14/10/13

Πού πάει η Τουρκία; Έχει αλλάξει ο γεωπολιτικός και ο γεωπολιτισμικός της προσανατολισμός;


O πρόεδρος της ισλαμιστικής "ανθρωπιστικής" οργάνωσης, Bülent Yıldırım. Η οργάνωση της οποίας ηγείται, διακινεί μαύρο χρήμα δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, χρηματοδοτώντας ισλαμιστικά δίκτυα που στήνει η Τουρκία σε χώρες που την ενδιαφέρουν, για να ασκήσει την επιρροή της!
Του Σάββα Καλεντερίδη
Η απόφαση της Τουρκίας -που δεν είναι η τελική- να προμηθευτεί αντιαεροπορικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς από την Κίνα, υπό τον όρο της παραχώρησης υψηλής τεχνολογίας και συμπαραγωγής του συστήματος στην Τουρκία, για την προώθησή του στη συνέχεια στις διεθνείς αγορές, δημιούργησε έντονο προβληματισμό στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Εξ άλλου, είχαμε και σχετικές ανακοινώσεις και από την Ουάσιγκτον και από τις Βρυξέλες!

Ανεξαρτήτως της τελικής απόφασης που θα λάβει η Άγκυρα, δηλαδή ο Ερντογάν, για το θέμα, και υπό το πρίσμα των αποφάσεων που έχει λάβει η τουρκική κυβέρνηση για μια σειρά από ρυθμίσεις που έχουν λάβει την κίβδηλη ονομασία «πακέτο δημοκρατικής μεταρρύθμισης», τίθεται πλέον ανοικτά ένα καίριο ερώτημα: «Πού πάει η Τουρκία
Το πακέτο ρυθμίσεων με το κίβδηλο περιτύλιγμα, που καπηλεύεται το ιερό όνομα της δημοκρατίας, αγνοώντας παντελώς τους χριστιανούς, τους αλεβίτες και τους Κούρδους, οδηγεί την Τουρκία όχι απλά ένα αλλά πολλά κλίκ δεξιά και ισλαμικά, όπως θα έλεγε ο αντίστοιχος τηλεοπτικός αστέρας-πωλητής της Τουρκίας (Λιακό)!
Απόδειξη του πού οδηγείται η Τουρκία δεν είναι μόνο η μετατροπή της Αγίας Σοφίας της Τραπεζούντας σε σουνιτικό ισλαμικό τέμενος, αλλά η προετοιμασία της κοινής γνώμης που ήδη ξεκίνησε στην Τουρκία με δημοσιεύματα που μιλούν για την αναγκαιότητα να βρεθεί ένας νέος «Πορθητής», που θα ξανακάνει την Αγία Σοφία τζαμί και θα την παραδώσει στους πιστούς της ...Ιστανμπούλ! Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του περιοδικού Skylife, των κρατικών Τουρκικών Αερογραμμών (ΤΗΥ), που αναφέρει την Αγιά Σοφιά ως σύμβολο της Άλωσης της Πόλης, που μετατράπηκε με τις «κατάλληλες» προσθήκες σε ιερό τόπο προσκυνήματος των Σουλτάνων!
Ενώ ο Ερντογάν προετοιμάζεται να αναπροσανατολίσει την Τουρκία πολλά κλικ δεξιά και ισλαμικά και να αναγορευθεί σε νέο «Πορθητή», ενώ δεν φοβάται να υποστηρίζει και να εξοπλίζει ανοικτά ισλαμιστές τρομοκράτες, στρέφοντάς τους εναντίον των Κούρδων της Συρίας, ενώ δεν έχει κανένα πρόβλημα να διαφωνεί ανοικτά με τον ίδιο τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ στο θέμα του Άσαντ και της Συρίας και ενώ γράφει εμπράκτως στα παλαιότερα των υποδημάτων του ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στο θέμα των κινεζικών πυραύλων, φαίνεται να μην πτοείται και από τις συνέπειες που έχει για την Τουρκία η διατάραξη των σχέσεων με το Ισραήλ!
Απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να δώσει άδεια λειτουργίας γραφείων της Χαμάς στην Άγκυρα, παρ’ ότι η εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ, Marie Harf, ερωτηθείσα προσφάτως σχετικά, απάντησε ότι «η θέση των ΗΠΑ για το θέμα δεν έχει αλλάξει και ότι η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση».
Άλλη μια απόδειξη είναι η δίκη που γίνεται στο 7ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινουπόλεως, στην οποία δικάζονται ερήμην τέσσερις κατηγορούμενοι, εις εκ των οποίων ο Rau Aluf Gabiel Ashknazi, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ, ως υπεύθυνοι για την επίθεση στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, που στοίχισε τη ζωή σε εννέα Τούρκους που επέβαιναν σ’ αυτό. Η δίκη, μετά από επτά συνεδριάσεις, αναβλήθηκε για τις 27 Μαρτίου 2014, αφού το δικαστήριο ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να μεριμνήσει ούτως ώστε να γίνουν γνωστά τα πλήρη στοιχεία των κατηγορουμένων!
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο πρόεδρος της οργάνωσης ΙΗΗ, που είχε μισθώσει το Μαβί Μαρμαρά με μαύρα χρήματα του τουρκικού κράτους, Bülent Yıldırım, σε δηλώσεις που έκανε έξω από το δικαστήριο, αφού κατήγγειλε το ισραηλινό κράτος ως «πειρατές και τρομοκράτες», είπε τα εξής: "Όλοι γνωρίζουν ότι το Ισραήλ είναι αυτό που προκάλεσε την ανατροπή του Μόρσι στην Αίγυπτο. Εκείνοι που θέλουν την αποσταθεροποίηση της Συρίας είναι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με πρώτο το Ισραήλ. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο πόλεμος στη Συρία, ωφελεί την ασφάλεια του Ισραήλ».
Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι παρόμοιες κατηγορίες εναντίον του Ισραήλ εκτόξευσε και ο ίδιος ο Ερντογάν, όταν άρχισαν τα επεισόδια στην Αίγυπτο, προκαλώντας την μήνη της Ουάσιγκτον και του Τελ Αβίβ.
Επίσης, να υπογραμμίσουμε ότι η ισλαμιστική οργάνωση ΙΗΗ, που δρα σε δεκάδες χώρες με «ανθρωπιστικό» μανδύα, ορίστηκε προσφάτως από το τουρκικό υπουργείο παιδείας ως υπεύθυνος (sic) οργανισμός για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους μουσουλμάνους της Συρίας. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Εθνικής Παιδείας, Yusuf Büyük, στις 19 Αυγούστου 2013, έστειλε έγγραφο σε όλες τις νομαρχίες της Τουρκίας, με το οποίο ζητούσε να βοηθηθεί το έργο της οργάνωσης ΙΗΗ, για να συγκεντρωθούν τα χρήματα και η βοήθεια από τους μαθητές γυμνασίων όλης της Τουρκίας για τους μουσουλμάνους της Συρίας! 
Τέλος, να προσθέσουμε ότι κουρδικοί κύκλοι διατείνονται ότι έχουν αδιάσειστα στοιχεία για την εμπλοκή της ΙΗΗ στο εξοπλισμό και την υποστήριξη των ισλαμιστών τρομοκρατών που δρουν στη Συρία και ότι η «βοήθεια» αυτή κατέληξε στα χέρια των τρομοκρατών!

