21/10/13

Η "καλή" βία και η κεραμίδα των 58


Του Σάββα Καλεντερίδη
Την προηγούμενη εβδομάδα αναφερθήκαμε στους παράγοντες που «ρίχνουν νερό στο μύλο» της Χ.Α. και επικεντρωθήκαμε σε τρεις, τον μη εντοπισμό των υπευθύνων που οδήγησαν σκόπιμα την Ελλάδα στο καταστροφικό μνημόνιο, στον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ, που προστατεύει τους παρανόμους, και το ζήτημα της επιχειρούμενης ακύρωσης της απόφασης αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, συμπεριλαμβάνοντας μόνο τους αρνητές της γενοκτονίας των εβραίων στο νομοσχέδιο που υποτίθεται θα καταπολεμά φαινόμενα ρατσισμού!

Μια εβδομάδα μετά τη δημοσίευση του άρθρου, βλέπουμε δυστυχώς να επαληθευόμαστε στην πρόβλεψή μας, που έλεγε ότι αν δεν εξαλειφθούν τα αίτια που ωθούν εκατοντάδες Έλληνες να ψηφίσουν Χ.Α., θεωρώντας τα λεγόμενα συστημικά κόμματα αλλά και το άλλο πρόωρο μικρομέγαλο νεογνό της κρίσης, ΣΥΡΙΖΑ, χειρότερη επιλογή, η επιχείρηση αποδόμησής της δεν θα έχει αποτέλεσμα. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν μικρή πτώση της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ και μικρή άνοδο της Χ.Α., που μπορεί να γίνει μεγαλύτερη αν το δικαστικό συμβούλιο αποφανθεί ότι παραγράφηκε το έγκλημα του εκ των πρωταγωνιστών της Λίστας Λαγκάρντ Γιώργου Παπακωνσταντίνου και αν κάποιοι συνεχίζουν να ρίχνουν νερό στο μύλο...!
Για παράδειγμα έχουμε το ζήτημα της βίας, που επίσης μας απασχόλησε σε προηγούμενο άρθρο μας, η οποία δαιμονοποιείται όταν ασκείται από τα ξυρισμένα κεφάλια των χρυσαυγιτών και γίνεται ικανή αιτία για άσκηση διώξεων, προφυλακίσεων και άρσεως ασυλίας βουλευτών, ενώ όχι μόνο αντιμετωπίζεται με επιείκεια αλλά παρουσιάζεται και ως απαραίτητο συστατικό των κοινωνικών και των λαϊκών αγώνων, όταν ασκείται από τους κουκουλοφόρους που εφορμούν μέσα από τις τάξεις (μπλοκ) κοινοβουλευτικού κόμματος, με τραγικές συνέπειες όχι σε εκατοντάδες καταστήματα αλλά και σε ψυχές, όπως έγινε στην περίπτωση της Μαρφίν.
Ενώ, λοιπόν, το κράτος και η κυβέρνηση, θεωρητικά, έκανε αυτά που έπρεπε για να τεθεί υπό έλεγχο η βία των χρυσαυγιτών, η αριστερά και το δημοσιογραφικό κατεστημένο στην Ελλάδα, που αποτελείται από μεταμελημένους ή μη αριστερούς σε ποσοστό που θυμίζει τον πατερούλη Στάλιν ή τον Τσαουσέσκου*, δεν μπορούν και δεν θέλουν, να αποκλείσουν ξεκάθαρα τη βία από την πολιτική.
Συνεχίζουν να ονειρεύονται ότι μέσα από τη συνεχιζόμενη βαθιά κρίση και τις εξαθλιωμένες μάζες θα ξεπηδήσει η επανάσταση, η εξέγερση και η ανατροπή, όπως το ζήτησε από τους μαθητές των λυκείων και των γυμνασίων προσφάτως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που σε όλες τις χώρες αποτελεί την εθνική εφεδρεία και εξ αυτού φωνή υπευθυνότητας!
Όμως, όπως είπε στο γράφοντα ένας από τους λίγους πραγματικούς διανοούμενους της Αριστεράς στην Ελλάδα, σήμερα, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στην πατρίδα μας και στις δυνάμεις που έχουν ποντάρει στην εξέλιξη της κρίσης για να εξυπηρετήσουν στρατηγικά τους συμφέροντα και να πραγματώσουν σχέδια δεκαετιών, η πιο επαναστατική πράξη είναι το να κάνεις με τον καλύτερο και τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τη δουλειά σου, η υπευθυνότητα και η λήψη αποστάσεων από την βία, είτε αυτή έχει αντιφασιστικό, είτε αντιεξουσιαστικό είτε αγωνιστικό μανδύα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο μακριά βρισκόμαστε ως κοινωνία από το να κατανοήσουμε τις πραγματικές διαστάσεις της κρίσης και του δρόμου που πρέπει να ακολουθήσουμε για να την ξεπεράσουμε με τις λιγότερες απώλειες, είναι τα επεισόδια που δημιούργησαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, όταν οι νόμιμοι ελεγκτές του Υπουργείου επιχείρησαν να κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή να ελέγξουν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, λες και δεν είναι τα νοσοκομεία άντρο παρανομιών στις οποίες συμμετέχουν ακριβώς αυτοί που αντέδρασαν και δεν εννοούμε τα συγκεκριμένα άτομα.
Φυσικά, επειδή ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα, αντί του υπεύθυνου δημιουργικού λόγου και αντίλογου, είναι η πιο δημοφιλής και εύκολη καταφυγή πολιτικών και δημοσιογραφούντων στην Ελλάδα, αυτοί που έφταιγαν και πάλι δεν ήταν εκείνοι που δεν επέτρεψαν την λειτουργία του κράτους και την εφαρμογή του νόμου, ασκώντας βία, αλλά οι ελεγκτές, που ενήργησαν ή μάλλον προσπάθησαν να ενεργήσουν με βάση το νόμο!
Και εκεί που προβληματίζεσαι με αυτά που συμβαίνουν και με εκείνα που ίσως συμβούν στην πατρίδα, σου έρχεται κατακέφαλα σαν κεραμίδα η «Πρόσκληση σε ιδρυτική συνέλευση για μια δημοκρατική προοδευτική παράταξη», που υπογράφουν 58 προσωπικότητες, αρκετές από τις οποίες συναπάρτιζαν την παρέα του Σημίτη και της Goldman Sachs, που πέραν τη εκτεταμένης διαφθοράς, δεν έβλεπαν πιο πέρα από τη μύτη τους, με αποτέλεσμα να μας φέρουν εδώ που είμαστε σήμερα. 
Αρ’ έλα ψ’χύ μ΄και μη σπάντ’ς, όπως έλεγαν οι τ’ εμετέρ’!

