11/9/13

Η τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν, ίδρυσε τάγμα ισλαμιστών τρομοκρατών

Ο Γκιουλέν και ο Ερντογάν, συνδιαχειριστές της εξουσίας στην Τουρκία. Ο Γκιουλέν εκτός από υποστηρικτής ισλαμιστικών τρομοκρατικών ομάδων, είναι και το μακρύ χέρι του νέου τουρκικού βαθέος κράτους, όπως αποδεικνύεται από βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, στο οποίο απηύθυνε παραινέσεις στα μέλη της οργάνωσής του  να βάζουν κρυφά ναρκωτικά στα σπίτια Κούρδων πατριωτών και στη συνέχεια να τους καταδίδουν στις αρχές Ασφαλείας.

Η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν, που διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο εκπαιδευτικών και άλλων ιδρυμάτων σε πολλές δεκάδες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, όπου "φιλοξενείται" ο ισλαμοφασίστας Φετουλλάχ Γκιουλέν, σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού Intelligence Online, έχει συγκροτήσει και εξοπλίσει κατάλληλα τάγμα ισλαμιστών Κούρδων, που έχει στρατολογήσει με τη βοήθεια της Ασφάλειας και του τουρκικού κράτους, το οποίο τάγμα έχει αναλάβει πολεμική αποστολή εναντίον των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), στο Δυτικό Κουρδιστάν.
Οι Κούρδοι που στρατολογήθηκαν για το σκοπό αυτό από μηχανισμούς του τουρκικού κράτους και στελέχη της οργάνωσης Γκιουλέν που έχουν παρεισφρήσει στο σύστημα εκπαίδευσης και στην Ασφάλεια, για ένα διάστημα διέμειναν στις μαθητικές και φοιτητικές εστίες του Γκιουλέν, όπου τους έγινε σχετική εκπαίδευση.
Το τάγμα αυτό έλαβε την ονομασία Ketibet el-Taliban (KaT) και του ανατέθηκε αποστολή να πολεμήσει εναντίον των Κούρδων της Συρίας, που με κορμό το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD) επιχειρούν να οικοδομήσουν τους μηχανισμούς και τους θεσμούς του δεύτερου αυτόνομου κουρδικού κράτους.
Σύμφωνα πάντα με το ως άνω δημοσίευμα, ο κάθε ένας τρομοκράτης τζιχαντιστής αμείβεται από την ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Γκιουλέν με το ποσόν των χιλίων δολαρίων μηνιαίως.
Το τάγμα Ketibet el-Taliban συνεργάζεται και πολεμά στα τουρκοσυριακά σύνορα, στο πλευρό του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού και της οργάνωσης Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα που δρα στη Συρία.
Ορισμένα μέλη του ως άνω τάγματος σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας, στο Tel Halaf, τον παρελθόντα Ιούλιο.
Να σημειωθεί ότι η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Γκιουλέν, καταβάλλει έντονες υπόγειες προσπάθειες να ανοίξει φροντιστήρια και σχολεία στην Ελλάδα, για να προωθήσει μέσω αυτών τις εξτρεμιστικές ισλαμιστικές του απόψεις στην ισλαμική κοινότητα της Θράκης αλλά και των μεταναστών που ζουν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Επίσης, να υπογραμμιστεί ότι το κίνημα Γκιουλέν έχει συμπαραστάτες και συνεργούς του ΚΑΙ Έλληνες χριστιανούς, που ανήκουν και στην ακαδημαϊκή κοινότητα και αμείβονται από το ελληνικό κράτος!


La brigade djihadiste kurde d'Ankara

Pour combattre les troupes du mouvement kurde syrien PYD, qui tient une partie de la frontière entre la Syrie et la Turquie, Ankara a encouragé la formation d'une brigade djihadiste composée presque exclusivement de Kurdes et appelée Katibat al-Taliban (KaT). Les combattants de ce mouvement, pour l'essentiel de jeunes kurdes désargentés, reçoivent près de 1 000 $ quand ils s'engagent. Ils sont ensuite envoyés combattre le PYD sur la frontière turco-syrienne aux côtés de l'Armée syrienne libre (ASL) et des djihadistes de Jabhat al-Nosra. Plusieurs d'entre eux ont été tués fin juillet lors d'un assaut dans la ville de Tell Halaf.

Certains combattants de KaT sont d'ex-membres du mouvement séparatiste kurde PKK convertis à l'islam dans les prisons kurdes. D'autres viennent d'écoles religieuses établies au Kurdistan par les fidèles de l’imam Fethullah Gülen. Un autre mouvement kurde, le PDKS, proche du leader kurde irakien Massoud Barzani, combat les troupes du PYD aux confins des frontières turque, syrienne et irakienne.

© Copyright - INTELLIGENCE ONLINE - Edition française. 107976106

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.