29/7/13

Αμηχανία έναντι της Χρυσής Αυγής

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου μετά το τελευταίο επεισόδιο με τη Χρυσή Αυγή, το οποίο προοιωνίζεται νέες σκληρές μάχες το επόμενο κρίσιμο διάστημα.
Της Έλλης Τριανταφύλλου
Η άποψη του κυβερνητικού επιτελείου έναντι της Χρυσής Αυγής, σε ενέργειες όπως το «συσσίτιο για Ελληνες», είναι ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί μόνο πολιτικά.
Στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να επιλεγεί η γραμμή έναντι της διακηρυγμένης πρόθεσης του κ. Μιχαλολιάκου να στήσει «συσσίτιο για Ελληνες» στην πλατεία Αττικής, επαναβεβαιώθηκε η κεντρική άποψη του κυβερνητικού επιτελείου. Οτι, δηλαδή, η Χρυσή Αυγή μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο πολιτικά και ότι οι όποιες τακτικές κινήσεις -όπως αυτή για την απαγόρευση των συναθροίσεων τη συγκεκριμένη ημέρα στη συγκεκριμένη περιοχή- λειτουργούν μόνο ως «πρώτες βοήθειες» και όχι ως πραγματική θεραπεία.

Στις εξαντλητικές συζητήσεις που γίνονται κατά καιρούς στο Μέγαρο Μαξίμου για το «φαινόμενο Χρυσή Αυγή», οι επιτελείς του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι αφού η άνοδος του κόμματος του κ. Μιχαλολιάκου συνδέεται ευθέως με την οικονομική κρίση, τότε και η συρρίκνωσή της σχετίζεται άμεσα με τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας. «Μόνον όταν θα αρχίσουν να υπάρχουν πραγματικά σημάδια βελτίωσης θα ανακοπεί η όποια δυναμική της» επαναλαμβάνουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, παραδεχόμενοι εμμέσως ότι δεν διαθέτουν... εργαλεία άμεσης απόδοσης.

Οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν ότι η πολιτική αποκλεισμού της Χρυσής Αυγής που έχουν επιλέξει τα περισσότερα ΜΜΕ είναι λανθασμένη, καθώς η συστηματική έκθεσή τους στον δημόσιο διάλογο θα αναδείκνυε την ένδεια επιχειρημάτων, θέσεων και προγράμματος, ενώ θα καταδείκνυε με τρόπο ξεκάθαρο το ανέφικτο των μέχρι σήμερα υποσχέσεών της. Αυτό που δεν λένε, αλλά είναι σαφές ότι θα επιθυμούσαν, είναι η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ ως «συστημικό κόμμα», που απολαμβάνει όλων των προνομίων των υπολοίπων κομμάτων του συνταγματικού τόξου. «Εμφανίζει εαυτήν ως αντισυστημική για να αντλήσει ψήφους από τους οικονομικά αδύναμους και το πράττει χωρίς αντίλογο», λένε κυβερνητικά στελέχη, που πάντως γνωρίζουν, ότι η δυναμική της δύσκολα θα ανακοπεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ενδεικτική της αμηχανίας που προκαλεί η αντιμετώπιση του κόμματος Μιχαλολιάκου είναι η συζήτηση που γίνεται στους κόλπους της Κ.Ο. της Ν.Δ. Ορισμένοι, επιμένουν ότι η αδιαφορία είναι η μόνη λύση και επιλέγουν να μην απαντούν στις προκλήσεις που δέχονται από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αλλοι θεωρούν χρέος τους να αντιπαρατίθενται μέχρις εσχάτως με τους εκ δεξιών συναδέλφους τους, εκτιμώντας ότι έτσι τους εκθέτουν στα μάτια της κοινής γνώμης. Ολοι, πάντως, αναγνωρίζουν τη δυσκολία του εγχειρήματος, αμφιβάλλουν αν ο ρυθμός αναστροφής της ύφεσης μπορεί να σημάνει και αυτόματη συρρίκνωση της Χρυσής Αυγής και... τρέμουν τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν σταθερή διατήρηση, αν όχι αύξηση της δυναμικής της.

Προ διημέρου, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Ευαγγ. Μεϊμαράκης προέβη σε μία συμβολική κίνηση στήριξης του προερχόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιαν. Δραγασάκη, ο οποίος δέχθηκε πρωτοφανή επίθεση για μέλος της οικογενείας του από τη Χρυσή Αυγή. Καθήμενος στα έδρανα των αντιπροέδρων, ενώ προήδρευε ο κ. Δραγασάκης θέλησε να σηματοδοτήσει το μέτωπο όλων των κομμάτων του λεγόμενου συνταγματικού τόξου έναντι του κόμματος του κ. Μιχαλολιάκου.