*Αμφότεροι είχαν υπό την προστασία τους μηχανισμούς και επιφανή στελέχη της Αριστεράς, ο μεν πρώτος τους ορθόδοξους, ο δε δεύτερος τους λεγόμενους μεταρρυθμιστές, συνέχεια των οποίων αποτελεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

23 σχόλια:

  1. Υπαρχουν καποια ζητηματα που επιζητουν αμεση αποσαφηνιση
    1) Δεν υπαρχει καλη η κακη βια εντος του Δημοκρατικου Πολιτευματος και του Κρατους Δικαιου..Η συγχρονη Ελλαδα ανταποκρινεται στα διεθνη standards Κρατους Δικαιου; Περιμενω απαντησεις
    2) Η Κυβερνηση Σαμαρα εκανε ΑΥΤΑ που επρεπε για να "εξουδετερωσει" οριστικα το μορφωμα ΧΑ; Μιλαω για το μορφωμα και οχι το "νερο στο μυλο της ΧΑ". Περιμενω απαντησεις
    3) Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι ακρο βασει δογματος Λαζαριδη; Μπορει μελη του Συριζα που διατηρουν προνομιακες σχεσεις με ενοπλους αναρχοαυτονομους να ελεγξουν ολο το ΣΥΡΙΖΑ;
    4) Η ΝΔ ειναι ρατσιστικο,θρησκοληπτο, αντισιμιτικο, ξενοφοβικο και εθνικιστικο κομμα (ΑΡΑ ΑΚΡΟ) επειδη στεγαζει τους Βοριδη-Γεωργιαδη-Πλευρη-Κρανιδιωτη και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ φιλοξενει αρθρα του Χολεβα μεταξυ αλλων;
    Ας αποφασισουμε επιτελους τι ειναι ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ και τι ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, τι ειναι ΟΡΘΟΣ ΛΟΓΟΣ και τι ΔΟΓΜΑ, τι ειναι πραγματικα ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ και τι ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ α λα καρτ, τι ειναι ΑΝΑΠΤΥΞΗ και τι ΠΑΡΑΚΜΗ, τι ειναι ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ και τι ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ, τι ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ και τι ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, τι ειναι ΦΑΣΙΣΤΑΣ και τι ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Τσίπρας έδωσε και εγγράφως τις διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να θέσει θέμα ΕΕ και ότι είναι να γίνει θα γίνει με την χώρα στο έλεος της συμμορίας των Βρυξελών.

    Άρα τελειώνουν τον Σαμαρά και την παρέα του και παραδίδουν στον Τσίπρα για μία από τα ίδια.

    Η Εθνικιστική πολιτική σήμερα ταυτίζεται με την Χρυσή Αυγή, διότι ουδείς άλλος από το σάπιο πολιτικό σύστημα τολμά έστω και να ψελλίσει μία κουβέντα κατά της ΕΕ.

    Το μόνο που φοβούνται οι λεχρίτες των Βρυξελλών είναι το φαινόμενο Λεπέν και η εξάπλωση του στο Νότο, με την Ελλάδα να αποτελεί την πιό ώριμη περίπτωση.

    Αυτός είναι ο ουσιαστικός λόγος που τα λαμόγια πάσης αποχρώσεως προσπαθούν να βγάλουν την ΧΑ εκτός νομιμότητος.

