10/5/13

Παγώνει το Μαξίμου το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Του Γιώργου Π. Τερζή
Δεν θα δοθεί, όπως είχε προαναγγελθεί, προς διαβούλευση το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, μετά από παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου.
Μηπώς ενοχλείται ο Σούλτανος; -λέω τώρα, καθώς ορισμένες διαταξείς του νομοσχεδίου αφορούν τίς γενοκτονίες των Χριστιανών από τους Τούρκους.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετά από παρέμβαση του Υπουργού Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη και του Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Τάκη Μπαλτάκου το «νομοσχέδιο Ρουπακιώτη τίθεται σε περαιτέρω επεξεργασία προκειμένου να επανεξετασθούν διατάξεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ενστάσεις καταγράφονται τόσο στις αναφορές του νομοσχεδίου περί πολιτικής πάλης όσο και σε αυτές περί γενοκτονίας.
Δεν είναι τυχαία, λένε κυβερνητικές πηγές, η αντίδραση του ΚΚΕ σύμφωνα με το οποίο «το νομοσχέδιο στηρίζεται και ενσωματώνει αποφάσεις και νόμους της Ευρωπαϊκής Ενωσης που, με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ρατσισμού, στοχοποιούν και βάζουν περιορισμούς στην πολιτική δράση κομμάτων και κινημάτων που αντιπαλεύουν το σύστημα της εκμετάλλευσης και την ΕΕ».

Ωστόσο, πέραν αυτού ισχυρή τάση στο Μαξίμου αποτελεί η μη ηρωοποίηση της Χρυσής Αυγής. Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη έχει ως κεντρική του στόχευση την μετωπική αντιπαράθεση με την οργάνωση του Ν. Μιχαλολιάκου, κάτι που εν τέλει μπορεί να οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα, εξυψώνοντας δηλαδή την Χ.Α. σε θέση διωκόμενου.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μετά τις έντονες πιέσεις
Προς απόσυρση το νομοσχέδιο για την ρατσιστική βία
Αθήνα
Προς απόσυρση οδεύει ουσιαστικά το νομοσχέδιο για την ρατσιστική βία, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης ενημερώθηκε από το Μαξίμου ότι οι προβλέψεις του χρειάζονται παραιτέρω επεξεργασία, την οποία θα αναλάβουν να κάνουν ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.

Πριν από λίγες ημέρες, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης είχε εξαγγείλει ότι το νομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση ώς σήμερα, Παρασκευή.

Κατά πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, υπήρξαν έντονες πιέσεις προς το Μαξίμου αναφορικά με το θέμα των αναγνωρισμένων από το ελληνικό Κοινοβούλιο γενοκτονιών, ενώ για απόπειρα ποινικοποίησης του κομμουνισμού μέσω του νομοσχεδίου είχε κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το νομοσχέδιο προέβλεπε στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, φυλάκιση από τρεις μήνες ως και έξι χρόνια και πρόστιμο ως και 20.000 ευρώ για όσους υποκινούν ή διεγείρουν σε ρατσιστική βία ή αρνούνται τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ή τις γενοκτονίες.

Ακόμη, το σχέδιο νόμου προβλέπει αντίστοιχες ποινές για τον αρχηγό ή τους βουλευτές κόμματος που μπορεί να κάνουν ρατσιστικές ή φιλοναζιστικές αναφορές από το βήμα της Βουλής.

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Χρυσή Αυγή επέβαλε την απόσυρση»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: «Σήμερα η κυβέρνηση διέψευσε με εκκωφαντικό τρόπο τους κακόβουλους που την κατηγορούν ότι είναι τελείως ανελαστική και δεν αποδέχεται κανένα αίτημα.
» Τελικά οι κυβερνώντες άκουσαν με ευαισθησία την κραυγή αγωνίας της Χρυσής Αυγής και απέσυραν το νομοσχέδιο για την πάταξη της ρατσιστικής βίας.
» ΥΓ. Τα κροκοδείλια δάκρυα από τους θιασώτες της δημιουργίας συνταγματικού τόξου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) περισσεύουν αφού υποστηρίζουν τη ΝΔ που συναγελάζεται ανοιχτά με τη Χρυσή Αυγή και επιβάλλει στην κυβέρνηση την απόσυρση του νομοσχεδίου».

