9/11/13

Στρατηγική σχέση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδος: Το όραμα μετατρέπεται σε εφιάλτη;

Κύπρος: Πόσο απέχει η Κόλαση από τον Παράδεισο
Του Σάββα Καλεντερίδη
Αν και κανείς δεν γύρισε πίσω να μας πει πώς είναι, όπως αναφέρει ο λαϊκός ποιητής σε στίχο ενός παραδοσιακού ποντιακού τραγουδιού, μπορούμε να υποθέσουμε ότι μια γραμμή χωρίζει τον παράδεισο από την κόλαση.
Η τελεολογική αυτή αναφορά γίνεται σκόπιμα, γιατί τα όσα συμβαίνουν ή τα όσα είναι δυνατόν να συμβούν στην Κύπρο και την Ελλάδα, με αφορμή τα ενεργειακά και τη σύμπραξη-συμμαχία με το Ισραήλ, ούτως ή άλλως, έχουν τέτοιο μέγεθος, που μπορεί να οδηγήσουν τον Ελληνισμό στον παράδεισο ή στην κόλαση!
Το ιδανικό σκεπτικό-σενάριο πάνω στο οποίο κινούνται οι εξελίξεις, για την σύμπηξη στρατηγικής σχέσης στον άξονα Ισραήλ-Κύπρος-Ελλλάδα, είναι το εξής: Το Ισραήλ, που είναι περιτρυγιρισμένο από μουσουλμανικές χώρες, κατά τεκμήριο εχθρικές προς αυτό, για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του, πρέπει να συστρατευθεί σε πολλούς τομείς με την Κύπρο και την Ελλάδα, για να αποκτήσει έναν ασφαλή και ευρύ διάδρομο ο οποίος θα λειτουργεί ως δίαυλος-σύνδεσμος που θα το ενώνει με την Ευρώπη. Για να γίνει δε αυτό, θα πρέπει η ΑΟΖ της Κύπρου με αυτήν της Ελλάδος να επικαλύπτονται, για να υπάρχει φυσική συνέχεια των ΑΟΖ των τριών χωρών και να μην δημιουργηθεί μουσουλμανική λίμνη, με την ένωση των ΑΟΖ της Τουρκίας και της Αιγύπτου.
Πάνω σ’ αυτό το σκεπτικό-πλαίσιο επιχειρηματολογούν οι μέντορες της τριπλής αυτής στρατηγικής σχέσης, για να πείσουν τους ιθύνοντες των τριών χωρών να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις, αλλά και την κοινή γνώμη της Κύπρου και της Ελλάδας να υποστηρίξει μια τέτοια σχέση.
Αυτό στην πράξη σημαίνει η Κύπρος θα έχει τη στήριξη των ΗΠΑ, του Ισραήλ και του εβραϊκού παράγοντα στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των υποθαλασσίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου, της κατασκευής και της απρόσκοπτης λειτουργίας του τερματικού υγροποίησης, και της κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου στη γραμμή ΑΟΖ Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδος, εξελίξεις που προϋποθέτουν ότι η Τουρκία θα έχει αποδεχτεί μια σειρά από τετελεσμένα, όπως:
-Απρόσκοπτη λειτουργία πλατφορμών εξόρυξης στα οικόπεδα που παραχωρήθηκαν στις εταιρείες Noble, Total, Eni, Kogas, Novatek,
-Οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου,
-Οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου,
-Κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδος.
Ενώ, λοιπόν, συμβαίνουν όλα αυτά ή για την ακρίβεια εξελίξεις στην κατεύθυνση που προαναφέραμε, την ίδια στιγμή υπάρχουν εξελίξεις που κινούνται σε μια εντελώς άλλη κατεύθυνση.
Τι εννοούμε!
Ο πανίσχυρος επιχειρηματικός όμιλος Ζορλού, που ανήκει σε οικογένεια εξισλαμισμένων εβραίων της Θεσσαλονίκης, προσπαθεί να πείσει κέντρα αποφάσεων στην Τουρκία και το Ισραήλ, να προβούν σε κινήσεις για να ξεπεραστούν τα πολιτικά προβλήματα μεταξύ των δυο χωρών, για να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο κατασκευής αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Κύπρου στην Τουρκία και εκείθεν στην Ευρώπη.
Μάλιστα, για να γίνει λειτουργικό το ως άνω σχήμα και να καταστεί δυνατή η μεταφορά και πώληση φυσικού αερίου από τα κυπριακά κοιτάσματα, στην Τουρκία, θα επιδιωχθεί να βρεθεί λύση στο Κυπριακό με ταχύτατες διαδικασίες!
Όσο για τους κύκλους που θα επιχειρήσουν -επιχειρούν ήδη- να πείσουν την Κύπρο και την Ελλάδα να αποδεχτεί τη «λύση», μην κουράζεστε, είναι οι ίδιοι που έφεραν το κατάπτυστο Σχέδιο Αννάν.
Όσο για το περιεχόμενο της νέας λύσης, και πάλι μην κουράζεστε, είναι το ίδιο με το προαναφερθέν κατάπτυστο, ανεξαρτήτως της ονομασίας που θα του δοθεί.
Αυτό που αλλάζει είναι οι ηγέτες που θα κληθούν να διαχειριστούν την κατάσταση. Τότε ήταν ο Τάσος Παπαδόπουλος και ο Κώστας Καραμανλής. Τώρα, ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Αντώνης Σαμαράς!
Ένα άλλο που επίσης αλλάζει, είναι η κατάσταση της Κύπρου και της Ελλάδας.
Τότε, η Κύπρος ζούσε τη μέθη μιας στρατηγικής νίκης, που ήταν η είσοδός της στην Ε.Ε. και η Ελλάδα την παραζάλη των Ολυμπιακών Αγώνων και της συμμετοχής στην Ευρωζώνη, που από τεράστια νίκη μετατράπηκε σε «Αχίλλειο πτέρνα».
Τώρα, Κύπρος και Ελλάδα είναι δυο κράτη-αποικίες χρέους, με εξαιρετικά περιορισμένες δυνατότητες να αντέξουν σε πιέσεις των μεγάλων δυνάμεων και των μεγάλων συμφερόντων!
Τότε, Κύπριοι και Ελλαδίτες είχαμε το σθένος να πούμε και να στηρίξουμε ένα ΟΧΙ και να γίνουμε δίχτυ προστασίας στα εθνικά μας συμφέροντα, σε ενδεχόμενο παραστράτημα των ηγετών μας.
Τώρα, παρασυρμένοι από την αμπώτη της οικονομικής κρίσης, σκοτώνουμε ο ένας τον άλλον στους δρόμους, με πρωτόγνωρη βαρβαρότητα, στο όνομα της υπερεθνικιστικής και της αριστερίστικης ορθοδοξίας!
Με βάση όλα αυτά, έρχεται η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Ηγεσία και πολίτες εσμέν έτοιμοι!!!
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία"

