεισμό από ευρωπαικές διοργανώσεις.Εκεί το κράτος λειτούργησε.Οι κοριοί δούλεψαν πριν και όχι μετά καταγράφοντας αρλούμπες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριε Σαββα,

    Αφου οι υπηρεσια της ΕΥΠ, παρατυπως βεβαια, παρακολουθουσαν τις τηλεφωνικες επικοινωνιες των ΧΑαυγιτων (που υποτιθεται ελαβον ανωθεν την εντολην δολοφονιας του Φυσσα-εξ ου και η συμμορια), γιατι δεν σταματησαν την δολοφονια???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντώνιε
    με ρωτάς κάτι που δεν έχει σχέση με το άρθρο.
    Όμως, η δολοφονία Φύσσα προήλθε ως φυσικό επακόλουθο μιας πολιτικής γραμμής και πρακτικής του κόμματος της Χ.Α., που οδήγησε σ' αυτήν.
    Τάγματα εφόδου κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχω την εντυπωση οτι το χτυπημα στο Ν.Ηρακλειο εκλεισε τον κυκλο αιματος που ξεκινησε με την δολοφονια Φυσσα και δεν νομιζω να υπαρξη προκηρυξη, διοτι τοτε την... ορθη πολιτικη? ερμηνεια αυτης, δεν θα μπορει να εγγυηθει κανεις, οποτε να οδηγησει σε ενα νεο κυκλο αιματος πιο σκληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Εύγε Σάββα,το άρθρο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

    Το υπάρχον πολιτικό σύστημα έχει κλείσει τον κύκλο του,και απευθύνω έκκληση προς τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ,να δρομολογήσουν τις εξελίξεις για μια νέα,υγιή και σταθερή διάδοχη κατάσταση,έχοντας το σθένος να αποδεχτούν ότι δεν θα αποτελέσουν μέρος της.

    Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να επιτείνουμε το αναπόφευκτο,διακινδυνεύοντας ακόμη και την ασφάλεια της χώρας,χάριν της διατήρησης των προνομίων που απολαμβάνουν όσοι νέμονται την εξουσία όλα αυτά τα χρόνια.

    Ας καταλάβουν επιτέλους ότι δεν τους σηκώνει πια το κλίμα,όχι μόνο τους ίδιους προσωπικά αλλά ούτε και το μοντέλο διακυβέρνησης που τους ανέδειξε,και ας προχωρήσουμε στη Μητέρα όλων των Μεταρρυθμίσεων,την Πολιτειακή Αλλαγή.

    Ο πολιτικός κόσμος,αν διαθέτει έστω και ψίγμα αξιοπρέπειας και αγάπης για την πατρίδα,οφείλει να αφήσει στην άκρη τα ατομικά συμφέροντα του καθενός και να βρούνε το θάρρος να απομακρυνθούν από την εξουσία,συντεταγμένα,όχι άναρχα,όπως διακινδυνεύουμε τώρα να συμβεί...

    ΥΓ
    Ορισμένοι,προερχόμενοι κυρίως από πολιτικά τζάκια,αρνούνται πεισματικά να πάνε σπίτι τους,παρά για την περί του αντιθέτου άποψη του Ελληνικού λαού,και για αυτό μόνο δυο πιθανές εξηγήσεις υπάρχουν. Είτε βρίσκονται σε άρνηση,είτε έχουν την πεποίθηση ότι μόλις απολέσουν τη θέση εξουσίας θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρήστο
    οι πολιτικοί εκτός από συμφεροντολόγοι, είναι συνήθως νάρκισσοι και δεν πηγαίνουν μόνοι τους σπίτι τους.
    Τους στέλνει ο λαός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως να τους στείλει Σάββα,που είναι σαν τις γάτες,όπως και να τους ρίξεις στα τέσερα θα πέσουν.

