14/10/13

Ακροαριστεροί πίσω από τη δολοφονική επίθεση στη Marfin

δδ
Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών παραπέμπει σε δίκη τους φυσικούς αυτουργούς του αποτρόπαιου εγκλήματος της Marfin.
Μέλη του σκληρού πυρήνα του αναρχικού χώρου είναι οι δύο φερόμενοι ως δράστες των δολοφονικών επιθέσεων στην τράπεζα Marfin της 5ης Μαίου 2010, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο η εγκυμονούσα Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών), η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών) και ο Επαμεινώνδας Τσακάλης (36 ετών) αλλά και στο βιβλιοπωλείο Iανός, όπου 24 άνθρωποι κινδύνεψαν να καούν ζωντανοί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, oι δύο δράστες που έχουν ταυτοποιηθεί και παραπέμπονται σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που εκδόθηκε το περασμένο Mάιο και ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας, έχουν προσαχθεί δεκάδες φορές στην κρατική ασφάλεια κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας ενώ τα ονόματά τους κατεγράφησαν σε πληροφοριακό σημείωμα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας καθώς διατηρούσαν στενές σχέσεις με τρεις από τους μετέπειτα προφυλακισμένους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ο 34χρονος Θεόδωρος Σίψας του Δημητρίου, ιδιωτικός υπάλληλος κατηγορείται ότι «στην Αθήνα στις 5/5/2010, (…) ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ενεργώντας εκ προθέσεως και από κοινού με έτερους δύο άγνωστους εισέτι δράστες, σκότωσε άλλους. Και πιο συγκεκριμένα, ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως με κοινή δράση και κοινό ανθρωποκτόνο δόλο, με άλλους δύο άγνωστους εισέτι δράστες, σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας και γνωρίζοντας ότι εντός του επί της οδού Σταδίου αριθ.23 στην Αθήνα κείμενου διώροφου κτιρίου ευρίσκοντο άνθρωποι, αφού εις εκ των δύο αυτών άγνωστων δραστών έθραυσε τους υαλοπίνακες της προσόψεως του εν λόγω διώροφου κτιρίου, στο ισόγειο του οποίου στεγαζόταν το υποκατάστημα της ανωνυμου τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία “MARFIN-EGNATIA BANK” και ο έτερος δράστης περιέβρεξε με εύφλεκτο υγρό εσωτερικά, τμήμα της αριστερης πλευράς του ισόγειου χώρου του εν λόγω κτιρίου, ο Θ. Σίψας εκσφενδόνισε εντός του κτιρίου αυτού ενεργοποιημένο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό-βόμβα μολότωφ, προξενώντας έκρηξη και εντεύθεν πυρκαγιά εντός του ως άνω κτιρίου, εξαιτίας της οποίας ως μοναδικής ενεργούς αιτίας επήλθε ο θάνατος της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη…». Ενδεικτικό του εγκλήματος που συνετελέσθη στη Μarfin είναι το σημείο του βουλεύματος που αναφέρει πως «στις προτροπές των υπαλλήλων της τράπεζας οι οποίοι από τους εξώστες τους καλούσαν να μην προβούν στον εμπρησμό λόγω των υπαρχόντων ανθρώπων εντός αυτής εκείνοι ουδόλως υπαναχώρησαν αλλά αντιθέτως απευθυνόμενα κυνικά τους υπαλλήλους με τις φράσεις “Να καείτε μ..νόπανα, να καείτε, σε τράπεζα δουλεύετε”, επέδραμαν στην ανωτέρω τράπεζα…».
Ο Θεόδωρος Σίψας παραπέμπεται να δικαστεί για τα εγκλήματα της «ανθρωποκτονίας εκ προθεσεως τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένης και εν αποπείρα, της εκρήξεως εκ της οποίας επήλθε θάνατος και κίνδυνος για ανθρώπους και ξένα πράγματα, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας διά εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του».
Ο υπαίτιος της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο Ιανός είναι σύμφωνα με το δικαστικό βούλευμα ο 28χρονος Παύλος Αντρέεβ (Pavlo Andreev), υπήκοος Καζακστάν, ηλεκτρολόγος που κατηγορείται για τα αδικήματα της «απόπειρας ανθρωποκτονίας τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της εκρήξεως εκ της οποίας μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πρόσωπα και ανθρώπους, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας διά εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του».
Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν βρεθεί ενώπιον του ανακριτή την 1η Φεβρουαρίου του 2012 και μετά τις απολογίες τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Ειδικώς στην περίπτωση του Σίψα, είχε σημειωθεί διαφωνία μεταξύ του ανακριτή και του εισαγγελέα για το αν θα πρέπει να προφυλακιστεί και του επιβλήθηκε πρόσθετος περιοριστικός όρος της απαγόρευσης συμμετοχής σε πορείες.
Aξίζει να σημειωθεί ότι σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα που επικαλείται στοιχεία της ΕΥΠ, εμπλέκει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βίαια επεισόδια ή σε άλλα θέματα αρμοδιότητας της Δικαιοσύνης. Αναλυτικά οι 5 υποθέσεις που αναφέρονται στο δημοσίευμα:
  • Η υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές, στις εγκαταστάσεις των μεταλλείων χρυσού της Χαλκιδικής. Οι εμπλεκόμενοι φέρονται να είχαν επικοινωνία με βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Ο εμπρησμός της Marfin όπου οι δύο ανωτέρω καταηγορούμενοι εμπλέκονται πολιτικά σε τότε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Υπόθεση κατασκοπείας στην οποία εμπλέκεται περιφερειακό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε νησί του ανατολικού Αιγαίου, για τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, η ΕΥΠ διαπίστωσε ότι σχετίζεται με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ.
  • Η υπόθεση στέλεχους του ΣΥΡΙΖΑ που όπως σημειώνει η εφημερίδα φέρεται να έχει επαφές με την οργάνωση “Ουράνιο Τόξο” που ασκεί φιλοσκοπιανή προπαγάνδα στη Βόρεια Ελλάδα.
  • Εμπλοκή στα έκτροπα που ακολούθησαν μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου το 2008. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ΕΥΠ έχει στοιχεία ότι στο πρώτο δίωρο μετά το συμβάν εστάλησαν από τηλέφωνα πρώην συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ 55.000 γραπτά μηνύματα (sms) σε μαθητές με περιεχόμενο, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ότι τους υποκινούσε σε βίαιη εξέγερση.
Το δημοσίευμα χρήζει άμεσης εισαγγελικής παρέμβασης ώστε να διερευνηθούν σε βάθος όλες οι ανωτέρω υποθέσεις. Περιττό να αναφερθεί πως εαν δεν υπάρχουν στοιχεία για τα παραπάνω, πρόκειται για αθλιότητα πρώτου μεγέθους.

Strategy Reports

1 σχόλιο:

  1. Μέχρι στιγμής η υπόθεση φαίνεται ως
    εγκληματική οργάνωση
    Ειναι περίεργο που αφήσανε τον δολοφόνο τριων ( με το μωρό 4 ) ανθρώπων ελεύθερο εώς τη δική
    Πολύ περίεργο για οποιαδήποτε χώρα η στανταρντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.