21 σχόλια:

  1. Συνυπογράφω πλήρως, νομίζω ζούμε τις μεγαλύτερες στιγμές της Ελληνικής ιστορίας μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τις πιο κρίσιμες ακόμα πιο κρίσιμες και από αυτές κατά την εισβολή του Αττίλα! Ο Ελληνισμός πρέπει να σταθεί ενωμένος, πρέπει να αναγκάσουμε την Ελλαδική κυβέρνηση να στηρίξει τους Κυπριους Έλληνες και πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων


    "Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω."
    Νίκος Καζαντζάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελα καλέ! Πως είναι δυνατόν να εμπιστευθεί κάποιος τους Εβραίους ,και μετά να τραβάει τα μαλιά του? Αυτα είναι ναζιστικές συκοφαντίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Stelios


    Το πας λάθος και αυτό είναι το πρόβλημα μας γενικότερα, τι πάει να πει να εμπιστευθείς τους Εβραίους? Είναι τρομερό και τρομακτικό μαζί ότι ψάχνουμε μια ζωή για αποκούμπια, δηλαδή βλέπουμε την διεθνή πολιτική σαν τους γονείς της δεκαετίας του 20 που ψάχνανε να παντρέψουν την κόρη με κάποιον πλούσιο! Έλεος πια! Ο καθένας κοιτάει τα συμφέροντα του, αν θέλουμε συνεργασία με τους Ισραηλινούς θα πρέπει να γίνουμε σαν τους Ισραηλινούς, λύκοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το γεωστρατηγικό βάθος του Ισραήλ αναπτύσσεται σε δύο άξονες.Ο πρώτος Ισραήλ-Κύπρος-Ελλάδα προσδίνει στο Ισραήλ την δίοδο για τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Ο δεύτερος άξονας αναπτύσσεται με Τουρκία-Κουρδιστάν-Αζερμπαιτζάν με στόχο την γεωπολιτική και γεωστρατηγική περικύκλωση του Ιράν,την απομόνωση του καθεστώτος Ασαντ και της Χεζπολλάχ.
    Παράλληλα το Ισραήλ εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά για την επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος με την μετακύλιση του μοντέλου της Ζώνης της Δυτικής Όχθης στην Λωρίδα της Γάζας και την σταδιακή ενσωμάτωση της Ιορδανίας στην σφαίρα επιρροής τους. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο αν η επίσημη ανακήρυξη του Νοτίου Κουρδιστάν προκαλέσει διάσπαση του ιράκ σε Σιιτικό και Σουνιτικό κάτι που με την σειρά του θα προκαλέσει εξάπλωση του φεντεραλισμού σε Συρία, Τουρκία με κύρια ευνοημένους τους Κούρδους.
    Με βάση το νέα σχήμα των διεθνών σχέσεων οι δύο άξονες δεν επικοινωνούν μεταξύ τους.Ομως έχουν ένα κοινό τόπο και αυτό λέγεται Κατεχόμενη Βόρειο τμήμα της Κύπρου όπου το Τουρκικό κράτος και παρακράτος συστηματικά το μετεξελίσσει σε Τουρκική Επαρχία με βάση το μοντέλο της Αλεξανδρέττας .Με βάσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο αυτό μεταφράζεται πως όσο και αν η Τουρκία προσπαθήσει δεν θα μπορεί να έχει το τουρκικό αυτό μόρφωμα να διαθέτει τα όσα στοιχεία προκύπτουν απο την ιδιότητα του ανεξάρτητου κράτους.Κατά συνέπεια η όποια νεκρανάσταση του σχεδίου Ανάν σκοντάφτει στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο, στην ιδιότητα της Κύπρου ως χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης
