27/9/13

Μηνύμα Γκιούλ προς Αναστασιάδη για αποφασιστικότητα

Σύντομη συνομιλία με τον Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη φαίνεται πως είχε ο Τούρκος Πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, μιλώντας με Τούρκους δημοσιογράφους ο κ. Γκιουλ είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που η ε/κ αντιπροσωπεία, όπως αναφέρθηκε για την αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, δεν εγκατέλειψε την αίθουσα όταν μιλούσε.

Στο Πρόεδρο Αναστασιάδη, ανέφερε, είπε: «Μην αφήσετε αυτή τη δουλειά στο χρόνο, να κοιτάτε με θετική ατζέντα, συζητήστε με αποφασιστικό τρόπο και καλύψτε δρόμο».
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η συνομιλία έγινε κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στα κεντρικά του ΟΗΕ και σημείωσε επίσης προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι με την συνεργασία Τουρκία, Κύπρου και Ελλάδας ένας ξεχωριστός πυλώνας μπορεί να σχηματιστεί για την ΕΕ στην ανατολική Μεσόγειο.
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε επίσης ότι στο δείπνο που παραχώρησε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι μουν κάθισε δίπλα στον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα με τον οποίο συζήτησε για την Συρία και το Ιράν. Του ανέφερε, πρόσθεσε, ότι η συμφωνία για τα χημικά όπλα που αποδέχθηκε η Συρία πρέπει να συναρτηθεί με ένα ισχυρό ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ. Σε αντίθετη περίπτωση, σημείωσε, όλοι θα λένε ότι εξαπατήθηκαν.
Για να του εξηγήσει με ξεκάθαρο τρόπο, είπε, πόσο επηρεάζουν τα γεγονότα στην Συρία την Τουρκία, ο Γκιουλ είπε στον Ομπάμα: «Εσείς είστε εδώ και εμείς είμαστε εκεί».
Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι οι περισσότεροι αρχηγοί κρατών τον ρωτούσαν για τα γεγονότα γύρω από το πάρκο Γκεζί. Ρωτήθηκε επίσης είπε, για τις Προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, απαντώντας στους ερωτούμενους ότι «μέσα σε δύο χρόνια θα διεξαχθούν τρεις εκλογές, η ημερομηνία των οποίων είναι γνωστή, όταν έρθει η ώρα θα ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις».

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/politics/67366#sthash.TzOWrcWa.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.