4/6/13

Οι μοναχικοί λύκοι του Ισλάμ, η Τουρκία και οι ΗΠΑ

Σάββας Καλεντερίδης

Στο άρθρο μας της περασμένης Κυριακής κάναμε μια σύντομη αναφορά στην επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον και στους λόγους για τους οποίους η συγκεκριμένη επίσκεψη μπορεί μεν να συγκαταλεχθεί στις ογκώδεις και πομπώδεις, αλλά όχι στις επιτυχημένες επισκέψεις Τούρκων πρωθυπουργών στον Λευκό Οίκο!
Στο σημερινό μας άρθρο θα αναδείξουμε μια άλλη πτυχή της εν λόγω επίσκεψης, που πέρασε στα «ψιλά» των εφημερίδων και των κάθε είδους ΜΜΕ τα οποία ασχολήθηκαν με το θέμα, και ήταν πολλά.
Πρόκειται για τις αυστηρές επιπλήξεις που δέχτηκαν ο Ερντογάν, ο Νταβούτογλου αλλά και ο διοικητής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) Χακάν Φιντάν, που συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον Ομπάμα, για την υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία μέσω των μυστικών υπηρεσιών και ισλαμιστικών οργανώσεων οι οποίες ελέγχονται από το νέο τουρκικό βαθύ κράτος στην οργάνωση Αλ Νούσρα (Al Nusra).

Για την ιστορία, η Αλ Νούσρα, που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ, είναι το παρακλάδι της Αλ Κάιντα που δρα στη Συρία με ένα στρατό ενόπλων τρομοκρατών, ο οποίος φθάνει τις 6.000, σύμφωνα με ομολογία του ίδιου του Νταβούτογλου.

Η οργάνωση αυτή εξοπλίζεται και υποστηρίζεται σε θέματα διοικητικής μέριμνας και περίθαλψης από την Τουρκία, με αποκλειστικό σκοπό όχι την ανατροπή του Μπασάρ Ασαντ, αλλά την αποδυνάμωση των Δυνάμεων Λαϊκής Αμυνας (YPG) του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), που από τις 21 Ιουλίου 2012 ελέγχει το Δυτικό Κουρδιστάν και ιδρύει στην περιοχή το δεύτερο αυτόνομο κουρδικό κράτος, μετά το κράτος που λειτουργεί στο Νότιο Κουρδιστάν (Β. Ιράκ), από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Να σημειωθεί ότι το PYD αποτελεί κλώνο του ΡΚΚ, σε ιδεολογικό και οργανωτικό επίπεδο, και η ίδρυση ενός δεύτερου κουρδικού κράτους στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας, το οποίο μάλιστα ελέγχεται από το ΡΚΚ, θεωρήθηκε από την Τουρκία μείζων απειλή όχι μόνο για την ασφάλεια αλλά και για την ενότητά της, γεγονός που υποχρέωσε την κυβέρνηση Ερντογάν να αναθεωρήσει την πολιτική της απέναντι στο ΡΚΚ, με το οποίο βρίσκεται ήδη σε φάση ημιεπίσημων διαπραγματεύσεων.

Κατά τον ίδιο τρόπο, το ΡΚΚ θεωρεί ότι με την ίδρυση και τον έλεγχο του αυτόνομου κουρδικού κράτους του Δυτικού Κουρδιστάν ή Ροζάβα έχει αποκτήσει ζωτικό χώρο, στρατό που αποτελείται από δεκάδες χιλιάδες ενόπλους (η δύναμη του YPG ανέρχεται σε 25.000 και κατ’ άλλους 35.000 ενόπλους!) και σοβαρούς οικονομικούς πόρους, αφού το PYD ελέγχει τις πετρελαιοπηγές που παράγουν το 70% του πετρελαίου που παράγεται στη Συρία!

Αυτήν την απειλή λοιπόν προσπάθησε να αντιμετωπίσει η Τουρκία εξοπλίζοντας και υποστηρίζοντας παντοιοτρόπως την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Νούσρα, η οποία έδωσε σκληρές μάχες εναντίον των Κούρδων μαχητών στην πόλη Σερεκάνιγε, που βρίσκεται σε στρατηγικής σημασίας θέση, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, στα περίχωρα της πόλης Κάμισλο, και εσχάτως σε χωριά γύρω από την πόλη Αφρίν. Σημειωτέον, σε όλες τις μάχες οι τρομοκράτες της Αλ Νούσρα υπέστησαν δεινές ήττες και είχαν σοβαρές απώλειες.