    Οι βασικές προϋποθέσεις και τα παραγόμενα του Άξονα Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας ορθώς ορίζονται ως:
    -Απρόσκοπτη λειτουργία πλατφορμών εξόρυξης στα οικόπεδα που παραχωρήθηκαν στις εταιρείες Noble, Total, Eni, Kogas, Novatek,
    -Οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου,
    -Οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου,
    -Κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδος.
    Σε ότι αφορά τις Κινήσεις αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας έχουν πλούσιο παρελθόν και απο ότι διαφαίνεται και ανάλογο μέλλον.Όμως είναι αδύνατον να επανέλθουν στο αρχικό τους επίπεδο καθώς τα όσα έχουν εκ τυλιχθεί παραβιάζουν βασικές παραμέτρους του Στρατηγικού δόγματος του Ισραήλ.
    Το Εβραϊκό στοιχείο της Τουρκίας έχει αποτελέσει συνδετικό κρίκο για τον σχηματισμό του ως ανεξάρτητο κράτος.ως έχουν αποκαλύψει Αρμένιοι αναλυτές εκβιάζεται από το τουρκικό κράτος και το τουρκικό παρακράτος,ενώ η Εβραϊκή κοινότητα της Τουρκίας φυλλορροεί εξαιτίας των προβλημάτων που προκαλεί η μετατροπή της Τουρκίας σε ισλαμικού κράτους .Αξιο επισήμανσης
    Στο όλο σκηνικό πρέπει να προστεθεί η σοβαρή προσπάθεια της Γερμανίας να ενσωματώσει τα Βαλκάνια και την Ελλάδα στην σφαίρα επιρροής της, σε μια Γερμανική Ευρώπη.Αυτό με την σειρά του θα προκαλέσει και ανάλογα ανοίγματα της Γερμανικής Διπλωματίας στην Τουρκία μέσω της αναβαθμισμένης ειδικής σχέσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας με αγκάθι όμως την διατλαντική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ευρώπης και των ΗΠΑ.
    Πρέπει επίσης να προστεθεί πώς η αντιπαλότητα στο εσωτερικό της Τουρκίας εισέρχεται σε τέτοια φάση που είναι αδύνατον την επόμενη διετία να προβλεφθούν οι εξελίξεις και τα παράγωγα τους.
    Τέλος πρέπει να επισημανθεί πως η Οικονομική κρίση βρίσκεται προ των πυλών της Τουρκίας λόγω της σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ενωση, λόγω του κλεισίματος των εμπορικών δρόμων προς την Μέση Ανατολή και λόγω των αντιδράσεων που προκάλεσε η ανάπτυξη του σχεδιασμού της αναβίωσης του Νεοοθωμανικού οράματος της Τουρκίας στον Αραβικό και ισλαμικό κόσμο
    Γρέγος Ακρίτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι το άρθρο του κ. Καλεντερίδη θίγει όντως πολύ σοβαρά προβλήματα.

    Στην Κυκλοφοριακή Τεχνική, όταν πρόκειται να σχεδιαστεί μία νέα οδός, υπάρχει η μελέτη Οφέλους-Κόστους (στα Γερμανικά Kosten-Nutzen Analyse), κατά την οποία εξετάζονται πολλές οδεύσεις εκ των οποίων επιλέγεται η βέλτιστη.

    Ίσως αυτή η μέθοδος Οφέλους-Κόστους, να μην έχει εφαρμοστεί ποτέ στην περίπτωση της διακυβέρνησης της Χώρας από τους: Ελευθέριο Βενιζέλο, Κ. Καραμανλή, και άλλους, για να βρεθούν τα στοιχεία του αν συνέφερε την Ελλάδα ή όχι ο κάποιος πολιτικός και στρατιωτικός χειρισμός θεμάτων που επηρέασαν άμεσα την Ελλάδα.

