22/9/13

Φράγμα οι ελληνικές ιδέες

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
Αυτή την πατρίδα έχουμε, όχι άλλη. Μία και μόνη. Αν την κάνουμε στάχτη, δεν έχουμε ρεζέρβα παραδίπλα για να μετακομίσουν όσοι επιβιώσουν.

Η υποκρισία πλημμυρίζει τον δημόσιο λόγο. Η Χρυσή Αυγή περίπου λέει ότι ο δράστης είδε φως κι ανέβηκε. Πιο δικός τους δεν γινόταν, κι αυτό δεν προκύπτει μόνο από τις φωτογραφικές αγκαλιές με τον Μπαρμπαρούση. Ο,τι σπέρνεις θερίζεις.

Οταν ντοπάρεις τους ανθρώπους, πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχουν ανεξέλεγκτες συνέπειες. Αμα προσπαθείς να πείσεις ότι ο διπλανός τους είναι κι ο εχθρός τους, ε, κάποιος μπορεί όντως να πειστεί και να εξοντώσει τον «εχθρό», που δεν είναι παρά ο γείτονας, ο φίλος, ο συμμαθητής, ο αδερφός του.

Στο αίμα όμως του μακαρίτη Φύσσα δεν θα ξεπλυθούν οι ολοκληρωτικοί οπαδοί της βίας της άλλης όχθης. Οπως η κακουργηματική καφρίλα των Σκουριών ή οι σφαίρες της τρομοκρατίας δεν μπορούν να ξεπλύνουν τους φερόμενους ως εθνικιστές, που παραβιάζουν τον νόμο, και τους εθνικοσοσιαλιστές ηγήτορές τους. Μαχαιροβγάλτες και πιστολάδες, εμπρηστές και βομβιστές πραγματώνουν την ιδεολογία του μίσους, είτε εθνικού είτε ταξικού.

Από χαρακτήρα και ιδεολογία απεχθάνομαι την αταξία, το καφριλίκι της ανομίας, όταν η ζωή, η περιουσία κι η τιμή των πολιτών γίνονται έρμαια και θύματα του κάθε αυτοσχέδιου «σωτήρα» ή «τιμωρού». Ξαναλέω, οι μικροί κι ανώνυμοι την πληρώνουν πάνω στο μπάχαλο. Κι είμαι πιστός στα σύμβολα, τα βλέπω με φροντίδα και εγρήγορση. Ενοχλούμαι όταν τα διακωμωδούν.

Π.χ., ποτέ δεν έκρυψα πόσο αγαπώ τον Ελληνικό Στρατό, τον Στρατό των αγώνων, τον πλέον πατριωτικό και λαϊκό θεσμό του έθνους. Με μια αποστολή ξεκάθαρη, γεμάτη τιμή, με διοικητές, τότε, γενναίους μαχητές της Κύπρου, τους οποίους ακόμη αγαπώ και με τιμούν με τη φιλία τους. Οταν πήγα εθελοντής στον καιρό μου, όπου πήγα, ένιωθα σαν το ψάρι στο νερό. Φρόντιζα τη στολή μου, το όπλο μου, τους άντρες της διμοιρίας μου και την αποστολή μου. Τηρούσα ευλαβικά τους νόμους και τους κανονισμούς. Ημουν περήφανος γιατί συμμετείχα στο καλύτερο κομμάτι του αρχαιότερου στρατού του δυτικού κόσμου, στο καλύτερο κομμάτι της πατρίδας, γιατί πάντα η πρώτη τιμή ανήκει στους πολεμιστές. Με πειθαρχία και επιθετικό πνεύμα, αλλά στραμμένο στον απέναντι εχθρό, στο ισλαμοφασιστικό καθεστώς που κατέχει την Κύπρο, απειλεί στο Αιγαίο και στη Θράκη, στους γενοκτόνους εγκληματίες Ελλήνων, Αρμενίων και Κούρδων.

