12/7/13

Για έκτη φορά μέσα στο 2013 έπιασαν φορτίο όπλο από την Τουρκία στην Υεμένη

Οι αρχές τις Υεμένης συνέλαβαν πλοίο που μετέφερε όπλα που είχαν προορισμό τους αντάρτες που δρουν στο έδαφος αυτής της αραβικής χώρας.
Συγκεκριμένα, η ακτοφυλακή της Υεμένης συνέλαβε φορτηγό πλοίο με φορτίο όπλων, που έπλεε ανοικτά των ακτών της χώρας, κοντά στο λιμάνι Hudeida.
Αξιωματούχοι είπαν ότι το φορτηγό πλοίο, το οποίο έφερε σημαία Κομόρες, περιείχε ένα πλήρωμα οκτώ Τούρκων.
"Συνελήφθησαν με την κατηγορίας της παράνομης μεταφοράς όπλων», είπε ο υπάλληλος, ενώ οι αξιωματούχοι του κράτους της Υεμένης είπαν ότι τα όπλα είχαν προορισμό τους αντάρτες που δρουν στη χώρα, και έχουν σχέση με την Αλ Κάιντα.
Η Τουρκία, θορυβημένη από την αποκάλυψη της εμπλοκής Τούρκων στον εξοπλοσμό ισλαμιστών τρομοκρατών, δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με την Υεμένη για να σταματήσει το λαθρεμπόριο όπλων.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε εντατικοποίηση του διαλόγου με τις αρχές ασφαλείας της Σάνα για να σταματήσει η αποστολή όπλων από την Τουρκία στην Υεμένη.
"Όλοι οι τρόποι συνεργασίας με τις αρχές της Υεμένης θα συνεχισούν, προκειμένου να διερευνηθεί το θέμα σε όλες τις πτυχές", δήλωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών
 στις 9 Ιουλίου.
Πηγή: WorldTribune.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.