Αυτή, ωστόσο, είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Στην άλλη, αποτυπώνεται η διαρκής, σκληρή αντιπαράθεση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνητικό κόμμα να κατηγορεί το κόμμα του κ. Τσίπρα για ακρότητες που στρώνουν το χαλί της Χρυσής Αυγής και την Κουμουνδούρου να επιχειρεί να ταυτίσει το κόμμα του κ. Σαμαρά με το κόμμα Μιχαλολιάκου και τη Χρυσή Αυγή να ταυτίζει Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ!...
Καθημερινή

3 σχόλια:


  1. Το θέμα μόνο οικονομικό δεν είναι. Δεν είμαστε όλοι της αριστεράς να κοιτάμε μόνο την τσέπη μας και να ησυχάσουμε με ένα επίδομα ή με μια θέση στο δημόσιο. Βλέπουμε τη χώρα μας παρατημένη, ακυβέρνητη, ανοργάνωτη και υποβαθμισμένη σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς, να κάθεται και να παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από τα σύνορά της και κυρίως μέσα σε αυτά ανήμπορη και αμέτοχη.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουμε την Ελλάδα κοσμοκρατορία και νούμερο ένα γεωπολιτικό παίχτη στην περιοχή. Θέλουμε την Ελλάδα ελεύθερη να ζει από τους δικούς της πόρους, με τις παραδόσεις της. Είμαστε αυτόνομοι και δεν έχουμε ανάγκη κανέναν. Δεν θέλουμε υποδείξεις από ξένους για το τι είναι καλό για εμάς και πως θα ζήσουμε και ούτε έχουμε ανάγκη από παγκοσμιοποίηση και εισαγώμενη κουλτούρα.

    Η Χρυσή Αυγή είναι λίγο δύσκολο να μπορέσει να σταθεί απέναντι στα προβλήματα της χώρας και να βρει λυσεις για αυτά με τον τρόπο που τα προσεγγίζει αλλά από κάτι κυράτσες που μπαίνουν μέσα στη βουλή σαν να είναι στο πλυσταριό και στην ταράτσα τους για μπουγάδα , κρατώντας κάτι τεράστιες τσάντες με ένα σωρό άχρηστα χαρτιά που γράφουν ένα σωρό αηδίες για κοινωνικά θέματα ' και από κάτι χορτασμένους πουλημένους δημαγωγούς, την παρούσα στιγμή είναι προτιμότερη.


    Κατάλαβες μαντάμ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν απο την μια μερια μου βαλεις το τσουρμο των προδοτων, προεξαρχοντος του αρχικαραγκιοζη παπουλια, και απο την αλλη μου βαλεις την χρυση αυγη, ε, ναι, επιλεγω χρυση αυγη, οχι διοτι ειμαι ετσι ή αλλιως αλλα γιατι ειναι η αλλη μερια! Καταλαβατε, σωτηρες με το στανιο? Δεν σας θελομε ουτε ζωγραφιστους εσας και τις βρωμικες οικογενειες σας που κατακλεβουν μεσα σε ενα οργιο προδοσιας και εθνικης μειοδοσιας. Ειστε ανπιθυμητοι στην Ελλαδα απο το 99% των ελληνων πολιτων...
    Χρυση αυγη και ξερο ψωμι, ετσι για να σας δω στα σιδερα. μου το παιζετε και φυλακες των δημοκρατικων μας θεσμων τρομαρα σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Στις εξαντλητικές συζητήσεις που γίνονται κατά καιρούς στο Μέγαρο Μαξίμου για το «φαινόμενο Χρυσή Αυγή», οι επιτελείς του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι αφού η άνοδος του κόμματος του κ. Μιχαλολιάκου συνδέεται ευθέως με την οικονομική κρίση, τότε και η συρρίκνωσή της σχετίζεται άμεσα με τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας"

    Αν τα παραπάνω είναι έτσι, τότε επαληθεύεται αυτό που έχω πολλάκις πει: Το επιτελείο του Σαμαρά είναι για τα μπάζα, ο ίδιος δε είναι εντελώς άσχετος με τα κοινωνικά προβλήματα, διότι απλούστατα δεν έχει "κατέβει" ποτέ στην κοινωνία.

    Στις ... "εξαντλητικές" (sic) συζητήσεις τους, δεν θυμήθηκαν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, που είναι το πρώτο και κύριο που άνδρωσε την ΧΑ; Αν είναι δυνατόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.