21/9/13

‘Μνημόνιο ή εμφύλιος’: Όπως κάποτε… ‘Καραμανλής ή τανκς’

Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Στο τρομακτικό δίλλημα «μνημόνιο ή εμφύλιος» φαίνεται να προσπαθούν να οδηγήσουν κάποιοι τον ζαλισμένο από τα τεκταινόμενα Έλληνα πολίτη.

Δυστυχώς, τα γεγονότα έτσι όπως έχουν διαδραματιστεί και όπως παρουσιάζονται από το «σύστημα» (δηλαδή τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού, του ημι-συνταγματικού αλλά και του εξω-συνταγματικού τόξου, καθώς και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης), το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο έτσι ώστε να «μαζευτεί στο μαντρί» διότι διαφορετικά θα έρθει τους «εκτελέσει» ο κουμουνιστής, ή θα τους «μαχαιρώσει» ο φασίστας.

Η συγκεκριμένη πολιτική εκφοβισμού των Ελλήνων έρχεται σε μία περίοδο όπου:
>To «success story» τύπου Βιοχάλκο καταδεικνύει καθημερινά τη σκληρή πραγματικότητα μίας χειμαζόμενης οικονομίας και κοινωνίας.
>Ο πρωθυπουργός επέστρεψε από τις συναντήσεις του στο Εξωτερικό με άδεια χέρια αφού όλοι οι ιθύνοντες στην ΕΕ τον παρέπεμψαν στο Βερολίνο.
>Το Βερολίνο δεν προτείνει παρά μόνο ένα νέο μνημόνιο (με άλλη ονομασία) αλλά της ιδίας σκληρότητας μέτρα. Το κατά πόσον η νέα συμφωνία θα περιλαμβάνει και «κούρεμα» είναι συζητήσιμο, καθώς και το αντίτιμο που θα καταβληθεί σε μία τέτοια περίπτωση.
>Τα γκάλοπ δείχνουν μία πρωτοπορία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μία ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής, κατάσταση η οποία δεν αναμένεται να μεταβληθεί στο προσεχές μέλλον, μάλλον να επιδεινωθεί για την κυβερνητική παράταξη.
>Οι απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων βρίσκονται προ των πυλών, ενώ το λουκέτο με «ξαφνικό θάνατο» εταιριών του δημοσίου μάλλον δεν πρόκειται να αποφευχθεί.
>Οι απεργίες στον δημόσιο τομέα θα δημιουργήσουν ένα νέο κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο.
>Ο έλεγχος της κοινοβουλευτικής ομάδος τόσο της ΝΔ όσο όμως και του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως δεδομένη, ειδικά εάν και εφόσον έρθουν διατάξεις για πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, περεταίρω απολύσεις και μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Όπως είναι φυσικό μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο, η επιλογή – στρατηγικής φύσεως – του πετάματος τη μπάλας στην εξέδρα και της αλλαγής της ατζέντας, ακόμα όμως και με τον κίνδυνο κάτι τέτοιο να λειτουργήσει ως η θρυαλλίδα για ένα κοινωνικό ξέσπασμα αποτελεί μία «λογική» επιλογή για το μνημονιακό – κυβερνητικό στρατόπεδο.
Όσο παράλογο να θεωρείται για κάποιους το γεγονός, οι «στρατηγοί» της κυβέρνησης να αποφάσισαν να παίξουν την «τελευταία κάρτα» της τράπουλας, η οποία έχει να κάνει με την εισαγωγή του απόλυτου – για ένα έθνος – διλλήματος στην πολιτική συζήτηση: Εάν δεν ψηφίσετε εμάς – ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δηλαδή – θα οδηγηθούμε στα «άκρα», άρα θα έχουμε «εμφύλιο», άρα είναι σαφές ότι καλύτερα να έχουμε το «μνημόνιο» παρά τον «εμφύλιο». Η πιθανότητα να έχει υιοθετηθεί η συγκεκριμένη επιλογή είναι τεράστια.