    Όλα οι άλλοι λόγοι είναι δευτερεύοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριε Καλεντεριδη,
    Σεβομαι τα πιστευω σας αλλα πως απαιτειτε να εισαχθει σε αυτη τη γελοιοτητα που λεγεται αντιρατσιστικο νομοσχεδιο η γενοκτονια των Ποντιων σε ιση μοιρα με την γενοκτονια των Εβραιων? Θα πρεπει να ξερετε οτι συμφωνα με το Δευτερονομιο και τον Ισαια (να μην πω συμφωνα με το Ταλμουδ), ο λαος αυτος ειναι περιουσιος και υπερτερος των αλλων και οποιος δεν εργαζεται γι αυτους θα θανατωθει απο τον θεο!!!! Εχουν πριβε θεο αυτοι (ετσι διακηρυσσουν πολλοι ραβινοι, οπως και ο αρτι αποθανων σεφαρδιτης Οβαδιας)!!! Τωρα θα μου πειτε αυτο κι αν ειναι ρατσισμος, αλλα αυτα να μην τα εξεταζετε, ειναι ψιλα γραμματα. Οτι πει το Σανχεντριν. Γι αυτο με βλεπετε πολλες φορες σε κειμενα που υπογραφω να ειμαι λαβρος εναντιον αυτης της πνευματικης ομηριας του ελληνισμου απο τον εβραισμο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΕΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ ΡΑΒΒΙΝΩΝ! Αυτοι εισηγαγον τον ορον ρατσισμο στην ιστορια (Τροτσκι) και τον χρησιμοποιουν κατα το δοκουν. Για να ειμαστε ομως ακριβοδικαιοι, τουλαχιστον λεκτικα, οι Αμερικανοεβραιοι δεν φαινεται να ασπαζονται αυτες τις ακρως ρατσιστικες και προσβλητικες αντιληψεις των ραββινων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kώστα, κάτι σε ανακριτής μου φέρνεις.
    Τι σου συμβαίνει;
    Μήπως μπερδεψες τους ρόλους;
    Ποιος είσαι εσύ που περιμένεις απαντήσεις και από ποιούς;
    Εν πάση περιπτώσει, όσον αφορά το πρώτο σου ερώτημα, στην Ελλάδα η βία που προέρχεται από την ακροδεξιά ή τους νεοναζί θεωρείται κακή, ενώ αυτή που προέρχεται από την ακροαριστερά, τον αντιεξουσιαστικό και τον λεγόμενο αναρχικό χώρο, από μεγάλη μερίδα των δημοσιογράφων και των πολιτικών της αριστεράς, κοινωνικοί αγώνες ή στάδιο της εξέγερσης και της επανάστασης.
    Το αν η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σε γενικές γραμμές είναι, όταν όμως η λειτουργία του επηερεάζεται και εξαρτάται από άτομα που δικαιολογούν τη βία, σε ορισμένες περιπτώσεις ή δεν μπορεί ή δεν θέλει να πατάξει τη βία.
    Το δεύτερο ερώτημά σου, κατά την άποψή μου, η Δικαιοσύνη και όχι η κυβέρνηση, άργησε να επέμβει σε φαινόμενα ρατσισμού και βίας.
    Αυτά το "οριστικά" που λες, είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία.
    Και αν σήμερα χρησιμοποιηθούν εναντίον του ενός, αύριο θα γίνει εναντίον άλλου και μεθαύριο εναντίον σου.
    Τα πράγματα είναι απλά.
    Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη και με δεμένα τα μάτια και να επεμβαίνει όπου παραβιάζεται η νομιμότητα, αριστερά, δεξία, κέντρο κλπ.
    Η κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος και η κοινωνία, πρέπει να εξαλέιφουν τις αιτίες που ισχυροποιούν τα επιχειρήματα των θιασωτών της βιας και των ανώμαλων καταστάσεων, για να αποτρέπεται η ισχυροποίησή τους και στη συνέχεια να αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία και τη χώρα.
    Το τρίτο σου ερώτημα.
    Δεν με ενδιαφέρει τι λεέι ο Λαζαρίδης.
    Αν σε ενδιαφέρει, στείλτου ένα γράμμα.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε επανειλημμένως σύσσωμος άτομα που κατέφυγαν στη βια, με δηλώσεις και επισκέψεις υψηλότατων πολιτικών στελεχών στη ΓΑΔΑ, όπου εκρατούντο κουκολοφόροι, με παρουσία δεκάδων δικηγόρων που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ κλπ.
    Αυτή είναι μια πραγματικότητα.
    Φυσικά τώρα που έγινε αξ. αντιπολίτευση, προσπαθεί να γίνει πιο υπέυθυνος, χωρίς να κόβει τον ομφάλιο λώρο από το χώρο που καταφεύγει στη βία.
    Το τέταρτο ερώτημα είναι στα όρια του παραλληρήματος και προσβάλλει και μένα, γιατί προβαίνεις σε χαρακτηρισμούς εναντίον φίλων μου και εναντίον της εφημερίδας στην οποία αρθρογραφώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντώνιε
    όταν ψηφίζεται ένας νόμος, πρέπει να αντιμετωπίζει ομοειδή ζητήματα με βάση την αρχή της ισονομίας.
    Στην προκειμένη περίπτωση, όλες τις συμπεριφορές που προσβάλλουν τα θύματα των γενοκτονιών που αναγνωρίστηκαν από την ελληική βουλή και όλες τις συμπεριφορές και πρακτικές, που υποθάλπτουν νέες γενοκτονίες.
    Τα αλλα που γράφεις, είναι σε άλλη σφαίρα και ίχι σε αυτήν που αφορά την προετοιμασία, τη διαβούλευση και την ψήφιση ενός νόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τις προάλλες ο Αγγελάκας σε μια συναυλία του είπε σε κάποιους που φώναζαν "αντιφασιστικά μηνύματα" "Καλό είναι όλοι να προσέχουμε τον φασισμό, που κρύβουμε μέσα μας" Το μεταφέρω στον Κώστα τον Πικραμμένο.

    Εγώ προσωπικά είμαι αντι-κομμουνιστής, το δηλώνω ξεκάθαρα και ανοιχτά και το ίδιο είμαι και αντι-φασίστας, απεχθάνομαι τρομερά κάθε ολοκληρωτικό σύστημα. Πολλοί με ρωτάνε, γιατί είσαι εναντίον του Σύριζα και της Αριστεράς τόσο φανατικά; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη, γιατί δεν υπάρχει κόμμα που να εκφράζει τη Δημοκρατική Αριστερά! Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει αυτή είναι η αλήθεια. Ο Κουβέλης έχει κάνει μια προσπάθεια, αλλά και εκεί επιβάλλονται οι ακραιφνείς Κομμουνιστές και ναι ο Κομμουνισμός είναι κακό πράγμα, είναι φασισμός!
    Τι γράφει λοιπόν ο Πικραμμένος παραπάνω; Τώρα, που του φαίνεται ότι ξεμπέρδεψε με τη ΧΑ, γράφει πως και η ΝΔ είναι ρατσιστικό και ακροδεξιό κόμμα, άρα όσοι διαφωνούν με τον Σύριζα είναι ρατσιστές και ακροδεξιοί, άρα όσοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας, αν αυτό δεν είναι φασισμός τι είναι;
    Να σχολιάσω τι για την αναφορά του στη δικαιοσύνη λες και γράφει για τη Σταλινική ΕΣΣΔ;
    Δεν ευελπιστώ πως θα αλλάξει ο Σύριζα, επειδή ξέρω πως λειτουργούν σε αυτό το κόμμα, κανείς να μην έχει αμφιβολίες, η ΧΑ είναι η μια όψη και η άλλη όψη του νομίσματος είναι ο Σύριζα και το ΚΚΕ. Ελάχιστες οι διαφορές των δυο τελευταίων ιδεολογικά, ελάχιστες όμως, τόσο που κατά λάθος είναι δυο διαφορετικά κόμματα και ο λόγος είναι ξεκάθαρα γιατί ήταν πολλοί αυτοί που ήθελαν να έχουν δύναμη.
    Όλες οι πολιτικές, που παρουσιάζει ο Σύριζα είναι πιο επικίνδυνες και από ατές που προωθούσε ο ΓΑΠ, όποιος αισθάνεται και την παραμικρή αγάπη για την πατρίδα, δεν πρέπει ούτε κατά διάνοια να σκεφτεί να ψηφίσει Σύριζα. Μην ξεγελιέστε από τον λύκο, που προσπαθεί να μεταμφιεστεί σε πρόβατο! Καταλαβαίνω τον πόνο όλων, αλλά προσοχή γιατί υπάρχουν και πολύ χειρότερα και δυο παρατάξεις μπορούν να τα φέρουν τα χειρότερα, γιατί πολύ απλά λένε ψέματα για αυτό που είναι αν και η χαρά τους πολλές φορές δεν μπορεί να κρυφτεί και παρασύρονται και μαρτυράνε!
    ΠΡΟΣΟΧΗ, θα πρέπει όλοι να καταλάβουν πως ναι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα για όλους, για πολλούς τα προβλήματα είναι δυσβάσταχτα, αλλά όμως για να έχουμε τέτοια προβλήματα θα πρέπει να έχουμε κράτος, με ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ δε θα έχουμε ούτε αυτό το προβληματικό κράτος, ενώ η καθημερινότητά μας θα γίνει πολλαπλώς δυσκολότερη.
    Δε με νοιάζει αν θα πουν μερικοί πως κινδυνολογώ, γιατί παρουσιάζω την αλήθεια και τα γράφω από τώρα και θα είμαστε εδώ να δούμε τι θα γίνει! Ελπίζω να μη δικαιωθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ιστορία του Νεοφασιστικού κινήματος στην Ελλάδα έχει πολλά να μας πεί.Ως πολιτικό άκρο πάντα είχε παραστρατιωτική, παρακρατική δομή και πάντα λειτουργούσε σε αγαστή συνεργασία με τον υπόκοσμο ή υιοθετούσε πρακτικές του.

