12/5/13

Μπράβο στο Γερμανό πρέσβη: Να αναλάβουμε την ευθύνη για τις πράξεις των προγόνων μας

ΕΚΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ
Γερμανός πρέσβης: Να αναλάβουμε την ευθύνη για τις πράξεις των προγόνων μας
«Κλειδί για την ανάκαμψη της Ελλάδας είναι ο εκμοντερνισμός του κράτους», διαμηνύει ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Βόλφγκανγκ Ντολντ.Όσον αφορά τη διεκδίκηση γερμανικών κατοχικών αποζημιώσεων από τη χώρα μας, τονίζει πως έχουν υποχρέωση -ως Γερμανοί- να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεων των προγόνων τους.
Επισημαίνει πως οι επιπτώσεις του μνημονίου στα αδύναμα στρώματα του πληθυσμού δε θα είναι μόνιμη κατάσταση, υπογραμμίζοντας πως εντυπωσιάζεται για το γεγονός πως στην Ελλάδα δε συζητώνται στο δημόσιο διάλογο οι διαρθρωτικές αλλαγές.
Παράλληλα, όπως λέει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», εκτιμά ότι η ΕΕ πρέπει να δράσει άμεσα και συλλογικά για να μη βρεθεί μελλοντικά στο περιθώριο του διεθνούς ανταγωνισμού, καθώς όπως αναφέρει, υπάρχουν και άλλα κέντρα ισχύος στον κόσμο που δε μοιράζoνται απαραίτητα τις δικές μας αξίες.

Θα πρέπει, όπως τονίζει, να έχουμε σταθερές και ανταγωνιστικές οικονομίες και να μην προσηλωνόμαστε στον εσωτερικό ανταγωνισμό ανάμεσα σε δύο ή τρεις χώρες της Ευρώπης.

Όπως υποστηρίζει, η Γερμανία υποστηρίζει την περαιτέρω ενοποίηση στην Ευρώπη, ενώ διαψεύδει ότι το Βερολίνο έχει σχέδιο να χωρίσει την Ευρώπη σε ισχυρό Βορρά και αδύναμο Νότο, παρότι δεν αποκλείει ότι υπάρχει αυτή η σκέψη στο μυαλό ορισμένων Γερμανών.

Όσον αφορά τη διεκδίκηση γερμανικών κατοχικών αποζημιώσεων από τη χώρα μας ο Γερμανός πρέσβης αναφέρει ότι «πρόκειται για ένα κομμάτι της κοινής μας ιστορίας», ενώ τονίζει πως έχουν υποχρέωση -ως Γερμανοί- να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεων των προγόνων τους. Συμπληρώνει ότι είναι ηθική, και όχι νομική, η βάση των ελληνικών διεκδικήσεων από τη Γερμανία για την Κατοχή.
Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.