4/7/13

Ο κρυφός πόλεμος του Πούτιν και τις βαθιές αλλαγές παγκόσμιας κλίμακας που θα επιφέρει – (2)

Βαλεντίνος Βασιλέσκου*, Réseau International  (Γαλλία)          (μτφ. Κριστιάν)
Το Σχέδιο Β του Πούτιν για τη σύγκρουση στη Συρία.
Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία δεν διαθέτει καμία αεροπορική βάση στη Συρία ή σε γειτονικές χώρες και η ανάπτυξη, τώρα, ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών στη Συρία θα δημιουργούσε μια ζωηρή διαμάχη με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δυτικούς εταίρους τους . Επιπλέον, η συριακή επικράτεια είναι μικρή και τα ρωσικά αεροπλάνα σε συριακές αεροπορικές βάσεις θα ήταν ευάλωτα σε αεροπορικές επιθέσεις.

Αυτός είναι ο λόγος που η Ρωσία έχει λάβει σχεδόν την άδεια της Κύπρου για την ανάπτυξη μιας ρωσικής δύναμης πολεμικής αεροπορίας στη αεροπορική βάση Παπανδρέου της Πάφου και ναυτικές διευκολύνσεις στο λιμάνι της Λεμεσού.
Εάν η Κύπρος αποδέχεται να φιλοξενεί πάνω από 100 αεροσκάφη πολλαπλής χρήσης, η Ρωσία θα εξασφαλίσει την αεροπορική υπεροχή στην Ανατολική Μεσόγειο, τον έλεγχο του συνόλου του εναέριου χώρου γύρω από τη Συρία και θα μπορεί να επιβάλλει έναν ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό δυτικά, νοτιοδυτικά, νότια και βόρεια της Συρίας. Η απόσταση πτήσης από το αεροδρόμιο της Πάφου μέχρι τη Συρία είναι 240-280 χλμ. 
Μια κατάρτιση μάχης με MiG-31 ή Su-30 που θα απογειωνόταν από την Πάφο μπορεί να εισέλθει στον εναέριο χώρο της Συρίας σε 15 λεπτά. 
Από το αεροδρόμιο της Πάφου, οι Ρώσοι θα μπορέσουν να εγκαθιδρύσουν δύο αεροπορικές συνδέσεις με την νοτιο-ανατολική Συρία και να τις διατηρήσουν μόνιμα με 2-4 αεροσκάφη.

Επιπλέον, προβλέπεται ότι οι βάσεις στην Κύπρο θα υποστηρίζονται από συστήματα S-400 των οποίων η ζώνη του πυρός εκτείνεται σε βάθος μέσα από το τουρκικό έδαφος για να φτάσει στο βόρειο τμήμα του (συμπεριλαμβανομένης της  αεροπορικής βάσης του Konya) και στα ανατολικά, για να καλύψει τη μισή επικράτεια της Συρίας και του Λιβάνου. 

Η προσωρινή μετεγκατάσταση 16 ρωσικών πολεμικών πλοίων από την επιχειρησιακή βάση της Ταρτούς στη Λεμεσό έχει ως στόχο να διευρύνει το φάσμα της εμβέλειας τους, η αποστολή τους παραμένοντας η ίδια, ήτοι να απαγορεύουν οποιαδήποτε επίθεση κατά της Συρίας από τη θάλασσα.

Αυτή η νέα κίνηση στη σκακιέρα που πραγματοποιήθηκε από τον Πούτιν, γνωστή ως Σχέδιο B, είναι μια προληπτική αντίδραση ως απάντηση στην ανάπτυξη στη Ιορδανία δύο αμερικανικών μοιρών F-16, μιας συστοιχίας πυραύλων Patriot και πάνω από 1.000 στρατιώτες του στρατού ξηράς και πεζοναύτες. 

Για να πάρετε μια γεύση από την επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία, μεταξύ 200 και 300 αεροσκαφών θα μπορούσαν να μετέχουν, με το ιορδανικό και τον αιγυπτιακό στρατό (4 μοίρες F-16), το Κατάρ (1 μοίρα Mirage 2000), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (τρεις μοίρες F-16), τη Σαουδική Αραβία (4 μοίρες F-15S / C, μια μοίρα Eurofighter Typhoon και μια μοίρα επιθετικών ελικοπτέρων AH-64D Apache) και το Μπαχρέιν (με δύο μοίρες F-16 και δύο μοίρες επιθετικών ελικοπτέρων Bell AH-1 Cobra).

 Βαλεντίνος Βασιλέσκου , είναι πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, πρώην αναπληρωτής διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο του Otopeni, διπλωματούχος από το 1992 της Ακαδημίας Στρατιωτικής Επιστήμης του Βουκουρεστίου.


