9/9/13

Σοβαρή εξέλιξη: Το ΡΚΚ ανακοίνωσε ότι σταματά την απόσυρση των ανταρτών από το Βόρειο Κουρδιστάν (ΝΑ Τουρκία)

O εκ των ηγετών του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος,
Τζεμίλ Μπαγίκ
Μετά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις δια στόματος Τζεμίλ Μπαγίκ, το ΡΚΚ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι σταματά η απόσυρση των δυνάμεων των ανταρτών από τα βουνά του Βορείου Κουρδιστάν, που ξεκίνησε την Άνοιξη του 2013, με την έκκληση του Άπο για έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με το τουρκικό κράτος.
Η ανακοίνωση έγινε με τον πιο επίσημο τρόπο από την Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK ), που εδρεύει στο όρος Κανδήλι και αποτελεί την κορυφαία οργάνωση του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος, η οποία εκφράζει και αντιπροσωπεύει Κούρδους της Τουρκίας, του Ιράν, του Ιράκ και της Συρίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζεμίλ Μπαγίκ, συμπροεδρεύων στο KCK, είχε δηλώσει προ ημερών τα εξής:
"Εμείς δώσαμε διορία στο τουρκικό κράτος μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Μέχρι σήμερα το τουρκικό κράτος δεν έχει κάνει κάποια κίνηση ή ανακοίνωση. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιθυμεί την ειρήνη και επιδιώκει τον πόλεμο. Εμείς απέναντι σ' αυτήν τη στάση θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και θα αμυνθούμε. Σταματάμε την απόσυρση των δυνάμεων των ανταρτών. Αν δούμε δε ότι αρχίζουν επιχειρήσεις εναντίον μας, θα χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμά μας στην νόμιμη άμυνα. Αν θέλουν δε να αρχίσουν πόλεμο εναντίον μας, τότε θα επαναφέρουμε τις δυνάμεις που αποσύρθηκαν και θα τους δώσουμε εντολή να επιστρέψουν στις θέσεις τους.
Η σταθερότητα είναι μια κατάσταση που την έχουν ανάγκη όλοι οι λαοί. Αν θέλουν σταθερότητα στη μέση Ανατολή, πρέπει να απελευθερωθεί ο ηγέτης του κουρδικού λαού Αμπντουλλάχ Οτζαλάν.
Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κάποια αντίδραση από την τουρκική κυβέρνηση.

1 σχόλιο:

  1. BREAKING NEWS: Assad sends approval to Barzani to deploy Kurdish Peshmerga in Syria !!

    Read more at http://www.liveleak.com/view?i=4fc_1378717287#eMqT3BYHdI9vZJJM.99

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.