30/6/13

ΗΠΑ: Απόστρατος στρατηγός πίσω από νέες διαρροές

Τέλος δεν έχουν οι... διαρροές από αμερικανικές υπηρεσίες καθώς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC, υψηλόβαθμος απόστρατος στρατιωτικός των ΗΠΑ θεωρείται ύποπτος για τη διαρροή στοιχείων σχετικά με κυβερνοεπίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν το 2010.
Επικαλούμενο πληροφορίες πηγών που δεν κατονόμασε, το NBC μετέδωσε ότι ο Τζέιμς Κάρτραϊτ, απόστρατος στρατηγός του σώματος των Πεζοναυτών και δεύτερος στην ιεραρχία του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ενημερώθηκε για την έναρξη έρευνας εναντίον του σχετικά με την αποκάλυψη λεπτομερειών μιας αμερικανικής κυβερνοεπίθεσης με τη βοήθεια του ιού Stuxnet κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν το 2010.
Εκτός λειτουργίας
Στο ρεπορτάζ του, το NBC αναφέρθηκε σε περσινό δημοσίευμα των «New York Times» σύμφωνα με το οποίο ο στρατηγός συνέλαβε και εκτέλεσε την επιχείρηση με το κωδικό όνομα «Ολυμπιακοί Αγώνες». Το 2010 εξαπολύθηκε -κατόπιν εντολής Ομπάμα- η ισχυρότερη επίθεση, στην οποία χρησιμοποιήθηκε ο ιός Stuxnet, που κατασκευάσθηκε ειδικά για να επιτεθεί κατά του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν και έθεσε εκτός λειτουργίας 1.000 φυγοκεντρωτές που οι Ιρανοί χρησιμοποιούσαν για τον εμπλουτισμό του ουρανίου.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας περιελάμβανε πολλές λεπτομέρειες για την επιχείρηση «Ολυμπιακοί Αγώνες», μεταξύ των οποίων ότι στην επιχείρηση συνεργάστηκαν και οι Ισραηλινοί, ενώ περιέγραφε και συναντήσεις στο Δωμάτιο Ειδικών Επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου. Οταν δημοσιεύθηκε το ρεπορτάζ ο Λευκός Οίκος ζήτησε έρευνα για να αποκαλυφθεί η πηγή της διαρροής, και ενώ αρχικά οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε πηγή εντός του Λευκού Οίκου, στη συνέχεια στράφηκαν στον στρατηγό Κάρτραϊτ, που αποστρατεύθηκε τον Αύγουστο του 2011.
Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.