Γενική σημείωση (NB): Δεν διαθέτουμε διορθωτή(-τρια) και οι αναρτημένες δημοσιεύσεις (πάντα βιαστικές) περιέχουν λάθη, ορθογραφικά και συντακτικά. Προτιμάμε πάντα την ουσία παρά τη μορφή. Ευχαριστούμε για τη κατανόηση σας.

Πρώτο Μέρος:
Ο κρυφός πόλεμος του Πούτιν και οι βαθιές αλλαγές παγκόσμιας κλίμακας που θα επιφέρει – (1)

8 σχόλια:

  1. Ρε Κριστιάν, τι φιλέμπορας είναι αυτό ο Βασιλέσκου;;;; Τσάμπα κουράζεσαι να μεταφράζεις!! Ποιά αεροπορική υπεροπλία των Ρώσσων;; Με τι; Με τα σαράβαλα και με αεροπορική βάση στην Κύπρο;; Έτσι θα πάνε οι Ρώσσοι και σε μία μέρα θα στήσουν ολόκληρη αεροπορική βάση στην Κύπρο... Έχεις την παραμικρή ιδέα για την αεροπορική υπεροπλία των Αμερικανών; Έχεις ιδέα πόσο πίσω είναι οι Ρώσσοι; Ξέρεις πόσα μαχητικά τελευταίας γενιάς "σηκώνει" κάθε αεροπλανοφόρο κλάσσης Νίμιτς; Κοροϊδευόμαστε τώρα;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και δε μπορείς να πεις, αυτή τη φορά ήμουν ευγενικός. Αλλά αυτός ο Βασιλέσκου είναι πολύ κακός αναλυτής ρε παιδί μου!!! Ή ψεύτης είναι, ή μυθομανής, ή βλαμμένος, ή όλα μαζί. Δεν εξηγείται αλλιώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. * φιδεμπορας, όχι φιλεμπορας λάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβαζει πολυ Λιακοπουλο φαινεται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Sunday
    21/6/2013, “θα μου λείψει το "εύρος" των τορπιλών ψυχαγωγίας που εκτοξεύεις..”: φρόντισα βλέπεις να μη σου λείψω, και να που ξαναήρθες.

    «Τσάμπα κουράζεσαι να μεταφράζεις!!»: έτσι και αλλιώς είναι τσάμπα, δεν σου ζήτησα συνδρομή. Από τη βελτίωση της ποιότητας των μεταφράσεων μου, τώρα ζητάς να μη τις κάνω καθόλου, είναι και αυτή μια πρόοδος στις απαιτήσεις σου…

    «Έτσι θα πάνε οι Ρώσσοι και σε μία μέρα θα στήσουν ολόκληρη αεροπορική βάση στην Κύπρο...»: αυτό που το διάβασες;

    «Έχεις την παραμικρή ιδέα για την αεροπορική υπεροπλία των Αμερικανών;»: εσύ τι λες; Δεν είναι λίγες οι αναρτήσεις μου για αυτό το θέμα.

    «Κοροϊδευόμαστε τώρα;;;;;»: δεν ξέρω ποιος κοροϊδεύει ποιον.

    «Αλλά αυτός ο Βασιλέσκου είναι πολύ κακός αναλυτής ρε παιδί μου!!! Ή ψεύτης είναι, ή μυθομανής, ή βλαμμένος, ή όλα μαζί.»: Έχει όντως μια δόση δημαγωγίας στα άρθρα του, και προσελκύει έτσι πολλούς αναγνώστες. Αλλά δεν είναι ο μόνος, να σου θυμίσω τα έργα του Όργουελ. Για τους άλλους, όχι και τόσα «ευγενικούς» χαρακτηρισμούς σου, πιστεύω ότι ταιριάζουν απόλυτα στους Αμερικανούς και Δυτικούς ηγέτες που μας κυβερνούν (και στους δημοσιογράφους που τους προωθούν καθημερινά και τους προπαγανδίζουν) και αυτοί είναι δυστυχώς πιο επικίνδυνοι από τον Βασιλέσκου.

    @ Adonios
    Κάτι θα ξέρεις από τι φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Κριστιάν,

    Οι μεταφράσεις σου είναι πολύ καλές. Έχω προσπαθήσει να κάνω και ξέρω τι δουλειά-μανίκι είναι.

    Συνέχισε έτσι και αγνόησε τα σχόλια κάποιων καλοθελητάδων.

    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κριστιαν δεν είχα σχολιάσει εγώ την ποιότητα των μετάφράσεων σου (αλλος αναγνωστης ηταν) να σου πω την αλήθεια μια χαρά ειναι. Το πρόβλημα ειναι τα παραμύθια του Βασιλεσκου! Ο τύπος δεν την παλεύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Sunday
    Δίκιο έχεις, ζητώ συγνώμη.
    Μπερδεύτηκα μάλλον με τα αμερικανικά ψευδώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.