    Το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα,απο το κυβερνητικό ποσοστό 43,9% ο λαός το έφτασε στο 13%,κοινώς τους πέταξε με τις κλωτσιές απο την εξουσία,και κάποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα να τους βάλουν πάλι μέσα απο το παράθυρο.

    Τη ΝΔ,που ο Καραμανλής εγκατέλειψε με το ντροπιαστικό 33,47,και ο Σαμαράς έγινε Πρωθυπουργός με το ίδιο κόμμα να βρίσκεται στο 18,85%

    Έχουν χάσει πάνω απο 3.000.000 ψήφους!!!!!!!

    Και αυτό,με τα ποσοστά των τεευταίων εκλογών,διότι με τα σημερινά ποσοστά,τίθεται σαφώς,για ακόμη μια φορά,θέμα δημοκρατίας στην Ελλάδα.

    Στην ουσία έχουν γαντζωθεί στην εξουσία μέσω του κατάπτυστου εκλογικού Νόμου που κάνει δώρο 50 έδρες σε ένα κοινοβούλιο 300 εδρών,δηλαδή το 1/6 του κοινοβουλίου!!!!!

    Να μη γελιόμαστε,η αλλαγή θα έρθει είτε απο τους ίδιους,υπό πίεση ασφαλώς,είτε με βίαιο τρόπο απο τους πολίτες,όπως ΔΥΣΤΥΧΩΣ γίνεται Ιστορικά. Έτσι έρχονται οι αλλαγές,ας μη κοροιδευόμαστε.

    Το απεύχομαι,ειλικρινά,αλλά έχω την πεποίθηση ότι τα τρία θύματα δεν θα είναι τα τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Χασανε 3.000.000 ψηφους", για να πανε στους ΤσυριζοΚΚαμμενους Τσαρλατανους που υποστηριζουν με νυχια και δοντια το παλαιοκομματικο συστημα Οθωμανο-Σοβιετ.

    Δεν χρειαζομαστε εναν Στουρναρα, με ολα τα λαθη, αλλα αλλους δεκα.

    - Α. Παπαχελας, Η «Ιστορική Διόρθωση» http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_10/11/2013_539431

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δὲν περίμενα τέτοιας πολιτικῆς χρειᾶς ἄρθρο, φανατικὰ προσκείμενο στὴν κυβερνητικὴ γραμμὴ τῶν ἀνεκδιηγήτων καθεστωτικῶν κυβερνώντων. Στηρίζεται στὴν κατοχικὴ γραμμὴ περὶ ἄκρων ἀπὸ τοὺς καθεστωτικοὺς τρομοκράτες-ἐγκληματίες ποὺ μᾶς κυβερνοῦν μαζὶ μὲ ὅλο τὸ διαπλεκόμενο σύμπλεγμα τῶν δημοσιογράφων-ἐργολάβων-ἐκτελεστῶν. Μὲ τὸν σαρκαστικὸ χαρακτηρισμὸ περὶ ... συναγωνιστῆ ἀναφερόμενος στὸν Ῥουπακιᾶ, ὑπονοεῖται ἡ ταύτιση μὲ ὅλα τὰ μέλη τῆς ΧΑ ὡς ἀντιστοίχου ποιότητος ἄτομα. Αὐτὸ καὶ μόνο εἶανι μία θέσει στοχοποίηση, κάτι ποὺ στὴν συνέχεια ἀναιρεῖται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Pns_Exe
    η λέξη συναγωνιστής αναφέρεται γιατί έτσι αποκαλούνται μεταξύ τους τα μέλη της Χ.Α..
    Οι τελείες είναι γιατί έτσι αποκαλούνται και οι αριστεροί μεταξύ τους.
    Ξέρεις, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τους ενώνει ο σοσιαλισμός.
    Οι μεν επιδιώκουν τη δικτατορία του προλεταριάτου - λαϊκό σοσιαλισμό και οι δε τον εθνικό σοσιαλισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντως το άρθρο λέει τα πράγματα με το όνομά τους και βάζει πολλά στη θέση τους.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δημόκριτε,συνέχισε έτσι,το ίδιο προκλητικός,και που ξέρεις,μπορεί και να τα καταφέρετε τελικά εσύ και οι φίλοι σου να κάνετε πρωθυπουργό τον Αλέξη και αξιωματική αντιπολίτευση την Χρυσή Αυγή.