    Η πολιτική του ατζέντα η ίδια, αντικομουνισμός, σάπιο κοινοβουλευτικό σύστημα, ξενοφοβία,Εβραίοι, Λαθρομετανάστες ή ξένοι, προδότες,συνδικαλιστές.

    Το κομβικό σημείο της λειτουργίας του η εποχή αυτονόμησης απο το πολιτικό κέντρο και το οποίο παρείχε πολιτική προστασία, πρόσβαση στις δομές και το οποίο το χρησιμοποιούσε για να διατηρεί τον έλεγχο των εξελίξεων.

    Η Ιστορία της Εθνικής Ενωσης Ελλάδας και της Χ..Α έχει πολλά να μας πεί καθώς πάμπολλα τα κοινά τους σημεία..Ο Βενιζέλος παρείχε πολιτική κάλυψη στους Τριεψιλίτες , η Ν.Δ. στην Ακροδεξιά και την Χ.Α.. Θεωρήθηκαν χρήσιμα - ωφέλιμα, όσο η δράση τους ήταν συμβατή με τους κομματικούς και κυβερνητικούς στόχους Οσο χειραγωγούνταν , με τον έναν ή άλλον τρόπο , όσο δεν κινδύνευε το κύρος του κράτους, όσο δεν εμφανίζονταν επικίνδυνοι εχθροί του πολιτεύματος και όσο εκ του εξωτερικού δεν υπήρχαν πιέσεις, και όσο δεν επιχειρούσαν να κυριαρχήσουν στο δεξιό χώρο δεν υπήρχε κανένας λόγος ανάκλησης τους .

    Κατά συνέπεια είναι λάθος να εστιαζόμαστε μόνο στο ζήτημα της βίας.Βία είναι το μέσο που χρησιμοποιούν τα άκρα για να επιβάλλουν την πολιτική τους ατζέντα.Η πολιτική ατζέντα όμως των δύο άκρων είναι επικίνδυνη αυτή καθεαυτή;


    Η Ν.Δ. έπραξε το καθήκον της , κατά συνέπεια ώρα να το πράξει και η Αριστερά. Αυτό είναι ο δεύτερος μύθος. Ούτε η Ν.Δ. ούτε η Αριστερά έπραξαν τίποτα.Με προσχηματικού τύπου δράσεις δεν αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα ούτε αλλάζουν τα βασικά προβλήματα της Κοινωνίας

    Το πολιτικό μας σύστημα πρέπει να απαντήσει στην Κοινωνική Περιθωριοποίηση, στην Απολιτική συμπεριφορά, στο βασικό πρόβλημα της συγκέντρωσης εξουσίας σε εξωθεσμικά κέντρα, της συγκέντρωσης πλούτου στα χέρια ολίγων.Η Ελλάδα είναι διχασμένη και ο κοινωνικός ιστός κατακερματισμένος και αυτό δεν αλλάζει.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι ο πυρήνας ενός κόμματος που αποδείχτηκε και νεοναζιστικό αλλά και ότι ταυτίζεται με το πυρήνα εγκληματικής οργάνωσης δεν πρέπει να βρεθεί πίσω απ οτα Κάγκελα της φυλακής.

    Οπως δεν σημαίνει πως το φαινόμενο συνεργασίας Γκλάντιο-Ερυθρές Ταξιαρχίες, δεν επαναλαμβάνεται. Ολως περιέργως Ιταλική Ακροδεξιά και Ακροαριστερά με τα Ελληνικά πολιτικά άκρα έχουν κοινά χαρακτηριστικά και διαδρομές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το δεξιό παρακράτος, το βαθύ παρακράτος της Δεξιάς, έδωσε την θέση του το 1981 στο "προοδευτικό παρακράτος".Στο ίδιο εργο θεατές με άλλους πρωταγωνιστές και με άλλα μέσα. Η ουσία η ίδια η καχεκτικότητα αναπαράγεται.

    Για την κίνηση των 58 , γράφτηκε καθαρά αποτελεί ανακύκλωση παλιών υλικών, φθαρμένων, ακατάλληλων.

    Ομως θα ήθελα να ρωτήσω απο πλευράς ανανέωσης τι προβάλλει η Δεξιά στην Ελλάδα;

    Δεν θα ήθελα να ανατρέξω στα έργα και ημέρες του Κου Γεωργιάδη, του Κου Πλεύρη, του Βορίδη .Ας διδαχθούν απο τις εξελίξεις πέραν του Ατλαντικού η Καραμανλική συνιστώσα της Ν.Δ. και η Σκληροπυρηνική Δεξιά. Αυτοί στρώνουν το δρόμο με την ασυνέπεια τους και με την απουσία πολιτικού λόγου εφάμιλλου των περιστάσεων. Η περιχαράκωση δεν αποτελεί θέση, ο φανατισμός δεν αποτελεί πολιτική πρόταση, οι διαχωριστικές γραμμές δεν παράγουν σύνθεση,τα ψευτοδιλήμματα δεν δίνουν λύσεις, η μισαλλοδοξία γεννά την ύβρι, το σαθρό αξιακό υπόβαθρο αναπαράγει την διαφθορά.

    Ολως τυχαίως όπως ο διάβολος αποφεύγει το λιβάνι , αποφεύγουν πολλοί να αναφέρουν πως Χρυσή Αυγή , Ακροδεξιά και Σκληροπυρηνική Δεξιά χρησιμοποιούν ως μέσα τα κακώς κείμενα του "προοδευτικού" κοινοβουλευτισμού τα οποία και αναθεματίζουν στην ανέλιξη τους.Την διαπλοκή και την διαφθορά.