    Επίσης, δεν έχει εφαρμοσθεί ποτέ η μέθοδος Οφέλους-Κόστους για να διερευνηθή, εάν συνέφερε η συμφέρει την Πατρίδα μας, η άλφα ή η βήτα συμφωνία ή η κάποια συμμαχία για την οποία συμφώνησε η εκάστοτε πολιτική ηγεσία της χώρας μας.

    Δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση, κατά πόσον μας ωφελεί η Ελληνοϊσραηλινή συνεργασία, τόσο στον πολιτικό όσο και στον στρατιωτικό τομέα, καθώς και στους άλλους τομείς, ή ακόμη αν αποτελεί μονόδρομο για την χώρα μας μια τέτοια συνεργασία.

    Βρίσκω πολύ σωστή την υπόμνηση του κ. Καλεντερίδη, όσον αφορά την ανάμιξη Τουρκοεβραίων ντονμέδων στα θέματα εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής των συμφερόντων της Κύπρου και της Ελλάδος, διότι αυτοί υπήρξαν …… οι «κληρονόμοι» του κενού της οικονομικής παρουσίας, που δημιουργήθηκε από τους εκδιωχθέντες Έλληνες της Τουρκίας.

    Αυτοί οι «ντονμέδες» εξακολουθούν να επιβιώνουν και να αυγατίζουν τις περιουσίες τους υπό το φασιστικό Κεμαλικό, αλλά και το σημερινό ισλαμοφασιστικό καθεστώς.


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Alexandros

    Είναι γεγονός πως στην διεθνή πολιτική δεν έχει θέση η ηθική. Απλά οι Εβραίοι διακρίνονται ιδιαίτερα για τον κυνισμό τους - παρ'ολες τις αγάπες με τον Σαμαρά και τον ΓΑΠ, μόλις τα ξαναβρουν με την Τουρκία θα μας πετάξουν σα στημένες λεμονόκουπες. Συμφωνώ όμως πως και στον κυνισμό θα πρέπει να διδαχτούμε απ'αυτούς, δεν ταιριάζει όμως στον χαρακτήρα μας.

    Οσο για να γίνουμε λύκοι ,ασε καλύτερα! Εδώ καταντήσαμε να μας κάνουν πλάκα ακόμα και οι Σκοπιανοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα πώς να μην γίνει εφιάλτης αγαπητέ Σ.Καλ

    Όταν αντί να βοηθήσουν κάποιους ανθρώπους τους κατασκοπεύουν δριμύτατα εκθέτοντας τους ανεπίστρεπτή .

    Όταν αντί να οδηγήσουν τα πράγματα και να τρέξουν στην Αίγυπτο με παράλληλη προσέγγιση στο σύμπλεγμα ΜΕΝΑ(Midleast North Africa)

    Όταν αντί να ωφελήσουν , υποσκάπτουν οι γνωστοί κύκλοι όπως γινόταν και με τα θέματα πετρελαίου τόσα χρόνια στην Ελλάδα
    Όταν οι ίδιοι παράγοντες του Σιμιτισμους και της Γερμανίας (διότι όλο αυτό έχει να κάνει και με τους Γερμανούς).

    Όταν πέραν του σιμιτισμου τα ιδία άτομα νταβατζιδες και μη, οδήγησαν την Ελλάδα στα μνημόνια (παπανδρεισμος, λαικισμος).

    Όταν υπάρχουν ακόμα εμφύλιοπολεμικές τάσεις με δήγματα ΧΑ ψυχωτικά διαταραγμένης συμπεριφοράς έναντι των Εβραίων

    Όταν δεν υπάρχουν ειδικευμένη όταν κάνουμε εξωτερική πολιτική με Θρύλους και με νοοτροπία Βατοπαιδιου (χωρίς να παραγκωνίζεται ο ρόλος της Εκκλησίας )

    Όταν κάνουμε Πολιτική Παιδικής χαράς πιστεύεις ότι μπορεί η Ελλάδα να στήσει κάτι τόσο δαιδαλώδεις μέσα στην Μέση Ανατολή

    Όταν δεν μπορούμε να βοηθήσουμε το Κουρδικό στοιχείο να εξέλθει στην Αν Μεσόγειο

    Oταν ελάχιστοι Άνθρωποι δούλεψαν προς την κατεύθυνση του Ισραήλ , του Κουρδιστάν…Νίκησαν αυτές οι δυνάμεις που λένε Μόνη μας στην ΕΕ με την Γερμανία.

