16/9/13

H Toυρκία κατέρριψε ελικόπτερο του στρατού της Συρίας επειδή λέει ότι παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Τώρα η Ελλάδα μπορεί να καταρρίπτει όποιο πολεμικό αφος ή Ε/Π παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο;

Οι άνδρες του πληρώματος του συριακού ελικοπτέρου είναι όλοι τους νεκροί, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ
Συριακό ελικόπτερο κατέρριψαν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, αφού, όπως κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.
«Τη Δευτέρα στις 14.20 το απόγευμα, ένα ελικόπτερο τύπου Mi-17, το οποίο ανήκει στη Συρία, παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας στην περιοχή Γκουβέτσι στην επαρχία Χατάι κατά δύο χιλιόμετρα», δήλωσε ο κ. Αρίντς στην Άγκυρα, μετά από τακτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
«Του έγιναν επανειλημμένες συστάσεις από την αεράμυνά μας και, όταν η παραβίαση συνεχίστηκε, τα αεροπλάνα μας το έπληξαν στις 14.25 με πύραυλο, με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να πέσει σε συριακό έδαφος», πρόσθεσε.
Πηγή: Reuters

14 σχόλια:

  1. Πάντως επειδή αναρτήθηκε στο δίκτυο βίντεο σημερινό (16 09 13) που φαίνεται αλεξιπτωτιστής να πέφτει, διερωτώμαι μήπως τυχόν δεν ήταν ελικόπτερο αλλά αεροπλάνο. Εκτός αν είναι δύο διαφορετικά τα περιστατικά. http://youtu.be/cpdd9Ss3No0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ελικόπτερο ΜΙ-17, που έπεσε μέσα στο συριακό έδαφος.
    Θέλει προσοχή και παρακολούθηση το θέμα, μπορεί να τινάξει στον αέρα την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kai η Ελλαδα μπορη να το κανει με τοθρκικα ελικοπτερα αλλα χρειαζεται κυβερνιση με αρχιδια, και οχι αρχιδι κυβερνιση. Μπαμπης Φιλιππιδης Αμβυργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμ εκεί το πάνε να τινάξουν την κατάσταση στον αέρα. Στεναχωρήθηκαν πολύ που δεν τους βγήκε εισβολή και πάνε να την ξαναστήσουν παίρνοντας εκδίκηση και για το φάντομ. Οι άσχημες προθέσεις τους μυρίζουν όπως τα σκατά. Μια ζωή δολοπλοκίες και ραδιουργίες. Στον πολιτισμό δεν πρόσφερε τίποτα και ποτέ. Κλέφτες πολιτισμών και αντιγραφείς στην καλύτερη περίπτωση. Τη χειρότερη δε θέλει να τη φαντάζεται άνθρωπος. Εσύ scal τους ξερεις καλά. Η δική μου θεωρία λέει σαν άτομα ανθρωπάκια και σαν ομάδα όχλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σας.

    Η αλήθεια είναι ότι αν και σχολιάζω σπάνια στις αναρτήσεις του ιστολογίου, είμαι καθημερινός επισκέπτης σας.

    Ως γνωστό όπου τελειώνει η διπλωματία ξεκινά ο πόλεμος. Η διπλωματία στο θέμα της Συρίας (ευτυχώς) μέχρι τώρα υπερισχύει της άποψης του πολέμου. Στο δια ταύτα όμως είναι πολλές οι χώρες που έχουν διαφορετικά συμφέροντα στην περιοχή ενώ τα αντίπαλα στρατόπεδα παραμένουν δύο. Η ιστορία γράφει ότι ανέκαθεν κάτω από τις υπερδυνάμεις υπήρχε και ένας χρήσιμος …ηλίθιος. Κάποτε τον έκανε ενδεχομένως και η χώρα μας (αν και δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με το θέμα της Συρίας). Τέλος πάντων για να μην μακρηγορώ, κατά την προσωπική μου άποψη η Τουρκία επιθυμεί την ένταση γιατί είναι το επόμενο θύμα. Αυτό που γράφω δεν είναι κάτι καινούργιο, το έγραψε εξάλλου και ο κ. Καλεντερίδης σε πρόσφατο άρθρο του.

    Απλά μοιάζουν λοιπόν τα πράγματα…

    Φιλικά / Λουκάς Δ. Συμπεράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διάβασα τις δηλώσεις Νταβούτογλου.
    Θα τις μεταφράσω αύριο.
    Δεν είναι καλά ο άνθρωπος, πάει τελείωσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή...για να πετά ελικόπτερο του ασσαντ στη βόρειο συρία...όπου όλος σχεδόν ο πλυθυσμός εκεί είναι οπλισμένοι κούρδοι της βόρειας συρίας σημαίνει ότι δεν έφυγε εξ ολοκλήρου ο συριακός στρατός από εκεί.

