13/6/13

H Μελίνα Καραπαναγιωτίδου για την ΕΡΤ, με ποντιακή ειλικρίνεια


"Πέρασα" από την ΕΤ 3 ως παρουσιάστρια-αρχισυντάκτρια-συντάκτρια με ένα μισθό των 1200 ευρώ και έζησα τις καταστάσεις από μέσα...",
Όσα "δραματικά" ακούγονται για την "σίγαση" της φωνής της ΕΡΤ , εγώ τα ακούω βερεσέ.
 Το μόνο δραματικό που ακούω και βλέπω, είναι η αγωνία των απολυμένων για τις οικογένειες τους και το εργασιακό τους μέλλον. Κατά αρχάς δεν κλείνει η ΕΡΤ, θα επανέλθει - όπως μας διαβεβαιώνουν- σε δυο μήνες.
Ανασυγκροτημένη, με λιγότερο προσωπικό και περιορισμένες δαπάνες. Φθάνει πια με τα 300 εκατομμύρια που επιβάλλουν στον ελληνικό λαό να πληρώνει, για να μπορεί "το μαγαζί" να απασχολεί - εκτός από συνεπείς εργαζόμενους - κυρίως αργόμισθους και ...υπεράριθμους!
Τα στοιχεία είναι συντριπτικά και δεν θα μπω στο παιχνίδι των συγκρίσεων με τα ιδιωτικά μέσα, αφού ήδη βομβαρδιζόμαστε με στοιχεία που μόνο κατάθλιψη προκαλούν.

Η κατασπατάληση των χρημάτων σε πελατειακούς διορισμούς, ρουσφέτια και κομματική προπαγάνδα, χωρίς την παραμικρή ανταπόδοση εργασίας, σταματά.
Αυτό είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ...ιστορίας της ΕΡΤ, το οποίο - κατά καιρούς - το έχουν ...καταγγείλει όλες οι πλευρές και όλα τα κόμματα! Τι να πρωτοθυμηθούμε;

Από τον Ανδρέα Παπανδρέου που απέλυε ανά τρίμηνο τον γενικό διευθυντή γιατί δεν ακολουθούσε την κομματική γραμμή, μέχρι πρόσφατα υπουργούς που αξίωναν τα τηλεοπτικά συνεργεία να μεταβαίνουν στο...σπίτι τους για να δώσουν συνέντευξη, πιστεύοντας ότι είναι ...τσιφλίκι τους ενώ την ίδια ώρα ... έτρεχαν στα ιδιωτικά ΜΜΕ; "Πέρασα" από την ΕΤ 3 ως παρουσιάστρια-αρχισυντάκτρια-συντάκτρια με ένα μισθό των 1200 ευρώ και έζησα τις καταστάσεις από μέσα, επί τρεις τηλεοπτικές σεζόν. "Μπήκα" με πρόταση Κοντογουλίδη-Τσάμη (με τους οποίους στην αρχή είχα μια τυπική σχέση και οπως μου ειπαν εκτίμησαν την επαγγελματική μου πορεία και τους ευχαριστώ) "βγήκα" με Ιωαννίδου-Σπηλιοπουλο όταν η εκπομπή κόπηκε για... ανεξήγητους λόγους! (Φυσικά ...παραιτήθηκα από την ετήσια σύμβαση αργομισθίας 22.000 ευρώ!)

Σ αυτό το διάστημα, είχα την τύχη να γνωρίσω σπουδαίους λειτουργούς του τύπου, με τους οποίους εξακολουθώ μέχρι σήμερα, να διατηρώ φιλικές σχέσεις και βεβαίως να συμπάσχω μαζί τους, αφού στην ουσία είναι θύματα της σπατάλης διαχείρισης του πελατειακού κράτους του πασοκ και της ΝΔ!

Επίσης, είχα την ατυχία να γνωρίσω κι άλλους που δεν έκαναν τη δουλειά τους, διότι είχαν πχ "μπάρμπα ...συνδικαλιστή στην Κορώνη". Πέρα, όμως, από τη θλίψη που νιώθω για τους απολυμένους (έχω απολυθεί και μάλιστα γιατί ...έκανα τη δουλειά μου και ξέρω τι σημαίνει αδικία) ...συντάσσομαι με αποφάσεις σεβασμού των φορολογουμένων που έχουν "γονατίσει" εδώ και τρία χρόνια.