    Αλλά η πολιτική Γερμανίας και του ΔΝΤ θα οδηγήσει την χώρα στην εξαϋλώσει της , όταν θα σου πουν ξέρεις για να επιβιώσεις θα πρέπει πλέων να καντονιοποιηθεί(ανεξάρτητα, puppet- states) σε Μακεδονία , Θράκη Κρήτη θα πρέπει και το κυπριακό να φεντεροποιηθει (from Federal system of German) τότε ποια Ενεργειακή πολιτική

    Όσο αναφορά την Ενεργειακή Ασφάλειας που έθιξε πολύ σωστά από τους Washington Times τι να γράψεις ότι πράγματι δεν υπάρχει ιδέα για Ενεργειακή Ασφάλεια ότι την Ενεργειακή Ασφάλεια θα την καπελώσει η Τουρκία δια του ΝΑΤΟ

    Ότι οι ΗΠΑ αναδιπλώνονται πράγμα που το αναφέρει και στους debka.com… δεν θέλω να το ανοίξω το κεφάλαιο διότι είναι πολυσύνθετο.

    Ο κάθε ένας μονός του και την πορεία του, και όταν θα κοιτάει πίσω τότε μπορεί να βλέπει Νέες Σμύρνες να χάνονται αλλά αυτή την φορά θα ξέρει, ο καθένας θα ξέρει, ότι αυτό το παρών συνονθύλευμα Σημιτισμού άκρατης αριστερολογιας , λαϊκίστικης Δεξιάς και Νταβατζιλικισμου πολιτικές Σημιτισμού Παπανδρεισμου (και κάθε εσμού) και Γερμανοστροφης πολιτικής, θα ξέρει ότι, δεν έχει φταίξει σε τίποτα θα προχωρήσει με αυτούς και με αυτούς τους όρους γιατί ούτος η αλλιώς δεν θα μπορεί να κάνει και κάτι αφού τα πράγματα θα τελεσιδικήσουν.

    Δεν υπάρχει σωτηρία για καμιά Ελλάδα, και κατεπέκταση για καμιά Κύπρο και η «Ελιτ» ΔΕΝ ενδιαφέρεται αν θα υπάρχει η Ελλάδα παρά μόνο αν θα υπάρχει η ιδία έστω και με την μισή Ελλάδα.

    Έτσι είναι όταν τα βάζεις με ανθρώπους που δεν φταίνε, αλλά όπως έγραψε κάποτε και ο Σουν Τσου

    Αν ο αντίπαλος σου έχει ανώτερες δυνάμεις , καλύτερα απόφυγε τον …
    Φυσικά χειρότερος Αντίπαλος για την Ελλάδα είναι πρώτα από όλα ο ίδιος ο Έλληνας … και μετά έρχονται οι Τούρκοι, οι Εβραίοι,
    οι «φίλοι» μας οι Ρώσοι, Αμερικανοί, Γερμανοί Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι τώρα έχουμε και τους Κινέζους…

    Όταν δεν υπάρχει σεβασμός στο εαυτό σου (λέγε με Ελλάδα) από όλες τις κομματικές νομενκλατούρες τότε μην περιμένεις κανένας να σε σεβαστεί και ιδίως όταν παίζεις με τα μεγαθήρια…

    Διότι όταν παίζεις με χώρες μεγαθήρια θα πρέπει να έχεις και το ανάλογο feedback και τους κατάλαλους ανθρώπους σε σημεία θέσεις κλειδιά για να διαπραγματευτείς … και όχι να παίζεις στρατιωτάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Leviathan Izaak
    ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και ότι τα συμφέροντα που παίζουν-παίζονται στην Κύπρο, το Λυβικό Πέλαγος και το Αιγαίο είναι τεράστια.
    Δεν κατηγορούμε κανέναν!
    Παρατηρούμε τις εξελίξεις και προσπαθούμε να συνεγείρουμε όσες δυνάμεις έχουν μείνει όρθιες σ'αυτήν τη χώρα και την Κύπρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ δεν Κατηγόρησες κανέναν απλά βγάζω και εγώ συμπεράσματα μελετώντας προσέχτηκα τα στοιχεία

    Και σε όλα έχεις δίκαιο και επαυξάνω

    Όταν βγαίνουν Γερμανικά Think Tanks και ούτε λίγο ούτε πολύ μας πλασάρουν De jure Γερμανοποιση της Αν Μεσογείου τότε αντιλαμβάνεσαι … αντιλαμβάνεσαι το μακρύ χέρι Ντομνεδες Γερμανοί Τούρκοι.