    Ο Κρόνος έτρωγε τα παιδιά του, το Ελληνικό πολιτικό σύστημα τρώγει ότι καλύτερο έχει για να μην ανατραπούν οι ισορροπίες που επιβάλλουν οι φατρίες.Οσο για την αντοχή της Χ.Α. μην βιάζεστε , τα συμβόλαια των δημοσκοπικών εταιρειών με το δημόσιο , αλλά και η παραπλάνηση αποτελούν μια καλή απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aλεξανδρε
    1) Το ονομα μου γραφεται με 1 μ
    2) Δε καταλαβες λεξη απο οσα γραφω. Τι με ταυτιζεις με το ΣΥΡΙΖΑ; Διαβασε παρελθοντα αρθρα μου για να καταλαβεις τις αποψεις μου για το ΣΥΡΙΖΑ...Εν ολιγοις λεω οτι σε καθε κομμα υπαρxουν ιδεολογικα ρευματα,συνιστωσες, παραταξεις και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να βαζουμε ταμπελες περι ΑΚΡΩΝ. Το μονο "κομμα"που εχει σχεδον 100% ιδεολογικη συνοχη ειναι το ΚΚΕ και η ΧΑ..Ομως η ΧΑ δερνει,μαχαιρωνει, δολοφονει...Μονο στην Ελλαδα νεοναζιστικο μορφωμα βρισκεται και στη Βουλη ενω ταυτοχρονα και στη Φυλακη και αυριο και στην Ευρωβουλη..Ετσι αντιμετωπιζει η Αστικη Δημοκρατια τους ποινικως δρωντες; Να την χαιρεστε κυριοι τη Δημοκρατια -Δικαιοσυνη σας

    Σαββα δεν περιμενω απαντησεις απο εσενα.Το ερωτημα ειναι ρητορικο...Ουτε ανακριτης ειμαι...Καλο ομως ειναι να μπαινουν προβληματισμοι και να μην μασαμε την προπαγανδα...των ακρων. Ο Λαζαριδης κανει απλα τη δουλεια που του ανεθεσαν με το αζημιωτο της Βουλευτικης αποζημιωσης...χωρις να εχει εκλεγει...κηπουρος δηλαδη οπως θα ελεγες και εσυ για τα φιλαρακια του ΓΑΠ...Οσον αφορα στους φιλους σου με αλλους συμφωνω και με αλλους διαφωνω με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ...ο καθενας κρινεται με βαση τις αποψεις του ΟΧΙ τωρα ΑΛΛΑ τα τελευταια 30 χρονια (Βοριδης) τα βιβλια αντισημιτισμου (Γεωργιαδης) τις θεσεις του για το τζαμι και τη ΧΑ (Κρανιδιωτης) τις θεωριες περι Αρβανιτων (Χολεβας)...Τα γραπτα μενουν Σαββα
    Δεν θα ξανασχολιασω γιατι βλεπω οτι δεν υπαρχει ψυχραιμια και νηφαλιοτητα αλλα ειρωνιες και ενταση:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. >>Kώστας Πικραμένος είπε...
    Υπαρχουν καποια ζητηματα που επιζητουν αμεση αποσαφηνιση
    1) Δεν υπαρχει καλη η κακη βια εντος του Δημοκρατικου Πολιτευματος και του Κρατους Δικαιου..Η συγχρονη Ελλαδα ανταποκρινεται στα διεθνη standards Κρατους Δικαιου; Περιμενω απαντησεις<<

    Εχουμε δημοκρατικο πολιτευμα και κρατος δικαιου, παρολα ολα τα χαλια μας, η οχι;

    >>2) Η Κυβερνηση Σαμαρα εκανε ΑΥΤΑ που επρεπε για να "εξουδετερωσει" οριστικα το μορφωμα ΧΑ; Μιλαω για το μορφωμα και οχι το "νερο στο μυλο της ΧΑ". Περιμενω απαντησεις<<

    Εσυ τι λες; Εκανε αρκετα για να "εξουδετερωσει" και τα Αριστεροφασιστομουτρα της ποοδου;

    >>3) Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι ακρο βασει δογματος Λαζαριδη;<<

    Δεν ειναι;

    >>Μπορει μελη του Συριζα που διατηρουν προνομιακες σχεσεις με ενοπλους αναρχοαυτονομους να ελεγξουν ολο το ΣΥΡΙΖΑ;<<

    Εσυ τι λες;

    - "Αυτοί είναι οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ"
    http://www.youtube.com/watch?v=wQflFrX9vZc

    >>4) Η ΝΔ ειναι ρατσιστικο,θρησκοληπτο, αντισιμιτικο, ξενοφοβικο και εθνικιστικο κομμα (ΑΡΑ ΑΚΡΟ) επειδη στεγαζει τους Βοριδη-Γεωργιαδη-Πλευρη-Κρανιδιωτη και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ φιλοξενει αρθρα του Χολεβα μεταξυ αλλων;<<

    Για πες μας, ειναι;

    >>Ας αποφασισουμε επιτελους τι ειναι ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ και τι ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, τι ειναι ΟΡΘΟΣ ΛΟΓΟΣ και τι ΔΟΓΜΑ, τι ειναι πραγματικα ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ και τι ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ α λα καρτ, τι ειναι ΑΝΑΠΤΥΞΗ και τι ΠΑΡΑΚΜΗ, τι ειναι ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ και τι ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ, τι ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ και τι ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, τι ειναι ΦΑΣΙΣΤΑΣ και τι ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ
    20 Οκτωβρίου 2013 - 2:34 μ.μ.<<

    Αυτα τα ρωταει καποιος που στα σοβαρα πιστευει πως:

    "Καποιοι υποκριτικα ασχολουνται με το δηθεν παραλληλισμο Μακεδονομαχων -Τζιχαντιστων..."
    (Kώστας Πικραμένος, 19 Οκτωβρίου 2013 - 11:29 π.μ.)