    Η ιστορική διόρθωση θα ήταν αν καταλαβαίνατε επιτέλους ότι τροφοδοτείτε την άλλη πλευρά και αυτή εσάς.

    Και κάτι τελευταίο,τα εγκλήματα που έκαναν οι φίλοι σου σε βάρος της Ελλάδας δεν είναι τα όποια λάθη τους όπως σε βολεύει να λές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σάββα δεν απασχολεί τους αριστεριστές τρομοκράτες πως με την διπλή άνανδρη δολοφονία, θα ανεβουν τα ποσοστά του Λαικού Συνδέσμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. >>Χρήστος Χατζησαββίδης είπε...
    Δημόκριτε,συνέχισε έτσι,το ίδιο προκλητικός,και που ξέρεις,<<

    Ποια ειναι η προκληση, φιλε Χρηστο,

    >>μπορεί και να τα καταφέρετε τελικά εσύ και οι φίλοι σου να κάνετε πρωθυπουργό τον Αλέξη και αξιωματική αντιπολίτευση την Χρυσή Αυγή.<<

    εκτος απο την παρανοια του ΤσιπροψεΚΚαμμενου Χαβγητη;

    >>Η ιστορική διόρθωση θα ήταν αν καταλαβαίνατε επιτέλους ότι τροφοδοτείτε την άλλη πλευρά και αυτή εσάς.<<

    Μακαρι να υπαρξει εστω και μια στοιχειωδες εναλλακτικη προταση. Μεχρι τοτε η επιλογη θα ειναι με το λιγοτερο κακο.

    >>Και κάτι τελευταίο,τα εγκλήματα που έκαναν οι φίλοι σου σε βάρος της Ελλάδας<<

    Ποιοι ειναι αυτοι "οι Φιλοι";

    >>δεν είναι τα όποια λάθη τους όπως σε βολεύει να λές.
    11 Νοεμβρίου 2013 - 8:13 μ.μ.<<

    Προβλημα μας. Δεν φταει κανενας αλλος εκτος απο τον εαυτουλη μας οταν δεν ξερουμε πως να αντιμετωπισουμε τα προβληματα μας.

    Και ακομα γελανε με τους παλαιολιθικους του "jurassic park", made in Greece.