    Έρπε οι Ελλάδα να αξιοποίηση το Ελληνο – Εβραικο στοιχείο στο έπακρο

    Έπρεπα Εχτες να παράγουν πολίτη στην Αίγυπτο συμπλέοντας πάνω σε αραβο-ισραηλνη γραμμη στο σύμπλεγμα ΜΕΝΑ

    Επρπε εχτες να ανοίγαμε θέματα με Αφρική (Πολύ σημαντική η Αφρική είναι η ΝΕΑ ΚΙΝΑ)

    Πολλά

    Οι Αμερικανοί αναδιπλώνονται στην Αν Μεσόγειο

    Ο ΜΠΙΜΠΙ επειγόντως στην Ρωσία κ.α

    Παρα πολλά θέματα που δεν μπορούμε να αναπτύξουμε

    Προσοχή στους Γερμανούς δες εδώ τελευταίες μελέτες των Φασιστών Γερμανών θα μας κλίσουν και το στόμα λένε

    *ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
    *Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΝΤΙ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΩΝ!!!
    *ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
    *Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΠΑΡΑΚΜΗ.
    *ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΗΣ!!!
    *Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!!!
    *ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΡΑΦΕΙ ΣΕ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΧΩΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΜΕ!!!ΠΑΝΤΩΣ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ…ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ….!!
    *ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΕΝΟΣ ΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΘΕΣΟΥΜΕ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ!!!
    Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 73ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΤΙΣ ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ….ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΒΡΩΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΩΝ ΜΗ-ΕΠΙΘΕΣΗΣ./ΡΙΜΠΕΝΤΡΟΜΠ-ΜΟΛΟΤΩΦ.
    Η ΜΕΛΕΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΡΑΙΧ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ, ΝΑ ΚΑΝΑΠΕΔΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΡΕΠΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ….ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ…
    Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΤΙΤΛΟ ¨/ΝΕΑ ΙΣΧΥΣ. ΝΕΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.
    ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ….ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ

    ΠΡΟΣΟΧΗ : Γερμανοι – Ντονμεδες – Τουρκοι όχι Αλεβιδες απαρετητα ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σαββα, οταν το Καστελοριζο δεν χωρουσε στον ...χαρτη της ΕΛΛΑΔΟς στην επισημη ιστοσελιδα της ΕΥΠ, αν θυμασαι- που θα θυμασαι σιγουρα,...αυτη ηταν η απαντηση σε ερωτηση ελληνα πολιτη προς τον τοτε διοικητη κ.Κοραντη-και η απαντηση αυτη υπηρχε αναρτημενη στην ιστοσελιδα της υπηρεσιας μεχρι απομακρυνσεως του κ.Κοραντη, σημερα βεβαια στον χαρτη της ελλαδος το ακριτικο μας καστελοριζο εχει την θεση που του ανηκει εστω και αχνα,ποιος θα αναλαβει το φορτιο της ...Κυπρου????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κωνσταντινουπολίτη
    το ξαναλέω, εμείς πολύ απλά παρατηρούμε τις εξελίξεις και προσπαθούμε να σημάνουμε συναγερμό για ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ αρνητικές εξελίξεις.
    Το φορτίο της Κύπρου που λες, είναι το φορτίο της ιστορίας μας και της ίδιας της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και το δημοσίευμα του Γρέγου Ακρίτα το οποίο αναδημοσίευσε ο κ Skal είναι πολύ κατατοπιστικό και σοβαρό.

    Είθε η κάθε συμμαχία της Ελλάδος και όλες οι προσπαθειές της να αποβούν αποτελεσματικές και να ωφελήσουν το Έθνος μας.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ελλαδα-κυπρος,πρεπει να δουν,τι τους συμφερει και να πραξουν,αναλογα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ένα πολύ σημαντικό ερώτημα είναι το κατά ποσον η Ελληνική κυβέρνηση και η Κυπριακή μπορούν να δράσουν ανεξάρτητα από την Γερμανία, μιας και η Γερμανία μάλλον αυτόκλητα έχει μετατραπεί σε ασκούντα την εξωτερική πολιτική των δυο χωρων.

    Πρέπει να τονίσω ξανά πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από την Κυπριακή πλευρά ο βαθμός εμπλοκής του Israel στο Κυπριακό, αφενός γιατί η Τουρκια έχει εμπλακεί ευθέως στο Παλαιστινιακό ζήτημα και αυτό σημαίνει πως Τουρκια και Israel θα ψάξουν διαυλους επικοινωνίας και το θέμα είναι πως και των δυο η θέση στα ζητήματα που τους απασχολούν αντίστοιχα είναι πιο κοντά από ο,τι μακριά!

    Θα πρέπει η Ελληνική κυβέρνηση ξεκάθαρα πλέον να υποστηρίξει την Κυπριακή πλευρά πατώντας πάνω στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τα οποια οι μεγάλες δυνάμεις φαίνεται πως τα έχουν ξεχάσει και μιλούν για διαμάχη και όχι για κατοχή πλέον!

    Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο νέας Τουρκικης εισβολής στο νησί, είναι από ο,τι φαίνεται ένα πολύ πιθανό σενάριο, αφού απέτυχαν οι Τούρκοι να "ανατρεσπουν" τον Assad και αφού οι Αμερικανοι δεν είναι διατεθειμένοι να επέμβουν πουθενά, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για αυτό το πολύ πιθανό σενάριο!

