4/7/13

PGS: Μεγάλες δυνατότητες για υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη - Ο ΓΑΠ έλεγε ότι δεν υπάρχουν πετρέλαια; Γιατί άραγε;

Ανακοίνωση της νορβηγικής PGS που διεξήγαγε σχετικές σεισμικές έρευνες
«Δεδομένων των πολλά υποσχόμενων περιοχών της Μεσογείου και του ενθουσιασμού που επικρατεί, οι θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και νότια της Κρήτης που θα παραχωρηθούν για έρευνες υδρογονανθράκων, δείχνουν να έχουν μεγάλες δυνατότητες», τόνισε την Πέμπτη, σε ανακοίνωσή της, η νορβηγική εταιρεία PGS που διεξήγαγε τις σεισμικές έρευνες στις συγκεκριμένες περιοχές.
Η PGS διαθέτει, όπως ανακοίνωσε χθες Τετάρτη και το ΥΠΕΚΑ, στους ενδιαφερόμενους τα πρώτα (fast track) συμπεράσματα από την αξιολόγηση των δεδομένων που προέκυψαν από τις έρευνες.
Σημειώνεται ότι, η πλήρης επεξεργασία των δεδομένων που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο ή το αργότερο τον Ιανουάριο του 2014.Στόχος των ερευνών, επισημαίνει η PGS, είναι η κατανόηση των δομών και ο εντοπισμός πετρελαϊκών συστημάτων, ενόψει της προκήρυξης διαγωνισμού από το ελληνικό Δημόσιο (EUROKINISSI/ΥΠΕΚΑ/PGS)


Στόχος των ερευνών, επισημαίνει η PGS, είναι η κατανόηση των δομών και ο εντοπισμός πετρελαϊκών συστημάτων, ενόψει της προκήρυξης διαγωνισμού από το ελληνικό Δημόσιο για την παραχώρηση περιοχών για έρευνα που αναμένεται στα μέσα του 2014.
Με την αξιολόγηση των δεδομένων από τις σεισμικές έρευνες, οι πετρελαϊκές εταιρίες σταθμίζουν τις πιθανότητες ανεύρεσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς παραχωρήσεων για να προχωρήσουν στη συνέχεια στις επενδύσεις που απαιτούνται για ερευνητικές γεωτρήσεις και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, εφόσον εντοπισθούν.
Η PGS έκανε στην Ελλάδα 12.500 χιλιόμετρα σεισμικών γραμμών, ενώ άλλα 6.000 χιλιόμετρα είναι διαθέσιμα από παλαιότερες έρευνες.
Η εταιρία διαθέτει συνδυαστικά προς πώληση στους ενδιαφερόμενους δεδομένα από 40.000 χλμ. σεισμικών ερευνών σε Κύπρο, Λίβανο και Σικελία.
Σημειώνεται ότι οι σεισμικές έρευνες έγιναν χωρίς δαπάνη του Δημοσίου, το κράτος ωστόσο εισπράττει ποσοστό από τα έσοδα της PGS που προκύπτουν από την πώληση των δεδομένων σε πετρελαϊκές εταιρείες, το οποίο κυμαίνεται από 10 έως 50% και εξαρτάται από τον όγκο των δεδομένων που θα πουληθούν.
ΒΗΜΑ

6 σχόλια:

  1. Για να μπω στο κλιμα των γεωπολιτικων εξελιξεων, η νορβηγικη PGS ειναι το μακρυ χερι της Μοσχας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mόνο στη χώρα της ''ΦΑΙΔΡΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑΣ'' επιβιώνουν τέτοια ''ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ'' Λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΓΑΠας εκανε το καθηκον του στον διεθνη τραπεζιτη. Αφου βρεθηκε 44% των Ελληνων που του εδωσαν το ελευθερο να παριστανει το σωτηρα τους....Τα λαθη πληρωνονται ξερετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν προσέξτε την ώρα που είπε ότι, πετρέλαιο δεν έχουμε περνάει το χέρι του από τη μύτη του ελαφρώς την ξύνει, για μένα σημαίνει αυτή κίνηση ότι αυτό το κάθαρμα που το καλύπτει το αντωνάκι το τωρινό πρωθυπουργάκι, λέει συνειδητά ψέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ kaminis1

    Από πού κι ως πού; Έχεις κάποιες ενδείξεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου φαίνεται και ο Πάγκαλος είπε ότι πετρέλαια δεν υπάρχουν. Εν πάση περιπτώσει, τέτοιες δηλώσεις δεν εμπίπτουν τον νόμο περί διασποράς ψευδών ειδήσεων; Δεν γίνεται να μην ήξεραν ότι πετρέλαια υπάρχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.