Στην πολιτική ζωή όμως δεν φοράω άρβυλα, δεν παραποιώ τη στολή. Αν με καλέσει πάλι η υπηρεσία, τα έχω όλα τσίλικα, σιδερωμένα και γυαλισμένα. Θα πάρω το φύλλο πορείας, θα φορέσω τον πράσινο μπερέ μου, θα περάσω την πύλη και θα ενταχθώ πάλι στην ιεραρχία, στους νόμους και τους κανονισμούς της υπηρεσίας. Δεν ντύνομαι σαν κυνηγός για να προπηλακίσω συγγενείς θυμάτων στον Μελιγαλά ή έναν γέρο δήμαρχο. Δεν λύνω τις πολιτικές διαφορές μου με στειλιάρια και μαχαίρια.
Την αδιάκριτη εφαρμογή του νόμου απαιτώ και δεν την εκχωρώ σε ερασιτέχνες παραστρατιωτικούς, όπως δεν εκχωρώ την κοινωνική δικαιοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία, που διάγει βίο μεσοτοιχία με την τρομοκρατία και την ανομία, είτε σφυρίζοντας κλέφτικα είτε συμπαριστάμενος στους όποιους συλληφθέντες.

Πόση σχέση έχουν οι δυνάμεις του μίσους με τον ελληνικό τρόπο και την κοινωνική δικαιοσύνη αντίστοιχα; Καμία.

Ο αληθινός εθνικιστής, δηλαδή ο μαχητικός πατριώτης που στρατεύει κάθε ικμάδα της δύναμής του για να κάνει την πατρίδα καλύτερη και να διαφυλάξει την ελευθερία της, πιστεύει στην εθνική και την κοινωνική ενότητα και αγωνίζεται γι’ αυτήν. Πιστεύει ότι όλοι έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις προς το σύνολο του έθνους και καμιάς τάξης ή όποιας άλλης κατηγορίας τα ιδιαίτερα συμφέροντα δεν υπερτερούν αυτών του συνόλου του έθνους.

Η βασική αντίθεσή μας με την Αριστερά, πέρα από τον φιλελευθερισμό για την οικονομία, αυτή είναι. Αυτή ήταν πάντα.

Οταν λοιπόν αρνούμαστε και στηλιτεύουμε την τυχοδιωκτική «επένδυση» της Αριστεράς στον κοινωνικό πόλεμο, μέσα από την «ταξική πάλη», είναι αδιανόητο και ανθελληνικό να αποδεχτούμε άλλους διαχωρισμούς και κηρύγματα μίσους, που πάλι διασπούν την κοινωνία και μάλιστα με πρότυπα ιδεολογίας και δράσης, κατευθείαν από τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό, ο οποίος, όσο γοητευτικές στολές και λιλιά κι αν είχε, ήταν εχθρός του λαού μας, φορέας πρωτοφανούς βαρβαρότητας. Επιτέθηκε άνανδρα στη χώρα μας, τη λεηλάτησε, σκότωσε χιλιάδες αθώους Ελληνες, όπως και εκατομμύρια άλλους Ευρωπαίους και όχι μόνο. Ο γερμανικός εθνικοσοσιαλισμός ήταν εχθρός μας, όπως ο κεμαλισμός του δάσκαλου του Χίτλερ, όπως ο κομμουνισμός του Λένιν και του Στάλιν, των πρωτοξάδελφων του Αδόλφου.

Ζούμε σε μια εποχή όπου δεν υπάρχει έλλειμμα ελευθερίας, αλλά περίσσευμα ασυδοσίας. Υπάρχουν όμως όρια, τείχη που δεν μπορούμε να αφήσουμε αφύλακτα στις δυνάμεις του μίσους και της διάσπαση της εθνικής και της κοινωνικής ενότητας. Είναι τα τείχη του νόμου, είναι τα απαγορευτικά όρια που θέτει ο σεβασμός στη ζωή, στην τιμή και την περιουσία των πολιτών, από οποιονδήποτε, οτιδήποτε κι αν πιστεύει.

Η εθνική δύναμη της ενότητας, του νόμου, της τάξης και της κοινωνικής ειρήνης είμαστε εμείς και οφείλουμε να προστατεύσουμε αυτά τα αγαθά των πολιτών με ατσάλινο χέρι…
 
Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
κυριακάτικη δημοκρατία

12 σχόλια:

  1. Πως τολμάς και αναφέρεσαι ΕΣΥ σε: καμιάς τάξης ή όποιας άλλης κατηγορίας τα ιδιαίτερα συμφέροντα δεν υπερτερούν αυτών του συνόλου του έθνους.

