1/11/13

Με μαντίλα στην τουρκική Εθνοσυνέλευση τέσσερις βουλευτίνες

Ενταση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Τουρκία
Οι βουλευτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους μετά από την πρόσφατη άρση των περιορισμών που ίσχυαν εδώ και 90 χρόνια (REUTERS)
Τέλος στην απαγόρευση της μαντίλας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση έβαλαν τέσσερις γυναίκες βουλευτές, οι οποίες εμφανίστηκαν στην αίθουσα φορώντας μαντίλα.
Οι βουλευτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους μετά από την πρόσφατη άρση των περιορισμών που ίσχυαν εδώ και 90 χρόνια.

Η τελευταία φορά που γυναίκα βουλευτής είχε εισέλθει στην αίθουσα με μαντίλα ήταν το 1999, οπότε είχε αποβληθεί με πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπουλέντ Ετσεβίτ.

Το θέμα της ισλαμικής μαντίλας είναι φορτισμένο στην Τουρκία, καθώς οι κεμαλιστές κατηγορούν το ισλαμικών καταβολών AKP ότι επιθυμεί να διαβρώσει τον κοσμικό χαρακτήρα της δημοκρατίας που ιδρύθηκε το 1923 από τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Από την πλευρά της η κεμαλική, σοσιαλδημοκρατική αξιωματική αντιπολίτευση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) έχει δηλώσει ότι θα αμφισβητήσει νομικά την κίνηση.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής τους ομάδας ζήτησε να γίνει συζήτηση επί του θέματος σε επίπεδο αντιπροέδρων κοινοβουλευτικών ομάδων και προέταξε το αίτημα συναδέλφου του, η οποία έχει ζητήσει να φορά παντελόνι εντός της Εθνοσυνέλευσης, επειδή έχει πρόσθετο μέλος.
ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΣΗ ΠΡΟΟΔΟ ΒΑΖΕΙ ΟΠΙΣΘΕΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.
    ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.