20/8/13

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την Α' Κουρδική Εθνοσυνέλευση

Οι Kemal Kerküki, Ronahi Serhat και Sadi Pira στη συνέντευξη τύπου, στην Ερμπίλ
Τελικώς, μετά από αντιδράσεις, αναβολές και προβλήματα, η Επιτροπή Προετοιμασίας της Κουρδικής Εθνοσυνέλευσης, σήμερα, με ειδική συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Ερμπίλ, ανακοίνωσε την ημερομηνία και ορισμένες λεπτομέρειες της διεξαγωγής της Α'  Κουρδικής Εθνοσυνέλευσης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γραμματείας της  Επιτροπή Προετοιμασίας της Κουρδικής Εθνοσυνέλευσης, οι εργασίες της Εθνοσυνέλευσης θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, από 15 μέχρι 17 Σεπτεμβρίου, ενώ θα συμμετέχουν 600 αντιπρόσωποι κουρδικών κομμάτων και κοινοτήτων από όλα τα τμήματα του Κουρδιστάν, καθώς και 300 παρατηρητές από ολόκληρο τον κόσμο.
Στη συνέντευξη τύπου, που συμμετείχαν τα μέλη της Γραμματείας της  Επιτροπή Προετοιμασίας της Κουρδικής Εθνοσυνέλευσης Ronahi Serhat, Kemal Kerküki και Sadi Pira, καταδικάστηκε η απόφαση του δικαστηρίου της Δανίας, που οδήγησε στο κλείσιμο τους δορυφορικούς τηλεοπτικούς σταθμούς MMC, Nuçe TV και Roj Tv, οι οποίοι πρόσκεινται στο ΡΚΚ.
Όσον αφορά την εκπροσώπηση των Κούρδων στην Εθνοσυνέλευση, ανακοινώθηκε ότι το 10% των συνέδρων θα είναι από τη νεολαία, το 10% θα είναι σημαντικές προσωπικότητες, το 35% εκπρόσωποι μαζικών οργανώσεων και το υπόλοιπο 45% εκπρόσωποι κομμάτων από όλα τα τμήματα του Κουρδιστάν.
Σε όλες τις κατηγορίες θα ισχύσει η αρχή της εκπροσώπησης των γυναικών σε ποσοστό 40% επί των συνέδρων.
Στα πλαίσια της Επιτροπής Προετοιμασίας της Εθνοσυνέλευσης λειτούργησαν οι εξής οκτώ Επιτροπές:
  • Κοινών Αρχών
  • Στρατηγικής Δημοκρατικής Επίλυσης του Κουρδικού Ζητήματος
  •  Πολιτικής και Διπλωματίας
  • Ελεύθερης Κοινωνίας (Επιτροπές Γυναικών, Νεότητας, Παίδων, Πολιτικής Οργάνωσης)
  • Πολιτισμού-Γλώσσας-Τέχνης-Διανόησης
  • Οικονομίας-Οικολογίας
  • Νόμιμης Άμυνας (Ήρωες του πολέμου, πολιτικοί κρατούμενοι)
  • Τύπου και ΜΜΕ
  • Μοντέλου Εθνοσυνέλευσης
Οι εκπρόσωποι της Γραμματείας τόνισαν ότι η Εθνοσυνέλευση Ενότητας του Κουρδικού Έθνους δεν στρέφεται εναντίον οποιασδήποτε χώρας ή λαού και ότι ο βασικός της στόχος της είναι η εξασφάλιση της ενότητας μεταξύ των Κούρδων και η δημοκρατική συνεννόηση με τους γειτονικούς αλλά και με όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής!

2 σχόλια:

  1. Ἐδῶ ποὺ χρειάζονται λίγα χρήματα γιὰ νὰ ἀποστείλουμε παρατηρητές, θὰ τὰ βροῦμε ἄραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα να δούμε τον βαθμό εκπροσώπησης και την σύνθεση εκπροσώπησης των Κούρδων του Ιράν, της Συρίας,της Τουρκίας και των Κούρδων του Ισραήλ!! πέραν της σύνθεσης της Γραμματείας

    Δεύτερον να δούμε τα τεκταινόμενα στην Συρία απο την οπτική ματιά . Αυτή της προσπάθειας απόλυτης κυριαρχίας του Δημοκρατικού Κόμματος της Συρίας η οποία και αποδυναμώνει το Κουρδικό κίνημα καθως αναπτύσσει επί Συριακού εδάφους πρακτικές τύπου ΠΚΚ Τουρκίας ενώ παράλληλα επι της πράξης αναιρεί το πνεύμα της Συμφωνίας της Ερμπίλ


    Το PYD όπως και το ΠΚΚ χρησιμοποιεί την στρατιωτική του ισχύ για να επιβάλλουν την κυριαρχία τους . Σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο η λέξη δημοκρατία είναι άγνωστη καθώς εφαρμόζουν σουν πρακτικές που αρμόζουν σε Μαρξιστικό Λενινιστικό Σταλινικό Κόμμα με βασική αρχή το "Ενα κόμμα, ένας ηγέτης και μια αρχή» , οι δε πολιτικές ίντριγκες εντός τους προκάλεσαν και προκαλούν εκπαραθύρωση πολλών στελεχών.


    Το ΠΚΚ με την στάση του αποδυνάμωσε τον αγώνα των Κούρδων στην Τουρκία, οικειοποιήθηκε την επανάσταση για τον εαυτό του στερώντας της την συλλογική διάσταση Το PYD ακολουθεί την ίδια πρακτική στην Συρία παράλληλα είναι υπο τον έλεγχο του Cemil Bayik, ο οποίος είναι δεύτερος σε επιρροή μετά τον Οτζαλάν και ο οποίος υιοθετεί μια ριζοσπαστική σοσιαλιστική σταλινική στάση απέναντι στο γίγνεσθαι και η οποία δύναται να ματαιώσει την προσπάθεια των Κούρδων για μια κοινωνικά δίκαιη κοινωνία των Κούρδων στην Συρία.Μπορεί να αντιμάχονται πετυχημένα την Ισλαμική τζιχάντ επί Εδάφους Δυτικού Κουρδιστάν όμως δεν έχουν την πλήρη υποστήριξη των Κούρδων και είναι αμφίβολο να συμβεί στο μέλλον

    Αυτά δεν τα λέγει ο Τζεμίλ Τουράν αλλά ο Οσμάν Οτζαλάν, το ποιά η σχέση του με τον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν μου είναι άγνωστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.