23/10/13

Χάνεται ένα εκατομμύριο κιλά ρύζι για αναξιοπαθούντες Έλληνες, λόγω της αδυναμίας (sic) του κ. Τσαυτάρη να χωρίσει «δυο γαϊδάρων άχυρα»


Σχετικό άρθρο: Διαφθορά και Μεταρρύθμιση δεν συμβαδίζουν: Το Μαξίμου να δει τι γίνεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πριν είναι πολύ αργά!
Στο σχετικό άρθρο γίνεται μια συνοπτική αναφορά στο αμαρτωλό ιστορικό του προγράμματος προμήθειας και διάθεσης τροφίμων σε αναξιοπαθούντες και άπορα άτομα της χώρας (ιδρύματα, παλινοστούντες, οικονομικά ευπαθείς ομάδες), που γίνεται με ευρωπαϊκά κονδύλια.
Περιττό είναι να πούμε ότι ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε, που η κρίση έχει κορυφωθεί και εκείνοι που έχουν ανάγκη τα τρόφιμα είναι και περισσότεροι αλλά και πιο αναξιοπαθούντες από ποτέ, ο τρόπος και οι ποσότητες που θα διατεθούν έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία.

Αφού, τελικά, μετά ΚΑΙ το σχετικό δημοσίευμά μας ξεπεράστηκαν κατά κάποιο τρόπο τα προβλήματα της παράγκας που είχε στήσει υπουργός που είχε διατελέσει στο εν λόγω υπουργείο και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με εμπλοκή ανώτατων κρατικών λειτουργών και συγγενικών του προσώπων (μιλάμε για καραμπινάτη εγκληματική οργάνωση, μέλη της οποίας συνεχίζουν να κατέχουν ανώτατες θέσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης), ο διαγωνισμός που αφορά την προμήθεια ρυζιού κατακυρώθηκε απολύτως έντιμα και αξιοκρατικά σε εταιρεία η οποία έδωσε προσφορά, που επί της ουσίας σημαίνει κέρδος περίπου ένα εκατομμύριο κιλά για τις ευπαθείς ομάδες και τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.
Με απλά λόγια, η επόμενη προσφορά, ήταν ακριβότερη και έδινε λιγότερο ένα εκατομμύριο ρύζι.
Όμως το τέρας της διαφθοράς δεν νικιέται εύκολα στην Ελλάδα, αφού,τα πλοκάμια του είναι απλωμένα παντού, ενώ,  όπως προείπαμε, επίλεκτο μέλος συνεχίζει το "έργο" του σε ανώτατη θέση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Τελικά, μετά από δικαστικά "πραξικοπήματα" και μεθόδους που θυμίζουν αφρικανική χώρα, κινδυνεύουν να χαθούν κοινοτικοί πόροι 5 εκατ. ευρώ, λόγω της ανικανότητας ή της αδυναμίας του κ.  Τσαυτάρη να χωρίσει «δυο γαϊδάρων άχυρα»!
Αναφερόμαστε σε ανικανότητα ή αδυναμία, γιατί δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τι από τα δυο έχουν οδηγήσει τον κ. Υπουργό στις ενέργειες που θα διαβάσετε στο σημείωμα που μας περιήλθε και δημοσιεύουμε παρακάτω.
Πάντως, για να είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύεται με τόσο πάθος ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, θα πρέπει να έχει κάποιες ικανότητες...

Ακολουθεί το σημείωμα που περιήλθε εις γνώσιν του ιστολογίου:

Σε κίνδυνο έχει θέσει ο Υπουργός Αγροτικός Ανάπτυξης και Τροφίμων κοινοτικούς πόρους 5 εκ. Ευρώ περίπου, που προορίζονται για τη σίτιση των απόρων της χώρας μας και ειδικότερα το πρόγραμμα σίτισης του ρυζιού .Παλινδρομεί μεταξύ των συμφερόντων ιδιωτικών εταιριών  και παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία κατάφορα. Δεν σέβεται την κοινοτική νομοθεσία με τραγικές συνέπειες για τη χώρα.

Ειδικότερα ο Υπουργός εξέδωσε απόφαση στις 14.10.2013 με την οποία κατακύρωνε το έργο της προμήθειας ρυζιού σε εταιρία που πληρούσε τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού και προσέφερε εξαιρετικά ανταγωνιστική προσφορά για το δημόσιο σε σύγκριση με  παλαιότερους διαγωνισμούς . Κάλεσε την εταιρία να  υπογράψει  σύμβαση στις 15.10.2013, την τελευταία μέρα που ορίζει ο κοινοτικός κανονισμός για την απορρόφηση των κονδυλίων για να διασφαλίσει τους πόρους για τη χώρα.

Μετά την λήξη του κοινοτικού κανονισμού και εκτός νομοθετικού πλαισίου  ο υπουργός ανακάλεσε την κατακύρωση στην εν λόγω εταιρία επικαλούμενος προσωρινή  απόφαση ασφαλιστικών μέτρων ανταγωνίστριας εταιρίας που εκδόθηκε μετά  τη  προθεσμία που ορίζει ο κοινοτικός κανονισμός, δηλαδή μετά  την 15.10.2013.

Η ευρωπαϊκή ένωση δεν αναγνωρίζει δαπάνες για σίτιση των κρατών μελών της μετά τις 15.10.2013 και με ευθύνη του Υπουργού κ. Τσαϋτάρη το εν λόγω  πρόγραμμα κινδυνεύει να ακυρωθεί.

Στη  εποχή που οι Έλληνες πολίτες στοιχίζονται στις ουρές των συσιτίων της χρυσής αυγής για ένα πιάτο  φαγητό ο κ. Τσαϋτάρης ακυρώνει προμήθειες εκατομμυρίων ευρώ και στερεί από τους Έλληνες απόρους περίπου 6.000. 000 κιλά ρυζιού!
Ερωτήματα προκαλεί η στάση του κ. Τσαϋτάρη να μην ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την απορρόφηση των κονδυλίων μέχρι τις 15.10.2013 και να καθυστερεί αναμένοντας δικαστικές  αποφάσεις εκτός κανονιστικού κοινοτικού πλαισίου.
Σημειώνουμε ότι ο Υπουργός είχε 10 μήνες προθεσμία για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
Ο ίδιος συχνά επικαλείται δημόσια  ότι οι συγκρούσεις των εταιριών και οι δικαστικές τους διαφορές καθυστερούν τις διαδικασίες. Η δημόσια διοίκηση  απαιτεί αποφασιστικότητα για την  υπεράσπιση των κοινοτικών πόρων για τη χώρα και ο κ. Υπουργός δεν φαίνεται να αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη. Αμέλεια η σκοπιμότητα τον οδήγησε σε αυτές τις ενέργειες; Απάντηση θα δώσει ο ίδιος στους χιλιάδες δικαιούχους  που αναμένουν τα τρόφιμα.

1 σχόλιο:

  1. Η παραδοσιακή διαφθορά του ΠΑΣΟΚ.

    Γιατί δεν στήνει όμως ο ακέραιος αντιπρόεδρος μία ντροπολογία ή ενδεχομένως και ολόκληρο νομοσχέδιο για να "νομιμοποιήσει" το θέμα του κολλητού του ;

    Για να έχει και τα περιθώρια να τρέχει ο Πρωθυπουργός σαν μάρτυρας υπεράσπισης όπως καλή ώρα με τα υποβρύχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.