Δυστυχώς, στην πολιτική τέτοιου είδους στρατηγικές οι οποίες πιάνονται από ένα τραγικό – οπωσδήποτε μη σχεδιασμένο, ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ λόγω της κοινωνικής κατάστασης – περιστατικό, ενεργοποίησαν τη συγκεκριμένη πολιτική στρατηγική με την οποία προσπαθεί να περαστεί στον ελληνικό λαό το τετράπτυχο:

Δεξιοί, μην ψηφίσετε Χρυσή Αυγή διότι αποτελεί το απόλυτο κακό (δεν είναι στο «συνταγματικό τόξο»).
Αριστεροί μην ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ διότι αποτελεί ένα… λιγότερο απόλυτο κακό (μπορεί και να μην είναι στο «συνταγματικό τόξο»).
Ψηφίστε εμάς ΝΔ (δεξιοί) – ΠΑΣΟΚ (αριστεροί), μπορεί να είμαστε μνημονιακοί αλλά είμαστε στο «συνταγματικό τόξο» και μάλιστα βρισκόμαστε στο «κέντρο».
Εάν τελικά ψηφίσετε κόμματα πλην ημών τότε κινδυνεύουμε με «εμφύλιο»

Όπως και να το δει κανείς, η τοποθέτηση της πρωθυπουργικής πτέρυγας της ΝΔ δεν μπορεί παρά να εξηγηθεί με βάση το συγκεκριμένο σκεπτικό.
Με άλλα λόγια, το ιστορικό δίλλημα «Καραμανλής ή τανκς» έρχεται στην επικαιρότητα. Επικαιροποιημένο στο «μνημόνιο ή εμφύλιος». Να ρωτήσουμε ποιον εξωτερικό παράγοντα ευνοεί το συγκεκριμένο δίλλημα, έτσι ώστε να συνεχιστούν οι «διαρθρωτικές» μεταρρυθμίσεις ή μήπως είναι αφελές;

Και μία επισήμανση: Στο «μαντρί» μαζεύονται όλοι, αφού η απειλή της «λίστας» δεν μπορεί παρά να αφήσει πολύ λίγους ασυγκίνητους.

Τέλος, το ερώτημα στο πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος των εκλογών, δηλαδή είτε μέσα στις επόμενες εβδομάδες, πριν τα τετελεσμένα από τους Γερμανούς αλλά και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό παγιοποιηθούν και όσο η επήρεια των δραματικών γεγονότων βρίσκεται στην επιφάνεια, είτε στο απώτερο μέλλον, όταν τα αδιέξοδα θα βρίσκονται εμφανέστατα μπροστά μας είναι μάλλον ρητορικό σχήμα για το Μαξίμου.

Με άλλα λόγια, είναι αρκετά πιθανό να πηγαίνουμε προς εκλογές με μία πόλωση τεχνητή αλλά άκρως επικίνδυνη. Καλώς ορίσαμε στη δεκαετία του 1960. 

DEFENCEPOINT

4 σχόλια:

  1. Ο κόσμος στις επόμενες εκλογές ξέρει πολύ καλά τι ΔΕΝ θα ψηφίσει.

    Οι τοξότες θα μείνουν με το τόξο στο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα να επιχειρήσω να δούμε τι έχει γίνει αυτές τις μέρες ύστερα από τον τραγικό θάνατο του Φύσσα, γιατί η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί. Αυτό που θα γράψω δηλώνω εκ των προτέρων πως δεν είναι υπεράσπιση της ΧΑ, ποτέ δεν ψήφισα και ποτέ δεν θα ψηφίσω ΧΑ, ποτέ, βέβαια κανέναν δεν μπορώ να πείσω και δεν με ενδιαφέρει κιόλας, αλλά αν έχει κάποιος αντίλογο σε αυτά που θα γράψω θα ήθελα να μην αναλωθεί στο ότι είμαι ΧΑ, αλλά να γράψει με επιχειρήματα.

