15/7/13

Το "λάθος" πρόγραμμα και το λάθος κράτος

της Ελίνας Γαληνού    
Από καιρό βέβαια, πολλοί είναι εκείνοι που ήξεραν ότι το πρόγραμμα που μας έδωσαν μέσω Μνημονίου, δεν βγαίνει πουθενά. Και είναι ευνόητο ότι έτσι συμβαίνει, αφού όχι μόνο οι οικονομολόγοι αλλά και οι απλοί πολίτες, έχουν διαμορφωμένη γνώμη επ΄αυτού...
Η πράξη, αποδείχτηκε ο καλύτερος μάρτυρας υπεράσπισης των δικαιωμάτων του κόσμου, ενώ θυσιάστηκαν και θυσιάζονται ακόμα άνθρωποι, οικογένειες, κόποι δεκαετιών και όνειρα νεανικά, για έναν λόγο που μέχρι τώρα, δεν έγινε ευρέως γνωστός... Και ενώ ο κατήφορος συνεχιζόταν ακάθεκτος και το έβλεπαν, θεωρούσαν ότι η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει για τις αμαρτίες της. Οσο και αν υπήρξαν αμαρτίες όμως, το θέμα είναι ο τρόπος που πρέπει να διορθωθούν αλλά και ποιοί να πληρώσουν για αυτές...

Ας υποθέσουμε ότι οι δανειστές μας είδαν το λάθος και αρχίζουν σιγά-σιγά να το παραδέχονται, αν και η συγνώμη στην παρούσα περίπτωση, μοιάζει σχεδόν με ειρωνεία. Διότι εδώ δεν πρόκειται περί ενός λάθους που διορθώνεται έτσι απλά, αφού πρώτα κατέστρεψε έναν ολόκληρο λαό και μια χώρα. Ομως η περίπτωση της Ελλάδας, επιβεβαιώνει και κάτι ακόμα. Ποτέ δεν φταίει μόνο η μια πλευρά για ό,τι στραβό συμβαίνει. Μπορεί το λάθος πρόγραμμα να επιβλήθηκε εκ των έξω, αλλά τι έγινε και με τους εντός μας; Ποιοί παρέλαβαν τη συνταγή, ποιοί υπέγραψαν τους όρους και ανέλαβαν την εφαρμογή της; Μέχρι στιγμής, έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια και καθένας θα ρωτούσε εύλογα "Καλά, αυτή η χώρα όλο αυτό το διάστημα, δεν είχε κυβερνήσεις και Σύνταγμα; " Ευνόητη απορία, αλλά ...τι να απαντήσεις σ΄αυτήν; Οταν οι πολιτικοί αγνοούν τους πολίτες, τα προγράμματα που είτε εκπονούν είτε εφαρμόζουν κατ΄επιταγή άλλων, είναι φυσικό να είναι ασύμβατα με τις ανάγκες της ζωής των πολιτών και κατ΄επέκταση, των παραγωγικών τους δυνατοτήτων. Πώς να εργαστεί ένας άνθρωπος σήμερα αποδοτικά και παραγωγικά, όταν το κράτος τον επιβαρύνει με τόσα προβλήματα και του κλέβει τόσο χρόνο χωρίς λόγο;

Φτάνει να καθίσει κανείς δίπλα σε οποιονδήποτε πολίτη αυτές τις ημέρες που συζητάμε και θα ακούσει τα ίδια απ΄όλους. Η συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης μέσω Taxis, είναι το κεντρικό θέμα...Η για τις ώρες που σπατάλησαν με τους λογιστές θα λένε, ή για τη σωρεία δικαιολογητικών που χρειάζονται για να συμπληρωθεί η δήλωση, ή για το εξωφρενικό της μη οριστικής της παραλαβής από το σύστημα, εάν δεν προσκομίσει ο φορολογούμενος και όλη την γκάμα δικαιολογητικών στην Εφορία! Ελεος, αλλά υποτίθεται ότι το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής δηλώσεων, αποσκοπούσε να μας απαλλάξει από το χαρτοβασίλειο των προηγουμένων ετών! Να πληρώνεις λογιστή για τη δήλωση και να τρέχεις στις εφορίες με τις βεβαιώσεις και τις αποδείξεις, είναι ανήκουστο. Το πιθανότερο είναι ότι θα φτάσει Νοέμβριος και οι περισσότεροι φορολογούμενοι δεν θα έχουν πάρει εκκαθαριστικά, ενώ εάν τους τα στείλουν κατά τον Δεκέμβριο όπως συνηθίζουν, δεν θα δέχονται δόσεις και ο κόσμος θα αναγκαστεί να τα πληρώσει μαζεμένα...

Αυτό συνιστά ένα μόνο παράδειγμα από την κακομεταχείριση του πολίτη εκ μέρους του κράτους, αλλά δεν είναι το μοναδικό. Ολα όσα γίνονται και αποφασίζονται, καταλήγουν ώστε να αντιμετωπίζεται ο νοικοκύρης πολίτης, εχθρικά στην ίδια του τη χώρα. Και αυτό, δεν είναι παρά ένα μήνυμα που αντί να λειτουργήσει υπέρ της νομιμότητας και τάξης, λειτουργεί εντελώς αντίθετα, εκτρέφοντας την αγανάκτηση και εν πολλοίς, την παρανομία.
Ισως το λάθος πρόγραμμα να ευθύνεται ως επί το πλείστον για τα δεινά μας, αλλά και το κράτος δεν είναι άμωμο. Και όταν έχουμε να κάνουμε με την περίπτωση σύγκρουσης δύο καταστάσεων λάθος, το μόνο που μπορεί να περιμένουμε, είναι το κομφούζιο και ο πολλαπλασιασμός των ζημιών που φορτώνονται στις πλάτες των νοικοκυραίων...