    - Ακούστε όλες τις «θανατηφόρες» ατάκες από τη χθεσινή συζήτηση
    http://www.youtube.com/watch?list=UUdN6xabXCocSVYqnJH1Wv7A&v=xOZ68vwYTIg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. SKAL. 11-11-2013
    Δεκτὴ ἡ ἐξήγηση, άλλὰ ἄλλο ὁ .... συναγωνιστὴς Ῥουπακιᾶς ποὺ εἶναι δολοφόνος καὶ ἄλλο οἱ συναγωνιστὲς …. του ποὺ σκοτωθῆκαν ἐν ψυχρῷ ἀπὸ τὰ συντρόφια (πιὸ ἀκριβὴς ὁρισμὸς γιὰ τοὺς προλεταρίους). Γιατὶ στὰ πλαίσια τῆς πολεμικῆς προπαγάνδας τοῦ καθεστῶτος ἐπὶ ἑναν καὶ ἥμισυ μήνα, ὅπως σωστὰ γράφεις, στοχοποιήθηκαν καὶ οἱ .... συναγωνιστὲς τοῦ κάθε Ῥουπακιᾶ, ἀκόμη καὶ οἱ ἁπλοὶ ψηφοφόροι-ὁπάδοι τοῦ κόμματος. Μετά, βέβαια, οὔτε συγγνῶμες, ἁπλὰ μία ἄναδρη προσπάθεια γιὰ λήθη, δυστυχῶς καὶ ἀπὸ τοὺς κ...ιεράρχες τῆς ἐκκλησίας!
    Ὁ σοσιαλισμός, ὅπως καὶ ἡ δημοκρατία, εἶναι οἱ δύο πιὸ βιασμένες πολιτικὲς ἔννοιες. Διότι ἄλλο Δημοκρατία καὶ ἄλλο Κοινοβουλευτισμός. Δὲν ἔχω χρόνο νὰ ἀναλύσω τὶς διαφορές, ἀλλὰ προφανῶς κατανοεῖς ὅτι ἡ ἀστικὴ "δημοκρατία" ἢ ἅλλως καλουμένη κοινοβουλευτικὴ δὲν εἶναι μία καθαρόαιμη Δημοκρατία. Ὁ Σοσιαλισμός, ἀπὸ τὴν ἄλλην, δὲν πρέπει νὰ ταυτίζεται μόνο μὲ τὸν μαρξισμό, γιατὶ ὥς ἔννοια ἀπὸ τὸν 19ο αἰῶνα εἶχε πολυσήμαντη χρήση. Ὁ σοσιαλισμὸς ὡς ἐπιδίωξη κοινωνικοποίησης τῶν μέσων παραγωγῆς μπορεῖ νὰ ἀποτελεῖ μία οὐτοπία στὶς μέρες μας, ἀλλὰ ἡ ἐπιδίωξη ἑνὸς κοινωνικοῦ προσώπου τοῦ ἐθνικοῦ κράτους πρέπει νὰ ἀποτελεῖ πάγια στρατηγικὴ πέραν ἀπὸ τοὺς ἑτερο- καὶ αὐτοπροσδιορισμούς. Ἐθνικισμὸς χωρὶς κοινωνικὸ κράτος, εἰναι ὁ ἐθνικισμὸς ἕως τὶς ἀρχὲς τοῦ 20ου αίῶνα, ὅταν τὰ ντόπια κεφάλαια ἀναζητοῦσαν στὴν ἐθνικὴ ὀντότητα, τὸ φθηνὸ ἐργατικὸ δυναμικό, ἢ ἀντίστοιχα, ἀναλόγως τοῦ κράτους, τὴν ἀπαιτουμένη ἀγοραστικὴ μάζα γιὰ τὰ εἰσαγόμενα ἀγαθὰ τους. Μὲ τὴν διεθνοποίηση τοῦ κεφαλαίου καὶ τὴν συνεπακόλουθη ἔκρηξη τοῦ 1ου Παγκοσμίου πολέμου καὶ εἰδικὰ στὸ μεσοπόλεμο, ὁ ἐθνικισμὸς ἀποζητοῦσε καὶ ἀριστερὸ χαρακτήρα γιὰ νὰ καλύψει τὸ ἁπλὸ λαϊκὸ αἴσθημα, τὴν ἀνέκφραστη μάζα ποὺ ζοῦσε στὴν φτώχεια, ἀλλὰ στήριζε τὶς παραδόσεις καὶ τὶς