    Ο Ρουπακιάς σκότωσε τον Φύσσα, συνελήφθη επί τόπου και ομολόγησε και επιπλέον η αστυνομία έκανε ελέγχους σε τοπικές οργανώσεις της ΧΑ και έχουν προσαχθεί 130 άτομα αν δεν κάνω λάθος. Η ανακριτική διαδικασία και η έρευνα συνεχίζεται. Έχει γίνει κάτι λάθος σε όλα αυτά, έχει προσπαθήσει η Αστυνομία να συγκαλύψει κάποιον και δεν το έχω καταλάβει εγώ.

    Από εκεί και μετά ξεσηκώθηκαν τα κόμματα της αριστεράς και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα, αλλά ειδικά της αριστεράς με εμπρηστικές δηλώσεις, με δηλώσεις τύπου Κανέλλη, οι οποίες ουσιαστικά έλεγαν ξεσηκωθείτε να πάρετε εκδίκηση. ΓΙΑΤΙ; Τι έγινε λάθος και αγανάκτησε η αριστερά, έχει η αντεκδίκηση κάποια σχέση με το κράτος δικαίου; Πως ξεχωρίζει η αριστερά τους φασίστες που θέλει να εξαφανίσει; Ρητορική ερώτηση αφού είναι γνωστό τοις πάσι ότι όσοι διαφωνούν με την αριστερά είναι φασίστες. Είναι δυνατόν να μην επεμβαίνει κανείς από την κυβέρνηση να πει στην Κανέλλη να το βουλώσει και να σκέφτεται λίγο πριν ανοίξει το στόμα της;

    Πέρα από αυτό, όλα τα ΜΜΕ με μια ολοφάνερη ενορχηστρωμένη και καθαρά προβοκατόρικη επιχείρηση, επιτέθηκαν εναντίον ενός κόμματος.
    Μα πως κρίνεις την επίθεση των ΜΜΕ έτσι θα μου πει κάποιος; Εξηγώ:

    Καταρχάς μιλάμε για τα κανάλια που βρίζει η αριστερά καθημερινώς, όμως φαίνεται πως οι δημοσιογράφοι δεν είναι και τόσο κακοί ή μνημονιακοί όταν επιτίθενται στον αντίπαλο. και ποιον αντίπαλο τον φασίστα! Έτσι λοιπόν βλέπουμε στα πρωτοσέλιδα μεγάλων εφημερίδων, ανώνυμες καταγγελίες, οι οποίες κατηγορούν επώνυμα ανθρώπους, χωρίς αποδείξεις, με εγκληματικές πράξεις που χρήζουν ισόβιας κάθειρξης και οι οποίες γίνονται δεκτές από τους δικαστές δημοσιογράφους χωρίς δεύτερη σκέψη, μιλάμε δηλαδή για πρακτικές Ιράν στην καλύτερη περίπτωση, και για να δώσω ένα απτό παράδειγμα και θα πάρω το θάρρος να χρησιμοποιήσω το όνομα του Κυρίου Καλεντερίδη για το παράδειγμα και μόνο, για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό τι εννοώ. Είναι λοιπόν σαν να γράφω εδώ σήμερα πως ο Κύριος Καλεντερίδης οργάνωσε συμμορία, την οποία την είδα εγώ και πήγε και έκανε ληστείες και μαχαίρωσε ανθρώπους στο δρόμο, τους είδα και ο Κύριος Καλεντερίδης τους οργάνωσε, αλλά δεν παραθέτω αποδείξεις, δεν δίνω το όνομά μου και όμως αύριο το πρωί όλες οι εφημερίδες γράφουν πως ο Καλεντερίδης είναι δολοφόνος, το θέατρο του παραλόγου δηλαδή στην κυριολεξία! Δεν είναι όμως μόνον αυτό. Με την ανάκριση να συνεχίζεται, εμφανίζονται καταθέσεις, που έχουν διαρρεύσει και οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά, ο δολοφόνος εμφανίζεται να καταθέτει διαφορετικά από τη γυναίκα του, στα ΜΜΕ πάντοτε, οι δικαστές δημοσιογράφοι εμφανίζουν δικούς τους μάρτυρες, ανώνυμους πάντοτε, κάποιες φορές και φίλους του θύματος, οι οποίοι όμως δεν πρέπει να συμμετέχουν στην επίσημη διαδικασία, γιατί είναι παράνομο να αποκαλύπτεις τις καταθέσεις σου πριν ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, ενώ άλλοι εμφανίζονται σαν να ήταν εκεί, οι οποίοι λένε άλλες κατηγορίες χωρίς να έχουν καμία ιδέα για το περιστατικό, ενώ γίνεται και τεράστια προσπάθεια να ταυτιστεί η αστυνομία με τη ΧΑ. ΓΙΑΤΙ ρε μάγκες; Από που βγαίνει αυτό; Από τις 130 προσαγωγές; Πως ξέρουν ότι ήταν 12 αστυνομικοί για παράδειγμα στον τόπο του εγκλήματος ενώ οι αστυνομικοί λένε ότι ήταν 4 και πόσες φορές έχει δει κάποιους τους αστυνομικούς να κυκλοφορούν σε ντουζίνες; Βγαίνουν blogs και ζητάνε να γίνουν έρευνες για τους "Χρυσαυγίτες" με τις βερμούδες και τα αμάνικα που πέταγαν πέτρες σε αυτούς που τους πετούσαν "άκακες" μολότοφ, βγαίνουν και κατηγορούν αυτόν που "συνεργάστηκε" με την αστυνομία επειδή πέταξε κάτω αυτόν που χτύπησε πισώπλατα αστυνομικό, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα το βιντεο που παραθέτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμως ας δούμε και τι άλλο έχει γίνει αυτές τις μέρες, που έχει περάσει στα ψιλά γράμματα.