3 σχόλια:

  1. Η ελλαδα πασχει απο το συνδρομο του Ganser και ειδικοτερα οι ελληνες πολιτικοι μαζι με το υφισταμενο συστημα τους.
    ΕΙναι χαρακτηριστικη η εκφραση διεθνους φημης καταξιωμενου ιστορικου ...οτι η ελλαδα βρισκεται στην ζωνη του ευρω μαζι με την....Γερμανια!
    Δια τους παροικουντας την Ιερουσαλημ αυτο τα λεει ολα!
    Λεει και κατι ακομα και αναφερομαι στον ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ, οτι η ελλαδα γινεται ανεκτη απο την ευρωπη λογω της ιστορικης παρακαταθηκης της και του ...προσφατου χρεους της!
    Ουσιαστικα για την ευρωπη η ελλαδα δεν υφισταται ως ισοτιμος εταιρος αλλα σαν το ψυχοπαιδι στην ελληνικη ταινια ...Βροντακηδες και Φουρτουνακηδες οπου το ψυχοπαιδι της οικογενειας των Βροντακηδων περιγραφεται ως .....κουτος αλλα πιστος γιαυτο και τον κραταω!!!
    Σε αυτη την κοινωνικΗ θυελλα που μαστιζει τον τοπο απουσα ειναι η ελληνικη εκκλησια η οποια οχι μονο απεχει αλλα διατηρει το περικλειστο της στεγανοποιημενο πληρως,επιτρεποντας σε θρησκευτικες δοξασιες να εισχωρησουν στην ελληνικη κοινωνια, δοξασιες πληρως αναχρονιστικες και ταυτοχρονα ανασταλτικης λειτουργιας.
    Φυσικα ανφερομαι στο Ισλαμ.
    Την στιγμη λοιπον που η Ταοιστικη-Βουδιστικη Κινα μετατρεπται σε χριστιανικη ,μια και κατα κοινη ομολογια των κινεζων αξιωματουχων ο χριστιανιμσος ευθυνεται για το οικονομικο θαυμα της δυσης και θα τον ακολουθησουμε,η ελληνικη εκκλησια παραμενει μονολιθικη και αδιαφορη για το περιξ γιγνεσθαι αναλωσκομενη σε συσσιτια αμφισβητουμενης αξιας.
    Οι ελληνες πολιτικοι στοιχημενοι πισω απο ενα πανεπιστημιακο τιτλο της δεκαετιας τους 60 και του 70 αδυνατουν πληρως να κατανοησουν τον ρυθμο και την ταχυτητα των διεθνων εξελιξεων και προσπαθουν να διοικησουν το σημερα με νοοτροπιες βουκολικου τυπου.
    Ουδεμια αναλυση και προσαρμογη της τοσο απαραιτητης γνωσης του χθες στο σημερα.
    Ο σημερινος πληθυσμος του πλανητη αντιστοιχει περιπου στο 10% των ανθρωπων που εχουν περασει απο αυτον.
    Αυτος ο αριθμος ειναι χαρακτηριστικος της γνωσης που εχει κληροδοτηθει , αλλα....αλλα...
    Για τους ελληνες πολιτικους αυτα τα νουμερα και η αξια τους ειναι αγνωστα αφου διακατεχονται απο την αλαζονεις της ςξουσιας και το πτυχιο του ΄60.
    Σε φορτισα λιγακι...καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό είναι να λέγονται κάποιες αλήθειες και χρήσιμοι προβληματισμοί, έστω και αν φορτίζουν κάποιους (όχι εμένα βέβαια).
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρειάζεται να γίνουν κι άλλα πράγματα στην Ελλάδα για να καταλάβουν οι Έλληνες ότι οι ελληνόφωνοι πολιτικοί που μας κυβερνούν όχι μόνο τα τέσσερα τελευταία χρόνια, αλλά από το 1821 ακόμα, το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει είναι το καλό της Ελλάδας;
    Χρειάζεται κι άλλη απόδειξη, όταν κοντεύει να φύγει και ο 7ος μήνας και ακόμα είμαστε στο ψάξιμο για τη φορολογική δήλωση;
    Φορολογική δήλωση που θα αποφέρει έσοδα στα ταμεία του κράτους, σε μια εποχή μάλιστα που μας λένε ότι υπάρχει οικονομική κρίση.
    Όμως με τη διαρκή προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. έχουν υπνωτίσει τον Ελληνικό λαό και τον έκαναν να πιστεύει ότι η εξαθλίωσή του είναι για το καλό του.
    Κάτι αντίστοιχο του "σφάξε με αγά ν' αγιάσω".
    Τώρα που κοντεύει να ολοκληρωθεί ο στόχος (η αρπαγή ότι πολύτιμου διαθέτει αυτή η χώρα), θα ακούσουμε και συγνώμες, θα ακούσουμε και για λάθος επιλογές αλλά τίποτα από αυτά που έχουν συμβεί δεν θα διορθωθεί και τίποτα δεν θα αλλάξει.
    Εύχομαι μόνο να μην φτάσουμε στο σημείο, οι επόμενες γενιές να λένε: Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένα κράτος που το έλεγαν ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.