Δημοσιεύθηκε στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

8 σχόλια:

  1. Ερωτήσεις προς "ειδικούς"

    1) Ποια είναι η σχέση της ΙΗΗ με τη Κουρδική Χεζμπολλάχ;
    2) Ποια ειναι η σχέση της ΙΗΗ με τη Μουσουλμανικη Ένωση Ελλάδος;
    3) Κατα πόσο η ΙΗΗ λειτουργεί ως αντίβαρο στις ΜΚΟ Γκουλέν στην ΝΑ Τουρκία;
    4) Ποια η σχέση ΙΗΗ με το Milli Gurus και το δίκτυο της Γερμανίας;

    Κατα τα άλλα τα σαϊνια της ΕΥΠ "παρακολουθούν" το κινητο του κ. Ναόμι Καμπέλ - Τσίπρα

    Καληνύχτα σύντροφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερωτηση προς ειδικούς:

    1) Ποιοι Έλληνες βρέθηκαν στην Πόλη προχτες ως μάρτυρες στη δίκη για το Μαβί Μαρμαρά;

    Οποιος απαντήσει κερδίζει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τα κάτωθι βιβλία
    http://ekdotika.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε γράψε Κύριε Πικραμένε τι γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κώστα , το πραγματικό σου όνομα ειναι Gassan ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα δεδομένα που μπορεί να έχει στην διάθεση του ένας κοινός Νούς τα αντλεί από εκάστοτε δημοσιεύματα που δύνανται να υποπέσουν στην αντίληψη του.Κατά συνέπεια δεν έχουν συνταρακτικές αποκαλύψεις όμως είναι ικανά να διαμορφώσουν μια σχετικά καλή εικόνα των τεκταινόμενων