Γι’ αυτήν την εμπλοκή, λοιπόν, στην ισλαμική τρομοκρατία επέπληξε με ξεκάθαρο τρόπο η αμερικανική πλευρά τη φιλοξενούμενη στην Ουάσινγκτον τουρκική, κατά τις συνομιλίες στον Λευκό Οίκο, ο οποίος ανησυχεί για τη δράση των ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων στη Συρία, όχι μόνο για την επόμενη μέρα, αλλά για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό και για την ίδια την Τουρκία αλλά και για την Ευρώπη!

Και μια που αναφερθήκαμε στους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη δράση ομάδων αλλά και «μοναχικών λύκων» του Ισλάμ στην Ευρώπη -το παράδειγμα του Νιγηριανού που εξηγούσε στις κάμερες πόσο θεάρεστο έργο ήταν ο αποκεφαλισμός ενός στρατιώτη που έλαβε μέρος σε επιχειρήσεις σε μουσουλμανικές χώρες-, καλό είναι να κάνει και η Ελλάδα τους δικούς της υπολογισμούς για το θέμα, μια που η Τουρκία, στην περίπτωση της Συρίας και του Δυτικού Κουρδιστάν, απέδειξε ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιήσει ισλαμιστές τρομοκράτες για να εξυπηρετήσει εθνικούς της στόχους.

Αλλωστε, είναι γνωστό στις αρμόδιες αρχές ότι Ελληνες μουσουλμάνοι της Θράκης, που χρησιμοποιούνται δεκαετίες τώρα ως εργαλεία άσκησης πολιτικής και εξυπηρέτησης πολιτικών συμφερόντων της Αγκυρας, κατέρχονται συχνά πυκνά στην Αθήνα και πραγματοποιούν επαφές με μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, στο πλαίσιο σχεδίου οργάνωσης και ελέγχου όλων των μουσουλμανικών ομάδων που δρουν στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές, για να αποτελέσουν το τέλειο όπλο, όταν και όποτε κριθεί απαραίτητο από την Τουρκία!

Αυτή τη διάσταση καλόν είναι να την αναλύσουν με προσοχή οι οργανώσεις και οι πολιτικοί φορείς που εγκλωβίζονται στην ανθρωπιστική διάσταση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, χάνοντας την πολιτική και εθνική του διάσταση!

Σάββας Καλεντερίδης

Δημοκρατία

3 σχόλια:

  1. Ελέγχω τις πετρελαιοπηγές δεν σημαίνει οτι είμαι οικονομικά ισχυρός όταν βασίζομαι στην ξένη επισιτιστική βοήθεια.Και αυτό συμβαίνει με το Δυτικό Κουρδιστάν και θα συμβαίνει μέχρι να περάσει στον έλεγχο καθεστώτος Μπαρζανί τοσο απλά τοσο καλά

    Η Αλ Νόσρα έπαιξε τον ρόλο της και δεν είναι επιλογή της Τουρκίας εάιν ιεπιλογή του Κατάρ που διαθέτει τα κεφάλαια και ξέρει τι ποιόν και πότε τον χρηματοδοτεί και γιατί

    Η Τουρκία σύρεται απο το σύνδρομο Ηambur και καως δεν επισημαίνεται οι ξενοι το ξερουν κα ιτην χειραγωγούν

    Οσο αφορά το άρθρο για την επίσκεψη Ερντογάν δεν μου φάνηκε επικριτικό εκτός αν οι εξελίξεις βολεύουν το κοντυμα του σήμερα

    Κανείς δεν έχει ενδοιασμό να χρησιμοποιεί τρομοκράτες.Οπως οι Τουρκομάνοι που στέκονται στο πλευρό Μπαρζανί στο Κιρκούκ.

