30/9/13

Ο κλέψας του κλέψαντος οι πολιτικοί της Γερμανίας! Κι άλλος με κλεμμένο διδακτορικό!!!

Focus: Υποπτος για λογοκλοπή στο διδακτορικό του ο Σταϊνμάγερ
Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του SPD χαρακτήρισε τις κατηγορίες παράλογες
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και ηγετικό στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ είναι ο τελευταίος από τους γερμανούς πολιτικούς που είναι ύποπτος για λογοκλοπή στη διδακτορική του διατριβή. 
Το εβδομαδιαίο περιοδικό Focus επικαλείται τον καθηγητή πανεπιστημίου Ούβε Κάμεντς, ο οποίος ισχυρίζεται ότι εντόπισε 500 σημεία ύποπτων «ομοιοτήτων» όταν συνέκρινε τη διδακτορική διατριβή που είχε καταθέσει ο Σταϊνμάγιερ το 1991 με περίπου 100 πηγές.

Ο Σταϊνμάγιερ, που είναι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD και θα είναι ένας από τους έξι ηγέτες με τους οποίους θα συνομιλήσει η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού, χαρακτήρισε τις κατηγορίες παράλογες, σύμφωνα με το Focus.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι ανοικτός στην επανεξέταση της διατριβής του από το πανεπιστήμιο στο οποίο την κατέθεσε.

Η Ανέτε Σαβάν, σύμμαχος της Μέρκελ, παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο από τη θέση της υπουργού Παιδείας, αφού το πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ της αφαίρεσε τον τίτλο του διδάκτορα εξαιτίας λογοκλοπής.

Δύο χρόνια νωρίτερα ο Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ παραιτήθηκε από υπουργός Άμυνας για τον ίδιο λόγο.
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Αν θυμάμαι καλά, πριν εισέλθη η Ελλάς στην τότε Ευρωπαϊκή Κοινότητα, τα περισσότερα σκάνδαλα και απάτες οφείλοντο στους Γερμανούς.

    Η υπόθεση Φλικ ή η άλλη του Άξελ Σπρίνγκερ βεβαιώνουν του λόγου το αληθές, δηλαδή όσο μεγαλύτερη είναι η χώρα τοσο μεγαλύτερα και τα σκάνδαλά της.

    Βέβαια ο πατέρας του Φρειδερίκου του Μεγάλου (κατά την ΕΣΤΙΑ της εποχής, ο δικός μας ήταν ο Μέγας Φρυδερίκος...!), ο Εκλέκτωρ, είχε θεσπίσει δρακόντεια μέτρα και τρομερές ποινές για τους ... "επίορκους", ήγουν τους εγκληματούντες δημόσιους λειτουργούς. Μεταξύ αυτών ήταν ο ξυλοδαρμός του χρηματιζομένου δημόσιου υπαλλήλου, με τόσες φορές βουρδουλιές όσα και τα χρήματα που είχε πάρει ....

    Προ ετών είχα δει στο τηλεοπτικό δίαυλο RTL, την περίπτωση μηχανικών του Γερμανικού δημοσίου οι οποίοι είχαν "λαδωθεί" για να δώσουν τις "δουλειές" σε μια εταιρεία. Αυτοί είχαν συλληφθή και φυλακιστεί σε μια από τις φυλακές που είχε κτιστεί έτσι.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε κάθε κήπος έχει και τα φρούτα του.
    Γι΄αυτό ισχύει "ο αναμάρτητος, πρώτος τον λίθον βαλέτω.."
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.