    Ποιον κοροιδεύεις;

    Το κόμμα σου μήπως δεν είναι συμμορία; Δεν υποστηρίζεται ή μήπως δεν υποστηρίζει επιχειρηματικά συμφέροντα;

    ΠΩΣ κατάφερες και "ξέχασες" την υποχρέωση όλων μας να προστατεύουμε την Εθνική Ανεξαρτησία της Πατρίδας μας;

    Υποστηρίξατε συνειδητά τους διεφθαρμένους και τους διαπλεκόμενους,με αποτέλεσμα την ριζοσπαστικοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας αλλά και της εξαθλίωσης της.

    Είστε ηθικοί αυτουργοί για ότι επακολουθήσει,στα χέρια το όποιο αίμα προκύψει,κάτι που ασφαλώς απεύχομαι.

    Βρείτε το θάρρος όσο είναι καιρός και αναλάβετε τις ιστορικές σας ευθύνες,πριν να είναι πολύ αργά,και προχωρείστε τάχιστα στην αυτοδιάλυση των κωλοκομμάτων-παραμάγαζων που στήσατε στην πλάτη της Ελλάδας,και ανοίξτε τις διαδικασίες για Πολιτειακή αλλαγή στον Τόπο μας.

    Και προπάντον,ζητείστε ΕΣΕΙΣ οι ίδιοι τον έλεγχο ΠΡΩΤΑ των δικών σας κομμάτων απο τη δικαιοσύνη.

    Δώστε τα στοιχεία για τα λεφτά που παίρνατε απο τη Ζήμενς και άλλες εταιρείες για να τρώτε με χρυσά κουτάλια.

    ΑΝ σας νοιάζει έστω και ελάχιστα για την Ελλάδα,που πολύ αμφιβάλω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άρθρο, θα έπρεπε να έχει τίτλο "Φράγμα στις ελληνικές ιδέες", αφού σύσωμο το "συνταγματικό τόξο" που υπηρετεί ο υπέρμαχος του νόμου και της τάξης Κος Κρανιδιώτης, μόνο αυτές διώκει τα τελευταία χρόνια.
    Οι φωτογραφικές απαγορεύσεις των αστυνομικών διευθυντών, και οι λίστες με τα ευφάνταστα εγκλήματα του πανικόβλητου Δένδια, δεν τον ενοχλούν φαίνεται.
    Ευαισθησίες αλά κάρτ, σε μια δημοκρατία αλά κάρτ!!!
    Περαστικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κλίκα των φίλων σου Γερμανοτσολιάδων που κυβερνά έχει περισσότερα και σοβαρώτερα εγκλήματα.

    Σταμάτα τα πατριωτικά, προκαλείς κλαυσίγελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από ό,τι καταλαβαίνω οι σχολιαστές έχουν κάτι εναντίον του Κρανιδιώτη ή της παράταξής του, κι εγώ έχω εναντίον της παράταξής του, όμως η άποψη, που εκφράζεται στο άρθρο του αυτό, με βρίσκει ολοκληρωτικά σύμφωνο! Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τίποτα ούτε για εγκλήματα ούτε για εκδίκηση ούτε για αντεκδίκηση, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και νομοταγείς, όταν τηρείται ο νόμος όλα λειτουργούν ωραία και όταν κάποιος παρανομεί δε σημαίνει ότι θα πρέπει να παρανομήσουμε και εμείς για να αντιδράσουμε, εμείς θα πρέπει να λειτουργήσουμε σύμφωνα με το νόμο για να αντιδράσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολύ σωστός Αλέξανδρε. Αν τα άρθρα δημοσιεύονταν ανυπόγρφα υα σχόλια θα ήταν τα ίδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θέμα είναι ότι ΠΡΩΤΑ ο καθένας φροντίζει τα του οίκου του και κατόπιν προχωράει σε υποδείξεις.

