8/7/13

Γιορτές στους παράνομους παιδικούς σταθμούς του Προξενείου Κομοτηνής!

Ένα παράλληλο – και παράνομο – εκπαιδευτικό «σύμπαν» λειτουργεί και κλιμακώνεται καθημερινά στην καρδιά της ελληνικής Θράκης…
Εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες πραγματοποιούνται οι τελετές λήξης των παιδικών σταθμών που λειτουργούν ως επί το πλείστον υπό την αιγίδα του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (στην πραγματικότητα βέβαια υπό την αιγίδα του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής – και με άφθονο μαύρο χρήμα που έρχεται από την Τουρκία). Όπως μας ενημερώνει η προξενοφυλλάδα της Κομοτηνής «Γκιουντέμ» (26/6/2013), «οι μαθητές στις τελετές αυτές επέδειξαν τις δεξιότητες τους (σ.σ. δηλαδή, με άλλα λόγια, είπανε ποιηματάκια και τραγουδάκια για τη…Μάνα Πατρίδα, τον Μουσταφά Κεμάλ κλπ), ενώ στις ομιλίες που έγιναν σε αυτές, κοινό υπήρξε το αίτημα της μειονότητας για νηπιαγωγεία που θα παρέχουν εκπαίδευση σε τουρκικά και ελληνικά».
Τρία-τέσσερα μόνο ενδεικτικά παραδείγματα σάς επισημαίνουμε σήμερα στο «Προξενείο-Στοπ». Και κατ’ αρχάς την επίδειξη του «Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής» (1η φωτογραφία), που έγινε στις 20 Ιουνίου στην αυλή της (παράνομης) «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» και στην οποία μετείχαν και πραγματοποίησαν δημόσιες ομιλίες ο πρόεδρος του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» Μεχμέτ Εμίν, ο πρόεδρος του επίσης παράνομου «Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» Σαμή Τοραμάν, ο πρόεδρος της “Τουρκικής Νεολαίας” (ε ναι, κι αυτή παράνομη) Κοράι Χασάν, η επικεφαλής του τομέα γυναικών του κόμματος DEB Νετσλά Τσαβούς και η επικεφαλής του προξενικού τουρκο-συνδυασμού – και δημοσύμβουλας Κομοτηνής – Σιμπέλ Μουσταφάογλου.
Πάμε μετά στην τελετή λήξης του παιδικού σταθμού στο Εύλαλο της Ξάνθης, μία μόλις μέρα αργότερα. Πάλι παρών ο πρόεδρος Μεχμέτ Εμίν, αλλά εδώ είχαμε και ακόμη πιο…υψηλές παρουσίες, αφού παρέστησαν – μεταξύ πολλών άλλων – και ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ, ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο αντιπρόεδρος του DEB και υπεύθυνος των γραφείων Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου και ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Κούρτ.
Λίγες μέρες αργότερα (28/7) είχαμε στην αυλή του παράνομου παιδικού σταθμού Καλλυντηρίου την τελετή λήξης των παιδικών σταθμών Φιλύρας, Λαμπρού και Καλλυντηρίου (σ.σ. εδώ μάλλον πρόκειται για…αλυσίδα καταστημάτων) που επίσης λειτουργούν υπό την στέγη του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας. Στην τελετή μετείχαν ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, η αντιδήμαρχος Εσρά Αλιτσαβούς ως εκπρόσωπος του δήμου Αρριανών, πάλι ο Μεχμέτ Εμίν με τον Σαμή Τοραμάν και άλλοι(τους βλέπετε στη 2η φωτογραφία). Παρών όμως εδώ και ο αντιπρόεδρος του τουρκο-κόμματος DEB Χασάν Χασάν, που στην ομιλία που πραγματοποίησε, είπε πως «η προσχολική εκπαίδευση που συνιστά το πρώτο βήμα στην παιδεία και είναι αποδεκτή ως ένα παράθυρο προς τον κόσμο για τα παιδιά, αναπτύσσει σε αυτά την αυτοπεποίθηση τους, τις εθνικές τους αξίες (σ.σ. μαντέψτε ποιας χώρας) και την κοινωνική αλληλεγγύη». Ο Χασάν ανέφερε μάλιστα πως πριν από ένα περίπου χρόνο ως κόμμα DEB είχαν μεταφέρει στο Υπουργείο Παιδείας το αίτημα για νηπιαγωγεία που θα παρέχουν εκπαίδευση σε τουρκικά και ελληνικά, αλλά πήραν αρνητική απάντηση, οπότε τόνισε πως θα συνεχίσουν να θέτουν αυτό το αίτημα (σ.σ. αλλά στο μεταξύ βέβαια, γράφουμε στα παλιά μας υποδήματα την ελληνική νομοθεσία και λειτουργούμε τα παράνομα νηπιαγωγεία, που είναι μάλιστα μόνο τουρκόφωνα).
Και κλείνουμε με την τελετή λήξης του παράνομου παιδικού σταθμού Χρύσας του Νομού Ξάνθης, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΠΕΚΕΜ (“Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρία της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης”). Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη 1 Ιουλίου 2013, με παρόντες τον υποπρόξενο Κομοτηνής Αλπέρ Ατάκ, τον επικεφαλής του DEB Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, τον αντιπρόεδρο της παράνομης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Αχμέτ Τσιτάκ, τον πρώην βουλευτή Αχμέτ Φαΐκογλου και άλλους (από αυτήν την εκδήλωση προέρχεται και η πολύ χαρακτηριστική 3η φωτογραφία). Οπότε έτσι βλέπουμε ότι τελικά εκτός από τα  «νηπιαγωγεία» του Συλλόγου Επιστημόνων,υπάρχουν και εκείνα της ΠΕΚΕΜ. Αμφότεροι βέβαια οι φορείς τα βαφτίζουν  «παιδικούς σταθμούς», για να χρυσώνουν το…χάπι της παρανομίας. Κοινοί όμως ασφαλώς οι στόχοι και των δύο ομάδων, όπως ακριβώς κοινός είναι και ο…χρηματοδότης.
Και στην ουσία βέβαια όλα αυτά αποτελούν μία ακόμη οφθαλμοφανή απόδειξη του «παράλληλου κράτους» που στήνεται εδώ και χρόνια από την Τουρκία στην ελληνική Θράκη. Παιδικοί σταθμοί που λειτουργούν χωρίς άδεια, δάσκαλοι και δασκάλες που δηλητηριάζουν τις αθώες παιδικές ψυχές με μισαλλόδοξα μηνύματα τουρκισμού και που φυσικά πληρώνονται με κατάμαυρο, αδήλωτο χρήμα. Το (αυτοφερόμενο ως) ελληνικό όμως κράτος έχει αναλωθεί – βλέπετε – στη συστηματική εξόντωση των μισθωτών και των γερόντων μικροσυνταξιούχων των 300 και 400 ευρώ. Για τα υπόλοιπα προφανώς δεν έχει χρόνο…
Προξενείο Στοπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.