    Η Τουρκια πλέον αμφισβητεί ανοιχτά την κυριαρχία νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο καθημερινά και όλο αυτό το σκηνικό που στήνει δεν είναι ανεξάρτητο από το Κυπριακό ενώ είναι αδύνατον το Israel να επέμβει εναντίον της Τουρκίας σε μια πιθανή εισβολή στο νησί και όσο μεταξύ Κύπρου και Israel βρίσκεται ο μισος Ρωσικος στόλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. skal,
    μαζι σου, ασε με να Φωναω με τον τροπο μου.
    ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δυσκολεύομαι να φανταστώ το Ισραήλ να αφήνει την τύχη ενός τόσο μεγάλης σημασίας προϊόντος του στον κάθε απρόβλεπτο τούρκο πολιτικό που ανα πάσα στιγμή μπορεί να κλείσει τους κρουνούς στο έδαφός του, υπο όποια δικαιολογία και να το παγιδέψει.
    Αρχίζει να γίνεται κατανοητό το οτι "με μία τόσο ασταθή τουρκία στην ούτως ή άλλως ασταθή περιοχή, η σταθερότητα (Ελλάδα - Κύπρος) αποκτά την αξία της" (αμερικανός αναλυτής).
    Οι ισραηλινοί αξιοματούχοι έχουν "οριμάσει αρκετά πλέον" ωστε να βλέπουν ξεκάθαρα το οτι Ελλάδα - Κύπρος είναι μακράν πιο αξιόπιστοι εταίροι απο μια τουρκία (του Ερντογάν και χωρίς να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για της προθέσεις των αντιπάλων του αν κυβερνήσουν) που ισλαμοποιείται ραγδαία και (ίσως) "χωρίς επιστροφή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τουλάχιστον όσον αφορά το κομμάτι του ελληνισμού που ονομάζεται ΚΥΠΡΟΣ, το 'όραμα' θα γίνει μετά βεβαιότητος εφιάλτης αν οι πολιτικάντηδες συνεχίσουν να διαλύουν την Εθνική Φρουρά - το κονδύλι του 2014 για την αμύντικη θωράκιση της Κύπρου ανέρχεται μόλις στα 71(!!) εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι προβλέψεις για το 2015 και 2016 είναι στα 61 και 44 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα!!

    Ενδεχομένως οι εθελόδουλοι γραβατοφόροι του κυπριακού ζυριχικού κατεστημένου να φαντάζονται και να ελπίζουν ότι: (α) οι επεκτατικές βλέψεις των Τούρκων έχουν ικανοποιηθεί και άρα δεν θα υπάρξει συνέχεια της θηριωδίας του 1974
    (β) ξένα στρατεύματα, πιθανώς τα Ισραηλινά, θα σπεύσουν να υπερασπιστούν τις εταιρίες που συνεργάζονται με την Κυπριακή Δημοκρατίας από τυχόν τουρκική επιθετικότητα και άρα αυτά τα ξένα στρατεύματα θα λειτουργήσουν ως 'προστάτες/εγγυήτριες δυνάμεις' της Κύπρου

    Τότες είναι που θα ξεκινήσει ένας νέος μεγάλος εφιάλτης της σύγχρονης ιστορίας του ελληνισμού που το τέλος του θα σημάνει και το τέλος της Κύπρου ως νήσος Ελλήνων. Γι' αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να υλοποιηθεί η εισήγηση του Καρκαλέτση για 'μόνιμο συμβούλιο αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος και Κύπρου, θεσμικά κατοχυρωμένο, με «βαριές» αρμοδιότητες και συντονιστικό ρόλο. Που θα ενώνει αμυντικά τις δυό κρατικές υποστάσεις του Ελληνισμού και τη μεταξύ τους θάλασσα.'

    ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ζουμε δυσκολους και πονηρους καιρους, αλλα καλο ειναι για ...καθαρα ιστορικους λογους να εχουμε υποψιν μας καποιες ιστορικες καταγραφες.
    Διαβαζουμε λοιπον στο πολτοποιημενο πλεον βιβλιο του Αν/χου Χριστοπουλου,ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙς ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ 1967.
    Την 2αν Απριλιου 1955 η εφημεριδα ΝΕΟς ΔΗΜΟΚΡΑΤΗς,(ΛΕΥΚΩΣΙΑ), εδημοσιευσ ενακοινωση του ΑΚΕΛ με την οποια καταδικαζονταν ο αγωνας της ΕΟΚΑ.
    ΣΤις 14 απριλιου του 1955, η Αυγη χαρακτηριζει τους ελληνες μαχητες της ΕΟΚΑ , ως ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕς-ΝΤΑΗΔΕς -ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕς.
    ΤΗΝ 16 απριλιου 1955 ο ραδιοσταθμος του ΚΚΕ , ο οποιος ως γνωστος εξεπεμπε μεχρι και τις αρχες της δεκαετιας του 1970 και απο την Αλβανια, απεκαλυψε το ονομα του αρχηγου της ΕΟΚΑ.
    ------------------
    Σημερα μεσα σε ενα παγκοσμιοποιημενο περιβαλλον στρατιωτικης εκπαιδευτικης ομοιομορφιας , ο στρατος που πεταξε σχεδον τον ιταλο στην θαλασσα, συνεθλιψε την γερμανικη πολεμικη μηχανη και αντιμετωπισε ισος προς ισον τα πανισχυρα κινεζικα ταγματα στην κορεατικη χερσονησο προς εκπληξη ολων, ξαναγυρισε στα θρανια του...δημοτικου.
    Για οσο καιρο θα αιωρειται πανω απο το κεφαλι του ελληνισμου η μαχη στο Κιονελι της Κυπρου, κανεις μα κανεις στην ελλαδα και στην κυπρο δεν μπορει να κοιμαται ησυχα και να αισθανεται ασφαλεια.
    Ισχυρος στρατος προυποθετει ισχυρη και σθεναρη εξωτερικη πολιτικη.
    ισχυρη και σθεναρη εξωτερικη πολιτικη προυποθετει καθαρες και σταθερες θεσεις σε ζητηματα οικονομιας-κοινωνιας-πολιτιτισμου.....
    Στην ελλαδα του θεου Ιανου αυτες οι επιταγες ειναι μεχρι στιγμης ακαλυπτες και το συμπερασμα-ερωτημα ειναι απλο:
    Ποιος ποτε και πως θα καθαρισει τον κοπρον του αυγειου για να παψει να ειναι η ελλαδα ο σταβλος καθε τυχαρπαστου αγελαδαρη?



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η πολιτική ελίτ(τρομάρα τους) της Ελλάδας,εδώ και πολλά χρόνια μέσω της ΜΗ προώθησης ενιαίου αμυντικού δόγματος κλπ κλπ,πολύ απλά,συντασόμενη με τα ξένα συμφέροντα τα οποία και υπηρετεί τυφλά,στέλνουν την Κύπρο είτε προς μια αποδοχή των τετελεσμένων της εισβολής είτε προς μια ακόμη καταστροφή.

    Οι πολιτικοί της Ελλάδας με τη στάση τους έχουν αφήσει για μια ακόμη φορά την Κύπρο μόνη της.

    Οι άνθρωποι είναι προδότες,τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.

    Βάλτε κάτω τι έχει κάνει η Τουρκία για τα συμφέροντα της στην Κύπρο και τι έχει κάνει η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια.

    Αλλά αυτά δεν ενδιαφέρουν καθόλου τους Έλληνες πολίτες,διότι αν τους ενδιέφεραν πραγματικά τότε το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδας όπως το ξέρουμε σήμερα θα το είχε στείλει εκεί που τους πρέπει. Άλλους στο διάολο,άλλους στον Κορυδαλό(όχι στα VIP)και άλλους σπίτι τους.

    Κάπως έτσι λοιπόν συνεχίζεται η καθημερινότητα μας,ασχολούμενοι με σύριζα και πρασινομπλέ καθάρματα και με ακροδεξιές φανφάρες,και αν χτύπα ξύλο γίνει το κακό,θα καταλήξουμε κατά πάσα πιθανότητα να την πληρώσει κανένας ταξίαρχος,θα μας έχουν κοροιδέψει οι αμερικανοί και άλλες τέτοιες μαλακίες,όμως ΌΛΟΙ θα γνωρίζουμε ότι όταν γνωρίζαμε τους κινδύνους εμείς παίζαμε μικροκομματικά παιχνίδια που απευθύνονται αποκλειστικά σε νοητικά καθυστερημένους πολίτες.

    Ζούμε σε μια χώρα όπου και ο μεγαλύτερος προδότης αν δώσει παροχές στο λαό,ο τελευταίος θα τον αποθεώσει...

    Μιλάμε για κατάντια,όχι αστεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Oι ντολμαδες της Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν τα συμφέροντα της τουρκιας , προσπαθούν να διαμελισουν τη συμμαχία μας με το Ισραήλ και περαιτέρω να δουν την Ελλάδα υπόδουλη των μωαμεθανων .
    Παρόλα αυτά κατοικούν και ευημερούν στην Ελλάδα
    Θα έπρεπε να υπάρχει ένας νόμος κατα τον οποίον εχθροί του κράτους αν μη τι άλλο , αποστέλλονται πίσω από εκεί που ήρθαν . Έμφαση στο αν μη τι άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.