    Η σχέση Λαθρομετανάστευσης- Αλ Κάιντα δεν είναι τόσο απλοική αν και βολεύει συναισθηματικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αὐτὸ ποὺ γίνεται στὴν Δ. Θράκη βαρύνει ἀποκλειστικὰ τὴν Ἑλλάδα καὶ πιστεύω μεγάλες εὐθύνες ἔχει τὸ ΥΠ.ΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο σκοπός της Τουρκίας δεν είναι η κατάληψη κάποιων περιοχών του Ελλαδικού χώρου όπως η Θράκη ή κάποια νησιά.Οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις δεν ευνοούν αυτή την επιδίωξη
    (βλέπε συμμαχία ΝΑΤΟ, αμφίβολη έκβαση σύραξης, οι αυθαίρετες μονομερής πράξεις δε στέκονται σε διεθνή επίπεδο, εχθρικός γι' αυτούς πλυθησμός , αποκομμένες περιοχές κ.α.).
    Άλλο πράγμα επιδίωκουν και με άλλο τρόπο θέλουν να το πάρουν.
    Όχι με τακτικές Μ. Ανατολής...

    Απώτερος στόχος τους ειναι η απόλυτη κυριαρχία του Ελληνικού κράτους.
    ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΗΣΥΧΑ ΚΑΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ.
    Η τροφοδότηση παράνομων ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ πληθυσμών στον Ελλαδικό χώρο είναι η αρχή του σχεδιασμού. Η διευκόλυση και η ολοκλήρωση του σχεδίου ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ΣΦΑΛΜΑ. Και ποιό είναι αυτό...;

    Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΘΑΓΈΝΕΙΑΣ Ή ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ.

    Τότε είναι σίγουρο ότι θα συμβεί κάποιο υποκεινούμενο συμβάν που θα είναι μικρής
    και περιορισμένης έκτασης και θα χρησιμοποιηθεί σαν όχημα ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΟΡΜΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ.
    Η ύπαρξη ίσως κάποιου αριθμού θυμάτων που θα παρουσιαστούν σαν Μάρτυρες θα εξυπηρετήσει τον ρόλο του εξισορροπιστής και ειρηνοποιού του κόμματος ανάμεσα στον μουσουλμανικό πληθυσμό και το Ελληνικό κράτος.
    Ένας τέτοιος πολιτικός φορέας μπορεί να προσεταιριστεί εύκολα τους μουσουλμάνους αφού θα εμφανίζεται ως προασπιστής των δικαιωμάτων των ομόδοξων του και με την βοήθεια τραπεζικών ιδρυμάτων από την Τουρκία μπορούν να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους.
    Ο στόχος του ρυθμιστή σε πρώτη φάση και έπειτα του επικυρίαρχου του πολιτικού σκηνικού με δεδομένη την αυξανόμενη δημογραφική τάση ενός τέτοιου πληθυσμού είναι εφικτός.
    Η Τουρκία είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει αυτό το εγχείρημα γνωρίζοντας ότι τα ωφέλει
    θα είναι πολλαπλάσια. Ξέρει να σχεδιάζει και να εκτελεί σε βάθος χρόνου μην το ξεχνάμε.
    ΕΤΣΙ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Ακραίο σενάριο...;
    Αν σας έλεγε κάποιος πριν από 10 χρόνια ότι στην Ελλάδα θα υπήρχαν 2+ εκατ. αλλόθρησκοι λαθρομετανάστες, θα τον πιστεύατε;

    Τέλος ας έχουμε υπ' όψιν μας το εξής ανησυχητικό, για μια ακόμα φορά οι Ευρωπαίοι εταίροι, μας επιπλήξαν για την ελλιπή φύλαξη των συνόρων. Οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης πιο έμπειρες και διορατικές σε τέτοιες καταστάσεις ήδη προχωρούν στην ψήφιση διάταξης στο Ευρωκοινοβούλιο, ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΟΜΕΡΟΥΣ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
    Δηλαδή,ο μόνιμος εγκλωβισμός τους στην Ελλάδα είναι σχεδόν δεδομένος και άκρως επικίνδυνος.

    Η ευθύνη είναι μεγάλη... Ο ιστορικός χρόνος τρέχει γρήγορα στις μέρες μας και δυστυχώς εις βάρος μας.


    Αλέξανδρος, Θεσ/νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.