25/11/13

Η Βιρμανία αρνείται την ιθαγένεια σε 800.000 μουσουλμάνους: «Δεν σέβονται τους νόμους μας»

Jean-Patrick Grumberg      (μτφ. Κριστιάν)
Ούτε σαρία, ούτε ΟΙΣ (Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας)
Χθες μιλούσαμε για την κατάσταση στην Αγκόλα, χώρα κυρίως χριστιανική, που απαγόρευσε το Ισλάμ και καταστρέφει τα τεμένη.
Και η Βιρμανία προσχώρισε στον αγώνα ενάντια στην εισβολή του Ισλάμ.

Η κυβέρνηση της Μιανμάρ (Βιρμανίας) μόλις απέρριψε το επείγον αίτημα του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, που διατυπώθηκε στις 19 Νοεμβρίου, για τη χορήγηση υπηκοότητας σε 800.000 Μουσουλμάνους Rohingya, τους οποίους θεωρεί λαθρομετανάστες από το Μπαγκλαντές, και τους ονομάζει «Μπεγγαλί».

Η κυβέρνηση είχε ήδη αρνηθεί στην ΟΙΣ (την καταχτητική Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας που υπαγορεύει πολλές αποφάσεις υπέρ του Ισλάμ στην ΕΕ και στον ΟΗΕ) την άδεια να εγκαταστήσει μια ραδιοφωνική κεραία και γραφεία στη χώρα.

Στη βάση αυτής της κατηγορηματικής άρνησης, βρίσκονται όχι μόνο ο Πρόεδρος Thein Sein, αλλά και η αντιπολίτευση, στο πρόσωπο της διάσημης κατόχου του Νόμπελ Ειρήνης Aung San Suu Kyi.

Μεταξύ των άλλων λόγων, οι αρχές κατηγορούν τους μουσουλμάνους να μην είναι σε θέση να αποδείξουν τις αξιώσεις τους για τις ρίζες τους (ισχυρίζονται ότι ζουν στη Βιρμανία εδώ και αιώνες) και για δικαίωμα κληρονομιάς στη χώρα (να τα μας…).

Περαιτέρω, ο Ye Htut, ένας από τους εκπρόσωπους της βιρμανικής προεδρίας, δήλωσε χτες στη σελίδα του facebook του, ότι είναι εκτός ζητήματος να χορηγηθεί «ιθαγένεια σε όσους δεν είναι σε συμφωνία με το νόμο, όσες πιέσεις και να υπάρχουν». Διότι στη Βιρμανία οι μουσουλμάνοι απαιτούν ανοχή για τις πολιτιστικές διαφορές τους και την προσαρμογή της νομοθεσίας προκειμένου να συμμορφωθεί με τη σαρία.
See full size image
Η Aung San Suu Kyi
Καλεσμένη της εκπομπής «Today » της BBC, η βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης Aung San Suu Kyi, δήλωσε, σχετικά με την απόρριψη των μουσουλμάνων από τους Βουδιστές της Βιρμανίας (240.000 Μουσουλμάνοι εγκατέλειψαν τα χωριά τους φέτος): 

«Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος: ο φόβος δεν είναι μόνο από τη πλευρά των μουσουλμάνων, είναι επίσης από τη πλευρά των βουδιστών...». « Ναι, οι μουσουλμάνοι μπήκαν στο στόχαστρο, αλλά και οι βουδιστές ήταν επίσης θύματα βίας».

Suu Kyi: «Θα συμφωνήσετε, νομίζω, με το γεγονός ότι υπάρχει μια μουσουλμανική δύναμη, μια τεράστια παγκόσμια μουσουλμανική δύναμη, πολύ ισχυρή. Αυτό έχει γίνει αισθητό σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά και στη χώρα μας».

Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με τα εξής: © Jean-Patrick Grumberg για Dreuz.info .