ΠΑΣΟΚ: «Να ψηφιστά άμεσα»

Να μην υπάρξει καμία αναβολή, να κατατεθεί και να ψηφιστεί άμεσα το νομοσχέδιο για την ρατσιστική βία ζητεί η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, που συμπληρώνει ότι η νομοθετική πρωτοβουλία «πρέπει να στηρίζεται στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ».
Η Ιπποκράτους θεωρεί ότι κάποια στελέχη της ΝΔ πιέζουν τον κ. Σαμαρά να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο και για τον λόγο αυτόν η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι «καμία συντηρητική μειοψηφία δεν πρέπει να ανακόψει την πορεία, που θα φέρει την Ελλάδα στην πρωτοπορία των χωρών της Ευρώπης».
Το ΠΑΣΟΚ, εξάλλου, μέσω αρμοδίων πηγών, διέψευδε πληροφορίες, που είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα, σύμφωνα με τις οποίες το νομοσχέδιο είχε αποσταλεί στα κόμματα.
Η Χρυσή Αυγή, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι η κυβέρνηση τροποποιεί το νομοσχέδιο «με σκοπό την αποκλειστική στοχοποίηση της Χρυσής Αυγής, αφήνοντας στο απυρόβλητο όσους αμφισβητούν τις γενοκτονίες Ελλήνων από τους τούρκους και τον Στάλιν (Ρεπούση-ΚΚΕ)».

Newsroom ΔΟΛ

6 σχόλια:

  1. Ποιός να το πίστευε οτι οι εικασίες του Mega θα γίνονταν επιχείρημα. Τελικά σε αυτή την χώρα η υπομονή και η επιμονή ως αρετές όχι απλά σπανίζουν.Ως επίσης και η αναγωγή του κάθε μέσου ενημέρωσης ως έγκυρου κατά το δοκούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη έχει ως κεντρική του στόχευση την μετωπική αντιπαράθεση με την οργάνωση του Ν. Μιχαλολιάκου, κάτι που εν τέλει μπορεί να οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα, εξυψώνοντας δηλαδή την Χ.Α. σε θέση διωκόμενου<

    Αυτό είναι σωστό και είχε λεχθεί ευθύς εξ αρχής. Η Χρυσή Αυγή δεν καταπολεμάται με εισαγγελείς, αλλά καταπολεμώντας τα αίτια που την στηρίζουν (φτώχεια και λαθρομετανάστευση).

    Επίσης, στην Ελλάδα ουδέποτε είχαμε νόμους που να ποινικοποιούν την άρνηση γενοκτονιών και καλώς. Η Ιστορία γράφεται με επιχειρήματα και όχι με εισαγγελείς.

    Εκτός των ανωτέρω, τέτοιοι "περίεργοι" νόμοι οδηγούν σε "περίεργες" ατραπούς, που κανείς δεν ξέρει πού βγάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Νεοφασισμός στην Ελλάδα-ως διαχρονικά έχει καταδειχθεί-αποτελούσε την πέμπτη Φάλαγγα.Ως εκ τούτου φυσικά και απαιτείται εξάλειψη των αιτίων που παράγουν την ανοδο του και η βασική αιτία είναι τα μετεμφυλικά σύνδρομα τα οποία είναι πολύ βαθειά ριζωμένα στην Ελληνική Κοινωνία

    Το ίδιο ισχύει και για την δράση της Ακροαριστεράς.Καθαρά και τίμια οι δύο αυτοί χώροι υπηρετούν και εξυπηρετούν ξένουςσχεδιασμούς και αποτελούν βραχίονες ξένων πολιτικών που αντίκειται στο Εθνικό συμφέρον και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν στα πλαίσια της Δημοκρατικής Νομιμότητας και του Σεβασμού των Διατάξεων του Συντάγματος

    Εν προκειμένω, η χρονική συγκυρία δεν το επιτρέπει και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση
    Καλό θα είναι να εξετασθούν όλες οι ενστάσεις φορέων πλών Χρυσής Αυγής

    Ομως η Αρνηση αναγνωρισμένων απο το Ελληνικό Κράτος Γενοκτονιών -Μικρασιατικού Ελληνισμού, Ποντιακού Ελληνισμού, Αμενική Γενοκτονία-Φυσικά και συνιστά Ποινικό Αδίκημα

    Οσοι αρνούνται τα αδιαμφισβήτητα αυτά Ιστορικά γεγονότα λειτουργούν κατά του Εθνους.Απο την θέση αυτή μέχρι όμως την θέση μας το επέβαλλε η Τουρκία και εμείς ώς Οθωμανολάγνοι το αποδέχτηκαμε υπάρχει τεράστια απόσταση