ἀξίες της. Στὴν ἐποχὴ τῆς παγκοσμιοποίησης, ὁ ἐθνικισμὸς γιὰ δοκιμαζόμενες ἐθνικὲς ὀντότητες πρέπει νὰ ἀντανακλᾷ και τὴν ὑπόσχεση γιὰ ἕνα ἐθνικὸ καὶ φιλολαϊκὸ κράτος, πέραν τῶν κεφαλαίων ἢ τοῦ ποιὸς τὰ διαχειρίζεται ἢ πέραν τῶν γελοίων ὁρισμῶν ποὺ κατὰ καιροὺς τοῦ δίδονται καὶ ποὺ μὲ τὴν δικὴ τους ἱστορικὴ βαρύτητα τυφλώνουν τὸν προβληματισμό, καὶ ὀφείλει ἐπίσης νὰ ὁδηγήσει σὲ μία ἐπανάκτηση τῆς ἐθνικῆς αὐτονομίας, ἀλλὰ μὲ γνώμονα μία ἀντάξια θέση στὸ διεθνὲς γίγνεσθαι. Αὐτὸ μπορεῖ νὰ ἀπαιτήσει προφανῶς καὶ ἀναθεώρηση τῶν γεωστρατηγικῶν καὶ γεωοικονομικῶν συνασπισμῶν στοὺς ὁποίους τὸ ἔθνος-κράτος ὀφείλει νὰ λάβει μέρος γιὰ νὰ ἀποκτήσει βαρύτητα στὸν πλανήτη ἢ τὴν κάθε περιφέρεια. Στὸ ἐσωτερικό, ὅμως, μίας χώρας αὐτὸ ποὺ ἐνδιαφέρει τὸν πολίτη μέλος τοῦ ἔθνους εἶναι τὸ κοινωνικὸ πρόσωπο, ἔστω σοσιαλιστικό, τοῦ ἐθνικοῦ του κράτους. Ἐθνικισμὸς χωρὶς κοινωνικὸ πρόσωπο εἶναι ἀντεθνικός, εἶναι γιὰ τοὺς τύπους καὶ τὶς ἰδέες, εἶναι περιττώματα, γιατὶ μέλος τοῦ ἔθνους σου εἶναι καἰ ὁ πτωχός συγγενής, ὄχι μόνο ὁ πλουτοκράτης ποὺ φέρει τὴν ἴδια μὲ σένα καταγωγή καὶ ψάχνει μόνο γιὰ νέες άγορὲς καὶ νέες εὐκαιρίες. Ἀλλὰ ἐπειδὴ οἱ ὁρισμοὶ ἔχουν τὴν δικὴ τους περίεργη ἱστορικὴ βαρύτητα, καὶ ἐπειδὴ ὁ ὅρος ἐθνικὸς σοσιαλισμὸς εἶναι φορτισμένος ἀρνητικὰ καὶ ἔχει καταστεῖ ἴσως ἀναχρονιστικός, ἕνας κοινωνικὸς ἐθνικισμὸς (sic) εἶναι πολὺ περισσότερο ἀπαραίτητος, ἀπὸ ὅ,τι ἕνας στεῖρος καὶ ἀντεθνικὸς διεθνιστικὸς σοσιαλισμός, ποὺ ἐπιδιώκει ἔμμεσα τὴν παγκοσμιοποίhση ἀπὸ τὰ κάτω τῆς κοινωνικῆς ἱεραρχίας ἢ ἀπὸ ἕναν ἄπατρι διεθνιστικὸ (ἐδῶ ὁ καλλίτερος ὅρος εἶναι ὁ οἰκουμενικὸς) φιλελευθερισμό, ποὺ τὴν ἐπιδιώκει ἀπὸ τὰ ἄνω. Καὶ στὴν περίπτωση αὐτήν, ὁ ἐθνικὸς σοσιαλισμὸς ἢ λαϊκὸς ἐθνικισμὸς ὴ κοινωνικὸς ἐθνικισμὸς οὐδεμία σχέση ἔχει μὲ τὸν μαρξιστικὸ σοσιαλισμὸ τῶν συντρόφων, οὔτε μὲ τὸν ἀνθελληνικὸ ναζισμὸ τῶν Γερμανῶν, ἀλλὰ οὔτε μὲ τὸν κεφαλαιοκρατισμὸ τῶν πολυεθνικῶν ἁρπακτικῶν. Εὐχαριστῶ γιὰ τὸν χῶρο ποὺ μοῦ ἔδωσες!



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.