- See more at: http://www.dreuz.info/2013/11/la-birmanie-refusent-lordre-de-lonu-daccorder-la-nationalite-a-ses-800-000-musulmans-ils-ne-respectent-pas-nos-lois


12 σχόλια:

  1. Ὄχι παίζουμε.
    Κάποια κράτη εἶναι πραγματικὰ ἐλεύθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά να τα βλέπουν οι ευρωπαίοι αριστεροί και σοσιαλιστές, πρώην δουλέμποροι και πρώην αποικιοκράτες, οπου σε λίγο θα γίνουν μειονότητα μέσα στις ίδιες τους τις πατρίδες.
    Αυτα να τα βλέπουν και τα τσιράκια τους στην Ελλάδα.
    (τύπου Καμίνης που θέλει "τζαμί σε κάθε γειτονιά")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δίωξη οποιασδήποτε θρησκείας είναι απαράδεκτη, αν ασκείται ως θρησκεία και μόνο και δεν στρέφεται εναντίον άλλων θρησκειών, προσπαθώντας να επιβληθεί βιαίως.

    Το Ισλάμ χρησιμοποιείται και σαν όχημα πολιτικής επιβολής, οπότε πρέπει να αντιμετωπίζεται αναλόγως.

    Η κύρια παγκόσμια απειλή: ο εξισλαμισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην ουσία,με τον τρόπο αυτό,καθιστούμε αυτές τις εξτρεμιστικές οργανώσεις σε εκπροσώπους των μουσουλμάνων,δίχως λόγο.

    Το τελικό αποτέλεσμα δηλαδή,ασχέτως των προθέσεων,είναι η ενίσχυση των εξτρεμιστών. Πολλοί μάλλον δεν θα το καταλάβουν αυτό βέβαια.

    Πολύ απλά και καθαρά,το κράτος κατά την ταπεινή μου άποψη οφείλει να δίνει την ευκαιρία σε ΟΛΟΥΣ τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ πολίτες του,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ θρησκείας,να έχουν τον τόπο λατρείας τους,διασφαλίζοντας μέσω των υπηρεσιών που υποχρεούται να διαθέτει ένα ΣΟΒΑΡΟ κράτος,ότι εξτρεμιστικά στοιχεία που δρούν παρά τω Νόμω θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του Νόμου,απο φυλάκιση μέχρι και απέλαση.

    ΑΠΛΑ.

    Αντιθέτως,αν στοχοποιείς ΟΛΟΥΣ τους Μουσουλμάνους για να αντιμετωπίσεις ορισμένες άθλιες οργανώσεις,τότε τους στέλνεις όλους στην αγκαλιά τους απο αντίδραση και μόνο.

    Άθελά του λοιπόν,μπορεί κανείς να ρίχνει νερό στο μύλο και στο τέλος να έχει τα αντίθετα απο τα επιθυμητά αποτελέσματα.

    Διαφορετικά,την πολιτική του κάθε κράτους θα τη χάρασσαν 12χρονα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διάβασα και τα δυο άρθρα και τα σχόλια με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Καταρχάς πρέπει να γράψω ότι καταρχήν συμφωνώ με τον Χριστό, εκείνο όμως που θέλω να επισημάνω είναι πως το όλο ζήτημα είναι μια συζήτηση, η οποια επιτέλους πρέπει να γίνει στην Ευρώπη ειδικά αλλα και σε όλο τον Δυτικό κόσμο, γιατί υπάρχει πρόβλημα και το πρόβλημα διογκώνεται και αναπόφευκτα η διόγκωση θα προκαλέσει έκρηξη!

    Δεν προτείνω καμια λύση, γιατί δεν έχω, αλλα τη πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση, για το πως βλέπουμε το μέλλον της Ευρώπης και της χώρας μας, αλλα και με ρεαλισμό να δούμε πως μας βλέπουν οι άλλοι.

    Γενικότερα οι απόψεις μου για τι θρησκεία είναι οι χειρότερες, ενώ εγώ προσωπικά δεν ταυτίζω την πιστη στον Theo με τη Θρησκεία. Πέρα από αυτό όμως, το οποιο είναι ξεκάθαρα προσωπικό, σέβομαι το ότι ο πολιτισμός έχει επηρεαστεί παρα πολύ από τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, αυτή η θρησκεία έχει γίνει μέρος του πολιτισμού μας και έχει επηρεάσει και έχει επηρεαστεί από τον κλασσικό Ελληνισμό και ίσως για αυτό να εξελίχθηκε στο λιγότερο καταπιεστικό μονοθεϊστικό dogma.