Άλλωστε γι αυτά γράφω και ξαναγράφω. Για τις σπατάλες, τους υπεράριθμους, το χάος στο δημόσιο, τις συντεχνίες και τα προσωπικά συμφέροντα που μας οδήγησαν στην εξαθλίωση συνταξιούχων και μισθωτών.

Ως δημοσιογράφος, ως μάνα δυο παιδιών, ως σκληρά εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, ως "αποτυχημένη" υποψήφια των 14 ημερών, με συμπληρωμένα 30 χρόνια ένσημα δουλειάς και τιμώμενη με τη ψήφο 3.200 συμπολιτών μου, οφείλω να το κάνω...
melinakarapanagiotidou

8 σχόλια:

  1. Σα μπερδεμένα τα λές κυρία ... ο αρχιρουσφετολόγος που έστελνε emails κρυφά για αυτές τις νέες προσλήψεις είναι ΔΝΤό να είναι φερέγκυος. Τί σου τάξανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μόνο που σταμάτησαν να πίνουν στην υγειά μου, να τραγουδούν και να χορεύουν εκείνοι οι βασανισμένοι τύποι στην ΕΤ1 με ανακούφισε, τώρα πίνω κι εγώ στην υγειά τους βρε παιδιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι η ERT, και γιατι τωρα.
    Αν αναλογισθουμε οτι σε μια επιχειρηση αρπαγης μιας ολοκληρης χωρας, που ειναι σε εξελιξη, τιποτα δεν αφηνεται στην τυχη, πρεπει να μας απασχολησει το ερωτημα γιατι η ΕΡΤ, γιατι με τον τροπο αυτο, γιστι τωρα..
    Αλλοι τροποι νοικοκυρεματος δεν υπαρχουν? Τι παιζει εδω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mπράβο της.
    Οσο για αυτούς που λένε οτι της τάξανε να τα πεί ειναι φτηνοί.Πολυ φτηνοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε άρθρο του ο Δημήτρης Ρίζος στον Αδέσμευτο Τύπο στις 26/1/2012 μιλάει για 1.500 Υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου που είναι άχρηστες.
    Όλες αυτές οι υπηρεσίες, δεν δημιουργήθηκαν από τους εργαζόμενους σε αυτές, επομένως δεν φέρουν καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι.
    Μεταξύ αυτών, αναφέρει ενδεικτικά ο αρθρογράφος, και τον Οργανισμό για την αποξήρανση της λίμνης Κωπαίδας. Ένας Οργανισμός άνευ αντικειμένου αφού η αποξήρανση ολοκληρώθηκε πριν από δεκάδες χρόνια. Κι όμως απασχολεί δεκάδες εργαζόμενους όπως αναφέρει ο αρθρογράφος. Σχετικό link: http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=55582
    Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις υπηρεσίες, πρέπει να μεταταχτούν όχι στο σπίτι τους αλλά σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου όπου υπάρχουν ελλείψεις.
    Η κυρία Καραπαναγιωτίδου έπαψε πλέον να ανήκει στην πλευρά των εργαζομένων αφού ήταν υποψήφια Βουλευτής. Γι αυτό επιτίθεται εναντίον πρώην συναδέλφων της.
    Γιατί είναι αδιανόητο εργαζόμενοι να καταφέρονται εναντίον εργαζομένων.
    Οι μισθοί όμως των Βολευτών είναι στο απυρόβλητο;
    Αυτοί δεν πρέπει να συμβάλουν με τη μείωση των αποδοχών τους, στη μείωση του Δημοσίου ελλείμματος;
    Η κρίση είναι μόνο για τους εργαζόμενους;
    Εκείνες οι αμαρτωλές και αστείες στην επωνυμία τους Μ.Κ.Ο. δεν πρέπει να καταργηθούν; Κι αυτές στο απυρόβλητο γιατί καρπώνονται δημόσιο χρήμα ημέτεροι των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ σωστά! Εύγε για την ευθύτητα και την σοβαροτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το αστείο της ημέρας μας είπατε κυρία Μελίνα. Έκλεισαν την ΕΡΤ για να την εξυγιάνουν! γιατί σεβάστηκαν τον Έλληνα φορολογούμενο!
    Κι όμως παρά το γεγονός ότι γράφετε προσεκτικά, βγαίνει ξεκάθαρα ότι στηρίζετε το Σαμαρά στην απόφασή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.