    1)Αποκαλύφθηκε η σοβαρή διάσταση απόψεων μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον αναφορικά με το Συριακό ζήτημα μέσω της Οξύτατης διάστασης απόψεων Ομπάμα-Ερντογάν Ασκήθηκε σοβαρή κριτική στο πρόσωπο του Τούρκου Πρωθυπουργού για την ενίσχυση της Ισλαμικής τζιχάντ στην Συρία

    2)Αποκαλύφθηκε πώς από το 2012 ο "ιθύνων νους" της τουρκικής πολιτικής στη Συρία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι ο Άκον Φiντάν, αρχηγός της τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ), ο οποίος συνόδευσε τον Ερντογάν στις συνομιλίες του στον Λευκό Οίκο.Η Ουάσιγκτον «κατηγορεί τον Φινταν ότι έδωσε στο Ιράν αρκετές πληροφορίες, περιλαμβανόμενων και των αμερικάνικων εκτιμήσεων για την ιρανική κυβέρνηση», την εποχή που η κυβέρνηση Ερντογάν, πριν τρία χρόνια, «διατηρούσε ρόδινες σχέσεις με την Τεχεράνη».

    3)Η προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας και ο Διάλογος ΗΠΑ-Ιράν εκτός του ότι βραχυκυκλώνει βραχυκυκλώνει αν δεν ακυρώνει τις περιφερειακές φιλοδοξίες των Ερντογάν-Νταβούτογλου και κατά συνέπεια τον μεσολαβητικό ρόλο της Άγκυρας ανάμεσα στις ΗΠΑ με το σουνιτικό Ισλάμ στο σύνολο του αραβομουσουλμανικού κόσμου.

    4)Κατά συνέπεια το επόμενο ζητούμενο είναι η εξάλειψη του σουνιτικού φονταμενταλισμού κυρίως στη Μέση Ανατολή και στην Αραβική Χερσόνησο.Αυτό έχει ξεκινήσει με την προσπάθεια του Νοτίου Κουρδιστάν και του Ιράκ να εξαλείψουν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε απο τις αμφισβητούμενες περιοχές τις οποίες χρησιμοποιεί ως ορμητήριο .Τό ότι Κυριαρχεί στο επίπεδο της Συριακής Αντιπολίτευσης δεν είναι και τόσο αρνητικό για τους εμπλεκόμενους στην Συριακή Κρίση τουναντίον αποτελεί βολικό άλλοθι ως αποδεικνύει και η τελευταία συνέντευξη του Προέδρου Μασούντ Μπαρζανί .

    5) Αναφορικά με τον Ταγίπ Ερντογάν και την Ισλαμική στροφή του να μην νιώθεται τόσο έκπληκτοι. Η στάση του απέναντι στον πνευματικό του πατέρα Νετσμετίν Ερμπακάν, οι δεσμεύσεις του απέναντι στις ΗΠΑ αναφορικά με το Κουρδικό ζήτημα , η αντικατάσταση του βαθέος κεμαλικού κράτους με το βαθύ ισλαμικό κράτος, το γεγονός πως μπόλιασε την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας με τις προσωπικές του επιδιώξεις, το γεγονός πως χρηματοδότησε την οικονομική του άρθρωση η οποία και κατανίκησε την κεμαλική με αραβικά κεφάλαια ύποπτης προέλευσης, το γεγονός πως απέναντι στους οικονομικούς χορηγούς του έχει φανεί τίμιος και πιστός είναι γνωστά τοις πάσι.Κατά συνέπεια το πακέτο εκδημοκρατισμού μπορεί να φάνηκε φειδωλό σε πολλούς όμως είναι το πλέον κατάλληλο για το καθεστώς Μπαρζανί το οποίο θέλει να ενώσει όλους του Κούρδους υπο την σκέπη του και για την Αμερικανική Διπλωματία που επιθυμεί να σταθεροποιήσει σε κάθε επίπεδο το πλέον φίλιο μόρφωμα για την Τουρκία το Νότιο Κουρδιστάν.

    6)Ο Εναγκαλισμός Τουρκίας -Χαμάς γίνεται ως αντιπερισπασμό στον εναγκαλισμό Ισραήλ-Ελλάδας.Βέβαια η Χαμάς δεν ενισχύεται απο το Ιράν ούτε απο την Ισλαμική αδελφότητα της Αιγύπτου κατά συνέπεια κίνηση εντυπωσιασμού όπως και οι Κινεζικοί Πύραυλοι.Το ότι δίνεται τόση μεγάλη διάσταση σε τέτοιες ενέργειες είναι γιατί οι Τούρκοι έχουν ακτινογραφήσει απόλυτα την Ελληνική κοινωνία σε όλα της τα επίπεδα.

