13/7/13

«Forced marriage» για τους υδρογονάνθρακες στο Κατάκολο

Εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται η πρόσκληση των δύο υποψηφίων
(EUROKINISSI)  
Αθήνα
Τράτσα Μάχη  
Δύο ανταγωνιστικές προσφορές, των Energean Oil & Gas SA/Trajan Oil and Gas Limited η μία και Grekoil Energy Ventures Limited η άλλη, οι οποίες αφορούν την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, μπορούν να αλληλοσυμπληρωθούν και να εξυπηρετήσουν αρτιότερα και αποτελεσματικότερα το δημόσιο συμφέρον.
Για τον λόγο αυτό η επιτροπή αξιολόγησης στην εισήγησή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Μανιάτη κρίνει σκόπιμη τη διερεύνηση της προοπτικής συνεργασίας με σκοπό την υποβολή κοινής πρότασης εκ μέρους των δύο εταιρειών.

Η συγκεκριμένη πρακτική, γνωστή στη διεθνή πρακτική ως «forced marriage», σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) ακολουθείται και από άλλα κράτη με μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονθράκων, όπως είναι η Νορβηγία. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η πρόσκληση των δύο υποψηφίων προκειμένου να ξεκινήσουν οι μεταξύ τους συζητήσεις.

«Προχωράμε σύμφωνα με τις προβλέψεις και τα χρονοδιαγράμματα του εθνικού σχεδίου έρευνας και αξιοποίησης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων με στόχο τη μεγιστοποίηση του δημοσίου οφέλους. Ολοκληρώνουμε την πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας με τους τρεις διαγωνισμούς στον Πατραϊκό, στα Ιωάννινα και στο Κατάκολο, ενώ τους επόμενους μήνες θα συνεχιστεί η εθνική προσπάθεια με νέες προκηρύξεις», τόνισε ο κ. Μανιάτης.

 Και κατέληξε: «Για την περιοχή Κατάκολο, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα των σεισμικών ερευνών στην περιοχή, αναμένονται σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.