2/5/13

Βήμα - βήμα προς τη δικαίωση: Η Γερουσία της Νέας Νότιας Ουαλίας αναγνώρισε τη γενοκτονία των Ελλήνων

Όπως μας αποκάλυψε χθες η κ. Βάσω Μόραλη, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής μας παρέμβασης στο Ελληνικό Πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας της Αυστραλίας (SBS), η γερουσία της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας αναγνώρισε ομόφωνα σήμερα τη γενοκτονία Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, δίνοντας νέα τροπή στην υπόθεση της αναγνώρισης αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος από τη διεθνή κοινότητα και στο τέλος από την ίδια την Τουρκία!

Όπως μεταδίδουν φίλοι μας από την Αυστραλία, καθοριστικό ρόλο στην αναγνώριση έπαιξε ο ιερέας και γερουσιαστής Φρέντ Νάϊλ, ο οποίος παρέλαβε το ψήφισμα από φορείς και συλλόγους που εκπροσωπούν Έλληνες, Αρμενίους και Ασσυρίους, και το κατέθεσε προς ψήφιση στη γερουσία της Νότιας Ουαλίας!
Στο ψήφισμα αναφέρεται πως το 1997 η βουλή της Νέας Νότιας Ουαλίας αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων αλλά όχι και των Ελλήνων και των Ασσυρίων. Ο γερουσιαστής Νάϊλ στάθηκε ιδιαίτερα στην ενημέρωση που του έκανε ο ομογενής πανεπιστημιακός Παναγιώτης Διαμαντής που δραστηριοποιείται στην Καμπέρα αλλά και σε ολόκληρη την Αυστραλία και ειδικεύεται σε θέματα γενοκτονιών.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα Κούρδοι βουλευτές στην ίδια την Τουρκία, ζήτησαν την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το τουρκικό κράτος!
Σχετικά άρθρα:
Η Τουρκία αναγνωρίζει σιωπηρά τη Γενοκτονία των Αρμενίων;
Το κυριότερο κουρδικό πολιτικό κόμμα BDP κάλεσε την Τουρκία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.