    Οι αξιες όμως του Κλασσικού Ελληνισμού φρόντισαν να εξευγενίσουν και τον καθολικό κόσμο μέσω του Διαφωτισμού!

    Αντίθετα οι αρχές του κλασσικού Ελληνισμού νικήθηκαν τόσο στον Ισλαμικό κόσμο όσο και στον Ιουδαϊκό και τα αποτελέσματα είναι ο εξτρεμισμός, ο φανατισμός και ο σκοταδισμός.

    Η μεγάλη διαφορα όμως του Islam από τις υπόλοιπες μονοθεϊστικές θρησκείες, είναι πως δεν είναι ακριβώς θρησκεία, αλλα θεοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης, για αυτό είναι και ισχυρότερο. Το Islam έχει νομοθετικό σύστημα, τη Σαρία, η οποια εφαρμόζεται σε πολλές χώρες του κόσμου η αποτελεί τη βάση νομοθετικών συστημάτων Ισλαμικών χωρων. Η Σαρία λοιπόν απαγορεύει όλους τους πολιτισμούς εκτος από το Islam, το Islam "καταστεφει" κάθε άλλη ταυτότητα στο διάβα του και ομογενοποιεί τους πληθυσμούς, χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Iran, η Αίγυπτος αλλα και η Τουρκια, όπου το Islam έχει καταστρέψει τις διαφορετικές ταυτότητες των πληθυσμών και τους έχει δώσει την Ισλαμική ταυτότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενώ λοιπόν το Islam αρνείται κάθε άλλον πολιτισμό και θρησκεία και δεν έχει καμια ανοχή ουσιαστική έναντι των υπολοιπων θρησκειών, οι ηγέτες των Ισλαμικών χωρων, που είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία φανατικοί Ισλαμιστές, επικαλούνται την πολυπολιτισμικότητα, την οποια ευαγγελίζεται η Δύση και στέλνουν στη Δύση μετανάστες κατακτητές, οι οποιοι δεν έρχονται για ένα καλύτερο μέλλον, για να δουλέψουν, αλλα έρχονται για να κατακτήσουν, για να δικάζονται με βάση τη Σαρία, για να μην τους αγγίζουν οι υπάρχοντες νομοι, έρχονται δηλαδή, για να καταλύσουν τις πολιτείες στις οποιες εγκαθίστανται και αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός. Πέρα δηλαδή από την απαίτηση για την ύπαρξη θρησκευτικών χωρων, κάτι που όντως είναι πολύ σωστό και δίκαιο, αυτοί ζητούν την κατάλυση των χωρων, στις οποιες διαβιούν! Αυτό είναι ξεκάθαρο και θα πρέπει κάποια στιγμή η Δύση να θέσει ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές.

    Εντωμεταξύ όλοι ξέρουμε ποσο δύσκολο είναι να είναι κανεις Χριστιανός σε Ισλαμικές χώρες, ενώ είναι πρόσφατα τα παραδείγματα του βίαιου εκπατρισμού των Χριστιανών της Τουρκίας, του Ιράκ, του Iran, της Συρίας και της Αιγύπτου αλλα και της κατάλυσης ουσιαστικά του Λιβάνου, ο οποιος ήταν ένα Χριστιανικό κράτος!

    Το αν υπαρχουν μετριοπαθείς Μουσουλμάνοι, οι οποιοι σέβονται τις χώρες που βρίσκονται, δεν προσβάλλονται όταν κάποιοι τελούν τις θρησκευτικές γιορτές τους στις πατρίδες τους, είναι ένα ερώτημα που έχει εύκολη απάντηση, ναι υπάρχουν, αλλα είναι η συντριπτική μειοψηφία σε όλες τις Ισλαμικές χώρες!

    Δυστυχώς αυτή τη στιγμή οι εξτρεμιστές Μουσουλμάνοι έχουν τη δύναμη στα χερια τους, η ριζοσπαστικοποίηση του Islam είναι ένα γεγονός και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα!

    Γράφοντας αυτά, απλώς θέλω να επισημάνω τα ζητήματα, τα οποια θα πρέπει να συζητηθούν, ενώ ξεκαθαρίζω πως δε συμφωνώ με τις απαγορεύσεις και τους διωγμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oταν νομιζει κανεις πως το Ισλαμοφασιστικο death cult αντιμετωπιζεται με προσευχες, θα ειναι και ο πρωτος των ονοιροπαρμενων που θα χασει το κεφαλι του.