    Για μια φορά ας πάψουμε να καλλιεργούμε φοβικά σύνδρομα μέσα απο παραδοχές, ας πάψουμε να αναγ΄λαγουμε τα πάντα στην σφαίρα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και της Ελληνοτουρικής αντιπαλότητας και ας λειτουργήσουμε ως συνδετικά στοιχεία της κοινωνίας και του Εθνους μας
    Σε περίπτωση απόκλιση εκ του Εθνικώς απαράβατου και απαραβίαστου
    θα γευτούν όσοι το πράξουν το αυτόνοητο, την σκληρή μεθοδική και συστηματική αντίδραση μας
    Ομως επι πραγματικών γεγονότων και όχι επι υποτιθέμενων σεναριών, η ιστορία με το νομοσχέδιο κα ιτον Νόμο για τους Ιεροδιδασκάλους έχει να πεί πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ρατσισμός δεν καταπολεμείτε με νομοσχέδια και εισαγγελείς, αλλά με την παιδεία. Η παιδεία είναι αυτή που θα φέρει σωστά αποτελέσματα. Αλλά πριν κάνει η παιδεία την δουλειά της πρώτα πρέπει να την κάνει το Ελληνικό κοινοβούλιο. Το κράτος να φερθεί όπως αρμόζει, όπως κάθε σύγχρονο και πολιτισμένο κράτος. Δεν μπορεί μέσα σε 20 χρόνια να έχουν εισρεύσει 3 εκατομμύρια μετανάστες και λαθρομετανάστες και το κράτος να σφυρίζει κλέφτικα. Η κοινωνία δεν μπορεί να δεχτεί όλον αυτόν το όγκο μεταναστών, νόμιμων και μη, ειδικά όταν η πλειοψηφία των μεταναστών δεν έχει καμία σχέση με τη κουλτούρα του Έλληνα και γενικά της Ευρώπης. Εγώ αναρωτιέμαι, σε ποιο κράτος του κόσμου θα μεταναστεύσεις και θα περιφέρεσαι άνεργος, βάρος στην κοινωνία?

    Μήπως όλος αυτός ο όγκος των μεταναστών έχει σαν σκοπό την πληθυσμιακή και θρησκευτική αλλοίωση της χώρας μας ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ GeorgeTS Ptol

    Μα είναι προφανής η όλη γελοιότητα. Μετά τα επεισόδια της Μανολάδας, που πήραν έκταση διεθνή, οι ευρωτσολιάδες που μάς κυβερνούν, θέλησαν να δείξουν ότι, σαν καλά παιδιά, φροντίζουν το πράγμα. Έτσι, θυμήθηκαν το ν/σ, που προ διετίας ήθελε να φέρει ο ανεκδιήγητος Καστανίδης και με περισσή πρεμούρα ανακοίνωσαν την επαναφορά του προς ψήφιση, συμπληρωμένου με την ποινικοποίηση της αρνήσεως γενοκτονιών.

    Η κεντρική ιδέα (της ΔΗΜΑΡ) ήταν να κτυπηθεί η ΧΑ, που αρνείται το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα, και ούτε που τους πέρασε από το μυαλό η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μ. Ασίας, που αρνείται η "δική τους" Ρεπούση, ο Θεοδωρίδης του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι άλλοι.. Μιλάμε για προχειρότητα, όχι παίξε, αλλά μπορείς να γελάσεις.

    Άχρους, άοσμος και άγευστος ο Σαμαράς, ανίκανος να προβλέψει την αντίδραση της δικής του βάσης, φαίνεται ότι αρχικά δέχτηκε, αλλά εκ των υστέρων του "σφύριξαν" το μυστικό και ανέκρουσε πρύμναν.

    Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ρατσισμός, ει μη μόνον ο στρεφόμενος κατά των Ελλήνων. Οι Έλληνες δεν μπορούσαν να γίνουν ποτέ ρατσιστές, διότι δεν είχαν δούλους, που να τους θεωρούν κατώτερους (εννοείται ότι δεν αναφέρομαι στην αρχαία Ελλάδα). Αντιθέτως, ήσαν οι ίδιοι επί αιώνες δούλοι διαφόρων. Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που κάνουν άτομα ή λαούς ρατσιστές, δηλαδή να διέπονται από φυλετικό μίσος, αλλά κανείς απ' αυτούς δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Αντίδραση κατά της υπερβολικής εισβολής λαθρομεταναστών, ναι.

    Η ποινικοποίηση της αρνήσεως γενοκτονιών εμποδίζει την ελεύθερη ιστορική έρευνα και την ελευθέρα διακίνηση ιδεών. Δεν ταιριάζει σε κράτη δημοκρατικά, που μάλιστα θέλουν να επιβάλουν "αντιρατσιστικούς" νόμους. Οι Εβραίοι κατάφεραν να την επιβάλουν σε κάποια κράτη για την Shoah, αλλά δεν έπεται μ' αυτό ότι πρέπει κι εμείς ν' ακολουθήσουμε μία στραβή τακτική.


    Τέλος πάντων, το θέμα πιστεύω ότι έληξε κι αυτή την φορά, διότι, εκτός των άλλων, κατά του "ανιρατσιστικού" νόμου τάχθηκαν το ΚΚΕ, η Εκκλησία της Ελλάδος και ο στρατός, καθένας για δικούς του λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με τον Nativist. Οι Ελληνες δεν είχαν πρόβλημα με φυλετικές διακρίσεις.
    Οσο για την κίνηση με το ν/σ, καλά που το καταλάβανε και το αποσύρανε.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.