    Δεν γίνεται να αλωνίζουν και να κάνουν τους Νόμους κουρελόχαρτα όποτε δεν τους βολεύει και όποτε τους βολεύει να παριστάνουν τους νομοταγείς.

    Είναι τόσο απλό.

    Ε όχι και να βλέπουμε μαθήματα παρθενίας σε μπουρδέλα,μην τρελαθούμε κιόλας.

    Η υποκρισία με βγάζει απο τα ρούχα μου.

    Αν εσάς σας φαίνεται λογικό να μην έχει μπεί ΠΟΤΕ εισαγγελέας στα άλλα κόμματα,ή ΣΔΟΕ κλπ,τότε τι να πω,έχει πράγματι δίκαιο ο αρθρογάφος γιατί βρήκε και τα κάνει.

    Με λίγα λόγια,πρέπει να ξεκινήσει ένας τουλάχιστον ανώτατος λειτουργός απο τη Δικαιοσύνη,να ξεκινήσει απο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ,μετά στης ΝΔ,και κατόπιν σε όλα τα υπόλοιπα.



    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Τ

    Φτάνει που τα άρθρα του συγκεκριμένου αναρτώνται στο antinews,και επιτρέπεται ο σχολιασμός ΜΟΝΟ σε Σαμαρίτσες,και φυσικά είναι ο μοναδικός χώρος που τολμάει να απαντήσει ο Φαήλος.