    Και πολύ καλά έκανε και(ευχή κάνω) μακάρι να εξοπλίζει με όσο πιο βαριά όπλα μπορεί τους βορειο-συριο-κούρδους αλλά και μετέπειτα τους αλεβίτες της τουρκίας.

    Αμήν και πότε να διαλυθεί η βρωμοτουρκία και σύντομα η ελλάδα μας να έχει σύνορα με το ελεύθερο κουρδιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πρόβλημα της Συρίας θα λυθεί με πολύ αίμα. Η αλλαγή των συνόρων στη περιοχή (και όχι μόνο) μόλις ξεκίνησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάτι δεν κολλάει σε αυτή την ιστορία.
    Παραβίασε λένε τον Εναέριο Χώρο τους κι εκείνοι έστειλαν,(τι άλλο;)F-16 και το χτύπησαν με πύραυλο, αλλά το ελικόπτερο,λένε, έπεσε, ω του θαύματος, στο Συριακό έδαφος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένα ακόμη περίεργο στην υπόθεση είναι ο ελάχιστος χρόνος στον οποίο εξελίχθηκε η όλη υπόθεση.

    Δηλαδή,με το που παραβίασε τον εναέριο χώρο,αν υποθέσουμε βέβαια ότι πράγματι τον παραβίασε,και διένυσε δυο χιλιόμετρα,βρέθηκαν σε απόσταση βολής τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη,τα οποία κατά τα τουρκικά λεγόμενα πρόλαβαν και να το προειδοποιήσουν,και έλαβαν και εντολή για κατάρριψη σε μια τόσο ευαίσθητη χρονική περίοδο και περιοχή;

    ΑΝ όντως παραβίασε λοιπόν τον Τουρκικό εναέριο χώρο,το ερώτημα είναι για πόσο χρονικό διάστημα έγινε αυτό για να προλάβουν να το καταρρίψουν κιόλας;

    Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάτι τέτοιο συνέβη δίχως την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας.

    Η Τουρκία ΔΕΝ πιστεύω ότι θέλει έτσι απλά έναν πόλεμο με τη Συρία.

    Θεωρώ ότι θέλει ένα πόλεμο αλλά με τη συμμετοχή της υπερδύναμης,όπου οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν όλες τις στρατιωτικές δυνατότητες της Συρίας και οι Τούρκοι να κάνουν ένα είδος παρέλασης.

    Οι Τούρκοι ουδέποτε είχαν το θάρρος να επιχειρήσουν στρατιωτικά δίχως να είναι βέβαιοι για την καλά σκηνοθετημένη νίκη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Η Τουρκία ΔΕΝ πιστεύω ότι θέλει έτσι απλά έναν πόλεμο με τη Συρία.
    Θεωρώ ότι θέλει ένα πόλεμο αλλά με τη συμμετοχή της υπερδύναμης,όπου οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν όλες τις στρατιωτικές δυνατότητες της Συρίας και οι Τούρκοι να κάνουν ένα είδος παρέλασης.
    Οι Τούρκοι ουδέποτε είχαν το θάρρος να επιχειρήσουν στρατιωτικά δίχως να είναι βέβαιοι για την καλά σκηνοθετημένη νίκη τους"

    Γιατί ξέρουν ότι αν δεν είναι στημένο το παιχνίδι και υποστούν ήττα για οποιοδήποτε λόγο, τότε την επόμενη μέρα στην Τουρκία θα αρχίσουν τα "όργανα" του διαμελισμού. Ο στρατός τους κρατάει, αυτός έχει στο εσωτερικό τη φήμη του ανίκητου. Αυτή η φήμη στη σημερινή εποχή έχει "τσαλακωθεί" από τους Κούρδους.
    Αν "τσαλακωθεί" και σε "κανονικό" πόλεμο τελείωσε.
    Δεν τους κρατάει ο Αχμέτ που νομίζει ότι είναι ο μεγάλος βεζίρης σε αυτοκρατορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν το αμόκ της Τουρκίας για πόλεμο στη Συρία, δεν είναι μανία καταδιώξεως, τότε ποιό είναι;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μη ξεχνάμε πως η υπομονή του Τούρκου είναι παροιμιώδης. Λέγεται πως ο Τούρκος χωρικός, όταν στο μονοπάτι που βαδίζει, αντιληφθεί να κρέμεται ένας βράχος, θα περιμένει, όσο και αν χρειαστεί, να τον δει να πέφτει και ύστερα θα περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.