    Ετσι λοιπόν μια δημοσίευση αναφορικά με την γνωστή οργάνωση IHH επέσυρε σχόλια αναφορικά με την Ναόμι Κάμπελ-Τσίπρα (διόλου ανάγωγος προσδιορισμός για τον εν δυνάμει Πρωθυπουργό της Ελλάδας), για τον ρόλο της ΕΥΠ και των Ελλήνων ακτιβιστών που βρέθηκαν στο πλευρό των Τούρκων Πρακτόρων στα πλαίσια "διεθνής ειρηνευτικής αποστολής" .Φυσικά όπως το καθεστώς Ερντογάν χορηγεί στις φτωχές λαϊκές μάζες δώρα δη σε περιόδους εκλογικών αναμετρήσεων, σεις θα λάβετε δώρα βιβλία σε πακέτο, όπως λέγει και ο συμπαθής Κος Λιακόπουλος Αναρωτηθείτε όμως για ποιό λόγο επιβραβεύεστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ασιατική στροφή της Τουρκίας, δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη, άλλωστε ήταν ξεκάθαρος στόχος της διακυβέρνησης Ερντογάν. Όλη η εξωτερική πολιτική είναι με βάση την Ασία, όπου οι Τούρκοι κάνουν τα πάνδεινα για να αποδείξουν πως το δικό τους συμφέρον ταυτίζεται με αυτό των Αμερικανών, εναντίον της Ρωσίας, της Κίνας και της Ινδίας και του Ιράν, κρύβοντας πολύ επιμελώς το γεγονός, πως το μεγαλύτερο κέρδος στοχεύουν να το αποκομίσουν αυτοί σε σχέση με τους Αμερικανούς, ενώ ο Ερντογάν χρησιμοποιεί αυτή την ταύτιση συμφερόντων, για να κερδίσει στο πεδίο του Αιγαίου και της Κύπρου!
    Το "δημοκρατικό' άνοιγμα της Τουρκίας, το οποίο είναι μια τρύπα στο νερό, δεν μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό, γιατί ο Ερντογάν και η ηγεσία του Ισλαμικού κόμματος διακατέχονται από διάφορες εμμονές, την εμμονή της θρησκευτικής διαφορετικότητας και για κάθε εθνικιστικό κίνημα ενάντια στον Νεο-Οθωμανισμό και ένα τέτοιο κίνημα είναι θεωρητικά και το κίνημα των Κούρδων. Εθνικιστικό το χαρακτηρίζω από την άποψη του απελευθερωτικού εθνικού και μην πάει το μυαλό σας στην πολύ εσφαλμένη κακή έννοια του όρου εθνικισμού, η οποία έχει επικρατήσει για συγκεκριμένους λόγους.
    Το μόρφωμα του Νοτίου Κουρδιστάν, ίσως είναι φιλικό προς την Τουρκία, λόγω της μεταφοράς των πετρελαίων, αλλά η πίστη στην Τουρκία, δεν θα του επιτρέψει να εξελιχθεί σε τίποτα άλλο. Εάν επιθυμούν στο Νότιο Κουρδιστάν να αποκτήσουν κράτος ανεξάρτητο θα πρέπει να αντιπαρατεθούν με την Τουρκία, διαφορετικά θα παραμείνουν σε μια κατάσταση, η οποία θα τους οδηγήσει είτε προς την πλήρη εξάρτηση από την Τουρκία ή από το Ιράκ, η διαιώνισή της είναι αδύνατη ενώ σίγουρα η σχέση με την Τουρκία θα δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα μεταξύ Κουρδιστάν-Ιράκ και Ιράν. Είναι κάτι που είναι ενάντια στο συμφέρον του Νοτίου Κουρδιστάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μισό φταίξιμο είναι του τουρκικού καθεστώτως, αλλα το άλλο μισό είναι ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, οπου δεν της έχουν τρίξει τα δόντια, δεν την έχουν απειλήσει, δεν την έχουν εντάξει σε κανέναν Άξονα του Κακού, δεν της έχουν θέσει ευθέως το δίλημα "ή εισαι μαζί μας ή εναντίον μας" ή "διαλέξτε τι θέλετε: κινεζικά Α/Α ή ΝΑΤΟ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.