    Ένα ωραίο και ελεγχόμενο Μπλέ περιβάλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευτραφή αγόρι μου Κρανιδιώτη, μήπως... λέω μήπως θυμάσαι τι είχε γίνει πριν από 22 χρόνια και 9 μήνες, τον Ιανουάριο του 1991 στη Πάτρα από κάτι ομοϊδεάτες σου; Λέω άν βέβαια θυμάσαι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλεξ. Παπαδιαμάντη, Οι έμποροι των εθνών. Αυτοί δεν έχουν πατρίδα παρά μόνο συμφέροντα. Αλήθεια όταν η αριστερά έλεγε + κεντρώους "Δεν ξεχνώ τι σημαίνει δεξιά" τί εννοούσε άραγε και από τι ήθελε να διώξη τις δικές της ευθύνες.
    Αφήστε ήσυχους τους λαούς γιατί δε σας ανήκουν ούτε είναι προϊόντα στα άθλια σχεδιά σας. Όποιος σκάβει για τον άλλο αποδεδειγμένα πέφτει μέσα. Ούτε του δεξιούς που σας απέμειναν δεν πείσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρήστο νομίζω χάνεις την ουσία του άρθρου, συμφωνώ απολύτως σε όσα γράφεις όσον αφορά και το antinews και όλα τα στραβά και ανάποδα, το νόημα όμως είναι πως δε σημαίνει ότι επειδή ολοφάνερα παρανομούσαν και παρανομούν κάποιοι ασύστολα, δικαιολογούνται οι τραμπουκισμοί και το ξύλο και ούτε οι τραμπουκισμοί και το ξύλο και τα σκάνδαλα, δικαιολογούν τις μολότοφ και το ξύλο, η παρανομία δεν διορθώνεται από μια άλλη παρανομία, απλώς ενισχύει την αποσάθρωση, αυτό είναι η ουσία!
    Γιατί το πρόβλημα με τη Χρυσή Αυγή, για παράδειγμα δεν εντοπίζεται στο πρόσφατο τραγικό συμβάν, όλη η υπόλοιπη δράση της είναι απαράδεκτη και ουσιαστικά ενισχύει το υπάρχον πολιτικό σύστημα, ενώ αποδεικνύει καθημερινά πως απλώς δεν επιδιώκει την εξουσία και την αλλαγή.
    Η Δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι εκ των ουκ άνευ, κάθε προσπάθεια ανατροπής της Δημοκρατίας, θα βλάψει τα συμφέροντα της χώρας, άρα τέτοιες απόψεις για παράδειγμα δεν είναι εθνικιστικές. Στο Δυτικό κόσμο, στον οποίο ανήκουμε και εμείς, εκτός και αν ανήκουμε στο Ισλάμ και δεν το ξέρω, έχουν καταρριφθεί ανεπιστρεπτί οι ιδέες περί Αρρίας φυλής και έχει εδραιωθεί η ισότητα όλων των ανθρώπων, όλες λοιπόν αυτές οι ρατσιστικές αντιλήψεις δυσφημούν την Ελλάδα στον υπόλοιπο κόσμο, άρα δεν μπορεί να είναι εθνικιστικές αντιλήψεις αφού βλάπτουν την πατρίδα. Το να παίρνει κανείς τον νόμο στα χέρια του μπορεί να δίνει μερικούς ψήφους, αλλά ένα πραγματικά εθνικιστικό κόμμα θα πίεζε τις αρχές να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, γιατί αυτό θα ωφελούσε τη χώρα τόσα τώρα όσο και μακροπρόθεσμα. Και η ΧΑ και η Αριστερά το μόνο που προτείνουν για την ανεργία για παράδειγμα, είναι ότι οι Έλληνες πρέπει να δουλέψουν στα χωράφια, να δουλέψουμε κι εκεί δε λέω, αλλά από τη στιγμή που η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ καταρτισμένο εργατικό δυναμικό, δεν έπρεπε να κάνουν και καμιά άλλη πρόταση; Και η Αριστερά και η Δεξιά μιλούν για κάθαρση, για τι είδους κάθαρση εννοούν, με ποια μονάδα θα μετράνε το πόσο "βρώμικος" είναι ο καθένας για παράδειγμα, γιατί ναι ξέρουμε όλοι για τους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και πόσοι άλλοι επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν για παράδειγμα, αυτοί δεν εγκληματούν; Γιατί δεν αναφέρουν τίποτα για αυτούς, τι αλλάζει αυτή η λαϊκίστικη προσέγγιση από την αντίστοιχη μέχρι σήμερα;
    Και τα παραδείγματα μπορούν να συνεχιστούν για πολύ, όπως το ίδιο ισχύει και για την Αριστερά, της οποίας η πολιτική είναι παρωχημένη, στην καλύτερη περίπτωση, ακόμα και αυτή του πιο εκσυγχρονισμένου ας το πούμε ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική είναι ανύπαρκτη και δεν μπορεί να έχει καμία υπόσταση στο σύγχρονο πολιτικό περιβάλλον, ενώ οι πρακτικές δε διαφέρουν με αυτές της ΧΑ, απλώς καταστρατηγούν το κράτος από άλλη οπτική!
    Όλα αυτά είναι στήριξη στο σύστημα, για να γκρεμίσει κάποιος το σύστημα θα πρέπει να παρουσιάσει μια πραγματική εναλλακτική, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, είτε είναι αριστερός είτε δεξιός, δεν έχει σημασία, δεν μπορείς να αλλάξεις το σύστημα ούτε μπορείς να διεκδικήσεις εξουσία με τη ρητορική και το σκεπτικό του 1950, θα πρέπει να έρθεις στο σήμερα και θα πρέπει να έχεις μια συνέπεια στα λεγόμενα και στις πράξεις σου αλλά και σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όλα εκλείπουν ως τώρα οπότε........ Γενικότερα η λύση των προβλημάτων μας δεν έγκειται στην αποτελεσματική τιμωρία, αλλά έγκειται στην ολοκληρωτική μεταμόρφωση του κράτους μας και την αναδόμηση της κοινωνίας μας, αυτά όμως ούτε γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε γίνονται με την απειλή και τη βία, ούτε βέβαια γίνονται από τους βολεμένους με τη σαπίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ..ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.ΤΟ ΝΑ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ.ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ?ΑΠΟ ΚΛΑΝΙΕΣ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΟΙ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ?Ε ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΣΟΠΑΝΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΟ.ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΤΕ.ΟΥΤΕ ΤΑΗΙΚΑ ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΓΙΔΙΑ.ΕΥΓΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το Πολίτευμα ή το Έθνος μάς ενδιαφέρει,πρωτεύει,είναι η προτεραιότητά μας,κ.Κρανιδιώτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τ ι προηγείται,λοιπόν,σ ή μ ε ρ α,κ.Κρανιδιώτη;Θα μας ‘πήτε;Θα μας απαντήσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.