4/7/13

Μια τουρκοσυνέλευση στον Έβρο με πολλές…αποκαλύψεις!

Εκλογές έγιναν πρόσφατα στον φανατικό τουρκοσύλλογο «Σέτσεκ» του Βορείου Έβρου με τον πρόεδρο Αλή Πεντζάλ να ανακοινώνει διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία στον απολογισμό δράσης…
Πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών (22/6/2013) στο χωριό Γονικό του Έβρου, η Γενική Συνέλευση (1ηφωτογραφία) του λεγόμενου «Μειονοτικού, Μορφωτικού και Πολιτιστικού συλλόγου Σέτσεκ» (Χίλια). 
Πρόκειται βέβαια για τον φανατικό προξενοκίνητο τουρκοσύλλογο, που είναι κυρίως επιφορτισμένος με τη διεξαγωγή κάθε χρόνο στην τοποθεσία Χίλια του ομώνυμου πανηγυριού, ενός δηλαδή από τα δύο μεγάλα πομάκικα (αλλά πλέον εντελώς εκτουρκισμένα) πανηγύρια της ορεινής Θράκης (για τα πανηγύρια αυτά, του Χίλια και του Αλάντεπε, και για τη “χρήση” τους από τους προξενικούς κύκλους, σας έχουμε πολλές φορές γράψει παλαιότερα στο“Προξενείο-Στοπ”).
Στη γενική συνέλευση, όπου έγιναν και εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ, παρέστησαν μεταξύ άλλων και ο δημοτικός σύμβουλος ΣουφλίουΝετσμετίν Μπεκήρ, αλλά και το μέλος του ΔΣ του αλυτρωτικού BTTDD («Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης») Νετσμετίν Καγιά.Και μετά από την εκλογή του Μεχμέτ Ντερντιμάν, προέδρου του Συλλόγου Αποφοίτων της ΕΠΑΘ, ως προέδρου της συνέλευσης και των Αλή Χασεκί και Χασάν Μπεκήρουστα ως γραμματέων, παρουσιάστηκε και η 4 ετών αναφορά πεπραγμένων του συλλόγου από τον πρόεδρο Αλή Πεντζάλ (στη 2η φωτογραφία τον βλέπετε στο βήμα του πανηγυριού του Χίλια προ τριετίας).
Όπως μας πληροφορεί λοιπόν το τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί», ο Πεντζάλ περιγράφοντας τους σκοπούς και τις δραστηριότητες του συλλόγου ανέφερε τα εξής:
«Επί 4 χρόνια εγώ και οι φίλοι μου στο Δ.Σ. εργαστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να πάμε τις Γιορτές Σέτσεκ που προβάλλουν το οροπέδιο Σέτσεκ, όπως και την ταυτότητα και τον πολιτισμό της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, σε ένα ανώτερο επίπεδο… Βγάζοντας σε αυτή την άκρη της Δυτικής Θράκης, στην περιοχή του Βορείου Έβρου, το περιοδικό ¨Σέτσεκ¨, εργαστήκαμε, ώστε με αυτό να διαφωτίσουμε και να προωθήσουμε τις ιστορικές και πολιτιστικές αξίες της περιοχής…Μετέχοντας σε εκδηλώσεις στο σύνολο της Δ. Θράκης και στο εξωτερικό, προσπαθήσαμε με υπερηφάνεια να εκπροσωπήσουμε την περιοχή μας και τις εκδηλώσεις του Σέτσεκ. Πετύχαμε με την στήριξη του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας να παράσχουμε προσχολική εκπαίδευση σε πολλά χωριά σε παιδιά μας που είναι σε προσχολική ηλικία.
Προσπαθήσαμε στην περιοχή και στην Δυτική Θράκη γενικά, να προωθήσουμε το πατροπαράδοτο άθλημα του μεγάλου τουρκικού έθνους, που είναι οι αγώνες πάλης με λάδι, και να εξωθήσουμε τους νέους προς τα κει. Δυστυχώς οι εργασίες μας ώστε να διδαχτούν και να υιοθετήσουν οι νέοι μας τους αγώνες πάλης με λάδι, ακόμη δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα. Ελπίζω πως οι φίλοι που θα αναλάβουν καθήκοντα θα δείξουν ευαισθησία σε αυτό το θέμα, ώστε να μπορέσουν να παράσχουν εκπαίδευση στο πατροπαράδοτο άθλημα της περιοχής μας και να πετύχουν να κατευθύνουν τους νέους μας να μπούνε σε αυτό.
Όπως οι πρόγονοι μας ως τουρκικό έθνος κράτησαν με περηφάνια την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τα ήθη και τα έθιμα μας, έτσι και σε εμάς αναλογεί να κρατήσουμε ψηλά αυτή τη σημαία».
Και για τη μεν (εκλογική) ιστορία, εμείς απλά να ενημερώσουμε ότι κατά τις εκλογές που έγιναν, εξελέγησαν στο νέο ΔΣ (με την αξιωμάτωση να επίκειται σε λίγες μέρες) οι Χασάν Απτί (50 ψήφοι), Αλή Πεντζάλ (49), Χασάν Μπεκήρουστα (44), Εμράχ Τσενγκέλ (43), Χουσεΐν Ντελή (42), Χουσεΐν Μεντσέ (32) και Αχμέτ Καραχουσεΐν (26). Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία όμως είναι ο λόγος του Πεντζάλ, που προαναφέραμε, όπου βλέπουμε πολλά χαρακτηριστικά στοιχεία, που τα έχουμε μάλιστα ήδη επισημάνει με έντονο χρώμα.
Και εννοούμε αρχικά τη γνωστή καπηλεία (για μια ακόμη φορά) πάνω σε ένα καθαρά πομάκικο πολιτιστικό παρελθόν, που όμως τα τελευταία χρόνια τα όργανα της Άγκυρας το έχουν εκτουρκίσει, με αποτέλεσμα να μιλούν συνεχώς σήμερα για την «τουρκική πολιτιστική ταυτότητα» της περιοχής. Αξιοσημείωτη και η παραδοχή ωστόσο ότι τα τούρκικα έθιμα δεν…περπατάνε και πολύ (γιατί είπαμε, καλά εσύ να προσπαθείς να τα φυτέψεις με το…ζόρι, αλλά αν αυτά είναι εντελώς ξένα προς το αυθεντικό πολιτιστικό παρελθόν και την ιδιοσυγκρασία των κατοίκων, τότε τι γίνεται;). Πολύ σημαντική όμως βέβαια και η αναφορά του Αλή Πεντζάλ στην προσχολική εκπαίδευση που «με τη στήριξη του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας παρέχεται στα μικρά παιδιά σε πολλά χωριά της περιοχής». Και φυσικά με τον όρο αυτό ο φανατικός τουρκόψυχοςΠεντζάλ εννοεί τα παράνομα τουρκόφωνα νηπιαγωγεία που συντηρεί (με…ξενόφερτο χρήμα ασφαλώς) ο «Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης». Ακούει κανείς;
Προξενείο Στοπ

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητό "προξενείο stop"δεν φαίνεται ν'ακούει,δυστυχώς,κανείς.Είναι,φαίνεται,σαν τη λίμα στα κάγκελα,του γνωστού Χότζα.Οταν ακούσουμε τα μαντάτα,όλοι μαζί,θα είναι πολύ αργά.Με τις υγείες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.