    Ο Άσμουσεν φέρεται να δήλωσε πως ο Βενιζέλος του ζήτησε να μαγειρέψουν το έλλειμμα, με αυτόν πάμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη, κάτι που διέψευσε ο Βενιζέλος, αλλά όχι ο Άσμουσεν, αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν. Ο Σβόμποντα μας είπε πως δεν έχουμε δικαίωμα να προεδρεύσουμε της ΕΕ και αυτό ο Βενιζέλος το πήρε ως δήλωση στήριξης!!!!!!! Δεν ξέρουμε πόσος κόσμος θα απολυθεί ουσιαστικά και δεν ξέρουμε αν μας περιμένει και άλλο μνημόνιο, όπως λέγεται όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα.
    Και έγινε και κάτι άλλο, για το οποίο μας ενημερώνει το ιστολόγιο βετεράνος, πέθανε ο αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε άγρια και απρόκλητα από ομάδα 30 περίπου αντιεξουσιαστών το 2007 και εν ώρα υπηρεσίας, όμως αυτός ήταν Όρκ ήταν Μπάτσος δεν ήταν άνθρωπος από ό,τι φαίνεται, δεν είχε πατέρα δεν είχε μάνα, για αυτό και κανένας δεν το είπε μέχρι τώρα.

    Σήμερα είναι οι φασίστες, αύριο ποιος θα μπει στο στόχαστρο της ενορχηστρωμένης προπαγάνδας; Αυτή είναι η δημοκρατία που θέλουμε, μήπως μπορεί αύριο μεθαύριο όταν θα έχουν ξεμπερδέψει με τους φασίστες να μπει κάποιος άλλος στο στόχαστρο; Κάποιος άλλος που μπορεί να είναι απειλή για το σύστημα; Μεθαύριο για ποιον θα έχουν οι εφημερίδες ανώνυμες καταγγελίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γενικά, η ιδέα ότι κάθε ενορχηστρωμένη προπαγάνδα είναι εχθρός της δημοκρατίας, είναι ορθή και πηγάζει από υγιή σκέψη.
    Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις ταραξιών που δεν έχουν κάν ανάγκη από προπαγάνδες, αφού επιδιώκουν να διατυμπανίζουν τα οποιαδήποτε "έργα" τους με οποιονδήποτε τρόπο.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.