27/10/13

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και κυβέρνηση, θα κάνουν πρώτο κόμμα τη Χ.Α. με τις γκάφες τους!

Ακολουθεί σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής
Ακάλυπτο αφήνει η κυβέρνηση τον Τζιτζικώστα για τη Χρυσή Αυγή
Πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα ότι αν γυρνούσε το χρόνο πίσω θα καλούσε και πάλι τους βουλευτές της Χ.Α. στη στρατιωτική παρέλαση - για ακραία ανοησία έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ - διορθωτική κίνηση ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Επέμεινε στην απόφασή του να καλέσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου μέσω του Mega ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Δε θα πάρω πίσω την απόφαση», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στην πρόσκληση βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

«Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα έκανα το ίδιο, όχι γιατί αυτή είναι η πολιτική μου θέση, αλλά είναι άλλο αυτό που πρέπει να κάνω με το θεσμικό μου ρόλο», πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης, μακριά από έμενα αυτό, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατί θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ».

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απέκλεισε και χθες με ανακοίνωσή της το ενδεχόμενο να ανακληθεί η απόφαση:

«Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο του υπουργείου Εσωτερικών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι υποχρεωμένη να αποστείλει προσκλήσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος».

Πάντως μετά τις δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας προσπάθησε να διαστρεβλώσει την αναφορά που έκανε στο ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν υπονόησε ότι το Κίνημα είναι εγκληματική οργάνωση.

Εξέδωσε μάλιστα και διευκρινιστική ανακοίνωση.

«Όπως ξεκάθαρα δήλωσα και στην τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήμουν προσκεκλημένος σήμερα το πρωί, δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, συμπληρώνοντας πως «καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια διαστρέβλωσης της ξεκάθαρης τοποθέτησής του».

Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας διευκρίνισε ότι το παράδειγμα που μεταχειρίστηκε «ήθελε να καταδείξει ότι η μη τήρηση του νόμου και η θεσμική εκτροπή μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με τεράστιες αρνητικές συνέπειες».

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου. «Όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο κ.Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

To Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Απ. Τζιτζικώστα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο κ. Τζιτζικώστας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη - στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιό δήμο έχει την έδρα του.

Ζητάμε την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας, στοιχεία και τα δύο απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη».
Καθημερινή

3 σχόλια:

  1. Πόσες ακόμα "τεράστιες" πολιτικές προσωπικότητες έχει να προτείνει/υποστηρίξει η ΝΔ για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Θεσσσαλονίκη; Μας έχετε τρελλάνει επί δεκαετίες στους γραφικούς, άοσμους, άχρωμους και ανίδεους. Μην απορείτε για την διαρροή. Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Πρώτη μούρη» στην εξέδρα των επισήμων για τη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, ο Πανίκας Ψωμιάδης.Κι ας έχει τελεσιδίκως καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη για χαριστική διαγραφή χρεών πολίτη.
    Κι ας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αξίωμα του περιφερειάρχη, αφού κηρύχτηκε έκπτωτος. Ποιον τον προσκάλεσε, άραγε; Ο διάδοχός του στην περιφέρεια Απόστολος Τζιτζικώστας;Πήγε μόνος του και κανείς δεν τον σταμάτησε;

    Στη φωτογραφία, πάντως, φαίνεται καμαρωτός καμαρωτός δίπλα στον Τζιτζικώστα και τον Μητροπολίτη Άνθιμο.Είναι τυχαίο που δεν βρέθηκε στην εξέδρα ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, όπως επίσης και κανένας βουλευτής άλλου κόμματος;
    AIXMI.GR

    *Τι είχε δηλώσει ο Κος Ψωμιάδης, ο μαγάλος πατριώτης, ο "μακεδονομάχος, για την Χρυσή Αυγή θυμάται κανείς; Το έχω ξαναπεί η σχέση του Νεοναζιστικού μορφώματος της Χ.Α. με την σκληροπυρηνική δεξιά και την ακριδεξιά ήταν , είναι και θα είναι σχέση στοργής. Καμιά έκπληξη λοιπόν φυσικά ενίοτε-HAARETZ-πονούν τα δημοσιεύματα αλλά όπως στρώνει ο καθείς κοιμάται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΩΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.