    Καταφερες να "καθαρισεις την πισινα" (Κ. Πικραμενος, 19 Οκτωβρίου 2013 - 11:29 π.μ.);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κώστα
    είσαι ευπρόσδεκτος στο ιστολόγιο, αλλά όλοι μας κρινόμαστε.
    Δεν σε ειρωνεύτηκα.
    Απλά επισήμανα το ύφος σου, που, επαναλαμβάνω, στο συγκεκριμένο σχόλιο έχει χαρακτηριστικά ανακριτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Sygnomi gia ta Greek English

    Agapite kyrie Pikramene.
    Mexri extes thaumaza ta legomena) sas ( kai tora) alla to navalete sto idio tsouvali tin ND se themata Akrodexias kai nazismou me tous Naserites kai Nazistes tis igesias (0,24) tis XA mou fainete ligo gelio. O savvas leei ta autonoita. Otan ena komma tou Tsyriza ypovoithaei tous tromokrates kai tous exthrous tis Ellados se akritika meri des Thraki ( an kai nomizo iste kalitera enimeromenos apo emena) i ND mprosta tou einai aggelos. I ND den einai dexia alla demek astiko komma pou exeu byzantines oikogenies ( den milao Istorika alla oikogeniokratika) kai faktries mesa sto mixanismo tis. Gia na min miliso oti tora teleutaia exei kai proin koumounistikogeni meloi mesa tis...Px ti itane o Lazaridis, Boultepsi?? Kakko den einai ...min me parete lathos...Epsisis kyrie Pikramene gia na sas enimeroso o Ioannis Metaxas itane o Agapimenos Prothhypourgos tis Isralinis koinotitas stin Ellada. Des Mazovwer ( salonika City of ghosts) Ena oplo pou oi politikoi tis Ellados tha mporousane na xrisimopoioisoune enantion tis Xrsysis Aygia alla kai allon eksoterikon exthron. Ti Axtarmas einai o Syriza einai gnosto se olous mas. Apo Pol pot , Maoistes, troskistes thaumastes tis 17 kai paei legontas.( IOS VOUTSI, Kouraki, Astynomikes tautotites kai paei legontas)..kai ta loipa. To xeirotero omos einai oti oles autes oi domes tou komatos autou exoune autapates gia epanastaseis kai oramata pou einai pethamena. Perimenoune akoma ton 4 gyro????Symfono me ton savva oi Exthroi tis Ellados ( geitones) tous xrisimipoioun afantasta, PRAGAMATA POU LIGOI EDO MESA EXOUNE EPISIMANOI KAI O EKSO KOSMOS DEN EXEI IDEA POU PAN TA TESSERA. Ase pou to grafo edo kai kairo mesa sto site tou savva...To kanane apo to 1920 kai meta. Symvainei to ido episis kai tora.... Nakrantzas, Theodoridis, Arthra pou grafoune stin Zaman. ktlpa. Tora kyrie pikramene posoi yioi kai kores tis ND piastikane me Molotf kai opla sto xeri??? As pame ston Voridi ka ston Adoni. Ego tha sas doso ena link tou Kyriou Jean Cohen pou milaei apo mono tou....
    http://www.cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=2860:2013-08-06-06-45-17&catid=69:2011-03-21-15-02-30&Itemid=78
    Έλεος με τα φαντάσματα του αντισημιτισμού.
    Τρίτη, 06 Αύγουστος 2013 09:44
    Ζαν Κοέν
    5.8.2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Auto pou prepei na kanete stin Ellada einai an ftiakstete tin paidia sas kai na ksylosete Pame kai tsyriza apo tin ekpaideusi to mono meros pou exoune to pano xeri kai ftiaxnoune kommatiko strato. Kathigitis geografias se gymnasio stinAno Iliopouli elegw sta paifdia oti den einai apogonoi ton El;linon. Min me rotisete ti komma einai autos..Nomizo oloi sas katalavainete. Min ksexname kai tin ekpompi tis 25 Martiou perisi me ton Syntrofo daskalo tou KKE pou elegai sta piadia mparoufes kai koumounistkes ilithiotites. Allios eiste katadikasmenoi............ Pepei na didakoune stin Elliniki Neoliao ta egglimata ton Nazi Tourkoun kai Koumouniston stin Ellada. I ypaithros einai diasparti apo mneimia. Arketa me ton Mpelogianni kai to Polytexnio yparxoune kai Psaros kai anarithmitoi alloi. I revans tou KKE meso tou Pasok eixe san apotelesma tin endinamosi tis aristeris noumeklatoras kai ta apotelesmata ta blepoume tora. PAIDIA YOK opos lene kai ta kardesiamas... Alla o arxigos kommatous tou Tsyriza stelenei ta paidi tou se idiotiko sxoleio??? Pistos stis paradoseis tou Alavanou kai tis Papparigas.. gelioi mexri aidias. ( gia na min miliso gai ton syntrofo alexi ka ta rologia tou pou ta allazei kathe evdomada) kai den einai kai ftina syntrofia... Oloi alloi sas ftene alla den koitate ta imatia sas. Oso afora tous Tourkous to mono pou katalavainune einai ISXY KAI DYNAMI.. Ola ta alla einai verese tis xalimas kai tis kokkinis Orxistras... O HAKKAN EINAI PANTOU mesa stin PSEFTO ARISTERI ELLADA .An thelete to akoute an oxi gecmis olsun???? Oso afora tin ND an den apoktiusei kakkala kai den praksei kai to idio stin apenanti pleura kai episis den eksisosei to egglima enantion ton Ellinon kai ton Armenion mesa stin Ellada tha einai gelia kai aksia tis moiras tis. Gia na akouei kai kammia Repousi...Alla to krima einai oti oloi oi politikoi stin paragamatikotia einai dieutharmenoi stin Ellada. kata pleiopsifia..An den ertehei neo aima apo to eksoteriko kai den allaksei ipaidia kai ekpedeusis sto Yunanistan i villayiet tha ginoume i protektorato tou Raix...I kai stis dyo periptoseis ta synorta tha einai mexri kavala?? Ksypniste gaiti xanosaste...
    Agapite Savva
    Extes kaike ena ekklisaki stin Poli (Agios Nikolas sto Yenikoy Sait Halim Pasa cadesi) ) periorgos sto Yunanistan kai kanena meso den eipe tipotes? Mazi tou kaike kai ena Ellinas tis konstantinoupolis. Des Hurriet .. Episis Eidame kai ton Antenna pou mas to epaize kai vasiliko kannali.. .. Malon Lathos Soultano diafimizei sto kanali tou...
    Gia ta lefta ta kaneis ola...etsi leei to tragoudi kai einai sosto. Parakalo Enimeroste to peristatiko...ston kosmo ..Giati stin Tourkia polla perierga symbainoune teleutaia??
    PS: Akrita evales myalo??