    "Δεν υπαρχει συγκρουση μεταξυ πολιτισμων, αλλα μονο συγκρουση μεταξυ πολιτισμου και βαρβαροτητας (Wafa Sultan)."

    - Al-Jazeera Wafa Sultan discussion on Muslim belief and clash of civilizations 21.2.2006, http://www.youtube.com/watch?v=ISNpOkpcWqg&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φασίστες Βιρμανοί. Ελάτε εδώ μουσουλμανά αδέλφια, στο HOTEL DENDIAS. Καθ' εκάστην πατσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφώνω με τον συνομάτο μου γιάτι αν απαγορεύτει η λάτρέια σε μέχρι τώρρα φιλήσηχους πόλιτες (πότε ήταν η τελευταία φορά που οι μουσουλμάνοι της Βιρμάνιας έκαναν τρομοκρατικη επιθέση αν έχουν κάνει ποτέ) τότε εκ των πραγματων θα στραφουν στην βιά για τα δικαιώματα τους (εκτός αν ο Νατβιστ μπορεί νσ αποδείξει το αντιθέτο) Ακόμα και το πιο υπακόο σκυλάκι αν το τρελάνεις στην κλώτσια θα σε δάγκώσει.Χώρια που δεν κάταλαίνω την λογική ΄βαση της οποιάς μια κοινίτητα εθνική η θρήσκευτική "πρέπει" να εκπροσωπείται απο τα ακραία (και όχι καλοκαγάθα η λογικά) μέλη της...Θα αναγορεύε κάνεις την KKK (Κου-Κλουξ-Κλάν) σε εκπρόσωπο των ΗΠΑ;Δεν νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. >>Χρήστος Βούλγαρης είπε...
    ...Χώρια που δεν κάταλαίνω την λογική ΄βαση της οποιάς μια κοινίτητα εθνική η θρήσκευτική "πρέπει" να εκπροσωπείται απο τα ακραία (και όχι καλοκαγάθα η λογικά) μέλη της...Θα αναγορεύε κάνεις την KKK (Κου-Κλουξ-Κλάν) σε εκπρόσωπο των ΗΠΑ;Δεν νομίζω
    2 Δεκεμβρίου 2013 - 1:55 μ.μ.<<

    Η λογικη και ο μοωμεθανισμος ειναι οξυμωρες εννοιες.

    "...The psychopathic hateful islamic clergy and so-called islamic "intellectuals" understand this. Thus, a peaceful modern reformed islam is an oxymoron ... an impossibility. Islam will either self-destruct or eventually be crushed and vanquished in destructive warfare as thoroughly as the german nazis were crushed. The real human desire and need for basic freedoms and independence should also triumph within islam, eventually. Hopefully, islam will destroy itself without too much damage to the rest of the world."

    (Domenic Pepe, "Islamic/islamist/sharia Reform an Oxymoron", http://www.danielpipes.org/comments/207449)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δημοκρίτος Η λογικη και ο μοωμεθανισμος ειναι οξυμωρες εννοιες.
    και η μισαλλοδοξία επεισής είναι αντίθετη ένοια με την λογική και δυστηχώς δεν είναι μονοπώλιο των μουσουλμάνων...μισαλοδόξος μπορεί να είναι ένας άθεος...ακόμα και ένας "χριστιάνος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. >>/Η Χρήστος Βούλγαρης είπε...
    Δημοκρίτος Η λογικη και ο μοωμεθανισμος ειναι οξυμωρες εννοιες.
    και η μισαλλοδοξία επεισής είναι αντίθετη ένοια με την λογική<<

    Η μισαλλοδοξια απεναντι στην βαρβαροτητα ειναι λογικη.

    >>και δυστηχώς δεν είναι μονοπώλιο των μουσουλμάνων...μισαλοδόξος μπορεί να είναι ένας άθεος...ακόμα και ένας "χριστιάνος"
    4 Δεκεμβρίου 2013 - 7:23 μ.μ.<<

    Και λοιπον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.