    Ellinas (x)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Agapitoi Ellines

    I vazoume myalo I kalitera na mathoume oloi na tragoudoume
    Bismişâh, Allâh Allâh
    kai na ginoume aytoxthona yisoufakia...
    Me akous Akrita.
    Filika
    Ellinas (X)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συγγνώμη καταρχάς Κώστα, εκ παραδρομής έγραψα το επώνυμό σου λανθασμένα.

    Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα, που έχει νεοναζιστικό μόρφωμα στη βουλή, αλλά η Ελλάδα είναι και η μόνη χώρα με κομμουνιστικό κόμμα στη βουλή, για την ακρίβεια με κομμουνιστικά κόμματα στη βουλή. Αυτό με τις συνιστώσες του Σύριζα είναι τρομακτική δικαιολογία, το θέμα είναι ούτε μια συνιστώσα πατριωτική δεν υπάρχει!

    Όσον αφορά το ποιος έχει προσφέρει στην πολιτική ζωή της χώρας, το σίγουρο είναι πως όλα τα κόμματα δεν έχουν προσφέρει τίποτα, από τον Βενιζέλο και ύστερα, όχι μόνο δεν έχον προσφέρει, αλλά έχουν βλάψει κιόλας. Από εκεί και μετά και πνευματικοί άνθρωποι της αριστεράς και της αριστεράς έχουν προσφέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. πικραμενος
    δεν εχω καταλαβει τι ακριβως πρεσβευεις και τι θες να πεις

    λες δεν εισαι τσυριζα αλλα με το παραληρημα σου εναντιον της χρυσαυγης προσπαθεις να γινεις αποδεκτος απο το εαμοβουλγαρικο κατεστημενο , τη σοβιετικη νομενκλετουρα και πλουτοκρατια????
    νομιζεις οτι θα σε θεωρησουν δικο τους? μα αφου εκφραζεις και πατριωτικες θεσεις δεν προκειται ποτέ να θεωρηθεις δικος τους αλλα παντα θα εισαι γιαυτους φασιστας και ναζι. και τον κολοκοτρωνη να υποστηριξεις παλι ναζι θα σε πει το μαρξιστοδιεθνιστικο κατεστημενο.
    απο την αλλη φανταζομαι θα ξερεις οτι η χα δεν ειναι η δραση αλλα η αντιδραση στην δραση των νεοεαμοβουλγαρων φονιαδων 39 ολοκληρων χρονων με εκατονταδες δολοφονημενους ελληνες απο τους αριστερους φονιαδες και χιλιαδες απο τους λαθροεποικιστες τους.
    ειδικα μετα τα δεκεμβριανα του 2008 που για να ριξουν τον πλεηστεησιον καραμαλεα εκαψαν ολοκληρη την ελλαδα οι μαρξιστοισλαμιστες εχθροι, καιη κατεξεφτελισμενη αδυναμη δειλη χαζοδεξια με πακιπαυλοπουλο-ευχαριστουμε τα 4 εκατομυρια λεθρομεταναστες που επελεξαν την ελλαδα ειπε ο απιθανος αυτος μπολσεβικος!!!!!!!!!!!!-απλως κοιτουσε ανημπορη κανοντας τα πανω της, ηταν η σταγονα που ξεχειλισε το ποτηρι.εφριξαν ολοι οι αστοι, οι ΜΗ αριστεροι με την αδυναμια της σφαλιαροφαγικης νουδουλας.
    αυτοι ηταν οι λογοι της αναπτυξης της χα.
    και τι θα πει ναζι??????πιστευεις οτι θα ξεκινησει ο κασιδιαρης τον τριτο παγκοσμιο πολεμο οπως ο τρελαρας αδολφος???????
    τους χρειαζομαστε για να βγουν μπροστα σε περιπτωση μαρξιστοισλαμικης εξεγερσης, ουτσεκαδικης τουρκαλβανικης επιθεσης η και τουρκικης ακομα. ποιος θα βγει μπροστα εσυ, εγω η νεολερα τσυριζα η η σφαλιαροφαγικη φαπ-νδφκ???????? καλα οι κνιτες και αναρχικοι θα πανε παλι με τους εχθρους της ελλαδας και θα χτυπησουν πισωπλατα τον ελληνικο στρατο και λαο....αν δεν τα ξερεις αυτα τα απλα , που ειναι πολιτικη αλφαβητα, τοτε τι σοι πολιτικος αναλυτης εισαι??????

    ελληνας

    ετσι ακριβως ειναι οπως τα λες. αλλα με το να προτρεπεις να βαλουμε μυαλο δεν γινεται τιποτα.
    παρατηρω οτι μετα την πτωχευση λεει ο ενα στον αλλον -ξυπνα ρε!!!!! ρε ξυπνατε ρεεεεε και κατι τετοια... δεν γινεται δουλεια μαυτα. πρεπει με καθε μεσον και καθε τροπο να επικρατησουν οι υγειης εθνικολαικες δυναμεις και να τσακισουν με καθε μεσον και καθε τροπο τις αρωστημενες διεθνιστικες μαρξιστικες και κατεξεφτελισμενες χαζοδεξιουλικες που ειναι κατεστημενο απο το 74.....

    πρεπει να νικησουμε εμεις οι εθνικοπατριωτες αλλιως ελλας τελος για παντα οπως λεει και ο ρωμανος!!!!

    σαββα αν θες βαλε αυτο το αρθρο του καθηγητου, ειναι κλασσσικο και γραφτηκε πριν μερικα χρονια αλλα εχει την ιδια δυναμη και ειναι επικαιρο και σημερα...

    http://www.resaltomag.gr/121.mag


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Den ypostirizo tin Xrysi Augi. Elliniko komma den kanei theo ton Mousolini kai ton Hitler. Episis einai Naseristes kai Antisimmites xoris politico ypovathro I Hgesia tis Xrsysis Augis. Kai exo kai yponies oti paizoune paixnidi alon. Allios an to paizane Lepen tha eixane perasei sto vathro tis eksousias. Alla epanalamvano einaikomma xoris Politiko ypovathro kai pano apo ola Antisimmites kai Hilterikoi... Oso afora ton Tsyriza...niupto tas xeiras mou. O efialtis mprostatous einai panagia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Oso afora ton Tsyriza...nipto tas xeiras mou. O efialtis mprosta ston Syriza einai panagia. To komma ton axtarmadon
    einai pio Anthellines kai apo tin Xrysi Augi...auto tous to dino me kleista ta matia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θὰ θέσω ἕνα θέμα πρὸς ὅλους τοὺς σχολιαστές.
    Κατὰ πόσον ὁ νικητὴς πιστεύουν ὅτι δημιουργεῖ ἦθος καὶ ἤθική;
    Ἂς κοιτάξουμε αὐτὸ μέσα μας καὶ βλέπουμε.

    Ὁ Π. Κονδύλης εἶπε ὅτι μὲ τὸ τέλος τοῦ Ψυχροῦ Πολέμου, ἡ ἀριστερὰ ἐνσωμάτωσε τὴν ἰδεολογία τοῦ νικητοῦ (Η.Π.Α.). Σήμερα στὴν Ἑλλάδα ξέρετε ὅτι ἔχει αὐξηθῆ τὸ ποσοστὸ τῶν Ἑλλήνων ποὺ μαθαίνουν γερμανικά;
    Ἔτσι πᾶμε νὰ ἀντιμετωπίσουμε τὰ προβλήματα; Μὲ ὑποτέλεια; Ἡ μαλακὴ ἰσχύς (Η.Π.Α. κυρίως καὶ μετὰ τῆς Γερμανίας) τῶν ἡγεμόνων μας δουλεύει μιὰ χαρά.

    Ἔτσι λοιπὸν κανένα ξενόφερτο «ρατσιστικὸ» νομοσχέδιο δὲν δἐχομαι, οὔτε τὸ τυράκι τῶν γενοκτονιῶν δέχομαι. Στὸ τέλος θὰ γίνουμε σὰν τὰ κομμουνιστικὰ καθεστῶτα μὲ τὰ ἐγκλήματα σκέψεως καὶ φρονημάτων. λίγη προσοχὴ δὲν βλάπτει. Ἡ κοινοβουλευτικὴ δημοκρατία δὲν πιστεύω ὅτι πρέπει νὰ τιμωρῇ τὶς πεποιθήσεις, γνῶμες ὅσο ἀπεχθεῖς καὶ ἐὰν εἶναι, διότι ἔτσι γίνεται ὁλοκληρωτικὸ καθεστώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Konion,

    Ο Κονδύλης σε όλα τα έργα του θέτει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα γενικότερα, το ότι ως έθνος-κράτος πήραμε τα πολιτικά συστήματα και τις ιδεολογίες του εξωτερικού και τις υιοθετήσαμε χωρίς να κάνουμε την παραμικρή προσπάθεια να τις προσαρμόσουμε στην Ελληνική κοινωνία, αντίθετα προσαρμόσαμε την Ελληνική κοινωνία πλήρως σε αυτά!

    Η υποτέλεια είναι διαχρονική και πλήρης, βέβαια σε όλα τα κράτη υπάρχουν διάφορα είδη ομηρίας,απλώς υπήρξαν περίοδοι, όπου ασκήσαμε ρεαλιστική πολιτική, πλησιάζοντας το να εισέλθουμε στην άλλη μεριά των κρατών, των περιφερειακών δυνάμεων, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.

    Μιλάς για ηθική, ποια ηθική; Δεν υπάρχει ηθική, αυτό είναι πρόβλημα της ανθρωπότητας γενικότερα, η επικράτηση του άκρατου καπιταλισμού στο Δυτικό ημισφαίριο και οι Κομμουνιστικές δικτατορίες του Ανατολικού ημισφαιρίου και το διάλειμμα της φασιστικής Ευρώπης ήταν αδύνατο να παράγει ηθική. Μόνο λαμπρές εξαιρέσεις ανθρώπων μπορείς να βρεις, που όντως είχαν ήθος! Κατά τα άλλα όλα αυτά τα συστήματα ήταν και είναι σάπια, από διαφορετική άποψη το καθένα, ο κομμουνισμός και ο καπιταλισμός έχουν ως μέγιστη αξία τα υλικά αγαθά και ο φασισμός έχει τρομερά προβλήματα διαχωρισμού των ανθρώπων σε ανώτερους και κατώτερους! Πως κάποιο από τα συστήματα αυτά να παράγει ήθος; Αδύνατο, όταν το πρωταρχικό ιδεώδες είναι το χρήμα και όχι ο άνθρωπος

    Παραπάνω βέβαια στο προηγούμενο μήνυμα, ήθελα να γράψω πνευματικοί άνθρωποι της αριστεράς και της δεξιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολυ μεγαλη σημασια δωσατε στον καθε πικραμενο.
    Μεγαλυτερη απο οτι στο ιδιο το αρθρο.
    Το καλο τρολλαρισμα απο το πρωτο σχολιο φαινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν θα σχολιάσω γενικά γιατί οι απόψεις μου ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό με του κ. Καλεντερίδη.

    @Κώστας Πικραμένος

    Κύριε Πικραμένε, επειδή δεν είστε ενήμερος, να σας ενημερώσω ότι ακροδεξιό κόμμα δεν υπάρχει μόνο στην Ελληνική βουλή αλλά εδώ και πολλά χρόνια και στην Αυστριακή και μάλιστα με ποσοστό πολύ μεγαλύτερο της ΧΑ.Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.
    Και κάτι τελευταίο...Αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε δημοκρατία και να το εννοούμε, τότε πρέπει να δεχτούμε την ΧΑ στην βουλή, από τη στιγμή που την έφεραν εκεί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι των υπόλοιπων κυβερνήσεων και του καθένα μας να πείσουμε τους συμπολίτες μας αυτούς ότι η ΧΑ δεν πρέπει να βρίσκεται στη βουλή (για εμένα και άλλα κόμματα).Αν δεν μπορέσουμε να τους πείσουμε τότε ίσως η ΧΑ καλώς να βρίσκεται στη βουλή των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. H κατά Πικραμένο δημοκρατία ορίζεται ως "δημοκρατία είναι αυτό που αρέσει εμένα και κάθε αντίθετη άποψη είναι φασισμός".

    Αν διαβάσετε το άρθρο που είχε γράψει Παπαχρήστου και Ρεπούση, θα καταλάβετε την νοοτροπία και την ρηχότητά του. Εκ Παρισίων φωταδήστηκες παρλαπίπες και τίποτε άλλο.

    Το παραπάνω άρθρο είχε αναρτηθεί κι εδώ, αλλά δίνω την ανάρτησή του από τις "ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ", διότι εκεί νομίζω ότι απαντήθηκε πληρέστερα, ιδικά από τους ange-ta και smith.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.